این کارشناس سازمان هواشناسی اظهار کرد: سامانه بارشی که دیشب وارد کشور شده و با شدت بسیار فعال است تا فردا (۶ فروردین) وضعیت بحرانی را برای جنوب غرب و جنوب کشور ایجاد می‌کند که در اطلاعیه‌ها و اخطاریه‌های روزهای اخیر به این موارد اشاره شده بود.

وظیفه تاکید کرد: امروز به‌طور نسبی بارش‌ها فروکش می‌کند و فردا صبح مجدداً بارش‌ها را با شدت خواهیم داشت تا اینکه فردا بعدازظهر (۶ فروردین)، بارش‌ها در بخش غرب و جنوب غرب کاهش پیدا می‌کند و تقریباً قطع می‌شود.

بیشتر بخوانید

هشدار وقوع سیل در ۱۲ استان کشور در سه روز آینده

۲۵ استان درگیر سیلاب شدند / لغو تمام مرخصی‌ها و اعلام آماده‌باش


وی با بیان اینکه فردا بارش‌ها بیشتر رگباری خواهد بود، گفت: فردا در جنوب استان فارس، غرب کرمان و بخش‌های جنوبی بوشهر، بارش اوج می‌گیرد و قطعاً احتمال جاری شدن سیلاب وجود دارد. دراستان‌های لرستان و شمال و شرق خوزستان انتظار داریم که بارش‌های ۲۴ ساعت آینده سه رقمی شود و به حدود ۱۵۰ میلی‌متر برسد.

مدیر کل پیش‌بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی تاکید کرد: در خوزستان بارش سنگین است و رودخانه‌های بزرگ طغیان می‌کند، امیدواریم صدمات جانی به همراه نداشته باشد.

وظیفه در ادامه گفت: استان‌های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، کردستان و کرمانشاه هم بارش خواهند داشت اما بیشترین نگرانی ما برای استان خوزستان است. چون سدها پر شده و حتی برخی سدها سرریز شده است و احتمال آبگرفتگی در دشت خوزستان وجود دارد و نگران هستیم که طغیان آب، دشت را به حالت غرقابی دربیاورند.

وی در مورد بارش‌های استان‌های شمالی با اشاره به اینکه امروز در گیلان و غرب مازندران بارش وجود دارد، گفت: از امشب تا فردا شرق استان‌های مازندران و گلستان نیز درگیر بارندگی خواهند شد البته از آنجا که سیستم بارشی جنوبی است، بارش در شمال کشور چندان شدید نیست و مشکل چندانی برای این منطقه ایجاد نمی‌کند و انتظار سیلاب نداریم اما با این وجود به مسافران توصیه می‌کنیم که نکات ایمنی را رعایت کنند و مراقب آبگرفتگی‌ها باشند.

تهران سیل می‌آید؟
مدیر کل پیش‌بینی و هشدارسریع سازمان هواشناسی در پاسخ به این پرسش که آیا احتمال وقوع سیلاب در تهران وجود دارد؟ با اشاره به اینکه بارش‌ها در استان‌های تهران، قم، قزوین، سمنان، مرکزی و اصفهان با رگبار و رعد و برق همراه خواهد بود، اظهارکرد: انتظار نداریم که در این استان‌ها وضع بارشی مشابه استان‌های جنوبی و سیل‌آسا باشد اما باید نهادهای متولی هوشیار باشند چون وقوع سیل تنها به میزان بارش وابسته نیست بلکه شرایط توپوگرافی و نحوه خروج آب از حوضه نیزمولفه‌های مهمی هستند. مخصوصاً در رودخانه‌ها و حوضه‌های آبی که جلوی مسیر آب بسته شده، امکان وقوع سیل وجود دارد.