به گزارش مشرق، محمد شریعتمداری در آیین گشایش بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی فرش دستباف گفت: یکی از تحریمهای آمریکا علیه ایران تحریم فرش ایران بود، در حالیکه فرش در اقتصاد ایران نقش عمدهای ندارد، این در حالی است که آنچه مورد توجه امریکا است، آثار اجتماعی فرش دستباف در اوضاع اجتماعی ایران است. کمتر کالایی مشاهده میشود که در هر نقطه از ایران، مرکزی برای تولید دارد، بنابراین فشار به این عرصه، آثار اجتماعی سوء بر روی دو میلیون نفر از شهروندان ایرانی وارد میکند.
بیشتر بخوانید:
هشدار ورشکستگی صنعت فرش با افزایش نرخ دلار
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: صنعت فرش تاثیر فراوانی بر توسعه پایدار و نظامات اجتماعی و اشتغال کشور دارد، ضمن اینکه فرش دستباف بر خلاف بسیاری از صنایع زمخت مثل فولاد در وزارت صنعت، ما را تا حدودی نرم و آرام و قابل تحمل میکند؛ بنابراین باید به آن توجه جدی کرد؛ به خصوص اینکه صنعت فرش با محیط زیست نیز سازگار بوده و از زمین برمیخیزد و به زمین برمیگردد.
وی تصریح کرد:شورای عالی فرش دستباف احیا شده و اولین جلسه آن نیز هفته گذشته برگزار شده است، این در حالی است که در این شورا تلاش خواهیم کرد که نقطه نظرات فعالان بخش خصوصی در این عرصه را بشنویم.
شریعتمداری با بیان اینکه هنر ما این است که از تهدیدهای اقتصادی در سایه تحریم، فرصت آفرینی کنیم گفت: یکی از این فرصتها ارز است که اگرچه ارزش پول ملی را کاهش داده است، اما این ارزش مصنوعی است و تهدید بزرگی نیست، اگرچه عامل بیرونی به ضعف کشانده شده است؛ در حالیکه ارزش پول ملی کشور اکنون این نیست که دیده میشود؛ این در حالی است که ارز میتواند مشوقی برای صادرات باشد.
وی اظهار داشت: اگر اکنون نرخ ارز برای صادرات فرصت ایجاد کرده است، اما نباید در بازارهای خارجی رقابت های منفی را به وجود آورد، بنابراین باید تلاش کرد که با تجربه آن ایام، کار را به نحو خوبی پیش برد و از رقابتهای منفی جلوگیری کرد، پس باید روشی در پیش گرفت که این فرصت به یک فرصت بیبدیل به جهش صادرات فرش دستباف ایرانی شود، همانطور که در ۴ماهه امسال، ۳۲ درصد رشد صادرات فرش را در کل بازارهای صادراتی و ۲۷ درصد رشد را در مورد بازار آمریکا شاهد هستیم.
این عضو کابینه دوازدهم خاطرنشان کرد: عدم توجه به تولیدکنندگان فرش دستباف کمتر از سوی سیاستگذاران صورت میگیرد و نقش و اثر خلاق آن طرح و بافنده را نادیده میگیریم، در حالیکه سودهای این عرصه، متناسب با دستمزد بافندگان فرش دستباف نیست؛ این در حالی است که بخشی از این موضوع به عهده دولت است که باید بیمه قالیبافان را پیگیری کنیم، در حالیکه نباید با آن غیرمنصفانه و خشن برخورد کرد.
وی اظهار داشت: سیاستهای ارزی کشور در فروردین ماه سال جاری تغییر یافت و بخشنامه های متعددی صادر شد که فهم آن نیازمند تلاش بسیاری است، در این زمینه مرکز ملی فرش ایران مکلف است تا حل مشکلات ارزی که حداکثر ظرف یکماه آینده فرد مسئولی را در این زمینه قرار داده تا مساله تامین مواد اولیه مورد نیاز بافندگان فرش دستباف با مشکل مواجه نشود.
شریعتمداری گفت: اگر امروز مالیات بر ارزش افزوده که در مجلس نیز در حال تعیین تکلیف است، یک امر ممنوع است برای برخی از شاخه های صنعتی به عنوان یک عامل مزاحم در حوزه اقدامات تولیدی است؛ این در حالی است که باید با فرمان اقتصاد مقاومتی و استفاده از شورای هماهنگی سران قوا نیز، به صورت موقت برای برخی از شاخه ها و رشته های صنعتی کشور مثل نساجی و فرش دستباف، متوقف می کردم و حدود یکسال اجرای آن را به تعویق می انداختم.
وی افزود: در بسته حمایت از تولید نیز که در هفته بعد در صحن دولت مطرح شود، به مالیات بر ارزش افزوده و توقف موقت آن اشاره شده است؛ این در حالی است که حمایت از تبلیغات، کمک به حضور در نمایشگاهها و ایجاد مراکز دائمی برای عرضه فرش دستباف ایرانی نیازمند کمک کنونی دولت است.