جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام

دیر زمانی است که جلسات مجمع بدون حضور رئیس جمهور برگزاری می‌شود، سئوال اینجاست که بررسی لایحه پالرمو باعث می‌شود که صندلی خالی حسن روحانی در جلسات آینده پر شود؟

سرویس سیاست مشرق - آخرین حضور روحانی در جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام به تاریخ دوم خرداد سال ۹۴ باز می‌گردد. زمانی که مرحوم هاشمی رفسنجانی رئیس این مجمع بود و از این روز به بعد با وجود اینکه مجمع دو رئیس و دو سرپرست دیگر به خود دیده است، اما روحانی در جلسات آن تاکنون شرکت نکرده است. البته در زمان حیات هاشمی رفسنجای نیز بیش از ۱۰ جلسه برگزار شد که در آن روحانی غایب بود.

بیشتر بخوانید:

غیبت‌های متوالی روحانی در جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام + تصویر

چرا روحانی ۷۷ درصد جلسات مجمع تشخیص را شرکت نکرده است؟ + جدول و نمودار

آخرین حضور روحانی در جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام در تاریخ ۹۴/۳/۲

این روال در زمان ریاست مرحوم آیت الله هاشمی شاهرودی هم تکرار شد تا به مرحله ریاست آیت الله آملی لاریجانی رسیده است. اما دو جلسه است که موضوع بسیار مهم «تصویب لایحه پالرمو» در این مجمع مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد. در غیاب رئیس جمهور «محمدجوادظریف» وزیر خارجه کشورمان سعی کرد این خلاء را جبران کند اما در دو جلسه‌ای که با حضور آقای وزیر و درباره مسئله پالرمو برگزار شد، مجمع به جمع بندی خاصی در این زمینه نرسید.

«محسن رضایی» دبیر کل مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز درباره دو جلسه‌ای که موضوع پالرمو در آن مطرح شد بیان کرد که این لایحه مخالفان و موافقانی دارد و مجمع نمی‌خواهد شتاب زده با این مسئله برخورد کند. مجمع آخرین سنگر منافع ملی است و بایستی موارد به طور دقیق در آن بررسی شود.

از همین رو دو هفته دیگر مجمع به اعضای خود زمان داد تا به جمع بندی خاصی درباره این لایحه برسند. حالا موافقان این لایحه در مجلس به حسن روحانی فشار می‌آوردند که بعد از سال‌ها در جلسات مجمع برای رسیدگی به این لایحه شرکت کنند.

تیتر نسبتاً انتقادی یکی از رسانه‌های نزدیک به دولت درباره غیبت روحانی در این دو جلسه مجمع

در همین رابطه، «علی مطهری»، نماینده مردم تهران در مجلس عدم حضور رئیس‌جمهور در جلسات گذشته مجمع تشخیص مصلحت نظام را مورد انتقاد قرار داد و گفت:

آقای روحانی در جلسات گذشته مجمع حضور پیدا نکردند در حالی که حضور رئیس جمهور در این جلسات و دفاع از لوایح می‌تواند در آرا اعضا تاثیرگذار باشد.

باید دید که رئیس جمهور چه واکنشی به این انتقادات درباره عدم حضور در جلسه مجمع تشخیص نشان می‌دهد و آیا در جلسات آینده آن شرکت می‌کند. به نظر می‌رسد که روحانی نه تنها حدود سه سال است که جلسات مجمع را رها کرده است بلکه در عرصه مصلحت نیز با برخی رفتارها و اتفاقاتی که رخ می‌دهند کشور را رها کرده است و بعضاً سخنانی از رئیس جمهور شنیده می‌شود که حتی مراجع را به واکنش وا می‌دارد. انتقاد از روحانی درباره اینکه به جلسات مجمع شرکت نمی‌کند تنها یکی از انتقادات در این عرصه است.

متأسفانه انتقادات زیادی به هیئت دولت در مورد رها کردن برخی امور کشور می‌شود تا جایی که دولتمردان از جمله رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه به این انتقاد پاسخ داده و آن‌را نفی کرده‌اند. مجمع تشخیص مصلحت نظام یکی از اموری است که رئیس جمهور باید به آن اهتمام بورزد. غیبت‌های مکرر وی در این مجمع اگرچه یک رویه شده بود اما حالا که موضوع مهمی آنهم برای دولت وارد مجمع شده است عدم حضور رئیس جمهور بعد از مدت‌ها در این نهاد بیشتر از گذشته به چشم می‌آید.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۰:۱۹ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۶
    10 0
    من خودم برداشتم این است روحانی جایی که رئیس نباشد و حرفش پیش نباشد شرکت نمی کند و تفسیرش با خودتون .
  • IR ۱۰:۱۹ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۶
    3 0
    من خودم برداشتم این است روحانی جایی که رئیس نباشد و حرفش پیش نباشد شرکت نمی کند و تفسیرش با خودتون .
  • IR ۱۰:۱۹ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۶
    3 0
    من خودم برداشتم این است روحانی جایی که رئیس نباشد و حرفش پیش نباشد شرکت نمی کند و تفسیرش با خودتون .
  • IR ۱۱:۵۲ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۶
    1 1
    مجمع تشخیص این رو هم در نظر بگیره که هر تصمیمی که در این مورد میگیره باید به 80 میلیون ایرانی در اون دنیا پاسخ گو باشه...

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس