روحانی ظریف

چرا غرب و آمریکا نسبت به رفتارها و اقدامات ظریف و روحانی، هیچ اهمیتی نشان نمی‌دهد؟ به نظر می‌رسد پاسخ این سؤال را می‌توانیم در گذشته و سابقه این افراد پیدا کنیم.

سرویس سیاست مشرق - اواخر هفته گذشته و بعد از سال‌ها کارشکنی غربی‌ها و آمریکا در ماجرای برجام، دولت روحانی به خود تکانی داد و برای مقابله‌به‌مثل با رفتارهای غرب، سیاست‌های جدیدی را اتخاذ کرد، در این نوشتار به دنبال بررسی ابعاد فنی سیاست‌های اعلام‌شده نیستیم، ولی با توجه به اظهارات روحانی درباره بدعهدی اروپایی‌ها، متوجه می‌شویم که روحانی در رفتارهای اعلامی و اعمالی خود دچار تناقضاتی است که باعث شده است حال و روز مردم ایران به این صورت تبدیل شود، تناقضاتی که نشان می‌دهد روحانی یا نمی‌داند دشمنی غرب با ایران چگونه است یا با اینکه می‌فهمد غرب با ایران دشمنی دارد ولی از همان راهی عبور می‌کند که در اوایل دهه هشتاد از آن عبور کرد و با دشمنی و سیلی اروپاییان روبه‌رو شد، راه بن‌بستی که در کتاب " امنیت ملی و دیپلماسی هسته‌ای" به آن اشاره‌کرده است و در سال ۹۲ و به‌خصوص بعد از خروج آمریکا از برجام، باز هم وارد همان کوچه بن‌بست شد.

روحانی درباره خروج آمریکا از برجام و ادامه ارتباط با کشورهای اروپایی چه گفت؟

روحانی روز چهارشنبه ۱۸ اردیبهشت گفت: آمریکا ابتدا می‌خواست با خروج از برجام ایران را وادار کند که روز بعد از برجام خارج شود تا پرونده را به شورای امنیت ببرد و بار از دوش آمریکا برداشته شود تا فشار بر ایران تشدید شود.

دکتر روحانی با بیان اینکه هنر، تدبیر و هوشمندی نظام ایران این بود که در این دام نیفتاد و در زمین آمریکا بازی نکرد، گفت: وقتی دوستان ما و همچنین کشورهای اروپایی با تماس مستقیم حضوری، تلفنی یا ارسال پیام از ما درخواست کردند که به آن‌ها مهلتی بدهیم ما هم به درخواست آن‌ها پاسخ مثبت دادیم.

رئیس‌جمهور افزود: به دلیل اینکه اتمام‌حجت کنیم و مردم ما بدانند که در کارها عجله نمی‌کنیم و حساب شده عمل می‌کنیم و به دلیل اینکه می‌دانستیم و می‌دانیم برجام چقدر مهم است و ویرانی برجام چقدر برای منطقه و جهان خسارت‌بار است، به آن‌ها پاسخ مثبت دادیم.

دکتر روحانی تصریح کرد: قرار بود که چند هفته صبر کنیم که چند ماه صبر کردیم. دومرتبه آن‌ها تماس گرفتند و از ما خواستند کمی بیشتر به آن‌ها مهلت دهیم و ما باز هم این مهلت را به آن‌ها دادیم و بر اساس بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام ۴ نوبت با ۵ کشور باقیمانده (۲ مرتبه در سطح معاونین وزرا و دو بار در سطح وزرا) در چارچوب برجام مذاکره کردیم.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه ما از سازوکار برجام استفاده کردیم و ازلحاظ حقوقی قدم‌هایی که می‌بایست برداریم را برداشتیم، اظهار داشت: دوستان ما قدم‌های خوبی هرچند ناکافی در این مدت برداشتند و اروپایی‌ها از لحاظ زبان و تبلیغات، مواضع خوبی را در پیش گرفتند، اما در مقام عمل و به‌ویژه در بخش اقتصادی متأسفانه ناتوان بودند.

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: یک‌بار دیگر در مصاحبه‌ای در سال ۹۱ گفتم که وقتی ما در سال ۸۲ و ۸۳ با سه کشور اروپایی مذاکره می‌کردیم، اروپایی‌ها دچار یک مشکل بودند و آن مشکل باعث شد توفیق ما بسیار اندک باشد و آن مشکل این است که آمریکا را کدخدا می‌دانند و این تفکر اروپایی است که نمی‌گذارد آن‌ها تصمیم قاطع برای منافع ملی خودشان اتخاذ کنند البته از آن زمان تاکنون آن تفکر مقداری بهتر شده و امروز دیگر کدخدایی آمریکا را در امور سیاسی و حقوقی قبول ندارند.

دکتر روحانی اضافه کرد: متأسفانه در بخش اقتصادی، شرکت‌ها و بانک‌های اروپایی همچنان آمریکا را کدخدا می‌دانند و این تفکر ناصحیح و نادرست باعث می‌شود نتوانند تصمیم درست برای منافع اروپا، منطقه و جهان اتخاذ کنند و متأسفانه زیر بار فشار خم می‌شوند. [۱]

نکته: روحانی اشتباه و خطای راهبردی‌اش را به گردن مردم ایران می‌اندازد

روحانی در این اظهارات به ماجرای بدعهدی و دشمنی اروپاییان در سال‌های ۸۲ تا ۸۴ اشاره می‌کند و خودش معترف است که اروپاییان بدعهد هستند، ولی باز هم همان راه رفته و در حال عبور از همان کوچه بن‌بست است و به مردم نمی‌گوید که من همان اشتباه سال ۸۲ را، در سال ۹۶ تکرار کردم بلکه اشتباه خودش را گردن مردم می‌اندازد و می‌گوید: ملت ایران پس از توافق و اجرای برجام، بار دیگر پای صندوق آرا آمده و این بار نه با ۱۸ میلیون بلکه با ۲۴ میلیون رأی خود، تداوم راه اعتدال، تدبیر و تعامل سازنده با جهان را اعلام کردند.

رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه ما همچنان مرد صلح و مرد اعتدال هستیم، گفت: ما آغازگر نقض تعهدات نبودیم و آغازگر هیچ جنگی نخواهیم بود اما هیچ‌گاه تسلیم قلدری نشدیم و نخواهیم شد و در برابر هر متجاوزی پاسخ قاطع خواهیم داد، این فرهنگ ما ایرانیان است، این فرهنگ اسلام ماست و این راه پیامبر و ائمه ما و راه شهیدان ما است.

رئیس‌جمهور در ادامه خطاب به کشورهای دوست و به ۵ کشور باقیمانده، با تأکید بر اینکه در چارچوب برجام آماده مذاکره هستیم، گفت: نه یک کلمه کم و نه یک کلمه اضافه. برجام، همان برجام است و تغییر نمی‌کند اما حاضریم برای اجرایی شدن بهتر آن و اجرای تعهدات شما و شکل اجرای تعهدات، پای میز مذاکره بنشینیم.

دکتر روحانی تصریح کرد: میز مذاکره را ترک نکردیم و شما هم مرتب به ما گفته‌اید که ما میز مذاکره را ترک نخواهیم کرد. آن قلدری که بنا بود میز مذاکره را بهم بزند، تا امروز ناموفق بوده است. [۲]

نکته: روحانی و ظریف هنوز در آرزوی مذاکره با غرب و آمریکا هستند

از اظهارت فوق برمی‌آید که روحانی هنوز با ادبیات صلح و اعتدال به دنبال کشاندن دشمن (غرب و آمریکا) بر سر میز مذاکره است و هنوز متوجه نشده است که نه غرب و نه آمریکا، وی و ایران را دوست خود نمی‌دانند بلکه دشمن معرفی می‌کنند ولی مقامات دولتی هنوز در آرزوی مذاکره با دشمن هستند، آن هم با دشمنی که به صراحت می‌گوید من به دنبال خلع سلاح و فروپاشی تو هستم.

به اظهارات سفیر و نماینده ایران در سازمان ملل توجه کنید:

تخت روانچی در پاسخ به اینکه ترامپ گفته است که ایرانی‌ها با من تماس بگیرند و در میز مذاکره بنشینند، گفت: نخستین سؤالی که او باید جواب دهد این است که چرا از میز مذاکره خارج شد. ما که با همه طرف‌های این توافق از جمله آمریکا در چارچوب کمیسیون مشترک در حال مذاکره بودیم.

وی افزود: ترامپ بود که به طور ناگهانی تصمیم گرفت از میز مذاکره خارج شود. چرا او به این سوال پاسخ نداده است؟ او سابقه پاره کردن توافق هسته‌ای که نه فقط بین ایران و آمریکا بلکه بین ایران و قدرت‌های دیگر جهانی بود را دارد.

این مقام وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: برجام، توافقی است مورد تأیید شورای امنیت قرار دارد و بخشی از قانون بین‌المللی شده است اما ناگهان ترامپ گفت که این توافق را نمی‌خواهد و بیایید بنشینیم و دوباره مذاکره کنیم. چه تضمینی وجود دارد که او بار دیگر از مذاکره آتی ایران و آمریکا عدول نخواهد کرد؟ [۳]

حالا به اظهارات روحانی در ۲۴ مرداد سال گذشته توجه کنید:

"آمریکا خود کاری کرده که شرایط مذاکره را از بین برده؛ با روند خوبی داشتیم مذاکره می‌کردیم اما خودش آن را تخریب کرده و پل را خراب کرده و آن طرف ایستاده و می‌گوید باید چگونه عبور کنم!؟ اگر می‌خواستید عبور کنید، چرا خراب کردید؟ اگر می‌خواستید همدیگر را ببینیم چرا پل را خراب کردید؟ خودشان پل را خراب کرده و آن طرف ایستاده و داد می‌زنند. اینکه نشد. اگر راست می‌گوئید بیایید پل را دومرتبه درست کنید. پل را که درست کردید خودبه‌خود و به طور طبیعی رفت و آمد درست می‌شود؛ خودت مؤثر و مخرب و عامل این کار هستی».

از مجموع این دو اظهارنظر برمی‌آید که آقایان دولتی و در رأس آن‌ها ظریف و روحانی، هنوز به دنبال مذاکره با آمریکا و بعدازآن مذاکره با اروپاییان هستند و به همین دلیل است که نه اروپا و نه آمریکا، برای اظهارات روحانی هیچ اهمیتی قائل نمی‌شوند و همچنان به تهدیدات و تحریم‌های و یک‌جانبه خود ادامه می‌دهند.

چرا غرب و آمریکا حق دارند که امثال ظریف و روحانی را جدی نگیرند؟

اما چرا غرب و آمریکا نسبت به رفتارها و اقدامات امثال ظریف و روحانی، هیچ واکنش و اهمیتی نشان نمی‌دهد؟ به نظر می‌رسد پاسخ این سوال را می‌توانیم در گذشته و سابقه این افراد پیدا کنیم.

روحانی در سال ۸۲ و در زمان بحرانی شدن پرونده هسته‌ای، مذاکره با تروئیکای اروپایی را شروع کرد و در کتاب خاطرات هسته‌ای خود - امنیت ملی و دیپلماسی هسته‌ای، به جزئیات چند سال مذاکره با مقامات اروپایی اشاره می‌کند اما موضوعی که مد نظر است، خوش بینی مفرط روحانی در اعتماد به غرب و آمریکا است.

حمایت بی‌دلیل روحانی از خوش‌بینی به غرب و اینکه نباید نسبت به غرب همیشه بدبین بود زیرا بدبینی به غرب مشکل‌ساز بوده است، از نکاتی است که وی در کتاب خود به آن اشاره می‌کند و در صفحه ۱۴ می‌نویسد: در واقع در همه موضوعات، نوعی پیش داوری از سوی هر یک از دو طرف نسبت به دیگری وجود دارد، آمریکا ایران را در تقابل با منافع منطقه‌ای و بین‌المللی خود می‌داند و ایران نیز آمریکا را بزرگ‌ترین دشمن خود تلقی می‌کند.

روحانی در صفحه ۵۴ کتاب نیز می‌نویسد: گزارش اطلاعات کارشناسی به‌صورت ناقص به مسئولین رده‌بالا و بی‌اعتمادی به غرب و سازمان‌های بین‌المللی همواره مشکل‌آفرین بوده است!

همچنین در صفحه ۶۶ کتاب می‌نویسد: همیشه در ذهن برخی از مسئولین، گویی نوعی اضطراب وجود دارد که دشمنان قوی‌پنجه مشغول توطئه و برنامه‌ریزی علیه نظام اسلامی هستند و همواره برای بقای نظام احساس خطر می‌کنند.

و در آخر در صفحه ۶۸ می‌نویسد: در مسئله مهم هسته‌ای که به امنیت ملی و منافع ملی ما ارتباط دارد، این‌گونه تردیدها [بدبینی نسبت به غرب] نباید موردتوجه قرار گیرد، این‌ها هم مسائلی است که گاهی مشکل‌آفرین می‌شود.

نویسنده در این عبارات بدبینی نسبت به غرب را به طور کامل نهی می‌کند و تا جایی پیش می‌رود که تردید و بدبینی نسبت به غرب هنگام وسط آمدن منافع و امنیت ملی را غلط و مشکل‌ساز معرفی می‌کند!

حالا به اظهارات ظریف درباره عدم دشمنی آمریکا توجه کنید:

محمدجواد ظریف از چهره‌های غرب‌گرای دولت است که در خصوص دشمن دانستن یا ندانستن آمریکا به اظهارنظر می‌کند. او در کتاب "قای سفیر" به صراحت دیدگاه‌های خود در این خصوص را می‌گوید.

ظریف به صراحت اعلام می‌کند هیچ گاه از واژه "دشمن" استفاده نکرده است: "در دیپلماسی چندجانبه که باید هم‌زمان با ۱۹۰ کشور کار کرد. در هر بحثی باید حداقل به ۱۵ کشور اصلی از دوستان، مخالفان و رقیبان بیندیشید. من تلاش می‌کنم هیچ‌گاه از واژه دشمن استفاده نکنم."

وزیرخارجه روحانی نه از جهت دیپلماتیک که تا بن دندان معتقد است که آمریکا دشمن نیست. دلیل درستی این حرف را می‌توان در ادامه کتاب ظریف جست و جو کرد.

در قسمتی از خاطرات ظریف، مصاحبه‌کننده از ظریف درباره امکان برقرار روابط با آمریکا با حفظ اصول و ارزش‌ها می‌پرسد که نقل مستقیم این سوال و جواب از صفحه ۳۵۸ کتاب خاطرات ایشان خالی از لطف نیست. مصاحبه کننده از وی می‌پرسد:

"این امکان منطقی وجود دارد که ما ضمن حفظ اصول و ارزش‌هایمان، مدل خردمندانه‌ای از گفت‌وگو و دیالوگ را با تمامی قدرت‌ها از جمله آمریکا و اصولاً غرب داشته باشیم؟ "

وی در پاسخ خود تحلیل خود را می‌گوید و اعتراف می‌کند که آمریکا را دشمن نمی‌داند. او می‌گوید: "حتماً می‌شود. ما اختلافات اساسی با آمریکا و غرب داریم، همان‌طور که تمام کشورها با یکدیگر اختلافات اساسی دارند، اما این دشمنی نیست، البته ممکن است گروه‌هایی باشند که هنوز نیاز به دشمن دارند، مخصوصاً در آمریکا، برای اینکه بتوانند سیاست‌های خودشان را پیش ببرند. آن‌ها دوستان ما نیستند و ما نباید ابزار و مهمات در اختیار آن‌ها بگذاریم." [۴]

مشخص است که با وجود چنین تفکری از جنس روحانی و ظریف، باتلاقی چون برجام به وجود می‌آید و آقایان دیپلمات تا انتها و حتی بعد از مرگ برجام، حاضر نیستند اعتراف کنند که اشتباه کرده‌اند و منافع مردم ایران را به سراب اعتماد به غرب و آمریکا و دشمن گره زده‌اند.


[۱] - http://www.president.ir/fa/109587

[2] همان

[۳] - http://www.irna.ir/fa/News/83309029

[4] - http://rajanews.com/node/268756

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 51
  • در انتظار بررسی: 2
  • غیر قابل انتشار: 14
  • ۰۰:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۱
    57 5
    گیر نکردن ... دارن حال میکنن ... چون چشم و گوششان با کدخداست! دلشون به اوبامای مثلا مودب خوش بود.
    • IR ۰۷:۱۴ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۱
      26 1
      روحانی وظریف گیر نکردند بلکه کشور و مردم را در این باتلاق انداختند !
    • سید IR ۰۷:۵۱ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۱
      24 0
      مَر این دولت به پیغامی بسازد/ وزیر آن به برجامی بسازد! وِ را این گفته جان کری کافیست/ که آمریکا به انعامی بسازد!!!!!
  • IR ۰۰:۴۶ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۱
    54 0
    کسی که با دروغ و تهمت و نفی دیگران، رای مردم را گدایی کند سزاوار بدتر از اینهاست.
  • DE ۰۰:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۱
    4 24
    ریچارد نفیو: اگر روحانی با ترامپ تماس بگیرد، بولتون از طبقه سوم پایین می‌پرد تا تماس را قطع کند ریچارد نفیو
    • IR ۲۱:۳۴ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۱
      0 0
      اون که چنان زده به این کشور ، چه داخلی چه خارجی ، که اگر بخوایم هم نتونیم به عقب برگردیم . منظور اون با طزفداراش این بود که اون روزا خوشی هاتون بوده . بگو اون که میخواد خودشو بندازه سال ۹۳ یا نهایتا ۹۴ و بعد از برجام باید خودشو مینداخت . تماس با کلید " تعامل با دنیا ! " صورت گرفت امروز هم میگه "مذاکره" در چارچوب "برجام" (خخخخ برجام ) میکنیم ! بگو پمپک خودشو بندازه
  • ۰۰:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۱
    39 1
    یه عده انسان کم فهیم که دوست داشتند سرلخت بیان بیرون به روحانی رای دادند اما اکنون جیب لخت بیرون میان. این نتیجه انتخاب بی‌دینی در مملکت اسلامی‌ است.
  • IR ۰۰:۵۳ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۱
    38 0
    روحانی و ظریف به نظر نمی آید که این قدر ساده لوح باشند .بوی کیف انگلیسی به مشام میرسد.
  • IR ۰۰:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۱
    38 0
    اگه گیر کرده بود پانمیشد تعطیلات بره قشم حال و حول
  • سعید IR ۰۱:۰۰ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۱
    18 0
    اقای روحانی نه بعد از 60 روز دو اقدام دیگه رو در برجام انجام بدی بعد دوباره 60 روز دیگر به اروپایی ها فرصت بدی بعد از اینکه 60 روز تمام شد و ان ها همکاری نکردند ایران رو به طور کامل از برجام خارج کنید نه دوباره 60 روز دیگه بهشون فرصت بدی
  • IR ۰۱:۰۰ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۱
    3 56
    تاکی این کشمکش 40ساله پایان میاید و پایان آن چه خواهدبودمگرراهي غيرازصلح وجوددارد آ خه تروخدابگذاريد مردم زندگیشان را بکنند مگرعقلتون کجا رفته این همه بیراهه رفتيدوگفتيد دریغ از یک راه حل درست.
    • IR ۰۹:۲۸ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۱
      9 1
      شب به خیر عزیزم
    • IR ۱۶:۱۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۱
      5 1
      چخه فضولیش به عنترای ارتش اسراییل نیومده
    • ۱۹:۴۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۱
      0 0
      #صدای ترامپ
    • ۲۰:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۱
      0 0
      این مقاومت تا زمان رسوا شدن منافقین داخلی و نابودی ظلم جهانی ادامه دارد. خائنان خود فروخته هستند که زندگی مردم را برای تسلیم شدن گروگان گرفته اند
  • IR ۰۱:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۱
    36 0
    ریچارد نفیو معمار تحریمهای دولت اوباما در کتاب«هنر تحریمها»: در انتخابات سال 92 با انتخاب حسن روحانی مسیر حرکت کشور دقیقا روی همان ریلی افتاد که امریکایی ها برای آن لحظه شماری می کردند! حالا دولت بفرماید برای چی منتظر شکست ترامپ و پیروزی دموکراتها است؟ چه فرقی باهم دارند؟ مشکل خودتانید پس بروید همان ونک و ولنجک برای همیشه!
  • میانجی IR ۰۱:۱۶ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۱
    19 2
    ترامپ گفته بیایید با من تماس بگیرید . اگه روتون نمیشه حرف بزنید شما تماس بگیرید و بدید دست من خودم باهاش موشکارو در ازای فروش نفت قولنامه میکنم . یه " اسقاط کافه خیارات " هم میزنم تهش تا غیر قابل فسخ بشه .
  • IR ۰۱:۱۶ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۱
    27 1
    یک سوال ذهن من را درگیره کرد است چه طور است که زمان اجرای برجام در یک مرحله همه خواسته های غرب انجام شد و هسته ای را بتن کردن ولی در زمان خروج از برجام مرحله ای این کار باید انجام بشود؟
    • IR ۱۱:۳۲ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۱
      7 0
      البته از اولش فی الفور برای ما بوده...!!! من حقوقدانم ، سرهنگ نیستم..!!! (زبان شناس هم نیستید!!) زرشک!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • IR ۰۱:۲۱ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۱
    23 1
    حسن آقا و جواد آقا راست و حسینی اعتراف کنید اشتباه کردید شاید نزد وجدان خودتان آسوده شدید که به ندای وجدان خودتان نیز توجه نکردید.
    • DE ۱۶:۱۴ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۱
      3 0
      برادر, وجدان کیلوی چنده؟
  • IR ۰۱:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۱
    17 0
    کشور بد جوری تو تله برجام گیر افتاده، حالا هم که داره سعی می کنه بیاد بیرون سایه جنگ داره میاد بالای سر کشور برجام سایه جنگ را از کشور دور نکرد بلکه به عکس سایه جنگ را آورده بالای سر ملت
    • IR ۰۵:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۱
      19 1
      رهبر عزیزمان فرمودند:جنگ نخواهد شد ومذاکره نخواهیم کرد.تا حالا همه پیش بینیهای ایشان درست در اومده وبی شک این یکی هم درست از اب درمیاد.این وسط یه عده نفوذی پاکسازی میشوند ،به فضل الهی.
    • ۲۰:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۱
      0 0
      مثبت زدم ولی سایه جنگ هرگز بالای سر ایران نیست. این اعتدالیون و اصلاحات هستند که ترامپ را گستاخ کرده اند و خودشان هم #صدای ترامپ شده اند
  • IR ۰۲:۱۱ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۱
    16 0
    گنه کرد در بلخ کودنی، به شوشتر زدند گردند احمقی
    • ۰۴:۵۲ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۱
      8 0
      معرکه بود.
  • IR ۰۲:۵۵ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۱
    26 0
    روحانی: برجام پیروزی عظیم سیاسی ملت ایران است (94/08/11) ظریف: برجام، یک سند عزت برای کشور ایران است (94/06/05) صالحی: برجام، تاج و سند افتخار برای ملت ایران خواهد بود، و منافع و حاکمیت ملی حفظ می‌شود (94/07/11) لاف لاف لاف و دیگر هیچ.............
  • IR ۰۳:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۱
    20 0
    آقای روحانی و ظریف از شما انتظار نداریم که هاراگیری کنید، استعفا بدهید!! چونکه شوربختانه حقوقدان هم نبودید...!! حالا بماند طرح موضوعاتی چون برجام 2و3 و.. که ان شا الله از سر ناآگاهی و سادگی بوده....!!!! و اقتصاد و بروکراسی هم بماند..!!
  • IR ۰۳:۲۶ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۱
    4 17
    به شما اطمینان می دهم دیر یا زود در همین صدا و سیما خودمان خواهید شنید که : "پس از درخواست های فراوان طرف امریکایی(!) و چندین بار پاسخ رد ایران به دلیل بد عهدی های گذشته, ایران با مذاکره با امریکا به صورت مشروط( ! ) موافقت کرد. " البته شاید پس از انتخاب مجدد ترامپ این اتفاق محتمل تر باشد.
    • IR ۰۵:۰۸ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۱
      9 0
      خواب دیدی ! ولی تعبیری نداره !این تو بمیری ،از اون تو بمیریها نیست.مذاکره برای اتمام حجت بود وبا این فاجعه برجام ،فقط احمق وخائن دنبال مذاکره است وبس.
    • ۲۰:۲۱ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۱
      0 0
      #جنگی نخواهد شد مذاکره نخواهیم کرد.
  • ناشناس IR ۰۴:۱۳ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۱
    13 1
    بهتر است در برهه فعلی چند موشک دوربرد آزمایش کنیم و در تنگه هرمز رزمایش راه بیندازیم تا ضرب شصتی به آمریکا و نوکران منطقه ای اش نشان داده باشیم. آنها جرأت جنگ با ما را ندارند ، مسئولین ما خیالشان از این بابت راحت باشد.
  • IR ۰۴:۱۴ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۱
    15 0
    فریب مواضع اخیردولت خصوصا روحانی وظریف رانخورید،این مواضع وبازیها وژست ها مربوط به انتخابات مجلس است ومیخواهند اینگونه عملکردهای غلط خودرا تطهیرکنند تادر انتخابات برای باندوجناحشان وحامیانشان کاری کرده باشند!
  • IR ۰۴:۵۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۱
    14 0
    وقتی میشود با تلگرام مردم را گول زد و با وعده آزادی های جنسی جوانان را پای صندوق های رای آورد آنوقت رای از 18 به 24 میلیون میرسد و دوباره امور مملکت بدست یکعده آماتور غربرده می افتد. خودکرده را تدبیر نیست.مردم نمی بایست فریب شارلاتان های تلگرامی و مزدوران ماهواره ای را بخورند.
  • نهه US ۰۵:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۱
    0 15
    همه بدبختی برا اینه که از توافق سعد اباد اومدید بیرون که حالا گیر افتادید
  • IR ۰۶:۱۶ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۱
    15 0
    دیپلمات هایی که زبان انگلیسی را خیلی خوب بلدند معمولا بیشتر کارخراب کن هستند !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • IR ۰۶:۲۱ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۱
    9 0
    وقتی کسی در مجلسی تیزی در می دهد ناگزیر محکم رویش می نشیند.
  • بابک GB ۰۶:۴۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۱
    0 9
    نفس گفتگو بد نیست که لازم هم هست. ویتنام سالها با آمریکا جنگید و پیروز هم شد اما هر گز گفتگو بین آنها قطع نشد. مخالفت با گفتگو یعنی جنگ. ایران میتواند و باید گفتگو کند اما با شرایط خودش مثلا اینکه آمریکا به برجام برگردد و همه تحریمها برداشته شود. در مورد بقیه مسائل هم در چهارجوب منافع ملی و امنیت ایران میشود گفتگو کرد.
  • IR ۰۷:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۱
    9 0
    اصلاح طلبان از 365 روز سال 364 روز واداده هستند
  • IR ۰۷:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۱
    0 9
    مثه روز روشنه میخواین مذاکره احتمالی رو فقط بندازین گردن دولت.
  • RO ۰۸:۳۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۱
    8 0
    برجام بدون فرجام! به نظر می رسد با برجام مردم را به یک تکه کاغذ تا زمان نامشخص منگنه کرده اند تا گروهی استفاده ببرند نه راه پس نه راه پیش! چه کسی از این وضع نفع می برد؟ مردم تا به حال نفعی برده اند؟ و پرسش های دیگر!
  • RO ۰۸:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۱
    8 0
    ترامپ با کنار گذاشتن نمایشی برجام هدفش رقابت با تیم اوباما و ایجاد ارتباط با ایران و بستن قرادادهای جدید بر اساس معیارهای خودشه و معیارهای ترامپ هم که معلومه!
  • IR ۰۸:۴۹ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۱
    13 0
    یاد ترانه انتخاباتی شیخ حسن افتادم:" امد بهار جانها ای شاخ تر برقص ای" فکر کنم این شعر بیشتر برازنده اش بود: امد بلای جانها شاخ خر برقص ای
  • محمد IR ۰۹:۲۳ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۱
    2 0
    مشغول توطئه و برنامه ریزی علیه ما نیستن به نظرتون؟ دیگه کاری مونده که بر علیه ما نکرده باشن؟! یا کورید یا خیلی ساده لوح!
  • IR ۱۱:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۱
    1 0
    باید با احتیاط اجازه ی مذاکره به این وطن فروشان داده شود تا همه ی بهانه ها از ایشان و از طرفدارانشان گرفته شود. سرنگونی دار و دسته ی نیویورکی ها باید به دست خود نیویورکی ها باشد.
  • IR ۱۱:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۱
    12 0
    روحانی خودنیز بکدخدا بودن امریکا معتقد است.ودرگذشته به این مطلب اعتراف کرده .ومشگل دولت ومدیران اونیز همینس. الذین یتخذون من دون الله اربابا..............هذاخسران مبین. گروزیرازخدا بترسیدی ......انچنان کزملک ملک بودی.
  • رز1359 IR ۱۲:۱۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۱
    6 1
    چقدر دلم برای مذاکرات غرورآفرین جلیلی و تیمش تنگ شده است ای کاش می شد زمان به عقب برمی گشت.
  • CA ۱۲:۴۰ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۱
    3 1
    مذاکره هرگز
  • IR ۱۲:۴۶ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۱
    2 0
    ظریف و روحانی تازه یادشون اومده که یکسال پیش کدخدای عزیزشان یعنی مهمترین طرف توافقنامه را از دست داده ان و الان در باتلاق برجام گیر کردن
  • IR ۱۵:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۱
    0 4
    اگر برجام نبود تا به حال سقوط کرده بودید . فکر کنم ۲ ۳ سال وقت خریدید .
  • IR ۱۷:۲۹ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۱
    2 0
    توباتلاق گیر کردند مثل چی ....

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس