ظریف نمایه

وزیر امور خارجه کشورمان در مصاحبه با یک روزنامه سوئیسی ضمن حمایت از سیاست های ایران در سوریه، سیستم مالی اینستکس را به عنوان تنها پیش شرط برای عمل به وعده های زیاد اروپا در برجام و کافی ندانست.

به گزارش مشرق، " محمد جواد ظریف"، وزیر امور خارجه کشورمان در مصاحبه ای با روزنامه سوئیسی "تاگس آنسایگر"، درباره انتظاراتش از اتحادیه اروپا برای حفظ برجام گفت: وقتی که آمریکا از توافق اتمی با ایران خارج شد دیگر کشورها یک سری تعهدات را دادند که شامل دوازده نکته بود. مکانیسم مالی جدید اتحادیه اروپا موسوم به اینستکس شامل این تعهدات نمی شود بلکه تنها پیش شرطی برای اجرای وعده های داده شده است. در توافق هسته ای نرمال شدن روابط اقتصادی پیش بینی شده است. یک سیستم مبتنی بر تبادلات تجاری مانند اینستکس به منزله عادی سازی روابط اقتصادی نبوده بلکه عکس آن است.

بیشتر بخوانید:

دودستگی در دولت ترامپ بر سر برجام

نتیجه نشست لهستان بی‌آبرویی آمریکا بود

ظریف در ادامه این مصاحبه تاکید کرد که ما آماده ایم با این شرایط زندگی کنیم چرا که از شرکای خود در اروپا درخواست زیادی نمی خواهیم داشته باشیم. اما اینستکس اولاً هنوز عملی نشده است و ثانیاً اجرایی شدن آن هنوز حدود ۹ ماه زمان می برد و سوم اینکه پول باید در آن وجود داشته باشد و تنها زمانی پول در آن وجود دارد که تجارتی وجود داشته باشد، معاملات نفتی و یا سرمایه گذاری در ایران. این چیزی است که ضرورت دارد.

انتقاد از سر خم کردم اروپا در برابر تحریم های آمریکا

وی در ادامه در پاسخ به این پرسش که صادرات نفت ایران از ۲.۵ میلیون بشکه در روز به بیش از یک میلیون کاهش یافته و آیا این در دراز مدت کافی است گفت: خیر، این کافی نیست و کم تر از میزانی است که ما در دوران تحریم های سازمان ملل متحد و قبل از توافق اتمی می فروختیم. اما حالا ایالات متحده با همه قدرت فشار ایجاد می کند و همه در برابر این فشارها سر خم می کنند. شرکت های اروپایی ایران را ترک می کنند. تنها ایراد کلمات زیبا در دراز مدت کافی نیست.

پایبندی ما به برجام به اراده و خواست مردم ما بستگی دارد

ظریف در ادامه در پاسخ به این پرسش که کشور شما تا چه مدت در این شرایط در برجام باقی می ماند گفت: این به اراده و خواست مردم ما بستگی دارد. یک اقلیت بسیار قدرتمندی در کشور ما مخالف برجام بودند. اما اگر مردم بیشتر عصبانی شوند این گروه ممکن است به زودی اکثریت شوند. بر اساس یک نظر سنجی هنوز ۵۱ درصد شهروندان از ماندن ما در برجام حمایت می کنند. اما ما نمی توانیم بر خلاف خواست ملت عمل کنیم.

وی در ادامه درباره باور بسیاری از ایرانی ها که دولت را مسئول این شرایط می دانند که ۴۰ سال سوء مدیریت داشته است گفت: سال گذشته ما علی رغم چهل سال سوء مدیریت رشد هشت درصدی داشتیم. چرا ما حالا در سراشیبی قرار گرفته ایم؟ به خاطر تحریم ها. در غیر این صورت چیزی تغییر نکرده است. سوء مدیریت و مسائل ساختاری اقتصاد در ایران چیز جدیدی نیست.

خبرنگار این روزنامه سوئیسی در ادامه این پرسش را مطرح کرد که معافیت های ایالت متحده برای خرید نفت ایران در ماه می منقضی می شود و اگر این معافیت ها تمدید نشود آیا این به منزله پایان برجام است گفت: من اعتقاد ندارم که این معافیت ها به خاطر رعایت حال ایران و توافق هسته ای در نظر گرفته شده است، بلکه به دلیل ارزیابی های آمریکا از بازار نفت بوده است. آمریکا به نگرانی های اروپا هیچ توجهی نمی کند و آنها خروج از تواقق هسته ای را اعلام می کنند. جامعه بین المللی باید در این باره تصمیم بگیرد که آیا این به نفع آنها است که اجازه دهند آمریکا به روند دیکته کردن های غیر قانونی خود ادامه دهد. اروپایی ها باید از خود این سوال را بپرسند اگر آنها اجازه ادامه این رویکرد را به آمریکا بدهند چه کاری انجام خواهند داد اگر واشنگتن پایان مبادلات تجاری با چین را درخواست کند.

اروپا در حال حاضر هیچ نفتی از ما نمی خرد

وی در ادامه تاکید کرد که همچنان صادرات نفت ما وجود دارد و البته اگر زمانی همه مشتریان ما تصمیم بگیرند که در برابر فشارهای آمریکا سرخم کنند ما از ابزار دیگری استفاده می کنیم.

ظریف در پاسخ به این پرسش که کدام ابزار گفت: من این را نخواهم گفت. ترامپ از غافلگیری خوشش می آید و به همین دلیل ما با او این گونه رفتار می کنیم.

ظریف در ادامه گفت: در حال حاضر تمام تجارت های نفتی ما خارج از اروپا انجام می شود. اروپا در حال حاضر هیچ نفتی از ما نمی خرد و تحریم ها را با احتیاط اجرا می کند.

ظریف در ادامه درباره ثبات ایران با توجه به تحریم ها گفت: ایران بسیار پایدار است چرا که ما به نیروهای خارجی تکیه نمی کنیم. ثبات و پایداری ما از داخل است. اما انسان ها رنج می کشند. به ندرت کارشناسی انتظار داشت که مردم زیادی در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب به خیابان ها بیایند، اما آنها در این جشن ها حمایت خود را نشان دادند.

اکثر مردم ما از سیاست های دولت در سوریه راضی اند

وی همچنین گفت: بخشی از مردم ما هستند که از سیاست خارجی ما ناراضی اند و آنها می توانند این نارضایتی را در خیابان ها و یا مقاله روزنامه ها بیان کنند. اما یک نظر سنجی که ما آن را انجام نداده ایم بلکه دانشگاه مریلند انجام داده است نشان می دهد که اکثر قریب به اتفاق مردم ما اعتقاد دارند که سیاست دولت در سوریه و در منطقه برای امنیت ما امری غیر قابل اجتناب است.

ظریف در ادامه در پاسخ به خبرنگار این روزنامه سوئیسی که پرسیده بود توجیه رسمی حضور ایران در سوریه مبارزه با تروریسم و دعوت و خواست دولت سوریه است و این در حالی است که مبارزه با تروریسم در این کشور رو به پایان است گفت: این توجیه رسمی ما برای حضور در سوریه نبوده بلکه تنها دلیل آن است. مبارزه با تروریسم در سوریه به پایان نرسیده است. بخش های زیادی از شهر ادلب همچنان تحت اشغال جبهه النصره است و در اطراف دیر الزور هم همچنان تروریست هایی وجود دارند و حتی در عراق هم این گونه است. تروریست ها یک چهر ه متفاوت به خود گرفته اند و به خانه رفته اند و منتظرند تا در فرصت مناسب دوباره به صحنه بیایند. ما باید محتاط باشیم. اگر دیگر به ما نیازی نباشد این پایان حضور ما خواهد بود.

ظریف در ادامه درباره نتایج نشست اخیر سوچی و اینکه آیا یک اقدام نظامی در ادلب غیر قابل اجتناب است گفت: ما در این مسیر حرکت می کنیم. ما هرگز خواهان یک اقدام نظامی نیستیم بلکه به سختی در این راستا کار می کنیم که از آن اجتناب کنیم چرا که می دانیم هر اقدام نظامی در این مطقه یک فاجعه است. اما رویکردهای دیگر شکست خورده است و بخش های زیادی از ادلب امروز توسط جبهه النصره کنترل می شود.

ما به دعو ت دولت سوریه در این کشور حضور داریم

وی درباره برخی درگیری ها در سوریه بین نیروهای رژیم صهیونیستی و ایران نیز گفت: ماجراجویی هایی از طرف اسرائیل وجود دارد و این ماجراجویی همیشه خطرناک است. ما به دعوت دولت سوریه در این کشور هستیم. اسرائیل حریم هوایی سوریه و لبنان و همچنین قوانین بین الملی را نقض می کند. اگر در این باره دلیلی برای نگرانی وجود داشته باشد از رفتار اسرائیل است.

وی امکان جنگ با اسرائیل در سایه این درگیری ها را رد نکرده و گفت: ما از کارکنان خود حفاظت می کنیم.

ظریف در پاسخ به این پرسش که آیا وضعیت موجود در بلندی های جولان قابل قبول است گفت: خیر، اما این یک مسئله داخلی در سوریه است و مربوط به ما نیست. ما نمی توانیم به دوستان خود بگوییم که چه سیاست خارجی را دنبال کنند. ما نمی توانیم درباره مسائل احتمالی صحبت کنیم بدون اینکه دولت سوریه درباره آن تصمیم گرفته باشد و حضور ما در سوریه برای مبارزه با تروریسم است و تمام.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 42
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 15
  • جفری بلک IR ۱۵:۳۷ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۳
    11 0
    من كه چیزی نفهمیدم
    • مهدی IR ۱۶:۴۶ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۳
      39 1
      از همین الان میگه نه ماه فعال شدن اینتکس زمان میبره؟!!!! خدایا بحق امام زمان (عج) ما رو از شر این سفیهان درجه یک خلاص کن!
    • م IR ۱۷:۰۶ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۳
      11 0
      صادرات نفت ما به یک میلیون بشکه کاهش یافته و این کم تر از میزانی است که ما در دوران تحریم های سازمان ملل متحد و قبل از توافق اتمی (برجام) می فروختیم!!! همین!
    • IR ۲۱:۰۷ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۳
      10 1
      باید منتظر برگزیت،جلیقه زردهای فرانسوی و احتمالا فروپاشی اتحادیه اروپا،موضوع سوریه و خروج امریکاییها از عراق و سوریه وموضوع ترامپ و کنگره و قضیه ونزوئلا بود، خروج از برجام هم بازگشت تمام تحریم های سازمان ملل رو در‌پی داره، باید منتظر بود، متاسفانه جوری متن برجام تنظیم شده که مکانیزم اعتراض به بد عهدی طرفهای مذاکره تمام تحریمهارو برمی گردونه، بایستی در این فقره صبر کرد،در هر یک از وضعیت های بالایی بالاخره فرجی‌هم برای ما هست،بعضی‌مواقع فقط باید منتظر حوادث بود،با استقامت ما حتما دستهای خدا رو در حوادث آینده خواهیم دید، چهل سال استقامت ما بی اجر نخواهد ماند،یدالله فوق ایدیهم
    • مهربان IR ۲۱:۳۷ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۳
      13 0
      حالا که برجام شکست خورده چرا پای مردم را وسط میکشید؟ با این افتضاحات و گرانی انتظار داری راضی باشند؟
    • مهربان IR ۲۱:۳۷ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۳
      7 0
      حالا که برجام شکست خورده چرا پای مردم را وسط میکشید؟ با این افتضاحات و گرانی انتظار داری راضی باشند؟
  • IR ۱۵:۴۰ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۳
    0 16
    ما آماده ایم با این شرایط زندگی کنیم چرا که از شرکای خود در اروپا درخواست زیادی نمی خواهیم داشته باشیم. اما اینستکس اولاً هنوز عملی نشده است و ثانیاً اجرایی شدن آن هنوز حدود ۹ ماه زمان می برد و سوم اینکه پول باید در آن وجود داشته باشد و تنها زمانی پول در آن وجود دارد که تجارتی وجود داشته باشد، معاملات نفتی و یا سرمایه گذاری در ایران. این چیزی است که ضرورت دارد
    • مهدی IR ۱۶:۴۹ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۳
      19 0
      دیپلماسی سفیهانه : ما آماده ایم با این شرایط زندگی کنیم چرا که از شرکای خود در اروپا درخواست زیادی نمی خواهیم داشته باشیم
    • IR ۱۸:۰۴ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۳
      8 2
      خیالت راحت.ایران ، فقط برجامیان نیستند که تنها هنرشون عقب نشینی از خطوط قرمز به سمت داخل ووادادن وبه باد دادن منافع ملی ما باشد.همانطور که در دفاع از حرمهامون همه رو شکست دادیم،به فضل الهی ،دستان توانمند خداباوران ،گره اقتصادمان را هم خواهد گشود.
  • IR ۱۵:۴۰ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۳
    12 2
    بخشی از مردم ما هستند که از سیاست خارجی ما ناراضی اند و آنها می توانند این نارضایتی را در خیابان ها و یا مقاله روزنامه ها بیان کنند. اما یک نظر سنجی که ما آن را انجام نداده ایم بلکه دانشگاه مریلند انجام داده است نشان می دهد که اکثر قریب به اتفاق مردم ما اعتقاد دارند که سیاست دولت در سوریه و در منطقه برای امنیت ما امری غیر قابل اجتناب است.
  • IR ۱۵:۴۲ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۳
    6 0
    وی امکان جنگ با اسرائیل در سایه این درگیری ها را رد نکرده و گفت: ما از کارکنان خود حفاظت می کنیم.
  • IR ۱۵:۴۲ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۳
    1 16
    سال گذشته ما علی رغم چهل سال سوء مدیریت رشد هشت درصدی داشتیم. چرا ما حالا در سراشیبی قرار گرفته ایم؟ به خاطر تحریم ها.
    • IR ۱۸:۰۵ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۳
      8 0
      خود روحانی سال 92گفت فقط بیست درصد مشکلات مربوط به تحریمهاست ومابقی به سوء مدیریت برمیگرده .
    • IR ۲۱:۵۵ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۳
      9 1
      عمده مشکلات کشور بدلیل سوء مدیریت دولته و به تحریمها مربوط نیست .
    • IR ۲۲:۲۷ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۳
      4 0
      گویا حماقت تمامی ندارد. واقعا اسم اینکه ناگهان کمی فروش نفت آزاد شود و نفت بفروشی و نتوانی پولش را برگردانی و به جایش آنقدر کالا وارد کنی که کمارخانه های ریشه دار کشور دومینووار ورشکست شوند اسمش پیشرفت است؟ ارج و آزمایش و تولی پرس و.. چه وقت ورشکست شدند؟ دقیقا در همان زمانی که آمریکا هنوز در برجام بود!
  • DE ۱۶:۱۴ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۳
    19 0
    ظریف: یک اقلیت !! بسیار قدرتمندی !! در کشور ما مخالف برجام بودند. اما اگر مردم بیشتر عصبانی شوند این گروه ممکن است به زودی اکثریت شوند. // جناب ظریف عاقبت متوجه شدید سیاهی لشکر بدرد نمیخورد اذعان فرمودید که : یک اقلیت !! بسیار قدرتمندی !! هر کدام از همین اقلیت قدرتمند به اندازه 100 نفر از بنفشییات قدرت و کارآیی دارند.ضمنا مردم عصبانی هستند و اکثرا چند سالیست برجام را ضرر محض میدانند.
  • محمد IR ۱۶:۱۹ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۳
    16 2
    1- تو می خوای با این شرایط زندگی کنی آقای ظریف یا ما؟ ما که راضی نیستیم زیر فشار همزمان محدود هم باشیم! این مطلقا احمقانه ست 2- اگر قراره تحریم باشیم پس هر جور که دوست داریم زندگی می کنیم و به هیچکس هم بابت هیچی جواب پس نمی دیم 3- ایران باید از برجام خارج بشه و غنی سازی 20% رو بدون محدودیت از سر بگیره و همزمان باید بازرسی ها و همکاری ها با آژانس رو قطع و از NPT هم خارج بشه + تشدید فعالیت های منطقه ای و موشکی
    • محمد IR ۲۱:۲۹ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۳
      5 1
      کاملا موافقم
  • آریو سوئد IR ۱۶:۳۳ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۳
    13 1
    اگر اروپا از ما جنس نمی خرد چرا ما باید از اونها خرید کنیم؟ بهتر نیست که ما هم واردات کالا از اونها را به حداقل برسانیم?
    • IR ۱۸:۰۶ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۳
      4 1
      چون قلب عشاق غرب باید یه جوری مراتب عشقشون رو به اروپا ثابت کنند دیگه.
  • آریو سوئد IR ۱۶:۳۳ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۳
    12 1
    اگر اروپا از ما جنس نمی خرد چرا ما باید از اونها خرید کنیم؟ بهتر نیست که ما هم واردات کالا از اونها را به حداقل برسانیم?
    • IR ۲۰:۴۸ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۳
      5 0
      چون این دولت عمله اروپا و امریکاست
  • IR ۱۶:۳۸ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۳
    11 0
    هر وقت گند میزنید و قافیه رو میبازید پای مردم میاد وسط. اگر راست میگید در مورد همه چیز نظر مردم رو بپرسید.
  • IR ۱۶:۴۵ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۳
    17 1
    برجام نسخه ای است که کور کرد و شفا نداد دست از سر ملت بردارید خسته نباشبد ادامه اوضاع را به مدیریت جهادی واگذار نمایید...
  • DE ۱۶:۴۷ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۳
    12 0
    چيز سختي نيست اقاي نا ظريف!!!!! يه رفراندوم براي برجام بزاريد معلوم ميشه اوضاع و نظر مردم!!!!
  • سلمان IR ۱۸:۰۳ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۳
    5 1
    آقای ظریف بااین حال روزی که توداری همیشه عقب ترازنیروی انقلابی هستی سیاست خنده شماهیچگاه جواب نمی دهد اگه نمی توانید ازکشوردفاع کنیدبروپی کارت وکارراواگذارکن به کارکنش چراهمیشه وسط ریسمان راداریداگه مردم وجوانان راقبول دارید باقطعیت ازایران وایرانی دفاع کن ماایرانیان مردمان دوران سختیم
  • IR ۱۸:۰۹ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۳
    3 0
    واگذراتون به خدا برای حفاظتی که از منافع ملی به امانت دست شما داده شده ،کردید.فقط همین بستونه.
  • محمد IR ۱۸:۵۸ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۳
    3 1
    آمریکا واروپا کورخوندن اگرهمه ازبرجام برن بیرون مانمیریم تنهایی میمونیم چون مردش نیستیم به ومردممون بگیم اشتباه کردیم
  • IR ۲۰:۵۱ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۳
    2 1
    من با تعدادی از تجار چینی که قبال در کره شمالی کار می کردن صبحت کردم پارسال باور کنید تحریم های ایران حتی از کره شمالی و ونزوئلا بیشتر شده متاسفانه دولت حسابی رهبری و رهبران نظام رو ترسونده ایران هزینه بمب اتمی رو داده اما متاسفانه شهامتش رو از دست داده و عجیب وا داده
    • IR ۲۲:۲۸ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۳
      3 0
      دولت پیاده نظام بالاشهری ها را داشته و دارد. اعضای ستادهای روحانی همان فتنه گران دیماه 96 بودند. باز هم لازم باشد آماده آشوب هستند.
  • IR ۲۲:۲۷ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۳
    3 0
    اونا رومی هستن ما هم پارسی ...چند هزار سال روم و پارس خون همدیگه رو می ریختن و دشمن هم بودن....الان فرقش اینه که اونا به آیین نیاکان و اجداد خودشون هنوز پایبندن ولی از این طرف ما مثل جماعت ساده لوح هیچی ندیده خودمون و احمق غلام و برده جلوه میدیم!...یه نسل از اونا بکشین حالیشون میشه که با ما بازی ننکنن!
  • مهربان IR ۲۲:۳۳ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۳
    3 0
    حالا که برجام شکست خورده چرا پای مردم را وسط میکشید؟ با این افتضاحات و گرانی انتظار داری راضی باشند؟
  • IR ۲۳:۰۳ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۳
    2 0
    دیپلماسی که باعث خسارت به کشور و ملت گردید اکنون وقت پاسخگویی است نه توجیح یادمان نمی رود زمانی که نماینده ای از نگرانی گریه کرد لکن شما خندید و امثالهم را به جهنم حواله دادید,
  • IR ۲۳:۲۹ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۳
    3 0
    برجام را شما به مردم تحمیل کردید چطور شد حالا که بوی تعفن آن درآمده به مردم حواله می دهید
  • IR ۲۳:۴۷ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۳
    2 0
    ظریف عجب دروغگوییه!
  • IR ۰۵:۱۳ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۴
    4 0
    برجام كلاه بزرگي سر ايران گذاشتند خدا نگذره كسانيكه برجام را امضاء كردند برجام انرژي هسته اي را بتن ريخت برجام خدمات دكتر احمدي نژاد را از بين برد
  • مجید IR ۰۸:۳۰ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۴
    4 0
    محاکمه خائنین حداقل خواست مردم است
  • ناشناس IR ۰۸:۴۸ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۴
    5 0
    دروغ می گی هم تو وهم روحانی مردم اکثرا خواستار خروج از برجام و تکیه به جوانان و منابع لا یزال داخلی هستند ولی شماها دارید ناز اروپاییها را می کشید و مهلت دو ماهه به یک سال رسیده و اونها هیچ غلطی نکردند و شما باز هم دم از اروپا می زنید کمتر به مردم دروغ بگید اینکه مردم سرتان را می گذارند به تنتان باشد به خاطر رهبری و شاد نکردن دشمن است والا ....
  • IR ۰۹:۵۴ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۴
    2 0
    جناب اقای ضخیم یک جور حرف می زنند که انگار سفیر کشور انگلستان هستند یک اقیلت قدرتمند در ایران مخالف برجام بودند ...ماغریبه ایم ولی اروپا خودیه؟ اره....حالا که گندش در اومده میگه مردم خواستار برجام بودند ...یکی به نعل می زنه یکی به میخ
  • ۱۰:۱۳ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۴
    1 1
    سیاست دولت در سوریه؟؟؟ مگه دولت در مورد سوریه فکری هم کرده؟ همه کار را مدافعان حرم کرده اند و در این آرامش پس از طوفان، آقایان به خود زحمت هم نمی دهند از سوریه دیدن هم بکنند فقط در اروپا در سیر و سفرند.
  • IR ۱۱:۱۹ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۴
    2 1
    بی عرضگی و ... خودتون رو گردن مردم نندازید! اگه راست می گید چرا عمل نمی کنید؟!
  • IR ۰۷:۳۹ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۵
    1 1
    دولت چه غلطی تو سوریه کرد این سپاه بود اونجا بوده به دولت چه

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس