به گزارش مشرق، اسماعیل گرامی مقدم در مورد وضعیت ایجاد پارلمان اصلاحات در جریان اصلاحات گفت: تا جایی که بنده اطلاع دارم در شورای هماهنگی اصلاح طلبان طرحهای مختلفی حول موضوع پارلمان در حال بررسی است که پس از تکمیل و تصویب آن به شورای عالی سیاستگذاری هم ارائه میشود.
وی با تاکید بر اینکه من به شخصه مخالف موضوع پارلمان اصلاحات هستم و آنرا موضوعی بعید میدانم، گفت: به احتمال زیاد پارلمان اصلاحات نه تنها باعث کمتر شدن اختلاف بین اصلاح طلبان نمیشود بلکه اختلافها را گسترش خواهد داد. حال با توجه به اطلاع بنده قرار است که پس از ایجاد پارلمان و از درون آن شورای عالی سیاستگذاری ایجاد شود.
بیشتر بخوانید:
واعظی: با اصلاحطلبان تندرو ائتلافی ندارم
اصلاحطلبان هم نامزد داشتند و هم مسئول دولت هستند
موسویلاری: دیگر «تَکرار» نمیکنیم / وقتی حسن روحانی غیرتی شد
گرامی مقدم گفت: شورای عالی سیاستگذاری از درون پارلمان به عنوان مرجع برگزیده همه جبهه اصلاحات انتخاب میشود که به اصطلاح از اتهاماتی که به شورای عالی سیاستگذاری مبنی بر یک سویه بودن و همچنین انتخاب افراد ذی نفوذ زده میشد، تبری شوند. اما به نظر بنده شورای عالی سیاستگذاری تا بعد از انتخابات سال ۹۸ به کار خود ادامه خواهد داد و در همین مسیر و بازه زمانی موضوع پارلمان هم بررسی خواهد شد.
سخنگوی حزب اعتماد ملی همچنین ضمن رد برخی اظهار نظرها در خصوص قرار گرفتن شورای عالی سیاستگذاری در ذیل پارلمان اصلاحات گفت: این موضوع شدنی نیست، زیرا بر اساس اسم این شورا با عنوان شورای عالی سیاستگذاری، چنین اتفاقی شدنی نیست. من همانطور که قبل هم گفتم مخالف ایجاد پارلمان اصلاحات هستم، به این دلیل که انتخاباتی باید برگزار شود که ۳۰۰ تا ۶۰۰ نفر برای پارلمان اصلاحات انتخاب شوند. همین موضوع با این سطح از عضو نیاز به بودجه کلان دارد و به صورت مستمر هم نخواهد توانست جلسات را برگزار کند و به اجبار باید به صورت سالیانه صورت پذیرد.
وی با بیان اینکه پارلمان اصلاحات با تشکیل احزاب سیاسی منافات دارد، اظهار داشت: زمانی که شورای عالی سیاستگذاری با حضور نمایندگان احزاب کار خود را انجام میدهد و نمایندگان احزاب در کل کشور مراحل مختلف انتخابات را پشت سر گذاشتهاند، نیاز و ضرورتی برای ایجاد پارلمان نیست. در این شرایط پارلمان اصلاحات تنها باعث تضعیف احزاب میشود و در عین حال قابل اجرا هم نیست. امروز شورای سیاستگذاری که متشکل از دبیران احزاب و ۱۵ نفر از شخصیتهای حقیقی است، شورایی چابک و دارای تجربه کافی فعالیت میکند که توانست باعث انسجام همه اصلاح طلبان شود.
گرامی مقدم ضمن اشاره به انتخابات سال آینده گفت: تا دو سال آینده و انتخابات سال ۹۸، شورای عالی سیاست گذاری اصلاحات در مورد لیستها و… تصمیم خواهد گرفت. البته به نظر نمیرسد که پارلمان اصلاحات با این سرعت شکل بگیرد. قطعاً در شرایط کنونی تنها مرجع ما شورای عالی اصلاح طلبان است.
سخنگوی حزب اعتماد ملی گفت: به نظر من موضوع پارلمان اصلاحات با این سرعت نمیتواند به صورت حقوقی و اجماعی به نتیجه برسد. به این دلیل که اگر در سالهای اخیر پیگیر عملکرد شورای عالی سیاستگذاری بوده باشید، با تمام نقدهایی که وارد میشود، موفق عمل کرده است. حال تشکیل پارلمان اصلاحات ابتدای اختلاف بین احزاب سیاسی و اصلاح طلبان خواهد شد.
وی همچنین با اشاره به دعوت از حزب اعتدال و توسعه در جلسات دورهای جبهه اصلاحات گفت: در دوره قبل دعوت شده بودند. حال شاید به عنوان یک گروه دوباره دعوت شوند ولی اصلاح طلبان در انتخابات بعدی با هویت اصلاح طلبی خود حاضر خواهند شد. قطعاً با تجربهای که از شرایط کنونی داریم، تمام تخم مرغهای خود را در سبد اعتدالیون نخواهیم گذاشت تا پس از آن نیز آقای واعظی با گستاخی اظهار کنند که اصلاح طلبان هیچ نقشی در رئیس جمهور شدن آقای روحانی نداشتهاند.
سخنگوی حزب اعتماد ملی در مورد تعامل احزاب اصلاح طلب با دولت با توجه به شرایط کنونی کشور گفت: سیاست ما در حزب اعتماد ملی با توجه به گردش به راستی که آقای روحانی در دولت داشتند و رو دستی که به اصلاح طلبان زدند و در عین حال به خاطر حفظ منافع ملی ترجیح دادیم که سیاست منتقد حامی را ایفا کنیم و در همین راستا انتقادات خود را ارائه کردیم. ما امروز از روحانی عبور نکردهایم ولی روحانی از اصلاحات عبور کرده است و خسارت آن را نیز قطعاً دولت وی خواهد پذیرفت.