کد خبر 88299
تاریخ انتشار: ۸ دی ۱۳۹۰ - ۱۹:۲۲

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: بزرگترین اثر حماسه 9 دی این بود که مردم را به رهبری چسباند و آمیخته کرد و 9 دی ضامن حفظ گفتمان انقلاب و امام و نجات این گفتمان از سراشیبی سقوط بود.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، جشنواره بزرگ آثار مربوط به جریان فتنه که توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی برگزار شد با حضور آیت‌الله علم‌الهدی و معرفی برگزیدگان به کار خود پایان داد.

حماسه 9دی در جریان انقلاب اسلامی قابل تحلیل است

در این مراسم آیت‌الله علم‌الهدی نماینده ولی فقیه و امام جمعه مشهد در این مراسم گفت: بر حسب توصیه اکید رهبر انقلاب در ارتباط با ریشه‌شناسی و پی بردن به عمق ماجراهای فتنه 88 و در نهایت شکست آن در طی حماسه عظیم 9 دی، هر مطلبی در این خصوص باید تحلیل قرار گیرد.

علم‌الهدی افزود: رویدادهایی که در عرصه‌های سیاسی به وجود می‌آید باید در بستر خود و نه آن رویداد و عوامل اثرگذارش، مورد تحلیل قرار بگیرد. گاهی اوقات در بستر فعالیت‌های اجتماعی حرکاتی از انسان صادر می‌شود که عظمت آن حرکت بر خود افراد نیز پوشیده است و تحقیقات بعدی که بر روی این حرکات صورت می‌گیرد واقعیات را مکشوف می‌کند و بایستی مدتی از این حرکت بگذرد تا عمق آن برای ما قابل تحلیل باشد.

وی ادامه داد: حماسه 9دی با توجه به یک جریاناتی که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در فراز و نشیب زندگی ما بالا و پایین می‌رفت قابل تحلیل است؛ وقتی انقلاب اسلامی پیروز شد با حاکمیتی که در جامعه ایجاد کرد گفتمانی را در ابعاد مختلف برای نظام بوجود آورد که عنوان گفتمان اصیل انقلاب اسلامی شناخته شد و توسعه اسلام اصل اساسی آن بود. اولین سخن امام خمینی (ره) که به عنوان استراتژی انقلاب مطرح شد بحث صدور انقلاب بود که خود این حرکت لوازمی را داشت و آن لوازم را ابتدائا خود امام ملتزم شدند و بعد آن اصول گفتمان انقلاب را تشکیل داد.

جریان‌های سیاسی بعد از رحلت امام درصدد تغییر گفتمان انقلاب برآمدند

امام جمعه مشهد خاطرنشان کرد: لازمه استراتژی صدور انقلاب استکبارستیزی خستگی‌ناپذیر و مقاومت شدید در برابر توطئه‌ها و تهاجمات بود که به انقلاب اسلامی و مسئله صدور آن برمی‌گشت و تا هنگامی‌ که امام زنده بود این استراتژی تمام لوازم خود را داشت و نماد آن 8 سال دفاع مقدس بود. بعد از رحلت امام و آغاز رهبری مقام معظم رهبری جریان‌های مختلف سیاسی در خط تغییر گفتمان اصیل انقلاب برآمدند؛ مدیریت‌هایی که در کشور پیاده شد که به عنوان جبران محرومیت‌‌ها و محدودیت‌های دوران دفاع مقدس معروف شد و همچنین مدیریت‌هایی که مورد پسند مدیریت جهانی قرار داشت.

عضو مجلس خبرگان گفت: جریان استکبارستیزی دوران امام به جریان تنش‌زدایی در عرصه سیاست خارجی و دیپلماسی کشور تبدیل شد و گفتمان جامعه و نظام ولایی به گفتمان جامعه مدنی با شکل غربی‌اش مبدل گشت. جریان حاکمیت فرهنگ ساده‌زیستی و گذشت از همه چیز برای انقلاب و اسلام به جریان تجمل‌گرایی، زیاده‌خواهی در مسئولیت‌های نظام تبدیل شد که این جریان با برخورد مدبرانه رهبر انقلاب طوری مقابله می‌شد که در جامعه تنشی ایجاد نکند ولی بهرحال این تغییر گفتمان جریان مذهبی انقلاب را به شدت نگران می‌کرد و برخی اوقات نیز واکنش‌هایی در پی داشت ولی رهبر انقلاب بدون آنکه در جامعه تنش و التهابی ایجاد کنند مواضع خود را در این زمینه نشان می‌دادند.

رهبر انقلاب گفتمان صدور انقلاب را نجات داد

علم‌الهدی در ادامه سخنان خود گفت: اما این جریان گفتمان صدور انقلاب را در سراشیبی تند سقوط قرار داده بود که در جریان روی کار آمدن دولت نهم و تغییر مدیریت ایجاد شده در کشور فرصتی برای رهبر انقلاب به وجود آمد تا این گفتمان رو به سقوط را مهار و در برابر آن بایستد. این در حالی بود که توقف سقوط گفتمان صدور انقلاب اسلامی بوسیله دو جریان مقابله می‌شد؛ یکی قدرت‌های استکباری و دیگری جریان‌های سیاسی لائیک داخل کشور که منافع خود را در سقوط صدور انقلاب می‌دیدند و دنبال فرصتی می‌گشتند تا دوباره آب رفته را به جوی بازگرداند و آن مسیر اولیه ادامه پیدا کند که انتخابات دهم برای تحقق این منظور یک فرصت بود.
نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی با اشاره به روزهای انتخابات گفت: در روزهای اولیه قبل از انتخابات سال 88 در جبهه اصلاحات تصمیم گرفته شد که اگر سیدمحمد خاتمی کاندید شد میرحسین موسوی وارد عرصه نشود ولی وی برخلاف توافق انجام شده نامزد شد چرا که سه جریان موسوی را وادار به شرکت در انتخابات کردند.

وی گفت: میرحسین موسوی قبل از شروع رسمی انتخابات در مصاحبه‌ای با مجله لوموند درباره این که اگر وارد عرصه انتخابات شود و بتواند رای مردم را بگیرد و رئیس‌جمهور شود نمی‌تواند همه قدرت را در کشور به دست بیاورد گفته بود: اگر من رئیس جمهور شوم در همان روزهای اول مردم را به صحنه میاورم و تظاهرات عظیم برپا می‌کنم در مقابل رهبری تا او مجبور شود در امور دولت دخالت نکنند. این مصاحبه باعث استقبال جریان‌های خارجی و لائیک نسبت به موسوی شد و خاتمی در این بازی مجبور به انصراف شد. عده‌ای که دنبال موسوی رفتند به خاطر این بود که وی را عاملی قوی و اجرایی برای تغییر گفتمان انقلاب می‌دیدند که سدی محکم مثل رهبری نظام را در مقابل خود داشت.

مردم در نه‌دی به کمک رهبر انقلاب آمدند

علم‌الهدی ادامه داد: اولین کسی که متوجه این جریانات شد رهبر انقلاب بود که در آبان 87 در سخنرانی خود فرمودند: «در میدان تنظیم شده‏ى از سوى دشمن بازى نکنید. این را مراقب باشید. همه مراقب باشند؛ سیاسیون هم مراقب باشند، مطبوعاتى‏ها هم مراقب باشند، جوان‏ها هم مراقب باشند، خود مسئولین هم مراقب باشند.

دشمن طراحى میکند. تو میدانى که او درست کرده، بازى نکنید؛ چون چه ببرید، چه ببازید، به نفع اوست»

وی ادامه داد: با این هدف جریان فتنه شکل گرفت و با ادعای تقلب زمینه اعتراضات را توسعه دادند. آن جریانی که همه مسائل را در دوران فتنه خاتمه داد و عناصر گفتمان سقوط صدور انقلاب را منزوی و خانه‌نشین کرد حماسه 9 دی بود. بر اثر هیجانی که این حماسه بوجود آورد بساط سقوط صدور انقلاب متوقف شد و مردم در این ماجرا به کمک رهبری نظام ‌آمدند.
عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: بزرگترین اثر حماسه 9 دی این بود که مردم را به رهبری چسباند و آمیخته کرد و 9 دی ضامن حفظ گفتمان انقلاب و امام و نجات این گفتمان از سراشیبی سقوط بود.

آیت ‌الله علم‌الهدی در پایان گفت: آن روزی که امام حسین آن خطبه‌ها را در مقابل جریان معارض خود در کربلا می‌خواندند اگر مردم عراق به کمک ایشان می‌آمدند آن اوضاع رقت‌بار در کربلا به وجود نمی‌آمد؛ همه مسائلی که در کربلا و بعد از آن بر امام و خانواده‌اش بوجود آمد بخاطر این بود که مردم و جامعه با امام هماهنگ نشدند کاری که در حماسه 9 دی به وجود آمد ولی در آن روزها اتفاق نیفتاد. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس