محمدرضا امیر حسنخانی

عضو کمیسیون اصل نود مجلس گفت: اختصاص ارز ترجیحی به کالاهای اساسی هیچ‌گونه تاثیری در زندگی مردم نداشته و حتی فشار بر مردم زیاد هم شده است.

به گزارش مشرق، اخیراً مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی گزارش جدیدی با موضوع ضرورت حذف ارز ترجیحی (۴۲۰۰ تومانی) منتشر کرد و با توجه به محدودیت منابع ارزی در سال آینده، پیشنهاد شده که ارز ترجیحی اختصاص یافته به کالاهای اساسی به غیر از دارو حذف و واردات آنها با ارز نیمایی انجام شود.

بیشتر بخوانید:

دولت چند هزار صادرکننده قلابی درست کرد؟

طبق گزارش این مرکز پژوهشی، اختلاف ارز ترجیحی و نیمایی اختصاص یافته به کالاهای اساسی مصرفی ۸/۳ میلیارد دلار است که می‌توان از آن به عنوان منبعی برای پرداخت یارانه مستقیم به مصرف‌کنندگان به صورت نقدی-کالایی و کمک به رفع مشکل سرمایه در گردش تولیدکنندگان استفاده کرد.

*یارانه مردم را به واردکننده‌ها ندهیم

در همین راستا، محمدرضا امیر حسنخانی عضو کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی ضمن تأیید پیشنهاد مرکز پژوهش‌های مجلس، گفت: از نظر من این بهترین پیشنهادی است که تا کنون ارائه شده است. چراکه روش تخصیص ارز برای واردات کالاهای اساسی هر چند با هدف کمک به معیشت مردم در نظر گرفته شده است، اما وقتی معلوم نیست وارد کنندگان این ارز را در کجا مصرف می‌کنند، نباید یارانة مردم را به واردکننده‌ها داد.

نماینده مردم طبس در مجلس افزود: اگر یارانه مستقیم به مردم داده شود بهتر است. متأسفانه پیشنهادهای مجلس در زمینه شیوة اختصاص ارز ترجیهی، هنگام تصویب لایحه بودجه با مخالفت دولت مواجه شد. طرح تصویب شده هم اکنون با نواقص زیادی در حال انجام است؛ اگر در آن زمان دولت همراهی و همکاری لازم را می‌کرد، وضعیت به مراتب بهتر بود.

*ارز ترجیحی در زندگی مردم هیچ تأثیری نداشته است

وی با بیان اینکه مجلس مبلغ بسیار زیادی را برای تأمین ارز ترجیحی در بودجه در نظر گرفته است، گفت: اختصاص ارز ترجیحی به کالاهای اساسی در زندگی مردم هیچ‌گونه تأثیری نداشته و حتی فشار بر مردم زیاد هم شده است. می‌توان گفت مدل فعلی توزیع یارانه دارای نواقص بسیاری است. در همین راستا، طرح مرکز پژوهش‌های مجلس بسیار عالی است و اعتقاد ما هم بر همین است.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس