کد خبر 934556
تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۹:۰۸
بهرام قاسمی  نمایه

سخنگوی وزارت خارجه می‌گوید FATF ربطی به مسئولان اروپا ندارد و اتحادیه اروپا نمی‌تواند به عنوان یک شرط در این باره صحبت کند.

به گزارش مشرق، بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه با حضور در برنامه پارک شهر رادیو تهران درباره موضع جمهوری اسلامی ایران درباره توئیت سفیر ایران در انگلیس درباره سخن اروپا در خصوص اینستکس مبنی بر اینکه ایران برای اجرای بهتر اینستکس باید به FATF بپیوندد؛ گفت: جمهوری اسلامی ایران در ۴ دهه گذشته و بعد از انقلاب ۵۷ نشان داد که کشوری نیست که شرط‌پذیر باشد و دیگران بتوانند برای آن شروط تعیین کنند.

بیشتر بخوانید:

ظریف: "اینستکس" با FATF ارتباطی ندارد

سفره‌های بدون گوشت، همان گلابی برجام است

آقای ظریف! توافق با اروپا هم به اندازه جوهر روی کاغذ ارزش ندارد

وی ادامه داد: بحث FATF و دیگر موضوعاتی که مطرح است ربطی به مسئولان اروپا ندارد. صاحب نظران پیرامون مسائلی که در ایران مطرح بوده مدت هاست در حال بحث و بررسی است و هر چه به مصلحت مردم و منافع کشور باشد آن را دنبال خواهند کرد. قطعاً اتحادیه اروپا نمی‌توانند به عنوان یک شرط در این باره صحبت کند و ما هر آنچه مسائل کلی و ملی ایران باشد را دنبال می‌کنیم و همچنین آمادگی داریم در صورتی که کشورهای اروپایی علاقه مند باشند همکاری خود را در سطح بهتری با ایران انجام دهند با آنها تعامل کنیم.

قاسمی در پاسخ به اینکه آنطور که می‌خواندیم در برخی رسانه‌ها اروپایی گفته‌اند بر اساس اینستکس ابتدا غذا و دارو و بعد کالاهایی که از سوی آمریکا تحریم نیست قرار است، از طریق آن کانال، با ایران مبادله شود و پولی قرار نیست جابه جا شود و انتقادات وارده به آن؛ گفت: در ابتدای کار این سازوکارها هر کس می‌تواند نقدی روی این موضوعات داشته باشد ما از ابتکار اروپایی‌ها استقبال کردیم، اگرچه تأخیر اروپا برای اعلام این ساز و کار و ثبت این سازمان و مؤسسه قابل نقد است. قرار بود خیلی زودتر از اینها سه کشور اروپایی در این مورد این ساز و کار تصمیم بگیرند و این را اعلام کنند و این جای نقد دارد.

وی ادامه داد: ما خواهان این هستیم، اروپایی که علاقه مند بود، ایران بعد از خروج آمریکا در برجام باقی بماند و بر این موضوع اصرار داشت و تعهد کرد که ضررهای خروج آمریکا از برجام را برای ایران تأمین کند، به عهد خود وفا کند. من تصور می‌کنم با اطلاعاتی که امروز وجود دارد هنوز گام‌های اصلی و اساسی را اتحادیه اروپا برنداشته است و لذا هر آن چیزی که اعلام شده است مراحل ابتدایی یک ثبت ساز و کار به عنوان ثبت حقوقی است و این ساز و کار هنوز کار خود را شروع نکرده است.

سخنگوی وزارت خارجه بیان کرد: هر گونه‌ای که محاسبه کنیم، انجام و عملی شدن این ساز و کار به زمان بیشتری نیاز دارد. آنچه اروپایی‌ها اعلام کرده‌اند، در مرحله نخست تأمین کالاهایی مثل اقلام دارویی و اقلام غذایی است که جز کمک‌های انسان دوستانه تلقی می‌شود و بعداً می‌تواند این سازوکار شامل کالاهای غیر تحریمی دیگری بشود که می‌تواند توسط شرکت‌های کوچک و متوسط اروپایی با طرف ایرانی مورد مبادله قرار گیرد.

وی بیان کرد: زمانی که سازوکار به صورت واضح روشن شود، باید در بانک مرکزی شکل بگیرد، که بتواند به صورت موازی در ایران این کار را انجام دهد. برای هر گونه قضاوت و اعلام نظر درباره مکانیزم ها و چگونگی این سازوکار اکنون زمان مناسبی نیست و کمی زود است. آنچه اتفاق افتاده است، ثبت یک شرکت و مؤسسه‌ای است که قرار است این ساز و کار را تعریف و دنبال کند.

قاسمی در واکنش به اظهارات رئیس جمهور آمریکا بیان کرده است، نیروهایمان را در عراق برای محافظت از ایران حفظ می‌کنیم، موضع ایران در این باره چیست؟ افزود: ما به دلیل همسایگی و پیوستگی‌های سرزمینی، تاریخ، تمدن و اشتراک‌هایی که با عراق داریم با آنها در رایزنی مداوم و مستمر هستیم. مقامات عراقی در فرصت‌های مختلف اعلام کرده‌اند که اجازه نمی‌دهند که به هیچ کشور و گروهی از درون خاک عراق استفاده کنند و علیه ایران اقدامی را صورت دهد.

وی با بیان اینکه استمرار حضور آمریکا در پایگاه خودش در عراق، یک خطای استراتژیک دیگری است که می‌تواند رسوایی دیگری را برای سیاست خارجی در ایالت متحده امریکا به همراه داشته باشد گفت: هر آنچه که توسط ایالت متحده آمریکا در عراق هزینه شده است نتیجه عکس داده و این همان چیزی است که ترامپ اعلام کرده است «هزاران میلیارد دلار در این کشور هزینه شده است و نهایت هیچ سودیی برای دولت آمریکا نداشته است».

قاسمی بیان کرد: حضور غیرقانونی آمریکا در عراق و کشورهای منطقه سودی برای آمریکا ندارد و پشیمانی مطلق به همراه خواهد داشت و قطعاً تحولات و حرکات آمریکا در مجموعه منطقه را رصد می‌کنیم و اجازه نخواهیم داد که آنها بخواهند علیه منافع جمهوری اسلامی ایران حرکتی داشته باشند. فضای کلی منطقه و افکار عمومی کشورهای منطقه به آمریکا اجازه نخواهد داد که آمریکا دست به بلند پروازی گذشته خود بزند. چرا که امروز هم منطقه و هم جهان با تحولات بسیاری مواجه است که این اجازه را به دولتمردان آمریکا نخواهد داد.

وی درباره حادثه تروریسی زائران کربلا گفت: بابت این اتفاق ابراز تأسف دارم و این ماجرا را محکوم می‌کنم. این اقدام نشان می‌دهد، که اگر تروریست‌ها را آزاد بگذارند، می‌توانند هر لحظه و هر روز سیاست‌های مخرب خود را در درون عراق و سایر کشورهای منطقه ادامه دهند.

قاسمی با بیان اینکه ریشه و عوامل این اقدام تروریستی روشن است ادامه داد: همه جهان باید به این بیندیشد که ترورسیم در همه جا باید محکوم باشد و باید با آن مبارزه کرد و نمی‌شود در یک نقطه از جهان دست تروریست‌ها را باز و در نقطه‌ای دیگر از جهان با آنها مقابله کنیم. سیاست جمهوری اسلامی ایران سیاست روشن و شفاف در مبارزه با تروریسم است و در این مسیر از همه امکانات استفاده خواهد کرد.

وی بیان کرد: این حادثه بسیار تلخ بود، امیدوارم حال مصدومان حادثه هر چه زودتر بهبود یابند. با دولت عراق و این کشور در تماس هستیم. این تروریست‌ها به سزای اعمال خود خواهند رسید.

سخنگوی وزارت خارجه درباره موضع جمهوری اسلامی ایران نسبت به تحولات فرانسه و موضوع جلیغه زردها گفت: مسئله داخلی فرانسه است و خیلی نمی‌خواهیم در مورد مسئله داخلی این کشور صحبتی کنیم. دولت فرانسه در این خصوص باید با متانت و رفتار خویشتن دارانه‌ای درباره معترضین برخورد کند، هر نوع گسترش خشونت در این کشور و سایر کشورها برای جامعه جهانی و برای مجموعه کشورها می‌تواند آثار منفی نامطلوبی داشته باشد.

وی گفت: به هر حال نشان می‌دهد یک سری نارضایتی‌ها و گلایه مندی‌ها در آنجا وجود دارد و این موضوعات انباشته شده و نهایتاً امروز به این شکل خودش را نشان می‌دهد و قطعاً میز مذاکره و مذاکرات و گفتگو و تفاهم می‌تواند براین معضلات پیروز شود و وجود یک خشونت و خشونت‌گرایی را به هر شکل ممکن باید پیشگیری کنند، توصیه ما به دولت فرانسه خویشتن داری و تعامل با بخشی از جامعه خودش است.

قاسمی در ادامه در خصوص برخی انتقادات نسبت به رویکرد وزارت خارجه به اعتراضات جاری در فرانسه در مقایسه با عملکرد پاریس؛ گفت: فکر می‌کنم برخورد ما یک برخورد منطقی، متمدنانه و اصولی است. هرآنچه در گذشته ما در سیاست‌های دولت فرانسه نسبت به ایران یا سیاست فرانسه به سایر کشورها بوده، یک سیاست زیاده‌خواهانه و دخالت‌جویانه در مسائل سایرکشورها است. قطعاً این نوع اقدامات محکوم است و هیچ کشوری حق ندارد در مسائل داخلی سایر کشورها دخالت کند و من تأکید می‌کنم برخورد ما یک برخورد اصولی متمدنانه و از سرآگاهای است و اگر دولت فرانسه سخنان ناروایی در گذشته مطرح کرده حتماً دچار یک اشتباه و خطای بزرگ شده و قابل سرزنش است و امیدوارم که سیاست‌مداران فرانسه بیاموزند که دنیا به هم پیوسته است و دنیا مسائلش در هم تنیده است و نمی‌توانند از استانداردهای دوگانه پیروی کنند و اگر علاقه مند هستند که دیگران در مورد مسائل داخلی آنها صحبت و دخالت نکنند؛ آنها هم باید یاد بگیرند.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به اینکه در سوریه رژیم صهیونیستی ادعا کرده که به مواضع جمهوری اسلامی در سوریه حمله کرده در این باره موضع وزارت امور خارجه چیست؟ افزود: رژیم صهیونیستی فکر می‌کنم نیاز به توضیح و تشریح ندارد وماهیت اشغالگر و متجاوز این رژیم مبتنی بر دروغگویی و حرف‌های بی‌ربط و ادعاهای بیجا داشتن است. رژیم صهیونیست برای فرار از معضلاتی که در آن قرار دارد و فشارهایی که در آن وارد می‌شود، بخصوص توسط مبارزین فلسطینی و برخی وجدان‌های بیدار جامعه جهانی؛ گاهی مجبور است؛ دست به فرافکنی بزند؛ و برای خودش دشمن‌های تخیلی فرضی ایجاد کند که می‌تواند آنها را هر دقیقه و هر ثانیه بمباران کند و اینها دروغ‌های گذافی است که توسط این رژیم مطرح می‌شود.

وی گفت: اگر آمار و ارقام میزان بمباران‌های این رژیم علیه نیروهای ایرانی را که وجود ندارد بخواهیم بشماریم و در یک جدول گردهم آوریم قطعاً فکر می‌کنم میزان تلفاتی که آقای نخست وزیر دورغگوی رژیم صهیونیستی مطرح می‌کند بیش از تمام تسلیحات و نیروهای کل منطقه خاورمیانه خواهد بود. لذا فکر می‌کنم همه این سخنان سخنانی بی‌جا و بی‌ربط و ناردستی است. همه می‌دانند که ما در سوریه نه یگان نظامی داریم و نه نیروهای نظامی. هرآنچه که ما در سوریه در اختیار دولت قانونی سوریه قرار داده‌ایم؛ نیروهای مستشاری ایران بود که به درخواست دولت سوریه و به درخواست رسمی این کشور برای کمک به مبارزه با تروریسمی که مورد حمایت صهیونیست‌ها است فرستاده شده بود.

وی بیان کرد: نگرانی و عصبانیت این رژیم این است که نهایتاً با کمک نیروهای مستشاری ایران و با همکاری کشورهای ترکیه، روسیه و نیروهای نظامی سوریه دولت سوریه توانسته بخش مهمی از خاک و اراضی خودش را از دست اشغالگران تروریست خالی کند و آنها را اخراج کند؛ این عصبانیت موجب دروغ پراکنی و دروغ پردازی‌های این رژیم هست. سخنان و گفتار مقامات این کشور را بار دیگر تکذیب می‌کنم.

قاسمی درباره اینکه استرالیا اعلام کرده که بخش روادید سفارت خودش در تهران را فعلاً ًمتوقف خواهد کرد و اعلام کرده آنجا تخلفاتی رخ داده است آیا وزارت امور خارجه در جریان این موضوع است؟ آیا کارمندان آن بخش ایرانی بودند و از خود دولت استرالیا بودند؟ گفت: اخباری در مورد بخش سفارت استرالیا دریافت کردیم، ولی می‌دانیم برسر جا و مکان و ساختمانی که کنسولگری درآنجا مستقر باشد دچار مشکلات خاصی بودند و نهایتاً فکر می‌کنم ویزا به صورت آنلاین صادر می‌شود و کاملاً آنلاین هستند و مشکلی برای تقاضای ویزا و صدور ویزا برای شهروندان ایرانی وجود ندارد.

وی گفت: بحث مسائل داخلی سفارت استرالیا به خودشان مربوط است و به دولت استرالیا مربوط است و اینکه چه تعداد نیروهای رسمی و کارمندان رسمی در بخش کنسولی شاغل بودند و چه تعداد محلی هستند، آمارش را در اختیار ندارم. ولی نهایتاً آنها به صورت آنلاین کارشان را انجام می‌دهند و مشکلی برای شهروندان عزیز ایرانی وجود نخواهد داشت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس