کد خبر 951249
تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۸:۰۸
عبدالمجید اشکوری

یک استاد فلسفه سیاست در واکنش به سخنان اخیر حجاریان، می‌گوید " حجاریان برای بقای تئوری اصلاح‌طلبی می‌کوشد بر موج اعتراضات اجتماعی سوار شود."

به گزارش مشرق، حجت‌الاسلام عبدالمجید اشکوری استاد و مدرس فلسفه سیاست با تحلیل تئوری جدید سعید حجاریان تحت عنوان "مشارکت مشروط" که در آن به تشریح راهبرد اصلاح‌طلبان برای حضور در انتخابات آتی مجلس پرداخته‌شده، اظهار داشت: در جریان اصلاح‌طلبان طیف گسترده‌ای از تفکرات وجود دارد. یکی از طیف‌های این جریان شامل از افرادی تشکیل‌شده که پیرو تفکرات لیبرالیستی بوده و پایبندی درستی به مبانی انقلاب اسلامی ندارند.


"مشارکت مشروط" تئوری انتخاباتی حجاریان برای اصلاح طلبان
مردمسالاری دینی و دشمنانش -۲| " یکی شدن جایگاه رهبری و ریاست‌جمهوری، حذف مردمسالاری است"
مردمسالاری دینی و دشمنانش|"پیشنهاد تاج‌زاده‌؛ به نفع دموکراسی یا برای دیکتاتوری؟ " خواجه‌سروی پاسخ می‌دهد

وی افزود: آقای حجاریان به عنوان رهبر این جریان برای پیاده‌سازی مبانی لیبرالیسم در کشور، از گذشته بحث دموکراسی مشروط را مطرح می‌کرد و در تشریح آن بیان می‌داشت که جامعه ایران در شرایط کنونی قادر نیست که به دموکراسی تمام‌عیار دست پیدا کند و لذا باید به سمت دموکراسی مشروطه برویم.

بیشتر بخوانید:

طرح فرماندهان فتنه آینده برای فرار از برخورد امنیتی

این کارشناس فلسفه سیاست یادآور شد: حجاریان یکی از ملزومات دستیابی به دموکراسی مشروطه را حضور مشروط در انتخابات اعلام کرده و معتقد است برای تحقق اصلاحات ساختاری در نهادهای حاکمیتی، باید اصول دموکراسی مشروطه در کشور به دقت پیاده شود.

** روی کارآمدن ترامپ و افکار فاشیستی‌؛ چالش جدید اصلاح‌طلبان

اشکوری تصریح کرد: جریان اصلاحات در حال حاضر با چالش‌های زیادی روبرو است که یکی از مهمترین این چالش‌ها تحولات ساختاری در آمریکا است. به قول مارکسیست‌ها که معتقدند نهایت لیبرالیسم، فاشیسم است، امروز شاهد هستیم که شخصی چون ترامپ با اعتقادات فاشیستی در راس هیئت حاکمه آمریکا قرار دارد.

وی با بیان اینکه ساختار سیاسی اجتماعی آمریکا که پرچمدار تئوری لیبرال دموکراسی است، امروز به ورطه فقدان تئوریک رسیده و دیگر تفاوتی نمی‌کند فردی دموکرات هدایت آن را بر عهده داشته باشد یا فردی جمهوری‌خواه، گفت: نظام‌های دیگری در دنیا که بر پایه لیبرال دموکراسی بنا شده‌اند، امروز در بحث مسائل اقتصادی و اجتماعی با چالش‌های جدی مواجه شده‌اند.

این استاد علوم سیاسی تاکید کرد: امروز شاهد هستیم آمریکا و اروپا که مهد تفکر «لیبرال دموکراسی» در دنیا محسوب می‌شوند، به دلیل تزاحم منافع از دیکتاتورترین رژیم‌های منطقه حمایت می‌کنند و عربستان را با تمامی جنایت‌هایی که در روز روشن انجام می‌دهند، در لیست گروه‌های تروریستی خود قرار نمی‌دهند.

وی گفت: آقای حجاریان در تلاش است تا به جای اینکه بگوید لیبرال دموکراسی دچار بحران هویتی شده، ترامپ را مشکل آمریکا به عنوان رهبر لیبرال دموکراسی معرفی کند.

اشکوری افزود: نکته دیگر این است که جریان اصلاحات برای اداره کشور تئوری‌هایی را با الگوبرداری از تئوری لیبرالیسم تعریف می‌کند که این تئوری‌ها از سوی دولت یازدهم و دوازدهم به مرحله اجرا درآمد و در عمل شاهد هستیم که در بعد فرهنگی اجرای این تئوری‌ها موجب تزلزل نهاد خانواده شده و عواقب آن در ناهنجاری‌های اجتماعی کنونی جامعه متجلی شده است. از سوی دیگر سیاست تنش‌زدایی در قبال آمریکا که از ابتدای دولت تحت حمایت اصلاح‌طلبان، اصلی‌ترین راهبرد معرفی شد، از اساس با شکست مواجه شده و همه این عوامل موجب شده تا دید مردم نسبت به کارایی تئوری کشورداری اصلاح‌طلبان که مبتنی بر تئوری لیبرالیسم است، به کلی منفی شود.

** خروجی دولت برآمده از جریان اصلاحات «اشرافی‌گری» بود

این استاد حوزه و دانشگاه تاکید کرد: خروجی زمامداری دولت کنونی که بر آمده از جریان اصلاح‌طلبی بوده، چیزی جز اشرافی‌گری و عدم روحیه جهادی در بدنه دولت نبوده است.


آقای حجاریان در تلاش است تا به جای اینکه بگوید لیبرال دموکراسی دچار بحران هویتی شده، ترامپ را مشکل آمریکا به عنوان رهبر لیبرال دموکراسی معرفی کند...

وی در بخش دیگری از اظهارات گفت: آقای حجاریان برای بقای تئوری اصلاح‌طلبی در سپهر سیاسی کشور، می‌کوشد تا با اعمال رفتارهای رادیکال و سوار شدن بر موج اعتراضات اجتماعی، افکار عمومی را از ایرادات اساسی تئوری لیبرال دموکراسی گمراه کند.

شکوری تأکید کرد: اینکه امروز شاهد هستیم مدیریت جهادی و کار برای رضای خدا در عرصه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان به نتایج مطلوبی منجر می‌شود و اینکه تفکر حاکم در سپاه پاسداران می‌تواند موجب برقراری امنیت پایدار در کشور و حتی منطقه شود، موجب ایجاد چالش جدی در تئوری‌های لیبرال دموکراسی در کشور شده است.

وی درعین‌حال با تحلیل خط‌مشی گروه‌های دیگر اصلاح‌طلب در سال‌های اخیر تصریح کرد: گروه دیگری از اصلاح‌طلبان برخلاف آقای حجاریان و همفکرانش، تجربه رفتارهای رئیس دولت اصلاحات را سرلوحه کار خود قرار داده و بر همین اساس در تلاش‌اند تا با رفتارهای تعریف‌شده در چارچوب نظام، از بیان سخنان لیبرالیستی تند اجتناب کنند.

استاد و مدرس فلسفه سیاست ادامه داد: احزاب اصلاح‌طلب چون کارگزاران که امروز نهادهای اجرایی کشور را در اختیاردارند، با کارآمد جلوه دادن عملکرد خود در این شش سال، سعی در متقاعد کردن مردم برای اخذ رأی مجدد از آنها را دارند. برعکس طیف تندروی اصلاح‌طلبان که از سویی با نهادهای نظارتی چون شورای نگهبان درگیر است و از سویی دیگر سرمایه اجتماعی خود را از دست داده است.

منبع: تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 5
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۸:۲۶ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۶
    0 0
    مشرق جان شما چرا حرفای خل وچل ها را علم کردی .حجاریان کیه انقدر درباره ش مانور میدی ولش کن اون دیونه رو اصلاح طلب ها ترکوندند مغزتعورسینشون رو بعنوان حجاریان قرار دادند شما چرا خام میشی هرروز یکی دوتا حتما خبر از این چپر چلاق هست .خسته شدیم از بس ازش حرف خوندیم که سر وته نداره.
    • IR ۰۱:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۷
      0 0
      آفرین احسنت تذکر کاملا بجایی بود
  • سید IR ۱۸:۳۹ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۶
    0 0
    حجاریان امّ القیّ اصلاح طلبان تهوع آور است!
  • DE ۲۳:۰۵ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۶
    0 0
    با اخباری که در مورد تراکتور گذاشتی، مشخصه که هرچی میگی دروغه و حق با حجاریان است
  • IR ۱۰:۲۰ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۷
    0 0
    آقایان : حجاریان و همفکرانش - مرعشی - ناصری - عبدی و ....با طرفدارانشان مالک و صاحب 5000 رای نیستند طناب این گروه پاره است و مردم بدنبال این افراد دمدمی مزاج نمی روند ....

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس