طراح اصلی سوال از رئیس جمهور گفت: طراحان سوال از رئیس جمهور نمایندگان خود برای حضور در کمیسیونهای تخصصی جهت طرح سوال از رئیس جمهور را انتخاب و معرفی کردند.

به گزارش مشرق، علی مطهری نماینده تهران در مجلس در گفت وگو با جهان با اشاره به ارجاع طرح سوال از رئیس جمهور به شش کمیسیون تخصصی مجلس گفت: از آنجا که برخی از کمیسیونها رسیدگی به سوال از رئیس جمهور را در دستور کار روز سه شنبه این هفته خود قرار دادند، لازم بود تا نماینده طراحان سوال از رئیس جمهور جهت معرفی و حضور در این کمیسیونها، انتخاب شود.

وی با بیان اینکه طبق آئین نامه داخلی مجلس یک یا ۲ نماینده طراحان سوال از رئیس جمهور باید با حضور در کمیسیون مربوطه به تشریح سوال بپردازند، افزود: ما به تک تک امضا کنندگان طرح سوال از رئیس جمهور نامه دادیم و از آنها خواستیم که اگر می خواهند بعنوان نماینده طراحان در کمیسیونها حضور یابند، اعلام آمادگی کنند.

نماینده تهران گفت: برخی از طراحان آمادگی خود را اعلام داشتند که کمیته پنج نفره منتخب طراحان سوال از رئیس جمهور، از میان این داوطلبان تصمیم نهایی را گرفت و در نهایت هشت نماینده را برای حضور در شش کمیسیون انتخاب کرده است.

طراحان سوال از رئیس جمهور برای به نتیجه رسیدن این طرح کمیته پنج نفره شامل سید رضا اکرمی و علی مطهری نمایندگان تهران، مسعود پزشکیان نماینده تبریز ، سید حسین دهدشتی نماینده آبادان و عوض حیدرپور شهرضایی نماینده شهر رضا تشکیل دادند.

مطهری تصریح کرد: علی اکبر اولیا نماینده یزد برای حضور در کمیسیون عمران، علیرضا محجوب برای حضور در کمیسیون برنامه و بودجه، سید حسین دهدشتی نماینده آبادان برای حضور در کمیسیون اصل ۹۰ و غلامرضا مصباحی مقدم نماینده تهران برای حضور در کمیسیون اقتصادی انتخاب شدند.

وی افزود: از آنجا که چهار سوال از ۱۰ سوال مطرح شده از رئیس جمهور به کمیسیون فرهنگی مجلس ارجاع شده برای طرح سوال در این کمیسیون، اینجانب و محمدتقی رهبر نماینده اصفهان انتخاب شدیم. همچنین چون ۲ سوال به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ارجاع شده، مصطفی رضاحسینی نماینده شهر بابک و حشمت اله فلاحت پیشه نماینده اسلام آباد غرب برای طرح سوال در این کمیسیون انتخاب شدند.

طراح اصلی سوال از رئیس جمهور تصریح کرد: طبق آئین نامه داخلی مجلس نماینده طراحان سوال از رئیس جمهور با حضور در کمیسیونهای تخصصی ابتدا سوال را مطرح کنند و نماینده رئیس جمهور توضیحات را می دهد و در آن جلسه هیچ نتیجه گیری نخواهد شد.

مطهری گفت: هر یک از این هشت نماینده طراحان سوال از رئیس جمهور، باید در جلسه طراحان سوال شرکت و گزارش خود را اعلام کند و آن وقت تصمیم گرفته می شود که آیا توضیحات نماینده رئیس جمهور قانع کننده بود یا نه.

وی افزود: اگر طراحان سوال از رئیس جمهور قانع نشوند، رئیس جمهور باید با حضور در صحن مجلس به این سوالات جواب دهد.

نماینده تهران اضافه کرد: اگر توضیحات نماینده رئیس جمهور حتی برای یک سوال از ۱۰ سوال مطرح شده، قانع کننده نبود، رئیس جمهور باید در صحن مجلس حاضر شود.

طرح سوال از رئیس جمهور که ۷۹ امضا دارد و دارای ۱۰ محور است، در جلسه روز سه شنبه ۲۹ آذر تحویل هیئت رئیسه مجلس شد.

این سوالات که در ۱۰ محور طراحی و تنظیم شده، برای بررسی به کمیسیون های عمران اقتصادی، فرهنگی، امنیت ملی و سیاست خارجی، برنامه و بودجه و اصل ۹۰ مجلس ارجاع شد.

کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، کمیسیون برنامه و بودجه و کمیسیون عمران مجلس بررسی این سوال را در دستور کار روز سه شنبه این هفته خود قرار دادند.

کمیسیون اقتصادی و کمیسیون اصل ۹۰ هم نامه ایی به ریاست جمهوری فرستادند تا نماینده رئیس جمهور برای بررسی این سوال در جلسه کمیسیون حضور یابد که به احتمال زیاد این موضوع هفته بعد در دستور کار قرار این ۲ کمیسیون قرار خواهد گرفت.

کمیسیون فرهنگی مجلس هنوز برای بررسی این سوال اقدام خاصی نکرده که این خلاف آئین نامه داخلی مجلس است.

برای طرح سوال از رئیس جمهور حداقل یک چهارم نمایندگان یعنی ۷۳ نماینده باید موافقت خود را اعلام و این طرح را امضا کنند.

طرح سوال از رئیس جمهور در ۳۰ سال گذشته در نظام جمهوری اسلامی ایران یعنی در هشت دوره مجلس سابقه نداشته است و روسای جمهور هیچ گاه مورد سوال نمایندگان مجلس واقع نشدند.

مطابق ماده ۱۹۶ آئین نامه داخلی مجلس، براساس اصل ۸۸ قانون اساسی در صورتی که یک چهارم کل نمایندگان مجلس بخواهند درباره یکی از وظایف رئیس جمهور سوال کنند، باید سوال خود را به طور صریح، روشن و مختصر همگی امضا و به رئیس مجلس تسلیم کنند.

رئیس مجلس موضوع را در اسرع وقت به کمیسیون تخصصی ارجاع می نماید. کمیسیون موظف است حداکثر ظرف یک هفته با حضور نماینده معرفی شده رئیس جمهور و نماینده منتخب سوال کنندگان تشکیل جلسه دهد و در این جلسه نماینده رئیس جمهور پاسخ مقتضی را از طرف رئیس جمهور ارائه خواهد نمود تا به نمایندگان سوال کننده گزارش شود.

پس از یک هفته چنانچه هنوز حداقل یک چهارم نمایندگان مجلس که سوال را امضا نمودند، از سوال منصرف نشده باشند، رئیس مجلس موظف است در اولین جلسه سوال آنان را قرائت و فورا برای رئیس جمهور ارسال کند و این سوال ظرف ۴۸ ساعت تکثیر و در دسترس نمایندگان قرار می گیرد.

بر اساس ماده ۱۹۷ آئین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، رئیس جمهور موظف است ظرف مدت یک ماه از تاریخ دریافت سوال در جلسه علنی مجلس حضور یابد و به سوال پاسخ گوید مگر با عذر موجه و با تشخیص مجلس، مدت طرح سوال از طرف نماینده منتخب سوال کنندگان حداکثر ۱۵ دقیقه و مدت پاسخ رئیس جمهور حداکثر یک ساعت خواهد بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس