به گزارش مشرق، حزب اعتماد ملی از زمان برگزاری کنگره سراسری خود در تاریخ چهارم خرداد ماه سال جاری دچار اختلافات درونحزبی شد. دو طیف طرفداران حجت الاسلام منتجبنیا و طرفداران الیاس حضرتی که در متن این اختلافات قرار داشتند در بخش پایانی این کنگره بر سر نحوه رأیگیری برای انتخاب اعضای جدید شورای مرکزی دچار درگیری لفظی شدند که ماحصل این درگیریها نیمهکاره ماندن کنگره بدون هیچ مصوبهای بود.
حواشی ایجادشده در کنگره چهارم خرداد بهمرور زمان در دست فراموشی بود که ناگهان الیاس حضرتی در حاشیه مراسمی با اعلام اینکه بهعنوان رئیس شورای اجرایی حزب، جلسه شورای مرکزی را برگزار کرده و در پایان این جلسه، اعضای شورا به قائممقامی او رأی دادهاند، موجب شعلهور شدن اختلافات در این حزب شد.
بیشتر بخوانید:
انشعاب در حزب اعتماد ملی قطعی شد
پس از اظهارات حضرتی، منتجبنیا که تا آن زمان قائممقام حزب معرفی میشد طی بیانیهای خطاب به تمامی شاخهها و گروههای حزب اعلام کرد که تا انتخابات شورای مرکزی جدید انجام نشود، هیچ یک از مصوبات شورای مرکزی وجاهت قانونی ندارد.
هماکنون و در فاصله یک هفته مانده به موعد برگزاری کنگره سراسری حزب اعتماد ملی که قرار است با دستور کار انتخابات شورای مرکزی برگزار شود، برخی مسئولان شاخهها و کمیتههای حزب اعتماد ملی بهتبعیت از حجت الاسلام منتجبنیا قائممقام سابق این حزب، در بیانیهای ضمن غیرقانونی خواندن کنگره ششم مهر، عدمحضور خود در این کنگره را بهشکل رسمی اعلام کردند.
در بخشی از این بیانیه آمده است: "امروز بر این باوریم که برخی از افراد در حزب اعتماد ملی رسماً از مرامنامه حزب عبور کردهاند و از اهداف و نقشه راهی که در سال 1384 تأسیس شد، نیز بسیار دور شدهاند و مدیریت آن بهدست کسانی قرار گرفت که به اخلاق، قانون، تحزب و تعهدات تشکیلاتی پشت کردهاند".
این بیانیه میافزاید: "شرکت نکردن قائممقام قانونی حزب در کنگره غیرقانونی ششم مهر حجت را بر ما تمام کرد و به این یقین رسیدهایم که برخی مدعیان تحزب در اعتماد ملی دیگر بهدنبال اعتماد ملی نیستند. حق قانونی خود در نقد عملکرد کمیسیون ماده 10 احزاب وزارت کشور در مواجهه با کنگره پیشین را برای خود محفوظ اعلام میداریم".
در این بیانیه همچنین به عدمحضور برخی مسئولان شاخهها و کمیتههای اعتماد ملی در کنگره ششم مهر ماه اشاره شده که در جدول زیر نام و سِمت این افراد قابل مشاهده است: