سرویس سیاست مشرق - انتقادات مداوم به «معصومه ابتکار» معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور سبب شد که وی به موضوع اقامت و تحصیل پسرش در آمریکا پاسخ دهد. ابتکار که از جمله دانشجویان خط امام بود که در حادثه تسخیر سفارت آمریکا در تهران نقش داشت و به «خواهر مری» سخنگوی دانشجویان معروف بود بعد از مدتی به عنوان یک مدیر اصلاح طلب و لیبرال مسلک در آمد.
وی یکبار در برنامه تلویزیونی «حالا خورشید» به مجری گری «رضا رشیدپور» این سئوال را پرسیده بود که «اگر آمریکا بد است چرا برای ما مردم بد است و مقامات مسئول خیلی هاشان در آمریکا در حال تحصیل هستند» گفت:
«آمریکا در بحث تحصیلات و کار خیلی ها انتخاب می کنند و در آنجا به تحصیل مشغول می شوند. بالاخره از لحاظ علمی ما باید خیلی توانمندی ها را برای کشورمان داشته باشیم. خیلی از مسئولان ما در آمریکا و اروپا در خواندهاند؛ یعنی هیچ اشکالی ندارد. نه اشکال سیاسی دارد، نه اشکال شرعی دارد. بچه ها ممکن است خودشان حق انتخاب داشته باشند. ممکن است اگر فردی به سن 25 الی 30 سالگی می رسد خودش حق انتخاب دارد و شما نمی توانید به دلیل اینکه مقام و مسئول هستید جلوی حق انتخاب فرد را بگیرید. ولی این مسئله با سیاست های خصمانه آمریکا در دنیای امروز ارتباط ندارد.»
بیشتر بخوانید:
انگیزه دانشجویان تسخیرکننده لانه جاسوسی، نجات کشور بود
شایعه رفتنم به آمریکا از ابتکارات خانم ابتکار است!
دروغ نماینده مجلس درباره شغل فرزندانش +عکس
اما به نظر می رسد که این پاسخ برای افکارعمومی اقناع کننده نبوده که خبرگزاری ایسنا هم همین موضوع را باز از ابتکار پرسید و معاون روحانی در امور زنان در پاسخ به چرایی تحصیل فرزندش در امریکا گفته است:«تحصیل در آمریکا تأیید خوی سلطه گری آمریکا نیست...یک جوانی حق انتخاب دارد و می تواند انتخاب کند. نفاقی هم در آن نمی بینم»
جالب اینجاست که این موضوع به دلیل گستردگی مورد توجه رسانههای خارجی قرار گرفته است. در همین رابطه، وبسایت «بیزینس اینسایدر» در گزارشی به تناقض میان سخن و عمل برخی مسئولان ایرانی پرداخته و نوشته است: «در حالی که مسئولان ایرانی در کلام خود علیه غرب، سخنرانی میکنند اما فرزندان خود را برای تحصیل و کار به غرب میفرستند.»
واشنگتنتایمز نیز در این باره نوشت: «گناه پدران را نباید پای پسران نوشت ولی وزارتخارجهآمریکا باید فهرست فرزندان مقامهایی که در آمریکا هستند، نگه دارد؛ حضورشان در آمریکا یک امتیاز است نه یک حق.»
جالب اینجاست که رسانههای خارجی از همین موضوع برای تبلیغات سیاسی علیه کشورمان استفاده کرده و بیان می کنند.
« با وجود حرفهای مسوولان ایران علیه آمریکا، آنها خوب میدانند که آمریکا آزادی، کرامت و فرصت را در کشورش پدید آورده است.»
با این شرایط می توان ابعاد مختلف تحصیل و اقامت آقازادهها را در کشورهای غربی از جمله آمریکا دید اما با این حال معصومه ابتکار بدون توجه به این ابعاد منفی بیان می کند که فرزند وی آزادانه می تواند انتخاب کند. هر چند این ابعاد فقط خارجی نیست و افکارعمومی ایران را نیز درگیر خود کرده است.