به گزارش مشرق، فارس به نقل از رویترز، شرکت استات اویل نروژ اعلام کرد به رغم تحریم نفتی اتحادیه اروپا علیه ایران برای وصول مطالبات خود همچنان می تواند از ایران ال پی جی وارد کند.
یک سخنگوی استات اویل گفت این شرکت بابت مشارکت خود در یک پروژه توسعه پارس جنوبی و انجام فعالیت های اکتشافی مبالغی را از ایران طلبکار است.
به گفته وی این شرکت در مقابل طلب خود از مدتی پیش اقدام به واردات ال پی جی از این کشور کرده است.
استات اویل یکی از سه شرکت مهم اروپایی است که از شمول تحریم های جدید اروپا علیه ایران مستثنی شده اند. بر اساس قانون تحریم های جدید اروپا شرکت هایی که بابت قراردادهای قبلی طلبی از ایران دارند همچنان می توانند طلب خود را از این کشور دریافت کنند.
شرکت انی ایتالیا نیز با ادعای طلب حدود ۲ میلیارد دلاری خود به دلیل انجام فعالیت های توسعه ای در ایران همچنان می تواند نفت ایران را وارد کند. مقامات رسمی ایران بدهی خود به این شرکت را تایید نکرده اند.
بر اساس این گزارش شرکت انگلیسی بریتیش پترولیوم نیز از شمول تحریم های اروپا مستثنی شده است. این شرکت به همراه شرکت ملی نفت ایران و چند شرکت دیگر سهامدار پروژه توسعه فاز دوم میدان گازی شاه دنیز جمهوری آذربایجان است. فعالیت های شرکت بریتیش پترولیوم و در نتیجه شرکت ملی نفت ایران در این میدان مورد تحریم اتحادیه اروپا قرار نگرفته است.
وزرای خارجه اتحادیه اروپا روز گذشته طرحی را تصویب کردند که بر اساس آن شرکت های اروپایی از اول ژوئیه یعنی حدود ۵ ماه دیگر نمی توانند نفت ایران را وارد کنند.
بسیاری از تحلیلگران معتقدند این تحریم ها بیشتر از آن که جنبه عملی داشته باشد با اهداف جنگ روانی و تاثیرگذاری بر فضای مذاکرات آتی میان ایران و ۵+۱ تصویب شده است. علاوه بر این که یک مهلت ۵ ماهه برای اجرایی شدن تحریم ها در نظر گرفته شده است مقرر شده وزاری خارجه این اتحادیه در ماه می یعنی یک ماه قبل از اجرایی شدن تحریم ها تشکیل جلسه دهند و در مورد قطعی کردن توقف وردات نفت از ایران و یا ادامه آن تصمیم گیری کنند.