سرویس سیاست مشرق- روزنامهها در لابهلای گزارشها و سرمقالهها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره میکند.
*********
کیهان
دولت دوست ندارد پاسخگو و دارای سخنگو باشد
عضو شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان میگوید: دولت به نحوی عمل میکند که انگار منتظر است هرچه زودتر 3 سال باقی مانده به پایان برسد و خلاص شود!
روزنامه آفتاب یزد بااشاره به اینکه 2 ماه است دولت سخنگو ندارد، نوشت: در کنار همه اتفاقات و مشکلات این روزها در عرصه سیاست داخلی و خارجه که همه، علل آن را حسن روحانی میدانند کابینه نیز حال و روز خوشی ندارد. چند هفتهای هست که بدون وزیر کار و وزیر اقتصاد اداره میشود. اما در کنار همه این موارد کابینه دولت سعی دارد تا کمتر از گذشته خود را در مقابل پرسش خبرنگاران قرار دهد.
شاید مصداق بارز این ادعا را بتوان در استعفای سخنگوی دولت و معرفی نشدن یک جانشین بعد از او تا به امروز دانست.
محمد باقر نوبخت، عضو به ظاهر آرام کابینه که سالها عنان سازمان برنامه و بودجه و سخنگویی دولت را بر دوش میکشید بعد از یک بار استعفا و رد شدن آن در نهم مردادماه سال جاری خبر داد که دولت با استعفایش از سخنگویی دولت موافقت کرده است. این خبر در حالی مطرح شد که بسیاری با توجه به شرایط اقتصادی موجود توقع آن را داشتند تا وی از سازمان برنامه و بودجه که برنامهریزیهای میان مدت و بلندمدت اقتصادی کشور را بر عهدهدارد کنار رود نه سخنگویی.
اکنون با گذشت 6هفته از اعلام رسمی کنارهگیری وی خبری از سخنگوی جدید نیست! دیر کرد در این امر برای بسیاری جای سوال دارد.
حمید قزوینی فعال سیاسی معتقد است: دیر کرد دولت در معرفی سخنگو سیاست خود دولت است: « استراتژی دولت این است که تا میتواند از معرفی سخنگو در شرایط فعلی طفره برود. دولت واقعا تمایلی به این کار ندارد».
علی صوفی وزیر دولت اصلاحات نیز با انتقاد از منفعل بودن مسئولان در معرفی سخنگو میگوید: «دولت به نحوی عمل میکند که انگار منتظر است هرچه زودتر سه سال باقی مانده به پایان برسد و از وضعیت کنونی خلاص شود. از همین رو با توجه به اتفاقاتی که امروز در کشور رخ میدهد تلاش میکند خود را از حاشیه دور کند.عدم معرفی سخنگو هم در همین راستاست. اما این، باعث فاصله گرفتن با مردم میشود.»
وی ادامه میدهد:« عجیب و بعید است که تا این حد به افکار عمومی بیاهمیت باشند و پاسخهای دولت را به پاسخهای رئیسجمهور در شبکه تلویزیونی یا در مقام پاسخگویی به نمایندگان مجلس در پارلمان محدود کنند.دولت نسبت به مردم هم بیاعتنا و هم منفعل شده است.»
آقای وزیر! عذرخواهی بدهکارید فرافکنی نکنید
مشکل وزارت نفت نه فشارهای خارجی است و نه دستان پشت پرده؛ اصل مشکل در ساختمان وزارت نفت است.
روزنامه جوان با انتقاد از سخنان اخیر بیژن زنگنه نوشت: وزیر نفت در آیین بهرهبرداری از سه طرح پتروشیمی به کنایه از بیاختیار بودن خود گفت؛ از اینکه برنامههای بسیاری برای توسعه صنعت نفت داشته و معلوم نیست چه کسی در پشت پرده اجازه نمیدهد وی به تحقق اهداف خود مشغول باشد.
گرچه مقصود این اظهارات برای کارشناسان حوزه انرژی مشخص و مبرهن است، اما باید قبول کنیم دورانی را تجربه میکنیم که بیشتر مدیران و وزرا، برای توجیه ناتوانی خود و به عقب راندن کشور به چنین موضوعات نخنما شدهای چنگ میزنند.
بیژن نامدار زنگنه قولهای بزرگی داده بود که در تحقق آن شکست بدی را تجربه کرد و منافع ملی را هم به دره عمیقی سوق داد.
زنگنه تعهد کرده بودند پرونده فازهای پارس جنوبی را در سال 96 ببندد، تولید نفت و میعانات گازی را در سال 96 حتی با وجود تحریم به 5/7 میلیون بشکه در روز برساند، پالایشگاه ستاره خلیج فارس را در سال 94 تکمیل کند، پالایشگاههای سیراف را در سال 96 به بهرهبرداری برساند، 200 میلیارد دلار برای صنعت نفت سرمایهگذاری جذب کند و...
آیا فشارهای بیرونی تأثیرگذار بوده است؟ آیا عدهای در داخل چوب لای چرخ وی گذاشتهاند؟ آیا نهادهای نظارتی برای وی مانعتراشی کردهاند؟
هیچ یک از این موارد را نمیتوان به دیده یقین نگریست، زیرا سیستم نظارتی به حدی با وزیر نفت همراه است که به راحتی بر کارهای غیرقانونی وی صحه میگذارند و وقتی درباره قرارداد توتال، دروغها آشکار میشود، هیچ برخوردی با مسببان تضییع منافع ملی نمیشود.
آقای زنگنه باور بفرمایید شما هم مجلس را همراه خود دارید و هم دولت را در کنار خود میبینید؛ قوه قضائیه هم در پرونده کرسنت و قراردادهای نفتی هم کمک حال شما بودهاند، پس چه نهادی و چه فشاری و چه پشت پردهای موجب شده تا وزارت نفت به اهداف خود نرسد؟
زمانی که خیل عظیمی از نمایندگان سابق و فعلی مجلس در نفت استخدام شدند، صدایی از رئیس مجلس درآمد که گفت در صورت واقعیت داشتن چنین موضوعی با وزیر نفت برخورد میکند؟ توزیع سمتهای مدیریتی مهم میان شاگردان خاصه آقای زنگنه که همگی جوان و فاقد سابقه کاری نفتی هستند، فشار نهادی را به همراه داشت؟ وقتی برخی معاونان وزارت نفت سال گذشته با پاداش یک میلیاردی بازنشسته شدند و فردای آن با حقوق نجومی دوباره استخدام شدند، صدایی از نهادهای نظارتی درآمد؟
آقای وزیر! مشکل امروز صنعت نفت نه فشارهای خارجی است و نه دستان پشت پرده؛ اصل مشکل در ساختمان خود وزارت نفت است که هیچ تصمیمی نمیگیرد تا نتیجه این عدم تصمیمگیری، فشار سنگینی را به نظام و دولت وارد کند.
تأخیر در راهاندازی پروژههای توسعهای صنعت نفت هم ریشه در این پشت پرده دارد؟ مقصر تعلل در اجرای بستههای سرمایهگذاری شرکت ملی نفت هم، همین فشارهای پشت پرده است؟ از دست رفتن بازارهای گازی را با کلید واژه پشت پرده توجیه میکنید؟ این پشت پرده بود که با حذف سیستم مدیریت حمل و نقل سوخت، مصرف بنزین را به بیش از 100 میلیون لیتر در روز افزایش داد؟ تأخیر سه ساله در انعقاد قراردادهای آزادگان شمالی، آزادگان جنوبی، یاران، آزادگان و... هم به پشت پرده ارتباط دارد؟
فائزه هاشمی: روحانی اهل مشورت نیست حرفهای بابا را گوش نکرد
فائزه هاشمی عضو مرکزیت کارگزاران میگوید در انتخابات سال 76 من در ستاد خاتمی و فاطی (فاطمه هاشمی) در ستاد ناطق نوری فعالیت میکردیم.
او در مصاحبه با روزنامه آرمان و درباره بیانیه تند کارگزاران علیه دولت حزب اعتدال گفته است: برخلاف آنچه برخی میگویند اعتقاد ندارم کارگزاران با اعتدال و توسعه وارد چالش شده است بلکه ماجرا چنین بود که کارگزاران نسبت به مسائلی که دولت با آن مواجه است بحث کارشناسی کرد و به این نتیجه رسید که این موضوعات در فعالیت دولت اثر منفی گذاشته است که طی بیانیهای اعلام کرد. همچنین پیشنهاداتی را مطرح کرد که اگر قرار است روند امور در دولت شکل بهتری به خودش بگیرد و مشکلات رفع شود چه باید کرد.
پس از آن بود که حزب اعتدال و توسعه این اقدامات را چنین تفسیر کرد که کارگزاران به دنبال سهمخواهی است. ما که آقایان جهانگیری و همتی را در دولت داریم و دنبال حضور اعضای کارگزاران در دولت نیستیم. الان چرخه سنی برخی در دولت از مدیریت گذشته است و میتوانند مشاوران خوبی باشند اما چرخه همان چرخه بستهای است که تکرار میشود. میبینید وزیری که در دولت بابا بوده و کارنامه موفقی هم داشت اکنون میآید اما عملکرد مورد تاییدی ندارد. آدمهایی که در آن برهه موفق بودند در این مقطع کارایی لازم را ندارند.
عضو کارگزاران میافزاید: تا جایی که مطلعم آقای روحانی در همه موضوعات از بابا مشورت نمیگرفت و در خیلی از مواردی که مشورت میکرد و بابا به ایشان نظر میداد، آن را انجام نمیداد و آنچه را که خودش با آن موافق بود، انجام میداد. معتقدم آقای روحانی میتوانست از تجربیات، سوابق، تواناییها و علم و دانش بابا در اداره دولت استفاده کند اما چنین نکرد و میتوانست بهتر از این باشد. اینطور نبود آقای روحانی به هر چه بابا میگفت عمل کند یا مشورت بگیرد. به عنوان نمونه در موضوع عربستان آقای روحانی مشورتی از بابا نخواست در حالی که بابا تلاشها و گذشته خوبی برای برقراری و احیای روابط با عربستان داشت و موفق بود اما آقای روحانی نیامد که مشورت بگیرد. آقای روحانی خیلی اهل مشورت نیست.
وی درباره خانواده هاشمی میگوید: محسن و فاطی و من در پاسداران زمینهایی داشتیم که من زمینم را فروختم و مامان در زمین خودش یک آپارتمان سه طبقه ساخت که دو واحد برای مامان و یک واحد برای من است. فاطی در سمت چپ و محسن در سمت راست ماست. در آن محوطه ما 4 تا در کنار هم هستیم. همان زمان که آن آپارتمان را میساختیم، یاسر و مهدی در جماران زمین خریدند و ساختند. احتمالا عروسها دوست نداشتند با خواهرشوهرها در یک جا باشند.(خنده) بنابراین خانههای خودشان را دارند و بنا نیست همه جابهجا شوند تا کنار هم باشند. وقتی قرار شد محل قبلی زندگی مامان و بابا، خانه موزه شود مامان آنجا را آماده کردند که ما کنار هم باشیم و یاسر هم خانه خودش است، البته مهدی که زندان است و خانم او در خانه خودشان است.
او میگوید: در سال 76 من در ستاد رئیس دولت اصلاحات فعالیت میکردم و فاطی در ستاد آقای ناطق نوری بود اما مشکلی نداریم و در کنار هم هستیم. پس یاد گرفتیم که در حین اینکه ممکن است اندیشههای مختلف داشته باشیم و متفاوت فکر کنیم ولی کاری به کار هم نداشته باشیم و اجازه بدهیم هر کسی حرف خودش را بزند و از همدیگر هم حمایت کنیم و پشت همدیگر باشیم. یادآور میشود چند سال پیش حسین مرعشی در مصاحبهای تصریح کرد که اعضای حزب شش ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری 96 از هاشمی خواستند تکلیفشان را معلوم کند و او گفت بروید سراغ خاتمی، این در حالی بود که ناطق عضو جامعه روحانیت (حامی هاشمی) و خاتمی عضو مجمع روحانیون (تشکیلات مخالف و منتقد هاشمی) محسوب میشد.
پشتپرده ترندهای توئیتری مشخص شد
شبکه 4 انگلیس ضمن تهیه گزارشی تصریح کرد سازمان مجاهدین خلق (منقرض) شده و از طریق رفتارهای فیک (دروغ) خود را زنده و مؤثر نشان میدهد.
در این مستند «لیندزی هیلسام» خبرنگار این شبکه تلویزیونی برای تحقیق درباره فعالیت منافقین به کشور آلبانی سفر کرده و تلاش میکند تا از اردوگاه تازهتأسیس این سازمان گزارش تهیه کند.
براساس این گزارش، اردوگاه منافقین در منطقهای روستایی واقع در خارج از شهر مانز بوده که پیشتر برای نگهداری آوارگان و پناهجویان مورد استفاده قرار گرفته است.
این اردوگاه اکنون بیش از دو هزار و پانصد عضو سازمان مجاهدین را در خود جای داده و تحت حفاظت دستگاههای امنیتی دولت آلبانی قرار دارد.
از نکات قابلتوجه در این گزارش زمانی است که خبرنگار شبکه چهار انگلیس برای تهیه گزارش به اردوگاه منافقین رفته و با برخورد خشن محافظان مواجه میشود.
وی حتی پس از ارائه کارت خبرنگاری خود اجازه ورود به داخل کمپ را پیدا نکرده است.
خبرنگار شبکه چهار با تعجب میپرسد: اما اینجا آلبانی است و درک این مسئله که چرا نمیتوان به اردوگاه نزدیک شد دشوار است.
وی ادامه داد که براساس تدابیر امنیتی، غیر از اعضای سازمان، سایر افراد قادر به نزدیک شدن تا شعاع چند صد متری اردوگاه نخواهند بود.
این گزارش در ادامه میافزاید: سازمان از طریق شستشوی مغزی اعضای خود سلفیگری را رواج میدهد. این سازمان همچنین افرادی که قوانین را زیرپا گذاشته زندانی میکنند.
بخش دیگری از این مستند به مرور جنگ ایران و عراق پرداخته و یادآور میشود که اعضای این گروه با حضور در صف سربازان رژیم بعث علیه کشور خود جنگیدهاند. از این رو به گفته شبکه چهار، ایرانیها این افراد را خیانتکار تلقی میکنند.
این گزارش نشان میدهد که چگونه اعضای این سازمان تروریستی از طریق فضای مجازی و شبکههای اجتماعی به جوسازی علیه حکومت ایران پرداخته و تلاش میکنند تا وانمود شود که مردم داخل ایران طرفدار سازمان بوده و دست به اعتراض زدهاند.
فردی با نام مستعار حسن که پیشتر در سازمان مجاهدین فعالیت داشته در گفتوگو با شبکه چهار انگلیس عنوان کرد که مسئولیت او ایجاد حسابهای تقلبی و ترند کردن پیامهایی در حمایت از این گروه تروریستی بوده است.
او گفت: هدف ما این بود که نشان دهیم مردم ایران حامی رئیس سازمان هستند.
این گزارش در پایان اشاره میکند که سازمان بیشتر از آنکه برای حکومت ایران یک تهدید باشد برای خودش تهدید به شمار میرود.
خطاهای پیاپی در سیاستگذاری دولت به نام تدبیر، به کام رانتخواران
سیاستگذاریهای اشتباه دولت، به اضمحلال بازارها و فشار به مردم منتهی شده است.
روزنامه جوان نوشت: دولت نشان داده که در سه ماهه اخیر هر اقدامی در جهت کنترل تورم و حمایت از جیب مردم و کاهش قیمت تمامشده کالاها انجام داده به جای اثرگذاری هدفمند برای مردم به خصوص اقشار طبقه متوسط به پایین، جیب عدهای رانتخوار را پر کرده و انگیزه قاچاق را بالا برده است و به تازگی این کنترل قیمتها و میلیاردها دلار یارانه غیرهدفمند توجه شهروندان کشورهای همسایه را نیز برای سود و استفاده از این نوع کاهش قیمتها به خود جلب کند.
این نوع تقسیم یارانه به طرز وحشتناکی غیرهدفمند و بیاثر بر جیب مردم و تولید بوده و میرود تا این «خطاهای بزرگ» به طور کلی تدبیر دولت و بلکه حاکمیت را به طور کلی زیر سوال ببرد. متاسفانه دولت یک تنه به جای اتخاذ رفتارهای صحیح دائم در حال تصمیمهای مکملی است که وضع را برای مردم و تولید بدتر و برای سودجویان، قاچاقچیان و رانتخواران اقتصادی مطلوب کرده است.
سود هزاران میلیارد تومانی خریداران سکه که حتما در دهکهای پایین از آن بیبهره بودهاند، سود دلالان از فروش ورق در بازار بورس، تمکین نکردن پتروشیمیها برای آوردن ارز به داخل، عطش واردات و ثبت سفارش تا 10برابر شرایط معمول با ارز 4200 تومانی، افزایش قاچاق سوخت، افزایش ورودی همسایگان برای خرید مواد غذایی و کالاهای اساسی همگی نشان از تصمیمات غلطی است که در این چند ماهه برای حفظ قدرت خرید مردم و کنترل تورم از سوی دولت اتخاذ شده است. اما در عمل منافع عدهای معدود تامین شده است.
با تصمیماتی که انشاءالله با نیت خیر در درون دولت اتخاذ شده نتیجه آن است که اکنون بازارها به اضمحلال نزدیک شدهاند و شکست بازارها دائم به روشهای مختلف ظهور و بروز پیدا کرده است و تولید که قرار بود با افزایش نرخ ارز قوت بگیرد، حداقل در بخش بنگاههای کوچک و متوسط چشمانداز مناسبی را ندارند و یا تولیدکنندگان کالاهای خود را از ترس وضعیت مبهم موجود به فروش نمیرسانند. بیتعارف باید گفت با این قیمت فعلی ارزهای خارجی و به رغم این حجم یارانهای که دولت برای کنترل کالاها میپردازد، ادامه روند به بیکاریهای زیاد منجر خواهد شد.
بهترین تصمیم در زمان حاضر که میتواند از یک سو جلو ایجاد تقاضاهای جدید شهروندان کشورهای همسایه را برای کالاهای اساسی و سوخت بگیرد یا رانتهای هزاران میلیاردی را قطع کند و دست دلالان را در بازارهای مختلف کوتاه کند و حتی روند رشد تورم را کنترل کند، تخصیص یارانههای هدفمند کالایی و ریالی و سهمیهای است.
آنچه امروز منجر به اضمحلال بازارهای مختلف در اقتصاد شده و هر روز یک عده محدود را ثروتمند و جمیع مردم را فقیرتر میکند، عدم تعادل قیمتی است که با نیتهای خیر دولتمردان جامه عمل به خود گرفته است. دولت باید هرچه سریعتر بازار ارز را رها کند و بازار ثانویه را (که به لانه رانت بدل شده) برای همه مشکلات اقتصاد راه حل نداند.
باید از توزیع نامناسب و رانتی ارز به نام کمک به مردم و تولید و به کام دلالان و واردکنندگان دست بردارد و سود حاصل از ارز واقعی فروخته شده را در قالب یارانههای تولید در هنگام خرید کالای نهایی ازسوی ایرانیان و به مردم ایران برای خرید کالاهای اساسی تخصیص دهد.
خراسان
مدیرکل های دولتی به زودی آب می روند
بر اساس دستورالعمل مهمی که طی روزهای اخیر از سوی دولت به همه اعضای کابینه ارسال شده، با یادآوری تاکیدات قانونی و اجرایی برای چابک سازی و متناسب سازی حجم و اندازه دولت در سال های منتهی به 1400، از همه مخاطبان خواسته شده به کاهش سطوح مدیریت ستادی از قبیل مدیرکل، معاون مدیرکل، رئیس اداره و همترازان آن ها اقدام و در عین حال، وظایف و اختیارات قابل واگذاری به سطوح استانی و شهرستانی را مشخص کنند.
دستور جالب دولت برای سامان دهی پذیرایی در ادارات
یک مسئول ارشد اجرایی در بخشنامه روزهای اخیر خود به تعدادی از سازمان ها و ادارات دولتی، از آن ها خواسته برای تعیین استانداردهای مربوط به فعالیت های اداری و پشتیبانی خود با هدف ایجاد و تقویت انضباط اداری و مالی، مواردی چون نحوه پذیرایی در جلسات مربوط به سطوح مختلف سازمان مربوط و نیز خرید، نگهداری و تخصیص امکانات و وسایل متناسب با برگزاری همایش ها و نشست های اداری و مراسم فرهنگی و مناسبتی، اقدام کنند.
ایران
بازداشت 14 ایرانی در بحرین
خبر اول اینکه، وزارت کشور بحرین، شنبهشب طی بیانیهای ادعا کرد که مقامهای امنیتی این کشور ۱۴ ایرانی را که با گذرنامههای جعلی کشورهای آسیایی وارد بحرین شدهاند بازداشت کردهاند. بهگزارش ایلنا، در این بیانیه ادعا شده است بازداشت شدگان با پرداخت پول، این گذرنامههای آسیایی را دریافت کرده بودند تا بتوانند به بحرین وارد شوند.
این وزارتخانه بههویت بازداشتشدگان اشارهای نکرده و هیچ تصویری هم از ورود این افراد به بحرین منتشر نشده است.سخنگوی وزارت خارجه ایران اما در واکنش به ادعای وزارت کشور بحرین گفت که تاکنون هیچ سند و مدرکی در این زمینه به مقامات ذیصلاح ایرانی ارائه نشده است.
«بهرام قاسمی» افزود: صرف اینکه ادعا شده افراد مزبور اصالتاً ایرانی هستند و با گذرنامه جعلی وارد بحرین شدهاند، قابل اثبات نیست و تا دریافت اطلاعات کامل در این زمینه نمیتوان اظهارنظر بیشتری کرد.وی با اشاره به اینکه ایران و بحرین چندین سال است که هیچگونه رابطهای ندارند، خاطرنشان کرد: بههمین خاطر هیچ روادیدی توسط دولت منامه برای شهروندان ایرانی صادر نمیشود و اصولاً هیچگونه مبادلاتی بین دو کشور برقرار نیست و امکان سفر شهروندان ایرانی به این کشور وجود ندارد.
صدا و سیمای ضرغامی به نفع قالیباف بود
خبر دیگر اینکه، محمد مهاجری، فعال رسانهای و از دستاندرکاران برنامه معروف «صندلی داغ» تلویزیون، روایتی از حضور محمدباقر قالیباف در این برنامه قبل از انتخابات ریاست جمهوری 84 مطرح کرده است. او در گفتوگو با ایرنا گفته: آخرین روزهای اسفند بود و ما در حال ضبط آخرین برنامههای صندلی داغ بودیم تا برای ایام نوروز هم برنامه داشته باشیم. چند برنامه ضبط و از یکدیگر خداحافظی کردیم تا پس از سیزده بدر برنامهها را از سر بگیریم. یک روز به ما زنگ زدند که یک برنامه هم میخواهیم درباره قالیباف ضبط کنیم.
تا جایی که یادم هست، مرحوم آخوندی گفت که عزتالله ضرغامی رئیس وقت صدا و سیما دستور این کار را داده است. حالا ممکن است ضرغامی بگوید من چنین دستوری ندادم ولی به هر حال مطلبی بود که هم آخوندی کارگردان برنامه و هم علیرضا جلالی تهیه کننده آن به خود من گفت. چون چنین رویهای از قبل هم وجود داشت.
برخی از میهمانیها دستوری بودند از جمله محمد شریف ملکزاده که بعدها رئیس سازمان میراث فرهنگی در دوران احمدینژاد شد. وی افزوده: قالیباف با دستور به برنامه آمد. قبل از ضبط برنامه شخصی که نمیدانم چه کاره او بود پرسشهایی را به ما داد و گفت اینها را از دکتر بپرسید. مهاجری گفته است صدا و سیما در انتخابات 84 سعی میکرد بی طرف برخورد کند ولی بیشتر به نفع قالیباف کار میکرد.
تکذیب تیراندازی اطراف نهاد ریاست جمهوری
شنیدیم که، معاون سیاسی- امنیتی استاندار تهران خبر برخی رسانهها مبنی بر شنیده شدن صدای تیراندازی در شنبه شب و اطراف نهاد ریاست جمهوری را تکذیب کرد.شکرالله حسن بیگی در گفتوگو با ایرنا گفت: هیچ حادثه یا مورد امنیتی از جمله وقوع تیراندازی در اطراف نهاد ریاست جمهوری رخ نداده است.
وی توضیح داد: در هماهنگی با نهادهای امنیتی و انتظامی مشخص شد که در حوالی میدان حر یا پاستور که در نزدیکی نهاد ریاست جمهوری قرار دارند به علت برگزاری مراسم جشن عروسی شهروندان، صدای ترقه و فشفشه شنیده شده و تداعی صدای تیراندازی بوده است.عیسی فرهادی فرماندار تهران و عبدالعظیم رضایی معاون امنیتی و سیاسی فرمانداری تهران هم هر گونه تیراندازی را تکذیب کردند.
دستگیرشدگان شورای شهر بابل به هفت نفر رسید
دست آخر اینکه، در حالی که یک هفته از خبر دستگیری پنج عضو شورای شهر بابل نمیگذرد گزارشها از دستگیری دو نفر دیگر در این باره خبر میدهد.به گزارش ایلنا و بر اساس گفته یک منبع خبری که نخواست نامش فاش شود، (ح-خ) سرپرست شهرداری سابق بابل و(م -ف)برادر یکی از اعضای دستگیر شده شورای شهر حاضر، دو نفری هستند که عصر شنبه توسط مقامات قضایی این شهر دستگیر شدند.
با این حساب اعضای دستگیر شده شورای شهر و شهرداری بابل به هفت نفر رسید. گفته میشود اتهام دو نفر دستگیر شده نیز فساد مالی و سوءاستفاده از موقعیت شغلیشان است.همچنین در پی دستگیری پنج عضو شورای شهر بابل، چهار عضو آن تاکنون از سمت خود در شورای اسلامی شهر استعفا کرده و اعضای جدید جایگزین آنان شدند.
آرمان
کیفرخواست علی کریمی صادر شد
شنیده شد که شکایت هوشنگ مقدس از علی کریمی درباره اتهام دریافت پولهای فیفا به مرحله صدور کیفرخواست رسید. پس از مناظره جنجالی علی کریمی و محمدرضا ساکت، دبیرکل فدراسیون فوتبال در برنامه۹۰، پیشکسوت فوتبال کشورمان و بازیکن سابق تیمهای پرسپولیس، استیلآذین، بایرنمونیخ و شالکه آلمان، صحبتهایی مبنی بر وجود برخی پولهای فدراسیون فوتبال، پاداشهای فیفا و... در حساب هوشنگ مقدس، تاجر ایرانی حاضر در امارات انجام داد که سپس مقدس اعلام کرد از علی کریمی شکایت و تا پایان این موضوع را پیگیری خواهد کرد.
آمار درخواست پناهندگی ایرانیها از بوسنی
شنیده شد که تارنمای روزنامه بوسنیایی«سارایوو تایمز» خبر داده است تاکنون بیش از یکهزار و 600 ایرانی از بوسنی و هرزگوین تقاضای پناهندگی کردهاند. این آمار 100برابر مجموع درخواستهای مشابه در سال 2017 است. سارایوو تایمز با اشاره به توافق لغو روادید پارسال میان ایران و صربستان نوشت؛ ایرانیان به عنوان گردشگر وارد صربستان شده و به صورت مهاجر وارد بوسنی میشوند. به گفته وزارت امور خارجه بوسنی، در سال 2017 درمجموع 16 ایرانی درخواست پناهندگی داده بودند. مقامات رسمی در ایران این خبر را تایید یا رد نکردهاند.
امید رفتنی شد؟
محمدحسین امید که مدتی است سکان ریاست دانشگاه علمی-کاربردی را بر عهده گرفته است، گویا بهزودی از این دانشگاه رفتنی خواهد شد. وزیرعلوم اخیرا بهطور تلویحی از کنارگذاشتن برخی روسای دانشگاهها سخن گفت و تاکید کرد که تغییرات ساختاری را درباره بعضی دانشگاهها در آیندهای نه چندان دور شاهد خواهیم بود. در کنار همه اینها باید اشاره کرد که شعبه41 دیوان عدالت اداری نیز حکمی را در ارتباط با انفصال موقت و یکساله محمدحسین امید از خدمات دولتی صادر کرده است که گویا به دنبال شکایت احمد عطارنیا رئیس سابق دانشگاه علمی-کاربردی استان قم چنین حکمی صادر شده است.
کشف زمینخواری میلیاردی در میامی
شنیده شد که فرمانده انتظامی استان سمنان از کشف زمینخواری میلیاردی در میامی با تلاش و هوشیاری ماموران نیروی انتظامی خبر داد. سردار روحالامین قاسمی اظهار کرد: اخیرا گزارش شد که افراد سودجو و فرصتطلب در یکی از روستاهای اطراف میامی به تصرف اراضی ملی که به نام دولت است، اقدام کردهاند و از اینرو، پیگیری پرونده در دستورکار قرار گرفت. فرمانده انتظامی استان سمنان با بیان اینکه تصرف اراضی دولتی جرم است و بهطور مشخص از سوی برخی افراد برای رسیدن به پول انجام میشود، گفت: در پی دریافت این گزارش، ماموران پلیس آگاهی استان سمنان وارد عمل شدند و تحقیقات خود را آغاز و فرد موردنظر را بازداشت کردند.
کشف 30هزار بسته پوشک در سیرجان
شنیده شد که دادستان سیرجان اعلام کرد بیش از 30هزار بسته پوشک بچه احتکارشده به ارزش 10میلیارد ریال در یک انبار در این شهرستان کشف شد. محسن نیکورز اظهار داشت: در این رابطه یک نفر متهم مورد تعقیب قضائی قرار گرفت که مقرر شد با همکاری وی مکشوفات در بازار توزیع شود که ارزش پوشکهای احتکاری بیش از 10میلیارد ریال هستند.
وی ضمن درخواست از مردم برای شناسایی محتکران و اخلالگران اقتصادی عنوان کرد: در شهرستان سیرجان طی دو ماه گذشته بیش از ۴۰میلیارد ریال کالاهای احتکاری اعم از لاستیک، ظروف چینی و لوازم خانگی از محتکران کشف شد و در این رابطه پنج نفر بازداشت شدند. نیکورز خاطرنشان کرد: محتکران باید بدانند که بهعنوان همدستی با اخلالگران اقتصادی معرفی خواهند شد.
توقف اجرای یک نمایش با دستور قضائی
شنیده شد که مدیرکل هنرهای نمایشی از توقف اجرای نمایش «رویای شب تابستان» به کارگردانی مریم کاظمی با دستور قضائی و تلاش برای اجرای دوباره آن خبر داد. شهرام کرمی با تایید توقیف نمایش «رویای شب تابستان» نوشته ویلیام شکسپیر که قرار بود 18 شهریورماه در سالن اصلی تئاتر شهر آخرین اجرای خود را روی صحنه ببرد، به ایسنا گفت: این ماجرا بابت تیزری است که در شبکههای مجازی از نمایش پخش شده و البته تیزر با تایید ادارهکل هنرهای نمایشی نبوده است و ارتباطی هم با نمایش ندارد، اما به آن ایراد گرفته شده است. او افزود: اگرچه تیزر رسمی پخش نشده ولی به هر حال روز 17شهریور با ابلاغ قاضی قرار شد تا رسیدگی دوباره، مانع اجرای نمایش شویم.
بحرین 14 ایرانی را بازداشت کرده است
شنیده شد که وزارت کشور بحرین مدعی ورود 14 شهروند ایرانی با گذرنامههای جعلی به این کشور و بازداشت آنهاشد. به گزارش ایسنا، به نقل از اسکای نیوز عربی، وزارت کشور بحرین به نقل از مدیر کل اداره تحقیقات و پروندههای کیفری این کشور مدعی شد که 14 شهروند ایرانی با گذرنامههای آسیایی وجعلی و با نامهای غیرحقیقی وارد بحرین شده و در این کشور بازداشت شده اند.
این وزارت در ادامه اعلام کرد:به محض اینکه اطلاعات اولیه در این زمینه تایید شد، تحقیقات را آغاز کردیم که و مظنونین را شناسایی و دستگیر کردیم و به این نتیجه رسیدیم که آنها تابعیت ایرانی دارند. براساس این گزارش مدیر کل اداره تحقیقات و پروندههای کیفری مدعی شد که این افراد با هدف ورود به کشور بحرین و با هماهنگی برخی افراد بحرینی ایرانی الاصل گذرنامههای آسیایی خریداری کرده اند.
رقابت پُرحاشیه گلزار و گودرزی
شنیده شد که تلویزیون این روزها دو مسابقه مشابه «۵ ستاره» و «برنده باش» را روی آنتن دارد که هر دو با حاشیههایی درگیر شدهاند. انتقاد عوامل سازنده این دو برنامه از هم، به این حاشیهها بیشتر دامن زده و جلوهای از مقابله محمدرضا گلزار و حمید گودرزی (مجریان) را به نمایش گذاشته است.
از هفته گذشته، اختلاف بین مسابقه «۵ ستاره» شبکه پنج با اجرای حمید گودرزی و مسابقه «برنده باش» شبکه سه با اجرای محمدرضا گلزار بالا گرفته است و عوامل این دو برنامه مقابل هم صفآرایی کردهاند. ابتدا، حمید گودرزی از رقیب شبکه سه انتقاد کرده و گفته بود مسابقه تلویزیونی گلزار، کپی از ایده آنهاست که دومین فصل پخش را میگذراند. در ادامه، ویدئویی از مسابقه «۵ ستاره» در فضای مجازی پخش شد که نشان میداد یکی از مهمانها، از دوستان کارگردان مسابقه و نه مخاطبان عادی برنامه بوده است.
گمشدن مرموز کارمند بانک
شنیده شد که مرد جوان کارمند بانک بهطور مرموزی، مفقود شد. تسنیم نوشت؛ اوایل شهریور سال جاری خانواده مرد سیسالهای به نام معین با حضور در شعبه هشتم دادسرای امور جنایی تهران اعلام کردند معین مفقود شده و چند روز از وی بیخبر هستند.
یکی از بستگان معین در اظهاراتش به قاضی رضوانی، بازپرس امور جنایی تهران گفت: معین کارمند بانک مرکزی بود و در خیابان امامخمینی(ره) سکونت داشت. پدر معین چند سال قبل فوت شده و مادر وی نیز در یک خانه در نزدیکی خانه معین ساکن بود. وی افزود: یک روز قبل از عید قربان امسال، معین در حالی که بیرون از خانه بود، با شماره ناشناسی با مادرش تماس گرفت و از مادرش خواست تا وسایل سفر را جمع کرده، آماده شده تا به شمال بروند. قرار بود معین دنبال مادرش برود تا به سفر بروند اما دیگر از وی خبری نشد، معین آن روز سر کار نیز نرفته بود.