دوربین های الکترواپتیکال با کمک کامپیوترهای موجود توانایی ثبت تصاویری با وضوح 80 مگاپیکسل و دوربین های حرارتی این پهپاد نیز توانایی تهیه تصاویری با کیفیت 32 مگاپیکسل در هر ثانیه را دارد.

به گزارش گروه دفاع و امنیت مشرق ، پهپاد آمریکایی RQ-170 که تا چند هفته پیش یکی از بزرگترین رازهای جهان هوانوردی بود و بسیاری نیز حتی نام آن را نمی دانستند، بعد از به زیر کشیده شدن توسط نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به یکی از معروفترین نام ها در جهان بدل شد؛پرنده ای که به غیر از چند تصویر و چند خط توضیح مبهم درباره آن مطلبی در فضای مجازی وجود نداشت ، امروز به سوژه اول بسیاری از مجلات و پایگاه های اینترنتی تبدیل شده است.

 هفته نامه Aviation Week & Space Technology در شماره منتشره در 12 دسامبر  2011  ( 21 آذر)خود به زوایای پنهانی از قابلیتهای این میهمان ناخوانده آسمان منطقه در چند سال اخیر پرداخته است.
 بر اساس اطلاعات منتشره در این مجله ، این پرنده بدون سرنشین دارای مجموعه تصویر برداری پیشرفته ای با عنوان Full Motion Video است که به صورت همزمان با استفاده همزمان از چندین دوربین توانایی جستجوی منطقه ای به مساحت تقریبی 40 کیلومتر مربع را دارا می باشد.
 بر اساس اطلاعاتی که قبلا منتشر شده است این پرنده در عملیاتی که منتهی به مرگ اسامه بن لادن رهبر شبکه القاعده شد حضور داشته است .
جدیدترین اطلاعات منتشره این مسئله را نیز روشن کرده است که پناهگاه رهبر شبکه القاعده از مدتها پیش توسط سنتینال تحت مراقبت بوده و با شناسایی هویت افراد مهمی که به این خانه رفت و آمد می کردند(توسط دوربین های پیشرفته RQ-170 ) آمریکایی ها یقین حاصل کردند که ساکن اصلی این خانه کسی جز رهبر شبکه القاعده ، اسامه بن لادن نیست.

 این پهپاد در اصل برای ماموریتهای ISR یعنی جمع آوری اطلاعات، انجام شناسایی و دیده بانی طراحی و ساخته شده است.

 این مجله  در مصاحبه با یک کارشناس روس در امور صنایع هوایی از قول این کارشناس ابراز امیدواری کرده است که اطلاعاتی از این پرنده به دست روسها برسد ، این کارشناس اعلام کرده است که روسها به بخش هایی از لاشه هواپیمای پنهان کار F-117 که در یوگوسلاوی سابق به سال 1999 ساقط شد دست پیدا کردند و علی رغم بدست آوردن بخش های کمی که قابلیت مطالعه داشت توانستند نتایج خوبی را برای مقابله با پنهانکار ها بدست آورند.
 
 
تصویری از لاشه هواپیمای پنهاکار F-117
 
 این مجله مشهور هوانوردی در جهان همچنین در ادامه به توضیح درباره دوربین های حمل شده توسط این پهپاد پرداخته است. بر این اساس ، این پهپاد دارای 8 دوربین الکترواپتیکال و 4 دوربین حرارتی است که می تواند برای امور مختلفی خصوصا رصد فعالیتهای موشکی به کار رود.
 
 دوربین های الکترواپتیکال با کمک کامپیوترهای موجود توانایی ثبت تصاویری با وضوح 80 مگاپیکسل و دوربین های حرارتی این پهپاد نیز توانایی تهیه تصاویری با کیفیت 32 مگاپیکسل در هر ثانیه را دارا هستند. از این پهپاد برای رصد فعالیتهای موشکی دو کشور ایران و پاکستان نیز استفاده می شده است.
با توجه به این که این گزارش به نوعی یکی از اولین مطالب منتشر شده درباره توانایی های این پهپاد آمریکایی است که در رسانه های غربی منتشر شده است، بایستی منتظر بود تا بخش هایی دیگر نیز از توانایی این پرنده به دست خود غربی ها آشکار شود.

اما با همین اطلاعات موجود نیز مشخص می شود که هم اکنون نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به دوربین هایی با کیفیت 80 مگاپیکسل دست یافته اند که می تواند تجهیزات مناسبی برای اطلاع از سطح تکنولوژی های دفاعی دشمن و نیز انجام مهندسی های معکوس بر روی آن باشد.
در زیر گوشه ای از مستند" Secrets of Navy Seal Team Six "به نمایش درآمده که بخشی از توامندهای جانور قندهار را به نمایش گذاشته است.


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 20
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • shahrokh ۰۶:۴۹ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۶
    1 0
    جهان پیکره الکترو مغناطیس است . بر این دانش مسلط شدن یعنی ، تسلط بر جهان و امید که تعادل و نظم ان برهم زده نشود که پایان ، را با خود خواهد داشت . قدرت اندیشه را در این زمینه بکار برید که به اسانی ، دشمنان را بر جای خود می نشاند .
  • علی ۰۸:۱۸ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۶
    0 0
    خسته نباشید با اون تیکه های فیلمتون .
  • ۰۸:۲۰ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۶
    1 0
    خبر خوبی بود با سپاس از شما
  • بنده خدا ۰۸:۳۸ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۶
    0 0
    صرف در اختیار داشتن یک چیزی به معنای توانایی ساخت و مهندسی معکوس اون نیست. شما می تونید بگید ما چه زیر ساختی در ساخت سنسور های دوربین عکاسی در کشور داریم که حالا مثلا بخوایم اینو مهندسی معکوس کنیم؟ تصور می کنم در نمونه های موجود ساخت کشور هم از سنسور های ساخت خارج از کشور استفاده میشه. خود آمریکا هم برای مثال در دوربین های فضاییش از محصولات شرکت نیکون استفاده می کنه.
  • ۰۹:۵۹ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۶
    1 0
    شما چه خبری از زیرساختهای کشور در حوزه های تک داری ؟ از بچگی فقط مخالف خونی یاد گرفتی ؟ خیلی از محصولات تکنولوژیک علت عدم تولید انبوه آنها مسئله ی بازار است نه تکنیک . همین فکر کنم کافی باشه.
  • ۱۰:۰۸ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۶
    1 0
    شما بهترش رو داری منتشر کن ما هم ببینیم
  • ۱۰:۱۸ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۶
    0 0
    این "بنده خدا " راست میگه کلا تکنولوژی دوربین چه در زمینه عکاسی و چه فیلم برداری و حتی لنز و تلسکوپ وارداتیه ... شاید بتونیم تک ساز باشیم ولی بازم به وارادات وابسته ایم
  • آرمان ۱۰:۲۴ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۶
    1 0
    اوایل می گفتن اگر ایرانی افتابه هم بسازه سوراخه ، یعنی ایرانی نمی تونه ، اما حالا می بینیم پیشرفتهایی کرده که قبلا" در خواب هم نمیشد دید
  • abdollah ۱۱:۱۸ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۶
    1 0
    انقدرباهم جروبحث نكنيددشمنان ايران اسلامي به دريوزگي افتادندتلاش كنيم درهمه زمينه هاپيشرفت كنيم تاامريكاواسراييل ونوكرانشان را به خاك مذلت بكشانيم
  • ۱۲:۱۶ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۶
    0 1
    برخی از دوستان خیلی جوگیر هستند و البته با توهم بالا !! ایران اگر تکنولوژی لازمه رو داشت که نیاز به مهندسی معکوس نبود ! و در ثانی اینقدر هم ذوق زده نمی شد از بدست آوردن همچین چیزی.
  • ۱۲:۴۱ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۶
    0 1
    الان یکی از مواردی که ایران دنبالش هست و هنوز نتونسته بهش برسه انرژی هسته ای هست. همین چند وقت پیش تازه کیک زرد ساختم و ... . همین الانش تنها نیروگاه ما سالهاست لنگ روسیه مونده ! در حالی که بسیاری از کشور های دنیا سالها پیش (۵۰یا ۶۰ سال) بمب اتم رو هم امتحان کردند !!! یعنی نقدا یه ۱۰۰ سالی عقب هستیم. اونوقت من موندم چطور کسی می تونه راحت بگه تکنولوژی آخرین دستاورد همچین کشور های پیشرفته ای رو ما داریم ؟!
  • ۱۴:۲۴ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۶
    1 0
    این رو که تو گفتی ما هم می دانیم . ولی احساس ضعف نمی کنیم و از پای نمی نشینیم . این مهم است .
  • ۱۴:۳۳ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۶
    1 0
    سی سی دی دوربین هم مانند پردازشگرهای تاندربرد به هم مچ می شوند و کار بالاتری را انجام می دهند . مهم نرم افزار پردازشگر سی سی دی های مچ شده است . در مورد ابر رایانه ها هم همنطور است . سی پی یو رایانه ها ی معمولی با هم مرتبط می شوند و یک سیستم عامل قوی وارده ها را توزیع و محصول را بعد از پردازش جمع می کند . دوربین 80 مگا پیکسلی را سالها قبل داشته ایم و برای نقشه برداری استفاده می کردیم . تیمسار بهمن زمردیان رئیس سازمان جغرافیای ارتش جزئیات آن را چند سال قبل از سیما بیان کرد . چیز تازه ای نیست . اگر در غرب پیشرفتی هم هست صدقه سر همین جهان سوی ها و ایرانی هاست . منتهی ما تحریم هستیم . اگر نبودیم بهترین وسایل را در دنیا می ساختیم .
  • بنده خدا ۱۸:۳۴ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۶
    0 0
    نمی دونم چرا بعضی از دوستان بجای کمی تامل سریع جوگیر و دست به کامنت میشن. تا جایی که من اطلاع دارم ما هیچ کارخانه ای برای تولید سنسور های دوربین های عکاسی یا فیلمبرداری نداریم. اگه بخوایم وارد این عرصه بشیم باید وارد عرصه تجاری این فن آوری هم بشیم تا با ایجاد توجیح اقتصادی در این زمینه ، امکان تداوم توسعه و به روز کردن این فن آوری رو داشته باشیم وگرنه برای تولید تعداد محدودی دوربین برای پهپاد نه به کیفیت ایده آلی که رقبای ما در اختیار دارن میرسم و هم در عرصه اقتصادی که عرصه نبرد مهم دیگری با دشمنان این مرز و بوم هست از اون ها شکست خواهیم خورد. در حال حاضر دوربین های فول فریم یا همون معدل 35 میلی متری با 36 مگاپیکسل در بازار دوربین های تجاری موجود هست. و سنسور های قطع مدیوم فرمت با 80 مگاپیکسل در بازار به صورت تجاری موجود هست. بنابراین نه نیازی به مهندسی معکوس و سرمایه گذاری هنگفت برای ساخت کارخانه و تولید این سنسور هست و نه نیازی هم به اون کاری که ناشناس گفت یعنی از کنار هم قرار دادن سنسور های کوچکتر یا با مگاپیکسل پائین تر برای رسیدن به رزولوشن بالاتر هست. سنسور 80 مگاپیکسلی همراه با پردازشگرش به صورت تجاری در حال حاضر موجود هست. مشکل تحریم هم نداره. ضمن اینکه چیدن سنسور ها کنار هم برای رسیدن به رزولوشن بالاتر باعث اتلاف بخشی از نور رسیده به سنسور ها و افت کیفیت تصاویر تولیدی نسبت به کیفیت تصاویر یک سنسور یک تکه هست. الان شرکت های معتبر سازنده سنسور ها تلاششون اینه که هر چه بیشتر فاصله سلولهای فتو دیود واقع در سنسور ها رو هر چه کمتر کنن تا اتلاف نور کمتری صورت بگیره . حالا کنار هم قرار دادن سنسور ها که اتلاف نور رو خیلی زیاد تر می کنه.
  • ناشناس ۱۸:۴۵ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۶
    0 0
    بنده خدامگرشما باید ازهمه چیزاطلاع داشته باشید
  • بنده خدا ۱۹:۵۷ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۶
    1 0
    ناشناس عزیز ، نخیر ولی وقتی بزرگترین شرکتهای سازنده دوربین های عکاسی و فیلمبرداری بعد از بیش یک دهه تجربه در عرصه تصویربرداری دیجیتال و سرمایه گذاری کلان و توسعه مدام فن آوریهاشون دارن سنسور هایی تولید می کنن در بازار موجود هستند. شما فکر می کنید وزارت دفاع میاد یه سرمایه گذاری کلانی رو انجام بده که بخواد مثلا سنسوری بسازه که احتمالا به لحاظ کیفیت در حد سنسور های موجود نخواهد بود ( به لحاظ محدودیت سرمایه گذاری) اون هم صرفا برای استفاده در دوربین های با مصارف نظامی که به لحاظ تعداد بسیار محدود هست؟ به نظر من که اینکار یعنی حماقت و من یقین دارم اینکارو نمی کنن. اونقدر عرصه های متعدد با اولویت های بالاتر موجود هست که سرمایشون رو اونجا صرف کنند. در این زمینه سعی می کنن روی سیستم کلی دوربین مورد استفاده در پهپادها که از این سیستم استفاده می کنه و همینطور نرم افزاری های پردازش داده های حاصله از این دوربین ها کار کنن نه اینکه بیان سنسور بسازن. نبرد در عرصه اقتصادی به همون اندازه خود کفایی در عرصه نظامی هم مهمه. اینکه صرفا بخوایم یک سرمایه گذاری کلانی رو روی ساخت سنسور های دوربین عکاسی بکنیم اون هم برای تولید تعداد محدودی سنسور برای مصارف نظامی، یقین بدونید توجیح اقتصادی نداره. فراموش نکنید شوروی سابق یکی از دلایل شکستش در برابر غرب ، شکست اقتصادیش بود. یه وقتی هست شما کارخونه تولید سنسور رو دارید حالا مثلا سفارش تولید یک نمونه خاص رو برای کاربرد خاص می دید خوب شاید توجیح اقتصادی داشته باشه. ولی وقتی زیرساختی در این زمینه وجود نداشته باشه این کار به هیچ وجه توجیح اقتصادی نداره. آمریکا با اون همه تکنولوژی و اقتصادش به عنوان مثال از محصولات شرکت ژاپنی نیکون برای دوربین های فضایی خودش استفاده می کنه . مطمئنا بخواد تولید کنه هم متخصصش رو به میزان کافی داره هم سرمایه و هم دیگر زیرساخت هاشو. ولی ضرورتی به این کار نیست. تازه خود شرکت معظم نیکون که بخش عظیمی از بازار رو در اختیار داره ، خودش سنسور هاشو نمی سازه از سنسورهای ساخت سونی استفاده می کنه. بنابراین من دلیلی نمی بینم که وزارت دفاع به فکر ساخت سنسور 80 مگاپیکسلی باشه وقتی میتونه به راحتی اونها رو با هزینه بسیار کمتر تهیه کنه. مگه زمانی برسه که امکان تهیه این سنسور ها برقرار نباشه.
  • ممد ۲۰:۲۹ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۶
    1 0
    بابا اين قدر اطلاعات ناقصتون را به رخ نكشيد اگر هم شماها علم داريد پس چرا اين علمتون را در اختيار نيروهاي مسلح قرار نمي‌گذاريد حالا كه اونا با زحمت 3 دهه بعد از انقلاب تونستند يك هواپيماي پيشرفته را به زمين بنشونند همه تون صاحب نظر شديد علومتون را لو مي ديد بابا بنشينيد سر جاتون !!! فكر مي كنيد با خوندن دوتا مقلاه علمي ديگه همه چيز بلد هستيد!!! اگر اين قدر دانشمند و پر مدعا هستيد برا مملكتتون كاري نمي كنيد و يا چرا غربي ها نمي يان شما را بدزدند؟؟؟؟؟
  • مهدی منتظر ۲۲:۱۶ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۶
    1 0
    سلام مراسم سخنرانی به مناسبت 9 دی ماه توسط دکتر حسن عباسی زمان: 8 دی ماه بعد از نماز مغرب و عشا مکان:بزرگراه ارتش-شهرک شهید محلاتی-فاز1-مسجد انصارالحسین
  • صادق ۲۲:۲۷ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۶
    1 0
    برادر من شما که اطلاع نداری حق به جانب کامنت نذار. ایران در صنایع اپتیک و دوربین علاوه بر صدها پروژه محرمانه یه کارخانه بزرگ تولید صنایع اپتیکی در اصفهان داره که زیر نظر وزارت دفاع است. تولیدات این کارخانه با تولیدات برخی کشورهای اروپایی سازنده دوربین های معمولی و حتی دید در شب برابری می کنه و در بعضی موا رد بالاتره
  • ۰۰:۲۹ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۷
    0 0
    از دریای علم و تکنولوژی موجود در ارتش آمریکا فقط قطره ای را پیدا کردید که تا بجنبید این قطره هم بخار می شود !!! حو گیر نباشید مشرقی ها.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس