کد خبر 89037
تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۹۰ - ۱۹:۱۱

جواد شمقدری در پیام تبریک خود به جشنواره فیلم پروین گفت:‌ پروین اعتصامی نماد زن مسلمان ایرانی است و حقیقتاً فرزند زمان خویش بود به نوعی هم در برابر تحجر و واپس‌گرایی ایستاد هم اندیشه خود را در خدمت روشنفکرمآبه‌‌های دگراندیش نسپرد.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، ششمین جشنواره ملی و دومین جشنواره بین‌المللی فیلم پروین اعتصامی عصر امروز در تالار استاد جلیل شهناز با حضور جمعی از هنرمندان و اصحاب رسانه در حال برگزاری است.

* پروین اعتصامی فرزند زمان خویش بود

بنابراین گزارش، در ابتدای این مراسم پیام تبریک معاونت سینمایی به جشنواره را قرائت کرد:

پروین اعتصامی نماد زن مسلمان ایرانی است که در تنگنای روزگار خویش و در عصر هجمه دین‌زدایی هیچگاه روی از معنویت و باورهای انسانی و اسلامی برنتافت و چون دیگران تن به لباس تفکر غربی نپوشاند. آنچه از آثار او و اشعار گرانمایه این هنرمند برمی‌آید دل‌سپردگی به باورها و ارزش‌های انسانی است و ادبیات تعلیمی او به زبان زیبا و محکم خود گواه این موضوع است. مناظره‌‌های گوناگون بین اشیا، تصویرگری متبحرانه از موضوعات، داشتن نگاهی ژرف و عمیق به جامه و مبانی اجتماعی، قراردادن اخلاق‌گرایی به عنوان محور اصلی اجتماع، باور به جهان دیگر، درون‌مایه اشعار این بانوی عارفه و حکیمه است. اگرچه در ادبیات و هنر ایران بانوان هنرمند آثاری جاودانه خلق کرده‌اند اما پروین جایگاه ویژه خود را دارد و رجوع به اندیشه‌های ناب او و الگو گرفتن از نگاه و روش او می‌تواند ادامه راهی شگرف و چشم‌اندازی عمیق در پیمودن مسیر هنر والای این سرزمین باشد.

پروین اعتصامی حقیقتاً فرزند زمان خویش بود و به نوعی هم در برابر تحجر و واپس‌گرایی ایستاد و هم اندیشه خود را در خدمت روشنفکر‌مآبه‌های دگراندیش نسپرد و راه اعتدال را برگزید و بر همان صیاق ملی، اسلامی و انسانی اندیشید. امید است جشنواره فیلم پروین اعتصامی در این مسیر گام بردارد تا بتواند پنجره‌ای زیبا به روی سینماگران و سینمای ایران به ویژه بانوان فیلم‌ساز این مرز و بوم بگشاید.

* دبیر جشنواره فیلم پروین به مراسم افتتاحیه نرسید

 در ادامه این برنامه محمدرضا اصلانی رئیس هیئت انتخاب داوران و عضو داوران بخش ملی جشنواره به جای دبیر جشنواره به روی سن آمد و گفت: متأسفانه آقای رضا خانی دبیر جشنواره در راه رسیدن به مراسم تصادف کردند و بنده به جای ایشان حضور دارم.

وی در ادامه اظهار داشت: شعر یک عمل نیست یک اندیشه است که می‌تواند الگوی در هنر مدرن به خصوص سینما محسوب شود و دیالوگ نه به عنوان نمادی گفتاری بلکه به عنوان عاملی بتواند باعث شود که سینما با جامعه دیالگو برقرار و پیام‌های خود را منتقل کند و به این خاطر ما پروین اعتصامی را به عنوان یک اسم و پرچم برای این جشنواره انتخاب کرد‌ه‌ایم.

اصلانی ادامه داد:‌ در برگزاری این جشنواره یک سال تأخیر داشتیم که بنده امیدوارم این اتفاق دوباره نیفتد. ما در کمتر کشوری در آسیای شرقی در خاورمیانه و حتی جهان می‌توانیم بانوان فیلم‌سازی که به سینما نگاهی جهانی دارند را بیابیم. بنابراین حضور بانوان فیلم‌ساز در کشور ما یک حرکت خودجوش است و این واقعیتی عینی است و نشان‌دهنده این است که جامعه ما در حال ساخته شدن است و ما خودمان را ساختیم.

رئیس هیئت داوران جشنواره فیلم پروین گفت: این جشنواره نیاز به توجه مسئولان دارد و اما این توجه فقط حمایت نیست بلکه نظارت نیز شامل آن می‌شود و امید است این جشنواره همواره با توجه برقرار باشد و بنده امید دارم سینمای مستند ما به وسیله بانوان بیشتر رشد کند و تأثیرات برنامه‌های تلویزیونی که سینمای مستند را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد به وسیله خلاقیت بانوان فیلمساز کاهش یابد.

 فیلم «شیر تلخ» به کارگردانی ناصر ضمیری به عنوان فیلم منتخب این جشنواره هم‌اکنون در تالار استاد شهید شهناز در حال پخش است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس