کد خبر 901523
تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۷ - ۱۵:۱۶
محمد ایمانی

رفتار هماهنگ چند دولت اروپایی که از یک توطئه مشترک حکایت می کند، در حالی است که دیپلمات بنابه کنوانسیون۱۹۶۱وین ناظر بر روابط دیپلماتیک، نزد کشور پذیرنده از مصونیت برخوردار است.

به گزارش مشرق، محمد ایمانی تحلیلگر مسائل سیاسی و فعال رسانه ای در کانال تلگرامی خود نوشت:

رفتار دولت در صیانت از مصونیت دیپلمات های کشورمان، به وضعیت فاجعه آمیزی تنزل پیدا کرده است. اخراج دو دیپلمات سفارت ایران در هلند و بازداشت و بازجویی یک دیپلمات دیگر در در اتریش و آلمان و استرداد و ی به بلژیک، پرده از توطئه خطرناک اروپایی ها علیه کشورمان بر می دارد.

این اتفاقات زنجیره ای توهین آمیز در حالی رخ می دهد که آقای روحانی ادعا داشت شان پاسپورت ایرانی پایین آمده و او می خواهد این اعتبار را برگرداند! اما اکنون این دولت روحانی و دیپلماتهای او هستند که با وجود مصونیت دیپلماتیک مورد فشار و اخراج و بازداشت و اذیت قرار می گیرند.

به یاد دارید که درست در روزگار ماه عسل آقای روحانی با دولت اوباما و آغاز اجرای برجام، آمریکایی ها به نماینده دولت برای سازمان ملل (حمید ابوطالبی معاون سیاسی دفتر روحانی) ویزا ندادند و او را تروریست خواندند. دولت روحانی در برابر این رفتار توهین آمیز، کوتاه آمد؛ به خیال اینکه "سر برجام سلامت"! اما برجام درهمان دولت اوباما بارها زیر پا گذاشته شد.

سه سال بعد، اسدالله اسدی دیپلمات ایرانی در وین که به اتهام دروغین دست داشتن در سوقصد علیه سازمان تروریستی منافقین در پاریس بازداشت شده بود، با استرداد از آلمان به بلژیک مورد بازجویی قرار گرفته است. ادعا شده این دیپلمات سفارت ایران در اتریش، مامور وزارت اطلاعات ایران است.

یادداشت دیگری از محمد ایمانی را بخوانید:

تجاهل الآشنا !

اول صف و انتهای دو اردوگاه

اشعث، FATF دو آتشه بود

رفتار هماهنگ چند دولت اروپایی که از یک توطئه مشترک حکایت می کند، در حالی است که دیپلمات بنابه کنوانسیون۱۹۶۱وین ناظر بر روابط دیپلماتیک، نزد کشور پذیرنده از مصونیت برخوردار است؛ به‌گونه‌ای که دولت پذیرنده نمی‌تواند او را تحت تعقیب قرار دهد. اما دولت اتریش این خباثت را مرتکب شد.

اطلاع‌رسانی درباره دستگیری اسدی، روز قبل از سفر روحانی به سوئیس و اتریش صورت گرفت و در واقع دهن کجی رسمی دولت میزبان به سفری بود که در تهران با تبلیغات غیر واقعی دولت همراه بود. همزمان با سفر آقای ظریف به پاریس نیز دولت فرانسه با وقاحت، اجازه برگزاری نشست را به گروهک #تروریستی منافقین داد.

رفتار مشابه دیگر، اقدام دولت هلند در تیرماه امسال بود که به جای عذرخواهی درباره پناه دادن به دو تروریست ارشد منافقین و الاحوازیه (احمد نیسی و علی معتمد) که در آن کشور کشته شدند، دو نفر از دیپلمات‌های ما را اخراج کرد. «علی معتمد» همان «محمدرضا صمدی کلاهی» عامل انفجار دفترحزب جمهوری اسلامی و شهادت آیت‌الله بهشتی و 72  از مسئولان نظام  در دهه ۶۰ بود.
 

دولت هلند به مدت 36 ساله به این تروریست جنایتکار پناه داده بود اما به جای اظهار شرمندگی و عذرخواهی، دو دیپلمات ایرانی را اخراج کرد. چه در ماجرای اخراج دو دیپلمات ایرانی از هلند و چه در موضوع بازداشت دیپلمات سفارت ایران در وین (بازداشت در آلمان، سلب مصونیت توسط اتریش) و انتقال به بلژیک که همراه با آزار و اذیت بوده، دولت آقای روحانی و وزارت خارجه کمترین واکنش متناسب و متفارنی از خود بروز نداده اند.

از ماجرای تلخ دیپورت حمید ابوطالبی (فرستاده ویژه روحانی) تا اخراج دو دیپلمات ایرانی از هلند و سپس بازداشت و شکنجه اسدالله اسدی، آنچه روشن است، بی تفاوتی دولت نسبت به دیپلمات های خود است. یعنی مثلا بحث سپاه پاسداران و قوه قضائیه نیست که دولت درباره تحریم آنها بی تفاوتی نشان می دهد.

روشن است که برچسب هایی مانند عضویت در وزارت اطلاعات نمی تواند دستاویزی برای برخوردهای توهین آمیز باشد؛ چه اینکه حتی اگر این ادعای دروغ درست بود، باز هم جبران یک دهم سوابق و عملکردهای (ضد) امنیتی و جاسوسی دیپلمات های آلمانی و فرانسوی و انگلیسی و هلندی و ... را در ایران نمی کرد.

هدف چیست؟ اروپاییها با تصور اینکه دست روحانی به خاطر خروج آمریکا از برجام در پوست گردوست، فرصت را برای توهین، اتهام پراکنی و ایجاد انفعال در حریف مناسب قلمداد می کنند تا دولت روحانی نتواند اروپا را به خاطر بدعهدی در اجرای برجام و عدم مواخذه آمریکا درباره عدم لغو تحریم ها بازخواست کند.

اما حقیقت این است که هرچه دولت و وزارت خارجه در قبال حمایت برخی پایتخت های اروپایی از گروهک های تروریست ضد ایرانی بیشتر کوتاه بیایند یا به عهد شکنی برجامی کمتر اعتراض کنند، بیشتر بدهکار خواهند شد و خسارت بیشتری به منافع ملی وارد خواهد آمد. در این میان، اخراج دو دیپلمات هلندی و سلب مصونیت و تابعیت یکی دو دیپلمات طرف اروپایی در تراز آقای اسدی، کمترین اقدام برای اعاده حیثیت و منافع ملی است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 10
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 6
  • IR ۱۶:۱۷ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۰
    1 11
    خیلی خوبید توقع دارید ترور انجام بدید تو اون کشورا کاریتونم نداشته باشن ! بعد توقع دارید با عربستان برخورد شدید بشه چون تو ترکیه مخالف خودشو سلاخی کرده ! اینهمه تناقض از کجا نشات میگیره ! لابد چون ترور شما بخاطر حقه ترور اونا ناحق !!
  • محمدی IR ۱۹:۰۱ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۰
    2 0
    عزت پاسپورت ایرانی است نه توطئه دیپلماتیک !!!!!
  • IR ۱۹:۲۲ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۰
    2 0
    فشل ترین دوره سیاست خارجی ایران است
  • ش IR ۲۱:۵۲ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۰
    1 2
    هرعملی عکس العملی دارد
  • IR ۲۱:۵۳ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۰
    6 0
    روحانی باید برکنار شود این خواسته بیش از هشتاد درصد مردم ایران است
  • IR ۲۲:۳۶ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۰
    5 0
    ساده است. ترس برادر مرگ است. توافق به هر قیمتی ما را نابود خواهد کرد.
  • امین IR ۲۲:۳۷ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۰
    2 0
    وقتی اینهمه حقارت را میبینم دوست دارم بمیرم
  • IR ۲۳:۱۱ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۰
    1 0
    بازداشت دیپلمات؟! ... ظزیف و رئیسش...
  • US ۲۳:۱۸ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۰
    3 0
    کدام توطئه برادر ؟ به چه زبانی باید بی عرضگی امیرکبیر زمانمان !!! را به رخمان بکشند ؟
  • IR ۰۸:۵۰ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۱
    3 0
    حالا با کلید بازش کنید

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس