به گزارش مشرق، مسعود شریفی در گفتوگو با فارس اظهار داشت: تفاهمنامهای را با "شیخه المیاسه بنت محمدبن خلیفه آل ثانی" به امضا رساندهایم که بر اساس آن ۳ دوره نمایشگاه مرقع گلشن در آلمان، قطر و ایران برگزار خواهد شد.
به گفته وی طبق زمانبندیهای انجامشده این نمایشگاه سال آینده در ایران، اواخر سال آینده در قطر و ۲ سال بعد در آلمان برگزار خواهد شد.
مدیر کاخ گلستان با بیان اینکه ۲۵۰ برگ از مرقع گلشن در کاخ گلستان نگهداری میشود، گفت: حدود ۳۰ برگ دیگر از مرقع گلشن در موزههای دنیا از جمله آمریکا، آلمان و قطر وجود دارد.
شریفی ادامه داد: قرار شده است این ۳۰ برگی که در موزههای سایر کشورهای دنیا است را دختر امیر قطر برای نمایش در این نمایشگاهها جمعآوری کند.
وی در پاسخ به اینکه چرا خود مسئولان ایران اقدام به جمعآوری این آثار از کل دنیا نمیکنند، تصریح کرد: این اقدام هزینههای بسیار بالایی دارد که دختر امیر قطر آن را پذیرفته است به طوریکه فقط برای بیمه ۱۰ برگ آن میلیاردها تومان باید صرف شود.
به گزارش فارس، مرقع گلشن مجموعهای است بی نظیر از هنر ظریف نقاشی و خوشنویسی از مکتب هند و ایرانی که سرشار از ذوق و هنر هنرمندان ایرانی و هندی است که به خواست و دستور جهانگیر پادشاه سلسله گورکانی هند بین سالهای ۱۰۱۴ تا ۱۰۳۹ هـ.ق در دورهٔ هنر درخشان هند و ایرانی پدید آمده است.
در این مرقع نمونه عالیترین نوع هنرهای ایرانی نظیر نقاشی، خوشنویسی، تذهیب، ترصیع، تشعیر، تصویر و تجلید دیده میشود.
بیشتر اوراق مرقع گلشن اکنون در کاخ موزه گلستان در تهران نگهداری میشود. برگههای موجود مرقع گلشن شامل دهها قطعه نگاره هند و ایرانی از مناظر و مجالس و چهرهها و حکایتها، شمایل بزرگان، شمایل هنرمندان پدیدآورندهٔ مرقع، دهها قطعه خوشنویسی مزیّن و مذهّب؛ چند قطعه شمسهسازی مذهّب و چند قطعه گراوور از مناظر اروپایی است.