به گزارش مشرق به نقل از صراط، يازده زندانى كه چهار تن از آنان محكوم به اعدام بوده اند در كردستان عراق توانستند با حفر يك تونل ۸۰ مترى از زندان فراركنند و در عين حال حتى يك سر نخ بر جاى نگذارند.
در اين فرار دسته جمعى كه در اولين ساعات بامداد روز شنبه ۷/۱/۲۰۱۱ در زندان زركا واقع در دهوك كردستان عراق (۴۱۰ كيلومترى بغداد) روى داد، مدير زندان، حيران و انگشت به دهان ماند، زيرا تنها اثر بجاى مانده از اين فرار، تونل محل گريز افراد بود و بس!
اين ماجرا در واقع ضرب المثل معروف "جا تره و بچه نيست" را هم پشت سر گذاشت و مفهوم جديدى را با مضمون "بچه نيست ولى جا هم تر نيست" تجسم بخشيد.
سفقان جميل مدير زندان زركا به فرانس پرس گفته است كه ما جستجوى وسيعى را براى يافتن اين افراد آغاز كرده ايم. ليكن از چند و چون ماجرا جز تونل ۸۰ مترى حفر شده، هيچ اطلاعى نداريم. حتى نمى دانيم كه اين حفر چگونه و با چه وسايلى صورت گرفته است.
يادآور مى شود براى بعضى از جرايم سنگين در عراق همچنان حكم اعدام تعيين شده و صادر مى شود، اما در اقليم كردستان كه از سال ۱۹۹۱ تا كنون حكومت خودمختار دارد، احكام اعدام معلق مى ماند، تا در فرصتى مناسب و به شكل قانونى حكمهاى اعدام به احكام ابد تبديل شود.
گفته مى شود جرايم اكثر اين افراد مواد مخدر و ساير جرايم سنگين است. بجز ۴ نفر كه حكم اعدام داشته اند، ۳ نفر محكوم به حبس ابد بوده و بقيه ۵ تا ۱۵ سال حكم داشته اند.
زندان زركار دهوك كه در سال ۲۰۰۸ گشايش يافته يك زندان محكم و نوساز به شمار مى رود و حدود ۶۰۰ زندانى دارد. اما جالب است بدانيم كه عهده دار زندان، وزارت كار و امور اجتماعى در اقليم كردستان است. شايد به همين دليل تجربه ى كافى در زندانبانى نداشته اند.
رسانه هاى محلى كردستان هنوز خبرى از دستگيرى هيچ يك از زندانيان فرارى نداده اند.