به گزارش مشرق به نقل از واحد مرکزی خبر ، رامین مهمانپرست سخنگوی وزارت امور خارجه پیش از ظهر امروز سه شنبه در نشست هفتگی با خبرنگاران داخلی و خارجی که در محل وزارت خارجه برگزار شد به سوالات خبر نگاران پاسخ داد.
خبرنگاری با اشاره به اینکه اعلام شده بود که بازرسان آژانس به زودی از تأسیسات هستهای ایران بازدید خواهند کرد، درخصوص زمان و نحوه بازرسی سؤال کرد.
سخنگوی وزارت خارجه پاسخ داد: جمهوری اسلامی ایران دعوت کرده است تا هیئتی از مقامات آژانس بینالمللی انرژی اتمی به سرپرستی معاون مدیر کل آژانس، به ایران سفر کند.
وی افزود: این در چارچوب همکاریای است که به صورت مستمر میان کشور ما و آژانس وجود داشته است و دارد و ادامه پیدا میکند.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: این دعوت ابتدا به ساکن از طرف ایران بوده و نشاندهنده حسن نیت و شفافیت عملکرد ما در برنامههای صلحآمیز هستهای است.
وی افزود: درخصوص تاریخ دقیق مشغول مذاکره هستیم تا بهزودی شاهد حضور این هیئت از آژانس بینالمللی انرژی اتمی باشیم.
این خبرنگار در سوال دیگری با بیان اینکه برخی رسانهها و مقامات گفته بودند که یکی از نزدیکان علاوی برای موضوع طارق هاشمی به ایران سفر میکند، پرسید: آیا درباره این موضوع مذاکرات رسمی انجام شده است؟
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ گفت: درباره این خبر چیزی رسمی دریافت نکردهایم و اگر مقامات رسمی عراق بخواهند به ایران سفر کنند حتماً اطلاعرسانی میشود.
مهمانپرست افزود: روابط خوب میان دو کشور و تبادل هیئتهای رسمی کاملا طبیعی و ضروری است ولی بحثهایی که درباره مسائل داخلی کشور عراق میشود، به مسائل داخلی آنان ربط دارد و آن قدر مقامات و گروههای سیاسی عراق درایت و تدبیر دارند که مسائل داخلی خودشان را به بهترین شکل ممکن با رعایت استقلال دنبال کنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه گفت: همه فعالیت های هسته ای ما شفاف است و با اطلاع آژانس بین المللی انرژی اتمی انجام می شود.
خبرنگار روزنامه شرق در ادامه نشست خبری سخنگوی وزارت خارجه پرسید: مقامات آژانس و دیپلمات های اروپایی اعلام کرده اند از سفر به ایران در شرایطی استقبال خواهند کرد که اثربخش باشد نظر شما در این باره چیست؟
آقای مهمانپرست در پاسخ با بیان اینکه ما همکاری خیلی خوبی با آژانس بین المللی انرژی اتمی داریم افزود: ما پیش از آنکه این بحث جدید شورای حکام بخواهد انجام شود داوطلبانه دعوت کردیم هیأتی از آژانس بین المللی انرژی اتمی به ریاست معاون دبیرکل به ایران آمدند و همکاری های خوبی داشتیم و خودمان سایت ها و مراکز فعالیت های هسته ای صلح آمیز خود را در معرض بازدید گذاشتیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: این موضوع نشان دهنده شفافیت کار ما و اطمینان ما از نوع عملکردمان و صلح آمیز بودن برنامه های کشور ما و نشان دهنده این است که ایران، هسته ای شده است و فعالیت های خود را به بهترین شکل و به صورت بومی پیگیری می کند.
مهمانپرست گفت: اینکه دوباره دعوت کردیم هیأتی از آژانس بین المللی انرژی اتمی به ایران بیاید، باز هم نشان دهنده آمادگی ما برای این همکاری است.
وی افزود: مقامات آژانس باید از این فرصت بهره برداری کنند و همکاری ها را توسعه دهند.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: کشور ما توانایی های بسیار بالایی در این زمینه دارد و می خواهد از حقوق خود در این زمینه بهره ببرد همان گونه که خود را کشوری متعهد می داند و برای موضوعات مهمی که آژانس باید دنبال کند مانند خلع سلاح، پیشتاز این حرکت هستیم.
مهمانپرست افزود: امیدواریم آژانس نیز به این مسئولیت حساس خود بیشتر توجه کند و مسئله خلع سلاح به صورت جدی در دستور کار قرار گیرد.
وی گفت: حتماً بیشترین سهم را در این فعالیت، جمهوری اسلامی ایران خواهد داشت.
هرگونه دخالت خارجی در سوریه محکوم است
در ادامه نشست خبری سخنگوی وزارت امور خارجه ، خبرنگاری پرسید: نظر تهران درباره طرح غرب مبنی بر اعمال منطقه پرواز ممنوع در سوریه چیست و واکنش ایران در صورت اجرایی شدن این طرح چه خواهد بود؟ از طرف دیگر ناظران اتحادیه عرب گزارش های متناقضی از سوریه می دهند ، این تناقض را چگونه ارزیابی می کنید؟
آقای مهمانپرست پاسخ داد: اتفاقاتی که درباره سوریه افتاده است و اظهاراتی که کشورهای مختلف داشته اند باید با دقت پی گیری شود و هر گونه دخالت نیروهای خارجی در کشورهای مختلف از جمله سوریه، حتماً محکوم است.
وی گفت: نه مردم و نه دولت سوریه و نه جریانات سیاسی این کشور به هیچ وجه موافق مداخله خارجی نیستند و هم دولت و هم مردم سوریه موافق اصلاحات ، شناسایی راه های آن و اقدام در این باره هستند.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: دولت سوریه اقداماتی در جهت اصلاحات مورد نظر پی گیری کرده است و اعمال این اصلاحات حتماً می تواند به وضع داخلی این کشور کمک کند.
مهمانپرست گفت: برخی کشورها از این اصلاحات خوشحال نیستند و برخی رژیم های نامشروع در منطقه وجود ثبات ، امنیت و تفاهم در داخل سوریه را به نفع منافع خود نمی دانند بنابراین اقداماتی می کنند تا با حضور جریانات افراطی و فعالیت های مسلحانه تروریستی ، امنیت داخل سوریه را بر هم زنند و زمینه مداخلات خارجی را فراهم کنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: مسئله سوریه ، مسئله داخلی این کشور است و شاهد حمایت گسترده مردم سوریه در مقاطع مختلف از کشور و نظام خود هستیم.
آقای مهمانپرست توصیه کرد: کشورهای دیگر از دخالت و یا تهدید نظامی و وارد شدن به مسائل داخلی سوریه بپرهیزند و اجازه دهند دولت و مردم سوریه مسیر خوبی را که در پیش گرفته اند دنبال کنند زیرا این مسیر می تواند به وضع بسیار بهتری در داخل این کشور منجر شود.
با امریکا و انگلیس رابطه بانکی نداشتیم
خبرنگاری در نشست خبری امروز آقای مهمانپرست با اشاره به اقدام امریکا در تحریم بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و پایین آمدن ارزش پول ملی پرسید: راهبرد دولت برای کنترل بازار چیست و چرا از افراد کاردان استفاده نمیشود؟
سخنگوی وزارت خارجه پاسخ داد: اینکه چه افرادی توانایی دارند، این سؤالات را باید از مسئولان اقتصادی کشور بپرسید.
وی افزود: اما آن موضوعی که مسلم است این است که این مسئله ربطی به تحریم ندارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: تحریمهایی که اعلام کردهاند شکل عملی به خودش نگرفته است و دو کشور امریکا و انگلیس اعلام کردند که بانک مرکزی ایران را تحریم میکنند که ما اصلا مبادلات بانکی با آنها نداشتیم.
مهمانپرست افزود: زمان اجرا و عملی شدن این قوانین هم همان طور که در خود این تحریمها درج شده است چند ماه طول خواهد کشید.
وی اضافه کرد: بنابراین بحثی که در بازار ارز اتفاق افتاده است باید ریشه در جای دیگری داشته باشد و اینکه چرا نقدینگی به سمت ارز هدایت میشود و نوسان پیدا میکند، فکر میکنم که باید ریشههای اقتصادی آن را بررسی کرد و این مسئله در حال حاضر هیچ ارتباطی با سیاست خارجی ندارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه گفت: سفارتخانههای خارجی در تهران از سامانههای اینترنتی خود برای توسعه همکاریها با کشورمان استفاده کنند.
آقای مهمانپرست در ادامه نشست خبری امروز خود، در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرگزاری آریا درباره فیلتر شدن سایت سفارت انگلیس در تهران و واکنش وزارت خارجه این کشور به این اقدام افزود: موضوع فیلتر شدن سایتها در حوزه کاری ما نیست و مسئولان بخشهای مختلف که وظیفه پیگیری این موضوعات را دارند متناسب با اقدامات خصومتآمیز علیه ملت ما تصمیمگیری میکنند.
وی ابراز امیدواری کرد که سفارتخانههای خارجی از سایتهای اینترنتی برای توسعه همکاریها با کشورمان استفاده کنند و اقداماتی انجام ندهند که مردم ما درباره فعالیتشان دچار نگرش منفی شوند.
غربیها نخستین متضرران ، تحریم نفت ایران
آقای مهمانپرست در ادامه نشست خبری در پاسخ به سؤال خبرنگار خبرگزاری فرانسه مبنی بر اینکه با توجه به اظهارات آقای رحیمی و نیز برگزاری رزمایش دریایی ایران آیا برای بستن تنگه هرمز به جمع بندی رسیده اید ؟ افزود: آنچه درباره تحریم ها اظهار شد همگی حاکی از این است که این تحریم ها کشورهای تحریم کننده را بیشتر در فشار قرار خواهد داد.
وی گفت: وضع انرژی در دنیای امروز به گونه ای نیست که بشود ایران را که چهارمین دارنده ذخایر نفت و دومین دارنده ذخایر گاز دنیاست حذف کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به اینکه کمترین میزان صادرات نفت و گاز ما با کشورهای غربی و اروپایی صورت می گیرد افزود: با توجه به نیاز فراوان به انرژی فکر نمی کنم حتی کشورهایی که از تحریم نفت صحبت می کنند در اظهارنظرهای خود جدی باشند و هم اکنون اختلاف نظرهای زیادی میان آنها دیده می شود.
مهمانپرست گفت: آنچه در خصوص تنگه هرمز مطرح است و آنچه در رزمایش نیروی دریایی شاهد بودیم نشان دهنده عزم جدی کشورما برای حفظ ثبات و امنیت خلیج فارس با همه توان و آمادگی است و امنیت این منطقه حساس باید در بهترین شکل حفظ شود.
وی افزود: حضور نیروهای خارجی را در منطقه خلیج فارس با ثبات و امنیت منطقه مغایر می دانیم و توانایی بالای دفاعی کشورمان نشان دهنده آمادگی کامل ما برای ایجاد ثبات و امنیت در این منطقه حساس است.
روابط ایران و انگلیس به سطح کاردارکاهش یافته است
در نشست خبری رامین مهمانپرست ، خبرنگار خبرگزاری آنا پرسید: براساس مصوبه مجلس شورای اسلامی روابط ایران و انگلیس در سطح کاردار کاهش یافت اما انگلستان ظاهرا قطع رابطه و سوئد را به عنوان حافظ منافع خود در ایران معرفی کرده است ؛ آقای صالحی سعی کرد روابط را تا حدودی که مصلحت است ترمیم کند هم اکنون میان انگلستان و ایران چه روابطی وجود دارد و این تلاش ها به کجا رسیده است؟
آقای مهمانپرست پاسخ داد: در پی مصوبه قانونی مجلس شورای اسلامی سطح روابط ایران و انگلیس به سطح کاردار کاهش یافت .
وی ادامه داد: در خصوص اقدام مقامات انگلستان برای خروج دیپلمات های خود از ایران و نیز اقدام آنان برای خروج دیپلمات های ما از آن کشور ، در همان زمان اعلام کردیم که به نظر می آید این اقدامات نسنجیده و عجولانه است.
سخنگوی وزارت امورخارجه گفت: در هر صورت آخرین وضع روابط این است که قطع رابطه صورت نگرفته اما فعالیت سفارتخانه های ایران و انگلیس در دو کشور به حال تعطیل در آمده است.
مهمانپرست افزود: موضوع حفاظت منافع قواعد خود را دارد و زمانی مطرح می شود که قطع رابطه چه به صورت بلندمدت و چه کوتاه مدت به صورت توافقی میان دو طرف صورت گیرد و پیشنهاد مستقیمی برای معرفی کشوری در این خصوص داده شود که هیچ یک از این مراحل اتفاق نیفتاده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه از تشکیل ستادی ویژه برای پیگیری مسائل کنسولی مربوط به شهروندان کشورمان و ایرانیان مقیم انگلیس در این وزارتخانه خبر داد.
رامین مهمانپرست در ادامه نشست خبری در پاسخ به پرسشی درباره بروز مشکلاتی برای شهروندان ایرانی در پی تعطیلی سفارت انگلیس در تهران گفت : در معاونت کنسولی وزارت امور خارجه ، کمیته ویژه مسائل کنسولی میان ایران و انگلیس را تشکیل داده ایم .
وی افزود: این ستاد برای پیگیری مسائلی که درباره خدمات کنسولی وجود دارد یا برگرداندن مدارکی که شهروندان برای کارهای خود مبادله کرده اند اعلام آمادگی کرده و تاکنون اقدامات بسیار خوبی در این باره انجام شده است.
مهمانپرست گفت : هر فردی که کار کنسولی داشته و مدارکی را به سفارت انگلیس داده است یا ایرانیان مقیم انگلیس که کارهای کنسولی خود را پیگیری می کردند می توانند با این ستاد تماس بگیرند و جزئیات مسائل خود را مطرح کنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: در این ستاد افراد بسیار باتجربه ای حضور دارند و می توانند شهروندان کشورمان را به بهترین شکل راهنمایی کنند تا مشکلاتشان هر چه سریعتر برطرف شود.
وی گفت: در هر صورت سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران توسعه روابط با همه کشورها به استثنای آمریکاست که در رفتار خصمانه خود با ملت ما هیچ گونه تغییری نداده است.
سخنگوی وزارت امورخارجه با بیان اینکه اصولا مشروعیت رژیم صهیونیستی را به رسمیت نمی شناسیم افزود:دولت انگلیس هم به علت اقدامات خصمانه و اصرارش بر این رفتار با واکنش قاطع نمایندگان ملت ما روبه رو شد و روابط ما با آنها به سطح کاردار کاهش یافت.
وی گفت:امیدواریم همه کشورها از فرصت روابط سیاسی با یکدیگر برای تامین منافع ملی خود استفاده کنند و به دشمنی با ملت ها اقدام نکنند .
وی افزود: احترام گذاشتن به حقوق هر ملت حتما جایگاه این کشورها را نزد افکار عمومی ارتقا می دهد و زیرپا گذاشتن حقوق ملتی بزرگ مثل ملت ایران حتما جایگاه آنها را به پایین ترین حد ممکن خواهد رساند.
خبرنگاری با اشاره به اینکه اعلام شده بود که بازرسان آژانس به زودی از تأسیسات هستهای ایران بازدید خواهند کرد، درخصوص زمان و نحوه بازرسی سؤال کرد.
سخنگوی وزارت خارجه پاسخ داد: جمهوری اسلامی ایران دعوت کرده است تا هیئتی از مقامات آژانس بینالمللی انرژی اتمی به سرپرستی معاون مدیر کل آژانس، به ایران سفر کند.
وی افزود: این در چارچوب همکاریای است که به صورت مستمر میان کشور ما و آژانس وجود داشته است و دارد و ادامه پیدا میکند.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: این دعوت ابتدا به ساکن از طرف ایران بوده و نشاندهنده حسن نیت و شفافیت عملکرد ما در برنامههای صلحآمیز هستهای است.
وی افزود: درخصوص تاریخ دقیق مشغول مذاکره هستیم تا بهزودی شاهد حضور این هیئت از آژانس بینالمللی انرژی اتمی باشیم.
این خبرنگار در سوال دیگری با بیان اینکه برخی رسانهها و مقامات گفته بودند که یکی از نزدیکان علاوی برای موضوع طارق هاشمی به ایران سفر میکند، پرسید: آیا درباره این موضوع مذاکرات رسمی انجام شده است؟
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ گفت: درباره این خبر چیزی رسمی دریافت نکردهایم و اگر مقامات رسمی عراق بخواهند به ایران سفر کنند حتماً اطلاعرسانی میشود.
مهمانپرست افزود: روابط خوب میان دو کشور و تبادل هیئتهای رسمی کاملا طبیعی و ضروری است ولی بحثهایی که درباره مسائل داخلی کشور عراق میشود، به مسائل داخلی آنان ربط دارد و آن قدر مقامات و گروههای سیاسی عراق درایت و تدبیر دارند که مسائل داخلی خودشان را به بهترین شکل ممکن با رعایت استقلال دنبال کنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه گفت: همه فعالیت های هسته ای ما شفاف است و با اطلاع آژانس بین المللی انرژی اتمی انجام می شود.
خبرنگار روزنامه شرق در ادامه نشست خبری سخنگوی وزارت خارجه پرسید: مقامات آژانس و دیپلمات های اروپایی اعلام کرده اند از سفر به ایران در شرایطی استقبال خواهند کرد که اثربخش باشد نظر شما در این باره چیست؟
آقای مهمانپرست در پاسخ با بیان اینکه ما همکاری خیلی خوبی با آژانس بین المللی انرژی اتمی داریم افزود: ما پیش از آنکه این بحث جدید شورای حکام بخواهد انجام شود داوطلبانه دعوت کردیم هیأتی از آژانس بین المللی انرژی اتمی به ریاست معاون دبیرکل به ایران آمدند و همکاری های خوبی داشتیم و خودمان سایت ها و مراکز فعالیت های هسته ای صلح آمیز خود را در معرض بازدید گذاشتیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: این موضوع نشان دهنده شفافیت کار ما و اطمینان ما از نوع عملکردمان و صلح آمیز بودن برنامه های کشور ما و نشان دهنده این است که ایران، هسته ای شده است و فعالیت های خود را به بهترین شکل و به صورت بومی پیگیری می کند.
مهمانپرست گفت: اینکه دوباره دعوت کردیم هیأتی از آژانس بین المللی انرژی اتمی به ایران بیاید، باز هم نشان دهنده آمادگی ما برای این همکاری است.
وی افزود: مقامات آژانس باید از این فرصت بهره برداری کنند و همکاری ها را توسعه دهند.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: کشور ما توانایی های بسیار بالایی در این زمینه دارد و می خواهد از حقوق خود در این زمینه بهره ببرد همان گونه که خود را کشوری متعهد می داند و برای موضوعات مهمی که آژانس باید دنبال کند مانند خلع سلاح، پیشتاز این حرکت هستیم.
مهمانپرست افزود: امیدواریم آژانس نیز به این مسئولیت حساس خود بیشتر توجه کند و مسئله خلع سلاح به صورت جدی در دستور کار قرار گیرد.
وی گفت: حتماً بیشترین سهم را در این فعالیت، جمهوری اسلامی ایران خواهد داشت.
هرگونه دخالت خارجی در سوریه محکوم است
در ادامه نشست خبری سخنگوی وزارت امور خارجه ، خبرنگاری پرسید: نظر تهران درباره طرح غرب مبنی بر اعمال منطقه پرواز ممنوع در سوریه چیست و واکنش ایران در صورت اجرایی شدن این طرح چه خواهد بود؟ از طرف دیگر ناظران اتحادیه عرب گزارش های متناقضی از سوریه می دهند ، این تناقض را چگونه ارزیابی می کنید؟
آقای مهمانپرست پاسخ داد: اتفاقاتی که درباره سوریه افتاده است و اظهاراتی که کشورهای مختلف داشته اند باید با دقت پی گیری شود و هر گونه دخالت نیروهای خارجی در کشورهای مختلف از جمله سوریه، حتماً محکوم است.
وی گفت: نه مردم و نه دولت سوریه و نه جریانات سیاسی این کشور به هیچ وجه موافق مداخله خارجی نیستند و هم دولت و هم مردم سوریه موافق اصلاحات ، شناسایی راه های آن و اقدام در این باره هستند.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: دولت سوریه اقداماتی در جهت اصلاحات مورد نظر پی گیری کرده است و اعمال این اصلاحات حتماً می تواند به وضع داخلی این کشور کمک کند.
مهمانپرست گفت: برخی کشورها از این اصلاحات خوشحال نیستند و برخی رژیم های نامشروع در منطقه وجود ثبات ، امنیت و تفاهم در داخل سوریه را به نفع منافع خود نمی دانند بنابراین اقداماتی می کنند تا با حضور جریانات افراطی و فعالیت های مسلحانه تروریستی ، امنیت داخل سوریه را بر هم زنند و زمینه مداخلات خارجی را فراهم کنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: مسئله سوریه ، مسئله داخلی این کشور است و شاهد حمایت گسترده مردم سوریه در مقاطع مختلف از کشور و نظام خود هستیم.
آقای مهمانپرست توصیه کرد: کشورهای دیگر از دخالت و یا تهدید نظامی و وارد شدن به مسائل داخلی سوریه بپرهیزند و اجازه دهند دولت و مردم سوریه مسیر خوبی را که در پیش گرفته اند دنبال کنند زیرا این مسیر می تواند به وضع بسیار بهتری در داخل این کشور منجر شود.
با امریکا و انگلیس رابطه بانکی نداشتیم
خبرنگاری در نشست خبری امروز آقای مهمانپرست با اشاره به اقدام امریکا در تحریم بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و پایین آمدن ارزش پول ملی پرسید: راهبرد دولت برای کنترل بازار چیست و چرا از افراد کاردان استفاده نمیشود؟
سخنگوی وزارت خارجه پاسخ داد: اینکه چه افرادی توانایی دارند، این سؤالات را باید از مسئولان اقتصادی کشور بپرسید.
وی افزود: اما آن موضوعی که مسلم است این است که این مسئله ربطی به تحریم ندارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: تحریمهایی که اعلام کردهاند شکل عملی به خودش نگرفته است و دو کشور امریکا و انگلیس اعلام کردند که بانک مرکزی ایران را تحریم میکنند که ما اصلا مبادلات بانکی با آنها نداشتیم.
مهمانپرست افزود: زمان اجرا و عملی شدن این قوانین هم همان طور که در خود این تحریمها درج شده است چند ماه طول خواهد کشید.
وی اضافه کرد: بنابراین بحثی که در بازار ارز اتفاق افتاده است باید ریشه در جای دیگری داشته باشد و اینکه چرا نقدینگی به سمت ارز هدایت میشود و نوسان پیدا میکند، فکر میکنم که باید ریشههای اقتصادی آن را بررسی کرد و این مسئله در حال حاضر هیچ ارتباطی با سیاست خارجی ندارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه گفت: سفارتخانههای خارجی در تهران از سامانههای اینترنتی خود برای توسعه همکاریها با کشورمان استفاده کنند.
آقای مهمانپرست در ادامه نشست خبری امروز خود، در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرگزاری آریا درباره فیلتر شدن سایت سفارت انگلیس در تهران و واکنش وزارت خارجه این کشور به این اقدام افزود: موضوع فیلتر شدن سایتها در حوزه کاری ما نیست و مسئولان بخشهای مختلف که وظیفه پیگیری این موضوعات را دارند متناسب با اقدامات خصومتآمیز علیه ملت ما تصمیمگیری میکنند.
وی ابراز امیدواری کرد که سفارتخانههای خارجی از سایتهای اینترنتی برای توسعه همکاریها با کشورمان استفاده کنند و اقداماتی انجام ندهند که مردم ما درباره فعالیتشان دچار نگرش منفی شوند.
غربیها نخستین متضرران ، تحریم نفت ایران
آقای مهمانپرست در ادامه نشست خبری در پاسخ به سؤال خبرنگار خبرگزاری فرانسه مبنی بر اینکه با توجه به اظهارات آقای رحیمی و نیز برگزاری رزمایش دریایی ایران آیا برای بستن تنگه هرمز به جمع بندی رسیده اید ؟ افزود: آنچه درباره تحریم ها اظهار شد همگی حاکی از این است که این تحریم ها کشورهای تحریم کننده را بیشتر در فشار قرار خواهد داد.
وی گفت: وضع انرژی در دنیای امروز به گونه ای نیست که بشود ایران را که چهارمین دارنده ذخایر نفت و دومین دارنده ذخایر گاز دنیاست حذف کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به اینکه کمترین میزان صادرات نفت و گاز ما با کشورهای غربی و اروپایی صورت می گیرد افزود: با توجه به نیاز فراوان به انرژی فکر نمی کنم حتی کشورهایی که از تحریم نفت صحبت می کنند در اظهارنظرهای خود جدی باشند و هم اکنون اختلاف نظرهای زیادی میان آنها دیده می شود.
مهمانپرست گفت: آنچه در خصوص تنگه هرمز مطرح است و آنچه در رزمایش نیروی دریایی شاهد بودیم نشان دهنده عزم جدی کشورما برای حفظ ثبات و امنیت خلیج فارس با همه توان و آمادگی است و امنیت این منطقه حساس باید در بهترین شکل حفظ شود.
وی افزود: حضور نیروهای خارجی را در منطقه خلیج فارس با ثبات و امنیت منطقه مغایر می دانیم و توانایی بالای دفاعی کشورمان نشان دهنده آمادگی کامل ما برای ایجاد ثبات و امنیت در این منطقه حساس است.
روابط ایران و انگلیس به سطح کاردارکاهش یافته است
در نشست خبری رامین مهمانپرست ، خبرنگار خبرگزاری آنا پرسید: براساس مصوبه مجلس شورای اسلامی روابط ایران و انگلیس در سطح کاردار کاهش یافت اما انگلستان ظاهرا قطع رابطه و سوئد را به عنوان حافظ منافع خود در ایران معرفی کرده است ؛ آقای صالحی سعی کرد روابط را تا حدودی که مصلحت است ترمیم کند هم اکنون میان انگلستان و ایران چه روابطی وجود دارد و این تلاش ها به کجا رسیده است؟
آقای مهمانپرست پاسخ داد: در پی مصوبه قانونی مجلس شورای اسلامی سطح روابط ایران و انگلیس به سطح کاردار کاهش یافت .
وی ادامه داد: در خصوص اقدام مقامات انگلستان برای خروج دیپلمات های خود از ایران و نیز اقدام آنان برای خروج دیپلمات های ما از آن کشور ، در همان زمان اعلام کردیم که به نظر می آید این اقدامات نسنجیده و عجولانه است.
سخنگوی وزارت امورخارجه گفت: در هر صورت آخرین وضع روابط این است که قطع رابطه صورت نگرفته اما فعالیت سفارتخانه های ایران و انگلیس در دو کشور به حال تعطیل در آمده است.
مهمانپرست افزود: موضوع حفاظت منافع قواعد خود را دارد و زمانی مطرح می شود که قطع رابطه چه به صورت بلندمدت و چه کوتاه مدت به صورت توافقی میان دو طرف صورت گیرد و پیشنهاد مستقیمی برای معرفی کشوری در این خصوص داده شود که هیچ یک از این مراحل اتفاق نیفتاده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه از تشکیل ستادی ویژه برای پیگیری مسائل کنسولی مربوط به شهروندان کشورمان و ایرانیان مقیم انگلیس در این وزارتخانه خبر داد.
رامین مهمانپرست در ادامه نشست خبری در پاسخ به پرسشی درباره بروز مشکلاتی برای شهروندان ایرانی در پی تعطیلی سفارت انگلیس در تهران گفت : در معاونت کنسولی وزارت امور خارجه ، کمیته ویژه مسائل کنسولی میان ایران و انگلیس را تشکیل داده ایم .
وی افزود: این ستاد برای پیگیری مسائلی که درباره خدمات کنسولی وجود دارد یا برگرداندن مدارکی که شهروندان برای کارهای خود مبادله کرده اند اعلام آمادگی کرده و تاکنون اقدامات بسیار خوبی در این باره انجام شده است.
مهمانپرست گفت : هر فردی که کار کنسولی داشته و مدارکی را به سفارت انگلیس داده است یا ایرانیان مقیم انگلیس که کارهای کنسولی خود را پیگیری می کردند می توانند با این ستاد تماس بگیرند و جزئیات مسائل خود را مطرح کنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: در این ستاد افراد بسیار باتجربه ای حضور دارند و می توانند شهروندان کشورمان را به بهترین شکل راهنمایی کنند تا مشکلاتشان هر چه سریعتر برطرف شود.
وی گفت: در هر صورت سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران توسعه روابط با همه کشورها به استثنای آمریکاست که در رفتار خصمانه خود با ملت ما هیچ گونه تغییری نداده است.
سخنگوی وزارت امورخارجه با بیان اینکه اصولا مشروعیت رژیم صهیونیستی را به رسمیت نمی شناسیم افزود:دولت انگلیس هم به علت اقدامات خصمانه و اصرارش بر این رفتار با واکنش قاطع نمایندگان ملت ما روبه رو شد و روابط ما با آنها به سطح کاردار کاهش یافت.
وی گفت:امیدواریم همه کشورها از فرصت روابط سیاسی با یکدیگر برای تامین منافع ملی خود استفاده کنند و به دشمنی با ملت ها اقدام نکنند .
وی افزود: احترام گذاشتن به حقوق هر ملت حتما جایگاه این کشورها را نزد افکار عمومی ارتقا می دهد و زیرپا گذاشتن حقوق ملتی بزرگ مثل ملت ایران حتما جایگاه آنها را به پایین ترین حد ممکن خواهد رساند.