سرویس جامعه مشرق - مثل هر کلاهبرداری و زرنگ بازی دیگر، اینجا هم داستان خوب، نقش اول را دارد. باید اول برایتان توضیح دهند که "مارها، قطعه ای استخوان در محل جفت گیری رها می کنند و این استخوان که به آن مهره مار می گویند، دارای دو بار مثبت و منفی است که بار مثبت آن در مارهای نر و بار منفی آن در مارهای ماده وجود دارد و بعد از جفت گیری این مهره ها از مار جدا شده و بر روی زمین می افتند" و از اینجاست که قصه آدمهای خوشبخت شروع می شود. خوشبخت های داستان که قبلاً بیچاره و گرفتار و فلک زده بودند، ناگهان با کمک یک کارشناس مهربان و دوست داشتنی، یک جفت مهره اصل پیدا می کنند و از این به بعد، همه چیز رو به خوبی و خوشی می رود.
از آن طرف، برخی که مهره مار به کارشان نمی آید یا گیرشان، سراغ خر مهره می روند؟ خر مهره هم در اصل قسمت خاصی از گردن حیوان دراز گوش است که از استخوان نخاعی آن حیوان جدا شده و تراش داده می شود. البته به قول قدیمی ترها، اگر قرار بود شانسی بیاورد برای صاحبش می آورد!
اما اگر فکر می کنید تفاوت این دو در همین اسمشان یا حیوانی که از آن گرفته شده، است سخت در اشتباهید. کارشناسان (!) یا همان انسان های مهربان و علاقمند به کمک به دیگران در این حوزه معتقدند که تفاوت عمده خر مهره با مهره مار این است که مهره مار به شما انرژی مثبت داده و به اطرافیانتان (به نفع شما) انتقال می دهد لکن خر مهره انرژی های منفی اطراف را از شما دفع می کند. البته این دو می توانند مکمل خوبی برای افراد علاقمند به این ماجراها باشند.
اینها تنها مهره های شانس و خوشبختی نیستند. روش های کلاهبرداری اسم های زیادی دارند؛ از آلت کفتار تا ناف آهو، افعی سیاه. می گویند قرار است باعث خوشبختی شوند و زندگی تان را متحول کنند. اگر هم به کسی علاقه دارید آن را داخل جیب قرار دهید و سراغ فرد بروید، کار تمام است. البته این ماجرا و اسامی آن، تابحال بارها در رسانه ها مطرح شده اما آنچه این بار به آن توجه ویژه ای خواهیم کرد، قیمت های نجومی این اقلام است؛ چیزی تا ۱۰۰ میلیون تومان ناقابل!
باورهای خرافی درباره مهره مار و خر مهره
اگر فکر می کنید که این مسئله و اعتقاد فقط در میان بخشی از گذشتگان که شاید به قول امروزی ها کم سواد و کم اطلاع بودند، وجود داشته در اشتباه هستید زیرا متقاضی امروز این وسایل، جوانانی هستند که بعضاً تحصیلات بالایی نیز دارند اما برای حل مشکلات خود سراغ این افراد و این نوع چیزها می روند. کافیست یک جستجوی کوتاه در مورد این مهره ها در فضای مجازی انجام دهید.
در این میان عده ای هستند که از این تلقینات برای حل مشکلات توسط مهره مار و خر مهره سود خوبی می برند و احتمالاً هر نوع مهره ای را به نام مهره مار اصل قالب می کنند و هر چقدر تیغشان ببرد از مشتری طلب می کنند. قیمت ها از نمونه های ساده ۳۰ هزار تومانی شروع می شود و جالب اینکه این نوع مهره را حتی برخی از طلافروشی ها نیز می فروشند که شاید دلیل ان، افزایش سرسام آور قیمت طلا و کم شدن مشتریان باشد و شاید هم طمع درآوردن پول به هر قیمتی. اما هرچه قیمت بالاتر می رود، نوع تبلیغات جذاب تر و جالب تر می شود. مثلاً در یکی از آگهی هانوشته است: "خرمهره واقعی، مناسب برای افرادی که دوست دارند خرشانس، خرپول، خرپیشونی یا خر زور باشند. تنها ۸۰۰ هزار تومان."
البته در این میان مثل هر جنس دیگری که اگر تاکید شود برای خود فرد بوده، بهتر تبلیغ می شود، برخی بر فروش مهره ویژه ای که خودشان از آن استفاده می کنند تاکید کرده و اعلام می کنند: "می خوام برم سربازی دیگه به کار خودم نمیاد! " همه مدل آگهی وجود دارد از ۱۰۰ هزار تومان تا چند میلیون تومان. همه آنها هم بر اصل بودن و کارگشا بودن خرمهره و مهره مارشان تاکید میکنند.
مهرههایی که تا یک میلیارد خرید و فروش میشوند!
اگر فکر می کنید این مهره ها فقط برای کارهای مثبت مثل جذب همکلاسی و همکار جهت ازدواج یا پول دار شدن است، معلوم است که اطلاع کافی از معجزات یک مهره ندارید. لذا با یکی از آگهی ها که تاکید کرده "مهره زبانبند دادگاه" در اختیار دارد، تماس می گیریم. " یک جفت مهره زبانبند مخصوص کارهای دادگاه، امور اداری و بانکی. زبانبند بسیار قوی، بشرط تست، فقط فروش نقد، بیشتر بدرد کسایی میخوره که میخوان ارتقای شغلی یا مقامی پیدا کنن میخوره. جهت توضیحات بیشتر تماس بگیرید"
مردی که به گفته خودش اهل جنوب است و محل کارش آنجا، تاکید می کند که مهره مارش کاملاً جواب پس داده و قیمت این مدلش ۳۰ میلیون تومان است. به او می گوییم که از کجا بفهمیم مهره اش اصل است چون همه می گویند که مهره شان اصل است اما قیمت ها فرق می کند. در پاسخی فلسفی تاکید می کند که شاید یک مهره اصل باشد اما باید ببینید که در گذشته چقدر جواب پس داده است. ادامه می دهد " من کمتر داخل ایران کار می کنیم. بیشتر مشتری های ما کله گنده های دوبی هستند. پول خوبی هم می دهند برای مهره ای که اصل باشد. در حال حاضر گرانترین مهره ای که داریم، ۱۰۰ میلیون تومانی قیمت دارد."
طبق معمول آگهی ها، چانه می زنیم و غر. که شاید اصل نبود و شاید کار ما را راه نینداخت. پاسخ می دهد که "با ضمانت مهره را به شما می دهیم. اگر کارتان راه نیفتاد، بیاید و عین مبلغ را از ما پس بگیرید." می پرسیم چگونه پس بگیریم؟ می گوید معلوم است خریدار نیستی!
به فروشنده دیگری اعلام می کنیم که کارمان در یک دادگاه گیر کرده و چند روزی بیشتر لازم نداریم. با اظهار تاسف از وضعیت مالی مردم، می گوید"مهره هایی هم برای اجاره داریم. باید یک چک یا سند تضمینی پیش ما بگذارید و هزینه یکسال هم از شما دریافت می شود. مبلغ اجاره هم بستگی به مهره دارد. مثلاً مهره مار ۳۰ میلیون تومانی، اجاره یک ساله اش ۱۵ میلیون تومان است."
البته برخی نیز پا را فراتر گذاشته و حتی مدعی می شوند این مهره ها و برخی کارهای دیگر، گره گشای آنهایی که در پرونده های سخت گیر افتاده بودند هم بوده و ماجراهایی از خلاصی دارندگان این اقلام از پرونده های بزرگ هم تعریف می کنند. چیزی در مایه های دادگاه سلطان ها و وردهای خاصی که در برخی پرونده های اقتصادی روی کاغذ نوشته می شد، در ذهن تداعی می شود.
گارانتی کتبی و تضمینی هم جزء آپشن های این مهره است. مشکل آنجاست که در شهری غیر از تهران ساکن است و وقتی می پرسیم که امکان ارسال پستی هم دارد؟ تاکید می کند که اصلاً امکان چنین چیزی وجود ندارد چون باید مهره، با دعایی مخصوص به نام فرد متقاضی زده شود و خود این کار هم ۳ تا ۴ میلیون تومان هزینه دارد و کار بسیار حساس و مهمی است که امکان انجام دادن ان از راه دور وجود ندارد و باید حتماً به آن شهر برویم. با پول نقد!!!
روش های خلاقانه تشخیص اصالت مهره مار
با فرد دیگری تماس می گیریم که او هم آگهی را روی یک شبکه اجتماعی قرار داده است. او هم مبلغ را ۷ میلیون تومان عنوان می کند. چطور باید مطمئن شوید که مهره اصل است؟ پاسخ می دهد آن را داخل سرکه قرار می دهم و مهره ها به هم نزدیک می شوند که نشان دهنده اصل بودن آن است. البته بلافاصله تاکید می کند که اصلاً این کار برای مهره ها خوب نیست چون انرژی شان را کم می کند! از طرف دیگر می گوید: به جایش یک دندان مار همراه مهره ها می فرستیم که بدانید کاملاً اصل است!
گوشه خیابان بساط کرده و قیمت هایش از ۱۰ هزار تا ۱۰۰ هزار تومان است. اصلِ اصل! از او هم درباره علت تفاوت قیمت ها می پرسم و ماجرای مهره ۱۰۰ میلیونی را می گوید. تاکید می کند که کلاهبرداری است و در خصوص نحوه تشخیص اصالت مهره هایش می گوید: دیگران را نمی دانم اما ما خودمان مار را پرورش می دهیم و مهره های ما کاملاً اصل است. در توصیه ای حکیمانه می گوید: «همیشه توجه داشته باشید مهره هایی عمل می کنند که از دو ماری که با هم جفت گیری کرده اند، به دست آید. به فرض اگر شما وارد مکانی شوید که جای جفت گیری مارها بوده، مهره مار بسیار است ولی نمی توان تشخیص داد که کدام اینها با هم جفته. پس باید هنگام جفت گیری مار حضور داشته باشید و دو مهره را بردارید!»
نکته جالب. سوال درباره مشتریان این مهره هاست که بعضاً قیمت هایی چندین میلیونی دارند. با این مدل سوال که روی مان نمی شود مهره مار در جیب بگذاریم و اگر کسی متوجه شود، آبرویمان می رود. عمدتاً به حرف می آیند و مشخص می شود همان هایی که تلفن های هوشمند و خودروهای روز دارند، بیش از آنهایی که سواد کمتری دارند، مهره مار داخل جیب و کیف خود می گذارند. برخی هم پا را فراتر گذاشته و تاکید می کنند که صاحبان جایگاه و مقام و حتی ورزشکاران و چهره های شناخته شده نیز مشتریان شان هستند.
شاید این سخنان، یک ادعا و باور تبلیغاتی باشد اما آنجا که معلوم می شود برخی فوتبالیست ها و مربیان، جادوگری و رمالی را رها نمی کنند و همیشه کنار تیم هایشان از این کارها و رفتارها صورت می گیرد، نمی توان به این سخنان خرده گرفت و همه آن را دروغ خواند. هرچه هست، مهره ها، امروز نقش مهمی در درآمدهای دهها میلیونی برخی سودجویان دارند و شانس یک نفر داشتن مهره مار است و دیگر خر مهره. انتخاب مار یا خر بودن، با شماست.