به گزارش گروه خواندنی های مشرق، رئیس سازمان پدافند غیرعامل با بیان اینکه فناوری اطلاعات زیرساختار صنایع دیگر را به خود وابسته کرده و آسیب پذیری این صنعت به دیگر صنایع نیز نفوذ می کند، گفت: حوزه انرژی بیشترین حملات سایبری دو سال گذشته را به خود اختصاص داده است.
سردار جلالی در دومین جشنواره صنعت، بازرگانی و فناوری اطلاعات، دسترسی به زیرساختها و نفوذ در شبکه ها، دستیابی به اطلاعات و تخریب آن، توقف سرویس خدماتی و زیرساخت و در نهایت تهدید امنیت ملی را از جمله انواع تهدیدات در فضای سایبری کشورها عنوان کرد.
وی با اشاره به سناریوهای مختلف تهدیدهای سایبری گفت: سناریوهای مختلفی در این زمینه وجود دارد که یکی از آنها مربوط به عملیات مستقل سایبری با هدف فلج سازی راهبردی در مدل حمله چند مرحله ای با حمله به زیرساخت های بانکی و پولی، مدیریت و کنترل، خدمات عمومی، امنیت، انرژی، ارتباطات و اطلاع رسانی است که با تولید بی نظمی و بی ثباتی در مسیر به هم زدن اقتدار نظام طراحی می شود.
وی با تشریح انواع تهدیدات سایبری در سالهای اخیر در دنیا اظهار داشت: حدود 22 کشور تا به حال ساختار فرماندهی سایبری ایجاد کرده اند و تلاش کشورهای در حال توسعه برای تولید تسلیحات سایبری در حال افزایش است.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل، استراتژی دشمنان را توسعه توانمندی های سایبری در حوزه فناوری هسته ای برشمرد و گفت: در سال گذشته شاهد حملات نوین سایبری به کشورمان بودیم که ممکن است تکرار شود.
وی از کار انداختن نیروگاه برق و قطع برق سراسری در کشور، ایجاد سفارت مجازی آمریکا در ایران، توسعه شبکه های جمع آوری اطلاعات از طریق توسعه شبکه های اجتماعی، هدایت جریان فتنه از طریق شبکه های اجتماعی در فضای سایبری و حمله به سامانه فیلترینگ شرکت ارتباطات زیرساخت در یک برهه زمانی را از دیگر تهدیدهای سایبری دشمنان طی سال های اخیر اعلام کرد و با تحلیل اولیه از وضعیت فعلی کشور به فقدان ساختارهای تشکیلاتی و راهکارهای مدیریتی در زمینه شیوه های جدید دفاع و حمله در فضای سایبری و بومی نبودن صنعت نرم افزار و سخت افزار کشور اشاره کرد.
جلالی خاطرنشان کرد: تدابیر مقام معظم رهبری در سند ابلاغی سیاستهای کلی نظام در حوزه دفاع سایبری، وفور اطلاعات مربوط به آسیب پذیری ها و ناامنی ها در سیستم های اطلاعاتی و سهل الوصول بودن نسبی آنها از طریق اینترنت، ضعف و آسیب پذیری مفرط سیستم های اطلاعاتی رقبای متخاصم و هراس زیاد آن ها از این بایت با وجود تلاش وسیع آن ها در جهت برطرف کردن این آسیب پذیری ها، وجود زیرساخت ها و بسترهای مناسب جهانی در راستای توسعه بومی جنگ اطلاعات و نامتقارن و کم هزینه بودن ماهیت حملات اطلاعاتی از جمله فرصت های موجود در این عرصه در کشور است.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور همچنین وجود انگیزه مسئولان برای پیشبرد کار و سرمایه گذاری در زمینه تامین امنیت و دفاع در فضای سایبری ، تشکیل ساختار قرارگاه دفاع سایبری کشور در ستاد کل نیروهای مسلح، نهادینه شدن نسبی موضوع پدافند غیرعامل در دستگاهها و وجود ظرفیت های بالای نیروی انسانی متخصص و ماهر در حوزه سایبری را از جمله نقاط قوت کشور در حوزه سایبری عنوان کرد.
وی محورهای کلی برنامه های دفاع سایبری کشور را در لایه نهادینه سازی ساختاری در بدنه دستگاهها شامل تشکیل مرکز اجرایی دفاع سایبری با مشارکت وزارت دفاع، وزارت اطلاعات و وزارت ICT ، تشکیل مرکز دفاع سایبری در زیرساخت ها، استان های کشور و مناطق حیاتی، توسعه و تشکیل آزمایشگاه تشخیص رفتار و عملکرد ویروس، تشکیل مرکز عملیات و کنترل فضای سایبری کشور و سایر زیر ساخت های مورد نیاز اعلام کرد.
سردار جلالی تولید اسناد نظری راهبردی دفاع سایبری و آموزش دفاع سایبری را به عنوان محورهای دیگر برنامه های دفاع سایبری کشور اعلام کرد و گفت: روزانه 55 هزار ویروس رایانه ای در جهان تولید و منتشر می شود که بر اساس تخمین اغلب مقاصد سیاسی و هکری را دنبال می کند.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل با اشاره به قرارگاه دفاع سایبری کشور به معرفی عملیات و ماموریت های این قرارگاه پرداخت و گفت: پایش تهدیدات سایبری در دستگاهها و رصد زیرساخت ها و عملکرد آنها، کشف و تشخیص تهدیدات، تست و بررسی زیرساخت و احصاء آسیب پذیریهای عمده، خنثی سازی تهدیدات، مقابله عملیاتی با تهدیدات و ایمن سازی بنیادی زیرساخت در این حوزه معرفی می شود.
به گفته وی همه ساله سرقت مالکیت معنوی از طریق امکانات سایبری می تواند هزاران میلیارد دلار به مردم جهان خسارت وارد کند.
*آغاز عصر یخبندان بعدی بیش از هزار و 500 سال دیگر
محققان به تازگی اعلام کرده اند با توجه به حجم بالای دی اکسید کربن موجود در اتمسفر، احتمال اینکه عصر یخبندان بعدی زمین تا هزار و 500 سال دیگر فرابرسد بسیار کم است.
تمرکز بالای گازهایی مانند دی اکسید کربن عامل اصلی بالا رفتن میزان گرمای جهانی در سال 2010 به شمار می رود و حتی اگر کل جهان تولید دی اکسید کربن را متوقف کند، این گاز برای چند دهه در اتمسفر باقی خواهد ماند.
عصر یخبندان دورانی است که طی آن کاهش دمای زیادی در اتمسفر زمین به وجود می آید و به این واسطه لایه های بزرگ یخی بر روی زمین شکل می گیرند. تا کنون دست کم پنج عصر یخبندان بر روی زمین شکل گرفته است که طی این دورانها چرخه هایی از یخبندان و ذوب شدگی لایه های یخی وجود داشته اند.
زمین همچنین دورانهای بین دوره ای یخبندان نیز داشته است که بر اساس تخمینها تا پایان دوران بین یخبندان کنونی زمین در صورتی که میزان دی اکسید کربن موجود در اتمسفر از 240 بخش بر میلیون در حجم یا ppmv افزایش پیدا نکند، هزار و 500 سال دیگر باقی مانده است. با این همه در حال حاضر میزان تمرکز دی اکسید کربن موجود در اتمسفر 390 ppmv است و در این سطح از دی اکسید کربن امکان افزایش حجم صفحات یخی وجود نخواهد داشت.
دلیل وقوع عصرهای یخبندان هنوز به صورت کامل شناخته نشده است اما میزان تمرکز متان و دی اکسید کربن در اتمسفر، تغییرات در حرکت مداری زمین به دور خورشید، و حرکات صفحات تکتونیکی در این رویداد نقش دارند. پیش بینی می شود که با افزایش میزان تولید گازهای گلخانه ای جهان به گرم شدن ادامه دهد و خطرات رویدادهای طبیعی به واسطه افزایش سطح آب دریاها نیز افزایش پیدا کند.
بر اساس گزارش رویترز، دانشمندان به جهانیان اخطار داده اند که میزان افزایش گرمای جهانی باید تا دو درجه کاهش پیدا کند تا از آثار مخرب تغییرات جوی جلوگیری شود.
*آمریکا عامل سقوط فضاپیمای روسیه
مقامات فضایی روسیه به صورت غیر مستقیم دخالتهای غرب، به ویژه آمریکا را عامل اصلی وقوع فاجعه سرگردانی فضاپیمای "فوبوس-گرانت" که قرار بود خود را به قمر فوبوس مریخ برساند، می دانند.
رئیس آژانس فضایی روسیه، آژانسی که در سال گذشته نتوانست طعم موفقیتهای زیادی را بچشد، دقیقا مطمئن نیست که چرا ماموریت فوبوس- گرانت با شکست مواجه شد اما وی برای این شکست یک نظریه دارد: این خطای غرب بوده است! این مفهومی است که می توان از گفته های "ولادیمیر پوپوفکین" که در روزنامه روسی "ایژستیا" منتشر شده دریافت.
وی در گفتگو با این روزنامه گفته است که نمی خواهد کسی را به خاطر این اتفاق سرزنش کند اما این روزها قدرتهای زیادی وجود دارند تا بر روی فضاپیماها تاثیر بگذارند. وی اولین کسی نیست که معتقد است فوبوس-گرانت تحت تاثیر مداخله دیگران سقوط کرده است.
در ماه نوامبر ژنرال بازنشسته روسی اعلام کرده بود که سایتهای راداری آمریکایی ها در آلاسکا دلیل بروز نقص در فوبوس-گرانت بوده اند. به گفته وی میدانهای قدرتمند الکترومغناطیسی این مناطق بر روی سیستم کنترلی این فضاپیما تاثیر گذاشته اند.
به طور حتم کسی باید مقصر این رویداد باشد و هیچکس نمی خواهد آن یک نفر باشد زیرا "دیمیتری مدودوف" رئیس جمهور روسیه اعلام کرده که باید مسئول بروز نقص در این فضاپیما تنبیه شود. وی در اظهارات خود گفته بود که منظورش از تنبیه تیرباران به سبک استالین نیست، بلکه باید برای این فرد تنبیهی قضایی در نظر گرفته شود. از این رو عجیب نیست که کسی حاضر به گردن گرفتن مسئولیت این رویداد نباشد.
بر اساس گزارش پاپ ساینس، پوپوفکین در سخنان خود تاکید کرد که ماموریت فوبوس-گرانت عجولانه آغاز شده است، به گفته وی بعضی از قطعات این فضاپیما در حال نزدیک شدن به تاریخ انقضای خود بودند و از این رو فضاپیما به هر حال باید در سال 2011 پرتاب می شد از این رو این ماموریت ریسکهای فنی زیادی داشته است.
*موتور گوگل ابزار جاسوسی است
فرمانده نیروی انتظامی با تاکید براینکه موتور گوگل ابزار جاسوسی است گفت: اینترنت ملی محافظ خوبی برای حفظ اطلاعات مردم و امنیت کشور است.
سردار اسماعیل احمدی مقدم در حاشیه مراسم اختتامیه همایش روسای پلیس مبارزه با جرایم اقتصادی با اشاره به راه اندازی مراکز کارآگاه امین در کشور اظهار داشت: اولین مرکز از ماه آینده در پایتخت به صورت پایلوت راه اندازی می شود و خدماتی از جمله صدور گواهی سرقتها و آتش سوزی ها که وقت زیادی را از پلیس می گیرد از سوی این دفاتر صادر می شود.
همچنین این دفاتر مشاوره هایی را در رابطه با جعل و کلاهبرداری و یا خرید و فروش لیزینگی و سهام ها و نقل و انتقال اسناد به مردم می دهند. ضمن اینکه از طریق این کارآگاههایی امین می توانند اصالت فرد معامله کننده را بدانند.
وی با بیان اینکه پلیس در امر پیشگیری اجتماعی و پیشگیری انتظامی فعال است گفت: در امر پیشگیری اجتماعی اطلاع رسانی هایی را به افراد و دستگاهها می کنیم تا از بروز جرم و تخلف جلوگیری شود. ضمن اینکه در پیشگیری انتظامی وظیفه اصلی پلیس جلوگیری از بروز جرم و به دام انداختن مجرمان است.
وی گفت: متاسفانه مجرمان در برخی از مقاطع از پلیس جلوتر هستند و هر روز شگردهای خود را تغییر می دهند اما پلیس نیز در امر شناسایی شگردهای مجرمان به روز است و کارآمدی لازم را به دست آوره است. باید بتوانیم از تجربیات سایر کشورها نیز برای امر مقابله با جرم استفاده کنیم.
احمدی مقدم تصریح کرد: امروزه نوع تهدیدها و مجرمان تغییر کرده است و امروز شاهد فعالیت جیب برهای اینترنتی هستیم. باید متناسب با نوع تهدیدها، زیرساخت های مقابله را نوسازی کنیم. متاسفانه بیشتر جرایم و فسادهایی که رخ می دهد به دلیل خلاء های قانونی و ضعف نظارت است که اعتماد مردم را نسبت به نظام و کارگزاران مخدوش می کند. که مخدوش شدن اعتماد مردم از اصل برگرداندن خسارت مهمتر است.
سردار احمدی مقدم در پاسخ به سئوال خبرنگاری در مورد فعالیت اینترنت ملی در کشور آن را موافق با مصالح کشور دانست و تاکید کرد: هم اکنون شبکه های محدود گسترده و نیمه گسترده در فضای مجازی فعال هستند و پلیس برای جلوگیری از خرابکاری از شبکه نیمه گسترده داخلی استفاده می کند. اینترنت ملی یعنی اگر می خواهیم حساب بانکی خود را کنترل کنیم چه ضرورتی دارد که یک بار از طریق سرورها به خارج از کشور برویم و برگردیم و یک ردی از اطلاعات خودمان در موتورهای جستجوگر که موتور جاسوسی هستند باقی گذاریم.
وی افزود: اینترنت ملی می تواند در حفظ اطلاعات و امنیت مردم کمک بسیاری کند. هم اکنون کره جنوبی نیز برای تعاملات داخلی از اینترنت ملی استفاده کرده و برای تعاملات خارجی از اینترنت های بین المللی استفاده می کند. به نظر من اینترنت ملی می تواند گام بلندی برای محافظت از کشور باشد.
احمدی مقدم در پایان بر لزوم فعالیت پلیس جرایم اقتصادی تاکید کرد و گفت: پلیس اقتصادی می تواند از بسیاری از جرایم در حوزه مالی و بانکی جلوگیری کند همانطور که هم اکنون اطلاع رسانی های گسترده ای را به مراجع مرتبط با جرایم اقتصادی انجام می دهیم که بخشی از آن مورد اعتنا قرار گرفته و برخی ها نیز هشدارهای پلیس را جدی نمی گیرند.
*واگذاری رایتل در تهران تا پایان سال
مدیر عامل سازمان تأمین اجتماعی گفت: تا پایان سال شبکه شهر تهران نیز تحت پوشش نسل سوم موبایل قرار می گیرد و پیش بینی می شود طی 5 سال آینده این اپراتور بتواند هزینه های خود را برگرداند و به سوددهی برسد.
دکتر رحمت الله حافظی - مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی در مراسم واگذاری سیم کارتهای نسل سوم تاکید کرد: از امروز سیم کارتهای این اپراتور با نام تجاری رایتل به افرادی که در کرج ثبت نام کرده اند واگذار می شود.
وی با بیان اینکه تا کنون 10 هزار نفر در کرج پیش ثبت نام اولیه خرید سیم کارت های رایتل را انجام دادند، اضافه کرد: این افراد از امروز می توانند با تکمیل پرونده خود ظرف 72 ساعت کاری این سیم کارتها را دریافت کنند.
مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه اپراتور سوم آخرین فناوری تجاری که در جهان در حال بهره برداری است را وارد ایران کرده است، گفت: دسترسی به اینترنت، تماس تصویری، سرویس MMS و SMS از جمله قابلیت های این سیم کارت ها خواهد بود که در 3 نوع دائمی، اعتباری و دیتا ارائه می شود.
حافظی تاکید کرد: هم اکنون پوشش صد در صدی این شبکه در کرج کامل بوده و سایر شهرداری ها در صورت همکاری در نصب آنتن های این اپراتور، در اولویت راه اندازی شبکه قرار می گیرند.
وی در مورد تعرفه های استفاده از سیم کارتهای نسل سوم رایتل نیز گفت: نرخ مکالمه با این سیم کارتها برای هر دقیقه 555 ریال در این شبکه، 625 ریال برای ارتباط با سایر شبکه ها خواهد بود. همچنین نرخ تماس تصویری از طریق این اپراتور 1495 ریال، نرخ سرویس پیام چند رسانه ای MMS برای 300 کیلوبیت 400 ریال و سرعت دسترسی به اینترنت این اپراتور برای کاربران خانگی 125 کیلوبیت بر ثانیه و برای اشخاص حقوقی 3 مگابیت بر ثانیه قابل استفاده خواهد بود.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با بیان اینکه عملیات راه اندازی شبکه نسل سوم با شهرستان کرج آغاز شده است، تاکید کرد: آمادگی آن را داریم که هر شهری اعلام آمادگی خود را بر اساس فضایی که برای نصب آنتن در اختیار ما قرار می دهد این شبکه را راه اندازی کنیم.
وی گفت: تا پایان سال شبکه شهر تهران نیز تحت پوشش نسل سوم موبایل قرار می گیرد و پیش بینی می شود طی 5 سال آینده این اپراتور بتواند هزینه های خود را برگرداند و به سوددهی برسد.
حافظی در مورد تاخیر در راه اندازی شبکه اپراتور سوم، گفت: این تاخیر ابعاد مختلفی دارد که لازم نیست به آن پرداخته شود چرا که باید برای بسته های فرهنگی و امنیتی این اپراتور پیش بینی هایی صورت می گرفت.
وی تاکید کرد که با شهرداری تهران نیز به تفاهم رسیده ایم که تا پایان سال این شبکه در تهران نیز راه اندازی شود، اضافه کرد: هم اکنون امکان تحویل چندین برابر این سیم کارتها را نسبت به پیش ثبت نام انجام شده در کرج داریم و پیش بینی می کنیم در بهمن ماه بتوانیم این سیم کارت ها را بروز تحویل دهیم.
*هورمونی که مورچه ها را جنگجو می کند
تیمی بین المللی از محققان اعلام کردند می توان مورچه ها را به گونه ای برنامه ریزی کرد که به ابرسربازهایی با سرهایی بزرگ تبدیل شوند.
تمامی کلونی های مورچه ها از حشراتی در مشاغل مختلف از جمله سربازها و کارگرها تشکیل شده است. محققان دانشگاه مک گیل با ایجاد تغییراتی در لارو مورچه ها راهی را برای تبدیل مورچه ها در دوران لاروی به ابرسربازانی جنگجو ارائه کردند.
محققان بر این باورند که کشف جدید نشان می دهد بسیاری از ویژگی های گونه های زیستی مختلف از قابلیت رمزگشایی برخوردارند، راهکاری که می تواند مطالعه بر روی روند تکامل جانداران را تسهیل کند. در این مطالعه محققان لارو مورچه ها را در دوره ای تعیین شده از رشد تحت تاثیر هورمونی قرار داده و آنها را به مورچه هایی ابرسرباز و بزرگ تبدیل کردند.
دانشمندان توانستند این آزمایش را در دو گونه مختلف از مورچه ها که کلونی آنها به صورت طبیعی از صنف ابرسرباز برخوردار نیست، با موفقیت اجرا کنند. محققان در این آزمایش بر روی مورچه های "فیدُل"، گروهی بزرگ از مورچه ها متشکل از هزار گونه مرتبط، مطالعه کردند که در میان آنها تنها هشت گونه دارای صنف ابرسرباز بودند، در این صنف سربازها مسیرهای ورودی لانه را با کمک سرهای بزرگشان مسدود کرده و از ورود مهاجمان جلوگیری می کنند.
ایده تلاش برای برنامه ریزی مورچه های درحال رشد برای ساخت این ابرسربازها زمانی مطرح شد که محققان دریافتند گونه رایج دیگری از مورچه های فیدل که در کلونی خود از ابرسربازها برخوردار نیستند، به شکلی عجیب از سرهای بسیار بزرگی برخوردارند.
این مورچه های تغییر یافته شباهت زیادی به ابرسربازها در گونه هایی خاص از مورچه ها داشتند از این رو دانشمندان تصمیم گرفتند تا عامل تبدیل این مورچه های سرباز معمولی به ابرسربازها را دریابند. به گفته محققان زمانی که ملکه مورچه تخم گذاری می کند، هر یک از آنها متناسب با محیطی که در آن رشد می کنند، حرارت و مواد غذایی که دریافت می کنند ویژه کاری خاص رشد می کنند، کارگر یا سرباز اما کلید تبدیل شدن به یک ابرسرباز به ماده شیمیایی خاصی بستگی دارد که به هورمون کودکی شهرت دارد.
بر اساس گزارش بی بی سی، از این رو محققان دریافتند در صورتی که این هورمون در زمانی مناسب به لارو مورچه ها برسد آنها را به ابرسربازها تبدیل خواهد کرد.
*فرایند فرسایش مغز از 45 سالگی آغاز می شود
گروهی از محققان انگلیسی در بررسیهای خود نشان دادند که مغز انسان از 45 سالگی فرایند فرسایشی توانایی تفکر و حافظه را آغاز می کنند.
تاکنون بسیاری از دانشمندان این فرضیه را مطرح کرده بودند که مغز از 60 سالگی فرایند زوال خود را آغاز می کند.
این درحالی است که اکنون محققان دانشگاه کالج لندن نشان دادند کاهش توانایی به خاطر سپردن واژگان و اشیاء و فکر کردن 15 سال زودتر آغاز می شود.
برپایه این بررسیها فعالیتهای تفکر و حافظه بین سنین 45 تا 49 سالگی به میزان 3.6 درصد در زنان و مردان کاهش می یابد.
این موقعیت با افزایش سن بین 65 تا 70 سالگی در مردان به 9.6 درصد و در زنان به 7.4 درصد بدتر می شود.
براساس گزارش نیوساینتیست، این محققان به منظور دستیابی به این نتایج آزمایشاتی را بر روی بیش از 7 هزار نفر (5 هزار و 198 مرد و 2 هزار و 192 زن) به مدت 10 سال در دوره زمانی 1997 تا 2007 انجام دادند و قدرت حافظه، تسلط بر دایره کلمات، تفکر و استدلال این داوطلبان را بررسی کردند.
این نتایج حاکی از آن است که فرایند زوال مغز زودتر از آن چیزی که تاکنون تصور می شد، آغاز می شود.
*جزئیات تولیدات علمی ایران درسال2011
معاون پژوهشی وزیر علوم با اشاره به آخرین آمار منتشر شده از سوی پایگاههای مهم استنادی جهان در مورد تولید مقالات علمی و پژوهشی در سال 2011 از افزایش سهم و رتبه ایران خبر داد و گفت: براساس آمار ISI ایران در تولید مقالات علمی در سال 2011 بالاتر از ترکیه قرار گرفت.
محمد مهدی نژاد با استناد به آمارهای ارائه شده از سوی دو پایگاه ISI و اسکوپوس (scopus) در خصوص ثبت مقالات علمی و پژوهشی ایران در سال 2011 و وضعیت ایران در میان دیگر کشورهای دنیا اظهار داشت: براساس آمارهای پایگاه استنادی اسکوپوس، ایران در سال 2010 با سهم 1.27 درصدی از تولید علم جهان دارای رتبه 19 در میان دیگر کشورها بود و 27 هزار و 780 مقاله نیز منتشر کرده بود و بعد از کشور ترکیه قرار داشت.
وی ادامه داد: در سال 2011 و براساس داده های آماری این پایگاه، ایران با انتشار 31 هزار و 204 مقاله و سهم 1.46 درصدی از تولید علم جهان با دو پله صعود و بالاتر از کشور ترکیه در رتبه 17 قرار گرفته و این در حالی است که کشور ترکیه بعد از ایران و رتبه 19 را برای تولید مقالات علمی و پژوهشی به خود اختصاص داده است.
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم با اشاره به آخرین اطلاعات اعلام شده از سوی پایگاه معتبر ISI نیز از رشد مثبت 25 درصدی تولید مقالات علمی و پژوهشی ایران در سال 2011 خبر داد و گفت: براساس آمارهای منتشر شده از سوی ISI در سال 2010 ایران با ثبت 18 هزار و 285 مقاله علمی رتبه 22 و سهم 1.05 درصدی تولید علم دنیا را به خود اختصاص داده بود و این در حالی است که ترکیه با ثبت 26 هزار و 78 مقاله رتبه 18 را در اختیار داشت.
وی اضافه کرد: با استناد به آمارهای منتشر شده از سوی ISI، کشورمان در سال 2011 با انتشار 21 هزار و 38 مقاله رتبه 20 و 1.44 درصد از تولید علم دنیا را به خود اختصاص داد و ترکیه با ثبت 23 هزار و 916 مقاله علمی پژوهشی در سال 2011 رشدی منفی نسبت به سال 2010 را تجربه کرد.
مهدی نژاد نوری با تاکید براینکه در سال 2011 و براساس آمار پایگاه ISI اختلاف مقالات ایران نسبت به ترکیه از 8 هزار مقاله به 3 هزار مقاله کاهش پیدا کرده است به مهر گفت: به جز چین مابقی کشورهای دارای رتبه اول تا سی ام در تولید مقالات، رشد منفی در تولید مقالات را در سال 2011 تجربه کردند که یکی از دلایل آن می تواند بحران اقتصادی باشد.