اخبارویژه

علی مطهری می‌گوید شورای نگهبان افراد حر و آزاده را رد صلاحیت می‌کند و صلاحیت افراد چاپلوس را تأیید می‌نماید!

سرویس سیاست مشرق - روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.

*********

کیهان

تقلای رئیس‌حزب‌اشرافی برای تحریف نگاه امام درباره بازرگان


دبیرکل حزب‌اشرافی کارگزاران به بهانه مرگ سخنگوی دولت موقت، به تبرئه و تحسین رئیس‌گروهک نهضت آزادی (بازرگان) پرداخت.


روزنامه سازندگی روز گذشته به بهانه درگذشت امیرانتظام در سن 86 سالگی، اقدام به تحریف تاریخ درباره این جاسوس کددار سفارت آمریکا پرداخت. در کنار این موضوع کرباسچی هم دست به قلم شده و از امیرانتظام به عنوان سیاستمدار معتدل یاد کرد! اما جالب‌تر اینکه کرباسچی مدعی شده «شخصیتی مانند مهندس بازرگان که امام خمینی(ره) به عنوان اولین فرد اجرائی بعد از انقلاب به او اطمینان کرده و نخستین حکم اجرایی را به ایشان دادند و با وجود اینکه نسبت به جریان سیاسی مربوط به بازرگان اظهارنظرها و پاسخ‌های شاید متفاوتی داشتند اما هرگز تا پایان عمر امام(ره) نشنیدیم که نسبت به ویژگی‌های شخصیتی، اخلاقی و صداقت او انتقادی کرده باشند. شخص مهندس بازرگان نیز تا آخرین لحظات زندگی نسبت به اتهاماتی که به مرحوم امیرانتظام زده شد و برائت ایشان، ابراز بیانات صریح می‌کرد. بارها مرحوم بازرگان به صداقت و امانت او تاکید کرده بود.»


ادعای کرباسچی درباره نظر امام نسبت به بازرگان در حالی است که حضرت امام 30 بهمن 1366 در پاسخ به نامه سید علی‌اکبر محتشمی‌پور وزیرکشور وقت صراحتاً اعضای سازمان تروریستی منافقین را فرزندان عزیز مهندس بازرگان خواندند و فرمودند:‌ آنـچه باید اجمالا گفت آن است که پرونده این نهضت و همین طور عملکرد آن در دولت مـوقـت اول انـقـلاب شـهـادت مـی دهـد کـه نـهـضـت بـه اصـطـلاح آزادی طرفدار جدی وابستگی کشور ایران به امریکا است و در این باره از هیچ کوششی فروگذار نکرده است... در هر صورت به حسب این پرونده های قطور و نیز ملاقات های مکرر اعضای نهضت چه در منازل خودشان و چه در سفارت آمریکا و به حسب آنچه من مشاهده کردم از انحرافات آنها که اگـر خـدای مـتـعال عنایت نفرموده بود و مدتی در حکومت موقت باقی مانده بودند ملت های مـظلوم به ویژه ملت عزیز ما اکنون در زیر چنگال آمریکا و مستشاران او دست و پا می زدند و اسـلام عـزیـز چنان سیلی از این ستمکاران می‌خورد که قرن‌ها سر بلند نمی کرد و به حـسـب امـور بسیار دیگر نهضت به اصطلاح آزادی صلاحیت برای هیچ امری از امور دولتی یـا قـانـونـگـذاری یـا قـضـایی را ندارند و ضرر آنها به اعتبار آن که متظاهر به اسلام هـستند و با این حربه جوانان عزیز ما را منحرف خواهند کرد و نیز با دخالت بی مورد در تفسیر قرآن کریم و احادیث شریفه و تاویل‌های جاهلانه موجب فساد عظیم ممکن است بشوند از ضـرر گـروهـک هـای دیـگر حتی منافقین (این فرزندان عزیز مهندس بازرگان) بیشتر و بالاتر است.
 

امضای کری تضمین نبود /از آمریکا شکایت کنید!


بی‌عملی وزارت خارجه نسبت به پیمان‌شکنی آمریکا، اعتراض ملایم روزنامه شرق را هم موجب شد.


این روزنامه که با تیتر عجیب «امضای کری تضمین است»، شگفتی ناظران رسانه‌ای را در سال 94 برانگیخته بود اکنون می‌نویسد: چرا از آمریکا شکایت نمی‌کنید.


این روزنامه خاطرنشان کرد: با خروج یک‌طرفه آمریکا از برجام، اعلام شد در دو مدت 90 و 180 روزه، تحریم‌هایی که بر اساس برجام و قطعنامه شماره 2231 شورای امنیت سازمان ملل، به تصویب شورای امنیت و تأیید گروه مذاکره کننده 5+1 رسید، بازخواهد گشت.


آیا غیر از روشی که اعضای باقی‌مانده برجام دنبال آن هستند، روش دیگری وجود ندارد؟ ایران می‌تواند روش دیگری را نیز دنبال کند و آن کمک گرفتن از مجامع بین‌المللی است.


شرق غیر از شورای امنیت سازمان ملل، به دیوان بین‌المللی دادگستری اشاره می‌کند و می‌نویسد: دیوان بین‌المللی دادگستری که به موجب منشور ملل به عنوان رکن مهم قضایی سازمان ملل تشکیل شده است و دارای اساسنامه است، مرجع قضایی رفع اختلاف اعضا است.


برابر ماده 36 اساسنامه دیوان بین‌المللی دادگستری، دیوان درباره همه اموری که طرفین دعوی به آن رجوع می‌کنند و همچنین درباره موارد خاصی که به موجب منشور ملل یا به موجب عهدنامه‌ها و قراردادهای جاری پیش‌بینی شده، صلاحیت رسیدگی دارد. تفسیر عهدنامه‌ها برابر بند «الف» ماده 34 اساسنامه دیوان بین‌المللی دادگستری برعهده دیوان است و ایران می‌تواند برابر بند دو ماده 34 اساسنامه دیوان که مقرر می‌دارد «دولت‌های امضاکننده این اساسنامه می‌توانند در هر موقع اعلام دارند که قضاوت اجباری دیوان بین‌المللی دادگستری را درباره تمام اختلافاتی که جنبه قضائی داشته و مربوط به موضوعات ذیل باشد، در مقابل هر دولت دیگری که این تعهد را متقبل شود، قبول می‌کند. بندهای دیگر مثلاً بند «ج» ماده 36 اساسنامه نیز مربوط به حقیقت هر امری است که در صورت ثبوت، در آن نقض یک تعهد بین‌الملل داده شده باشد. برجام یک تعهد بین‌المللی است که نقض آن به وسیله آمریکا، نقض یک تعهد بین‌المللی است. دیوان می‌تواند نوع و میزان غرامتی را که باید برای نقض یک تعهد بین‌المللی به آن تعلق می‌گیرد، نیز تعیین و حکم مقتضی صادر کند، دعوی به وسیله دادخواست یا توافق طرفین به رسیدگی در دیوان به دفتر دیوان تسلیم می‌شود. بعد از ثبت دادخواست دفتر دیوان موضوع دادخواست را به طرف دیگر ابلاغ می‌کند و همچنین موضوع به وسیله دبیرکل سازمان ملل به اطلاع اعضای ملل متحد همچنین به اطلاع دولت‌هایی که حق رجوع به دیوان را دارند، می‌رسد. دیوان حق صدور و دستور موقت تا رسیدگی نهایی را دارد. هرگاه دیوان تشخیص دهد که اوضاع و احوال ایجاب می‌کند باید برای حفظ حقوق طرفین موقتاً اقداماتی انجام داد، انجام می‌دهد و این دستور تا صدور حکم قطعی به طرفین اختلاف و نیز شورای امنیت ابلاغ می‌شود.


احکام دیوان قطعی غیرقابل استیناف است و درباره طرفین اختلاف و موضوعی که اختلاف بر سر آن بوده، الزام‌آور است. اگر ایران به دیوان بین‌الملل مراجعه کند، برابر ماده 63 اساسنامه دیوان که مقرر می‌دارد «هرگاه امر مربوط به تفسیر قراردادی باشد که در آن قرارداد دولت‌های دیگر غیر از طرفین اختلاف شرکت داشته‌اند، دفتر دیوان باید رأی صادره را به اطلاع آن دولت‌ها برساند»، به این مسئله رسیدگی خواهد شد. به نظر می‌رسد در کنار فعالیت‌های دیپلماتیک، معاونت حقوقی ریاست جمهوری و وزارت خارجه می‌توانند با تیمی متشکل از حقوق‌دانان شاخص بین‌المللی ایران، درباره احقاق حقوق مردم ایران اقدام کنند.»


سر و دست شکستن در انتخابات جرزنی در فصل پاسخگویی!


افراطیون مدعی اصلاحات چگونه می‌توانند دولتی با یک تریلیون بودجه را هیچ‌کاره وانمود کنند و اگر ادعایشان درست است، برای چه برای چنین دولت هیچ‌کاره‌ای در انتخابات دست و پا می‌زنند؟!


روزنامه وطن‌ امروز ضمن طرح پرسش فوق نوشت: وضع نابسامان اقتصاد پس از لغو برجام توسط آمریکا، اصلاح‌طلبان را به غلیان و جولان انداخته که هر جور بتوانند دامن خود را پاک از گناه گرانی بدارند. در این بین، برخی اصلاح‌طلبان افراطی مثل شکوری‌راد و جلایی‌پور و... به هذیان درآمده و با ادعاهایی دروغ زمین و زمان را برای توجیه ضعف دولت و فرافکنی به کار بسته‌اند.


شکوری‌راد گفته است: «آنهایی که اعتقاد به آزادی ندارند، پیشنهاد می‌دهند چکمه‌پوش مقتدری بیاید که نظم، امنیت و نان مردم را تأمین کند!»


سؤال از ایشان این است که چه کسی چنین ادعایی مطرح کرده؟ کدام چهره انقلابی یا اصولگرا، پیشنهاد حکومت نظامی و به تعبیر دیگر کودتا علیه دولت کرده است؟! آیا این ادعا خیالبافی این فرد نیست؟! جالب آنکه حتی ندای «استعفای روحانی» هم از اردوگاه خود اصلاح‌طلبان و اعتدالگرایان بیرون آمده است. موسویان، مشاور معنوی روحانی نخستین چهره‌ای بود که تز داد روحانی به عنوان مقصر اصلی استعفا کند و انتخابات زودهنگام برگزار شود.


شکوری راد ادعا کرده نداشتن نظام حزبی مشکل کشور است و فعالیت حزب در کشور ما سقف دارد و علت همه مشکلات ما نداشتن حزب است! در حالی که در نظام‌های سیاسی دیگر این سقف تعریف نشده است.


در حال حاضر 230 حزب ثبت شده در کشور وجود دارد که حدود 200 حزب در خانه احزاب عضویت دارند. حدود 30 مورد از این احزاب، احزاب فعال و تاثیرگذار بر حیات سیاسی ایران هستند. شاید تعداد اعضای برخی احزاب به تعداد انگشتان دست نرسد اما به راحتی مجوز وحتی امتیازهای مالی می‌گیرند. پس این ادعا که نظام با احزاب مخالف است و سختگیری می‌کند، دروغ بزرگی است.


نکته دوم؛ گرایش‌های سیاسی در ایران، خود ترجیح داده‌اند بیشتر به صورت جبهه‌ای و اردوگاهی فعالیت کنند تا تشکیلات حزبی؛ نه اینکه حاکمیت مانع تحزب باشد. یکی از دلایل آن، شخص گرایی و حب فردی است. مثلا جبهه اصلاحات، بیش از 20 حزب و گروه دارد که هیچ یک حاضر نیستند قیمومیت و سلطه حزب دیگری را بپذیرند و اتفاقا اغلب آنها مایلند اصلاحات به صورت جبهه‌ای، بدون مانیفست خاص و هسته و تشکیلات آهنین فعالیت داشته باشد.


شکوری‌راد، آسمان و ریسمان را برای «توجیه ناتوانی و ضعف دولت اصلاح‌طلب روحانی در اداره اقتصادی و سیاسی کشور» به هم می‌دوزد، از رهبری تا نهادهای نظامی تا صدا و سیما تا فلان امام‌جمعه را مقصر اوضاع اقتصادی می‌داند، جز خود دولت را و البته مجلس و دیگر ارکان لیست امید! بسیار عجیب است. دولتی با یک تریلیون بودجه چگونه می‌تواند «هیچ‌کاره کشور» باشد و عجیب اینکه برای دولتی چنین «هیچ‌کاره» چرا این همه دست و پا زدند؟!


آیا وقت آن نرسیده که پس از ناکامی دولت مورد حمایت اصلاح‌طلبان که با گره زدن تمام مسائل کشور به مذاکره و 5+1 و برجام و آمریکا، 5 سال از عمر کشور را به بی‌عملی، عدم حمایت از تولید در کشور و... برده است، جریان لیبرال، در مقصریابی و نسخه‌نویسی‌های خود اندکی بیشتر تفکر کند؟! تا کی می‌خواهند با بازی بنی‌صدری «نمی‌گذارند کار کنیم» با بازی تکراری «تقصیر همه است جز ما» با بازی فریبکارانه «رقبای ما لولو هستند»، با بازی ریاکارانه «فقط ما صدای مردم هستیم و بقیه و پایگاه اجتماعی آنها بی‌کیفیت و نازل است»، افکار عمومی و سرمایه‌های کشور را به بازی بگیرند؟! آیا وقت عذرخواهی نرسیده است؟!


آرمان: دولت باید بپذیرد مسیر اقتصادی را اشتباه رفته است


دولت در به وجود آمدن شرایط فعلی اقتصادی مقصر است و باید ضمن پذیرش اشتباهات، به اصلاح آنها بپردازد.


روزنامه آرمان از روزنامه‌های حامی دولت به قلم سید حمید حسینی نوشت: نکته مهم این است که دولت واقعاً در به وجود آمدن شرایط فعلی بازار مقصر و سوء مدیریت برخی دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها کاملاً مشهود است. گرچه در زمان دولت اصلاحات یا در دولت مرحوم هاشمی نیز شاهد این بحران‌ها بودیم، اما این دولت‌ها و رؤسای آن با برنامه، مدیریت و نوسازی دستگاه‌ها و شاکله دولت تغییرات مثبتی را ایجاد کردند. در سال‌های 69 و 70 این نحوه مدیریت آیت‌الله هاشمی بود که تحولات مثبتی در اقتصاد کشور به وجود آورد و رشد اقتصادی دو رقمی شد، اما از سال 71 به بعد چون در روابط خارجی دچار تشنج و مشکلاتی مثل ماجرای میکونوس شدیم و اشتباهات مدیریتی که در بانک مرکزی و وزارت بازرگانی آن زمان اتفاق افتاد کشور در سال 73 در بازار ارز و اقلام اساسی مورد نیاز مردم دچار مشکل شد. بنابراین دولت مجبور شد سیاست «تثبیت» را اجرا کند، اکنون همان جریانات در حال تکرار شدن است و قطعاً دولت مقصر این اوضاع است. شاهدیم که اکنون رشد نقدینگی تقریباً سه برابر دولت قبل شده که این خود عامل بروز بحران شده است. این یعنی دولت دارای نقص و ایراد بوده و مدیریت بانک مرکزی درست و کارآمد نبوده است.


روزنامه آرمان همچنین در تحلیل دیگری نوشت: شرایطی وزرای اقتصادی دولت نه‌تنها برنامه‌ای برای خروج از وضعیت فعلی ارائه نمی‌دهند بلکه افرادی مانند شریعتمداری در قامت وزیر صنعت رسما اعلام می‌کند دستور رئیس‌جمهور را اجرا نخواهد کرد و ثبت سفارش‌کنندگان را افشا نمی‌کند. او از بیان تصمیمش برای عدم ورود به جنگ اقتصادی ابایی ندارد و تاکید می‌کند که «می‌خواهیم به جنگ اقتصاد کشور برویم و اقتصاد را به هم بریزیم». در سوی دیگر نمایندگان مجلس تاکید دارند که تیم اقتصادی دولت باید تغییر کند و رئیس‌جمهور را برای تغییر رئیس بانک مرکزی و وزیر اقتصاد ‌تحت فشار قرار می‌دهند.
ضعف اقتصادی دولت واضح است و در همین راستا بسیاری از کارشناسان و صاحبنظران اقتصادی به رئیس‌جمهور برای ترمیم تیم اقتصادی هشدار داده بودند. وزرا و مسئولان اقتصادی مشی جدا از هم و عدم هماهنگی دارند و توصیه‌های رئیس‌جمهور را هم جدی نمی‌گیرند. به زعم این وزرا و مدیران نباید از روش‌های فوری برای بهبود وضعیت اقتصادی استفاده کرد بلکه باید نرم و دور از توسل به روش‌هایی تجربه شده در گذشته بهره برد. عملکرد تیم اقتصادی دولت ناموفق بوده است و برخی انتقادات با منطق همخوانی دارد به عنوان نمونه مسعود کرباسیان در جامه وزیر اقتصاد نسبتی با این علم ندارد و رشته تحصیلی‌اش، مدیریت و برنامه‌ریزی بوده است. بنابراین نباید در اندازه یک مدیر با مدرک دکتری اقتصاد از او انتظار برنامه‌ریزی برای عبور از بحران‌ها را داشت. موضوع دیگر که موجب سردرگمی دولت و انتقادات زیاد به تیم اقتصادی شده عدم شفافیت است یعنی مشخص نیست برنامه اقتصادی تیم پاستور برای رفع مشکلات اقتصادی چیست و انتشار چند خبر درباره برنامه‌ریزی برای عبور از مشکلات با جیب و زندگی مردم سازگاری ندارد.



علی مطهری خالی می‌بندد یا جزو نمایندگان چاپلوس است؟!


علی مطهری می‌گوید شورای نگهبان افراد حر و آزاده را رد صلاحیت می‌کند و صلاحیت افراد چاپلوس را تأیید می‌نماید!


او در گفت‌وگو با «سوره سینمای مهر» گفته است: اصل نهاد شورای نگهبان نهاد لازمی است و حافظ اسلامی بودن جمهوری اسلامی است. ولی نگاه برخی اعضای آن به مسائل اجتماعی و سیاسی و مقوله حفظ نظام و اصل ولایت فقیه دچار کاستی‌هایی است. به همین جهت گاهی می‌خواهند به نظام خدمت کنند ولی به آن ضربه می‌زنند. مثلاً در موضوع بررسی صلاحیت‌ها، افراد حر و آزاده و منتقد نظام را رد صلاحیت می‌کنند و در مقابل، برخی افراد فرصت‌طلب و متملق و چاپلوس را تأیید صلاحیت می‌کنند و این امر باعث کاهش سطح کیفیت مجلس و نیز پدیده ریا و تظاهر شده است به طوری که مثلاً هر نماینده‌ای فکر می‌کند که اگر در نطق خود از «مقام معظم رهبری» یا «مقام عظمای ولایت» نگوید ممکن است رد صلاحیت شود.


وی در پاسخ این سؤال که ایراداتش به شورای نگهبان معطوف به بحث نظارت استصوابی است یا سایر وظایف شورا را نیز در بر می‌گیرد گفت: بیشتر معطوف به نحوه اجرای نظارت استصوابی است. اگر خود نظارت استصوابی را هم درست بدانیم نحوه اجرای آن غلط است، چون نظارت استصوابی الآن به این صورت درآمده که غیر از استعلامات چهارگانه- که گاهی به آنها هم توجه نمی‌شود- افرادی از سپاه و بسیج تحقیقات محلی می‌کنند و در زندگی خصوصی مردم تجسس می‌کنند. روشن است که در این رویه امکان بروز فساد و دخالت خصومت‌های شخصی و سیاسی زیاد است. باید صرفاً فساد مالی یا اخلاقی مهم ملاک رد صلاحیت باشد آن‌هم فسادی که آشکار و ثابت شده باشد نه آنکه در حریم خصوصی کاندیداها تجسس شود و اگر به‌واسطه شنود و مانند آن باشد، زشتی و خلاف قانون و شرع بودن آن بیشتر است.


این اظهارات در حالی است که برخی منتقدان نسبت به تسامح و تغافل شورای نگهبان نسبت به تأیید برخی افراد فاقد صلاحیت انتقاد در اعتراض دارند. از جمله منتقدان معتقدند این کم‌دقتی‌ها موجب حضور افرادی در مجلس شده که صراحتاً می‌گویند 20 دقیقه هم برای تصویب یک توافق خارجی (با تعهدات 15 ساله) زیاد است یا به سادگی با مدیران نجومی‌بگیر پیوند می‌خورند و فتیله سؤال و تحقیق و تفحص و استیضاح را به سادگی پایین می‌کشند و فرصت مهم نمایندگی را صرف حاشیه‌سازی و ایجاد سرگرمی برای مردم می‌کنند.


اما در کنار این موضوع، یک پرسش روشن باید از علی مطهری مطرح کرد و آن اینکه خود، طبق تقسیم‌بندی‌اش، جزو کدام گروه از نمایندگان می‌شود؟! آیا چاپلوس و فرصت‌طلب بوده که تأیید صلاحیت شده است؟ یا خود را حر و آزاده و منتقد می‌داند؛ که در این صورت دروغ آشکار و واضحی درباره رد صلاحیت افراد حر و آزاده و منتقد مطرح کرده است.


شاید هم حکایت علی مطهری شبیه حکایت همان آدم بلوف‌زنی است که ادعا کرده بود «داخل جنگل حرکت می‌کردم که ناگهان به یک شیر بزرگ برخورد کردم و شیر حمله کرد و من را خورد». به او گفتند «ولی تو که زنده‌ای؟» و طرف با خونسردی گفت «ای بابا... آخه این هم شد زندگی»؟!


یادآور می‌شود علی مطهری به اصرار احمدی‌نژاد در لیست انتخاباتی ائتلاف اصولگرایان قرار گرفت اما در اواخر دولت احمدی‌نژاد با او درگیر شد و سایر نمایندگان را وکیل‌الدوله جا می‌زد. او مدعی فراکسیون صدای ملت در مجلس بود. اما پس از تشکیل دولت روحانی، در عمل به یکی از وکیل‌الدوله‌های بارز در مجلس تبدیل شده، به نحوی که در بحبوحه سوء مدیریت شدید اقتصادی و انتقاد گسترده مردم، کمترین صدایی به انتقاد و سؤال و مطالبه از دولتمردان به آزادی بلند نمی‌شود.

خراسان

قبض آب و برق ادارات هم بازرسی می شود


پس از تاکیدات مسئولان ارشد اجرایی به وزارتخانه ها و سازمان های دولتی مبنی بر ضرورت صرفه جویی و جلوگیری از مصرف بی رویه آب و برق، یک مقام مسئول با ارسال بخشنامه ای خطاب به تعدادی از مدیران، از آن ها خواسته است اطلاعات مربوط به قبوض آب، برق و گاز خود را از ابتدای سال 1396 تاکنون بر اساس چارت اداری و تا پایین ترین سطح سازمانی، جمع آوری و در سامانه تهیه شده برای این موضوع بارگذاری کنند.


روش جدید دولت برای کسب درآمد از تغییر کاربری


پس از دستور معاون اول رئیس جمهور در سال های قبل مبنی بر ضرورت تغییر کاربری اموال غیرمنقول متعلق به دستگاه های اجرایی پیش از واگذاری آن به بخش غیردولتی، یک مسئول ارشد اجرایی با ارسال ابلاغیه ای برای سازمان برنامه و بودجه اعلام کرده با توجه به تغییر کاربری سه ملک متعلق به دولت از بهداشتی به تجاری با مساحت 18 هزار متر مربع و دو ملک دیگر از آموزشی – مسکونی به خدماتی با مساحت 4 هزار متر مربع، هیئت دولت با فروش آن ها موافقت کرده است.

ایران


پیدا شدن جسد سوخته یکی از دانشجویان بازداشتی اعتراضات دی ماه

موضوع دانشجویان بازداشتی اعتراضات دی ماه سال گذشته در روزهای اخیر با خبر مفقود شدن یکی از آنها بار دیگر داغ شد. به گزارش رکنا، محمدحسین آقاسی، وکیلی که ابتدا از گم شدن مریم فرجی خبر داده بود، روز شنبه  اعلام کرد که جسد سوخته او 10 روز پیش در اطراف کرج پیدا شده و در این مدت در پزشک قانونی بوده است. او همچنین از دستگیری یک فرد مظنون به قتل خبر داد و تأکید کرد: «قتل احتمالی متوجه مقامات و مراجع قانونی نیست.» 

دادستان عمومی و انقلاب شهرستان فردیس نیز روز گذشته اعلام کرد فردی که نامزد سابق این فرد بود چند روز قبل دستگیر شد و با توجه به دلایل و شواهد کافی به قتل مریم فرجی اعتراف کرد. مریم فرجی، دانشجوی ارشد مدیریت بین‌المللی در 12 دیماه سال گذشته همزمان با اغتشاشات بازداشت شده و از سوی دادگاه انقلاب به 3 سال حبس تعزیری و دو سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شد اما پس از بازداشت اولیه با قید وثیقه آزاد بود. همزمان اظهار نظر امام جمعه دامغان درباره دانشجویان نگرانی‌هایی را در بین دانشجویان این شهر ایجاد کرده است.

وی در خطبه‌های نماز جمعه با اشاره به روز «حجاب و عفاف» دانشجویان ساکن دامغان را عامل فساد در این شهر معرفی کرده و گفته بود: «اگر مسئولین دانشگاه نتوانند کاری کنند، جوانان ما آتش به اختیار وارد عرصه خواهند شد.» علی اصغر مجد، فرماندار دامغان اما در واکنش به این نگرانی‌ها و در پاسخ به اینکه آیا می‌توانید به دانشجویان اطمینان دهید که تهدیداتی مبنی بر اقدام خودسرانه در حوزه حجاب جدی نخواهد بود، گفت: «تاکنون چنین اتفاقی نیفتاده است و ما اجازه چنین کاری را به هیچ فردی نمی‌دهیم. قطعاً با دانشجویان و مسئولان دانشگاه جلسه و گفت‌وگویی خواهیم داشت تا نگرانی‌ها را رفع کنیم.»

حسین هدایتی در بازداشت است

خبرگزاری فارس خبر داده که «ح. ﻫ» به دلیل بدهی هزار میلیارد تومانی به بانک سرمایه توسط یکی از نهادهای امنیتی بازداشت و مدت سه هفته است که در زندان اوین به سر می‌برد. وی در تلاش است زمین‌هایی که ارزش مالی چندانی ندارند و در استان‌های فارس، بوشهر و تهران به نامش ثبت شده، به جای این بدهی پرداخت کند. ایرنا هم به نقل از یک منبع مطلع نوشت که فرد بازداشت شده حسین هدایتی است که یک ماه پیش بازداشت شده است و اکنون نیز با قرار بازداشت در زندان به سر می‌برد. هدایتی مهر سال 96 یک مرتبه بازداشت شد که نهایتاً پس از چند ماه بازداشت، با تبدیل قرار بازداشت به وثیقه و تودیع وثیقه 200 میلیارد تومانی از زندان آزاد شد. به گفته این منبع مطلع، نیمه‌های خرداد امسال، هدایتی مجدد به دادسرای پولی و بانکی احضار و قرار وثیقه وی مجدد به قرار بازداشت تبدیل و روانه زندان شد.


 
وکیل بقایی درخواست اعاده دادرسی می‌دهد

ایرنا نوشت: وکیل مدافع حمید بقایی با اشاره به رد درخواست اعاده دادرسی موکلش در دیوان عالی کشور گفت که دوباره و با استناد به دلایل جدید، درخواست اعاده دادرسی می‌کند. وکیل مدافع حمید بقایی با اشاره به رد درخواست اعاده دادرسی موکلش در دیوان عالی کشور گفت که دوباره و با استناد به دلایل جدید، درخواست اعاده دادرسی می‌کند.

مهران عبدالله‌پور به ایرنا گفت: با تقاضای اعاده دادرسی موکلم با وجود اینکه رسیدگی به آن بسیار هم طولانی بود، مخالفت شد و این در حالی است که دادیار دیوان عالی کشور حداقل در دو مورد موکل من را مجرم ندانسته بود. عبدالله‌پور افزود: چون معتقدم موکلم بی گناه بوده و در رأی دادگاه به دلایل ما توجه نشده است، برای اثبات بی‌گناهی موکلم، دوباره درخواست اعاده دادرسی می‌دهیم و از همه راه‌های حقوقی و قضایی برای اثبات بی گناهی استفاده می‌کنیم.

پرونده سرکرده عرفان حلقه  در دیوان عالی


 
وکیل مدافع محمدعلی طاهری سرکرده گروه موسوم به «عرفان حلقه» گفت که پرونده موکلش برای رسیدگی در مرحله تجدید نظرخواهی به دیوان عالی کشور می‌رود. 

سید محمود علیزاده طباطبایی روز گذشته در گفت‌وگو با ایرنا درباره آخرین وضعیت پرونده طاهری اظهار داشت: پرونده موکلم برای رسیدگی در مرحله تجدید نظر به شعبه 36 دادگاه تجدید نظر استان تهران ارسال شده بود که قرار است دادگاه تجدید نظر استان، قرار عدم صلاحیت صادر و پرونده را برای رسیدگی به دیوان عالی کشور ارسال کند. وکیل دادگستری با بیان اینکه موکلش از بند دو الف به زندان تهران بزرگ منتقل شده است، افزود: با توجه به اینکه اتهام موکلم، افساد فی الارض است، رسیدگی به آن در صلاحیت دیوان عالی کشور قرار دارد.

آرمان

واکنش وزیر ارتباطات به اظهارات اژه‌ای

آذری جهرمی وزیر ارتباطات در صفحه توئیتر خود نوشت؛روز یکشنبه سخنگوی محترم دستگاه قضا از آغاز برخورد با متخلفان ارزی خبر داد. خوشبختانه روند شفاف سازی مسیر مناسبی در پیش گرفته است. البته هنوز بخش بزرگتری از لیست‌های ارز تخصیصی ۴۲۰۰ تومانی منتشر نشده است. انتشار آن‌ها و بهره گیری از نظارت افکار عمومی و کشف پلشتی‌ها ضرورتی مهم است.

لوایح تامین امنیت زنان در مراحل نهایی

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: لوایح تامین امنیت زنان در مقابل خشونت و حمایت از کودکان و نوجوانان از جمله پیگیری‌های مستمر این معاونت با همکاری بانوان نماینده مجلس و در راستای حمایت از دختران امروز و مادران فردای کشور مراحل نهایی را طی می‌کنند. معصومه ابتکار گفت: از سوی دیگر در جوامعی که به نام آزادی، به دختران مانند کالای مصرفی نگریسته می‌شود نیز آسیب‌های روانی بسیار بر آنان وارد شده و تبعات گسترده اجتماعی آن اکنون با پویش‌هایی مانند «me too» علیه سوءاستفاده‌های جنسی در محیط‌های کاری بروز و ظهور یافته است.

گفت‌وگو با ترامپ درباره ایران و سوریه

«بنیامین نتانیاهو» در نشست هفتگی کابینه رژیم صهیونیستی اعلام کرد که با ترامپ پیش از نشست مشترک روسای جمهور آمریکا و روسیه که قرار است روز دوشنبه در هلسینکی برگزار شود، درباره ایران و سوریه گفت‌وگو کرده است. نتانیاهو افزود: روز شنبه به صورت تلفنی با ترامپ درباره موضوعات دیپلماتیک و امنیتی و نیز درباره ایران و سوریه گفت‌وگو کرده است. وی در ادامه اظهارات خود از ترامپ به دلیل موضعش در برابر ایران قدردانی کرد و افزود: از ترامپ به دلیل موضع قاطع در برابر ایران تشکر کردم. نتانیاهو در ادامه اظهاراتش مدعی آنچه تأثیر موضع قاطع ترامپ بر ایران خواند، شد.

زمان دادگاه پرونده رسانه‌های متهم به تخلفات انتخاباتی

دادگاه رسیدگی به پرونده مدیران مسئول و عامل هفت رسانه که در ایام انتخابات ریاست جمهوری خلاف قانون عمل کرده بودند، 14 شهریور در دادگاه کارکنان دولت برگزار می‌شود. پیشتر دادگاه رسیدگی به پرونده مدیران خبرگزاری‌های مهر، فارس، تسنیم، سایت مشرق و روزنامه‌های جوان، کیهان و همشهری 12 تیر تعیین وقت شده بود اما با درخواست استمهال متهمان، قاضی پرونده جلسه دادگاه را تجدید کرد. پیشتر دادگاه رسیدگی به پرونده مدیران خبرگزاری‌های مهر، فارس، تسنیم، سایت مشرق و روزنامه‌های جوان، کیهان و همشهری 12 تیر تعیین وقت شده بود اما با درخواست استمهال متهمان، قاضی پرونده جلسه دادگاه را تجدید کرد.

زنان، مردان را کنار می‌زنند

خطیب جمعه مشهد با بیان اینکه زن و مرد با توجه به تمایزات ساختاری خود وظایف و حقوق متفاوتی در زندگی اجتماعی دارند، خاطرنشان کرد: آن مسأله‌ای که امروز اسلام را در تقابل با سایر مکاتب قرار می‌دهد موقعیت اجتماعی زن در زندگی جمعی انسانی است. زن از نظر ویژگیهای خاص خود نقش ویژه‌ای دارد و همین طور مرد هم دارای نقش ویژه‌ای است که زن نباید ایفاگر آن شود. آیت‌ا... علم الهدی افزود: البته این به آن معنا نیست که زنان نمی‌توانند کار مردان را انجام دهند و یا بالعکس، بلکه به این معناست که هر کدام دارای جایگاه ویژه خود هستند. متاسفانه امروز زنان در برخی موارد به عرصه‌هایی که در شأن مردان است وارد می‌شوند و مردها را کنار می‌زنند.

قاتل مریم فرجی دستگیر شد

دادستان عمومی و انقلاب شهرستان فردیس در مورد مفقود شدن خانم مریم فرجی گفت: فردی که نامزد سابق این خانم بود چند روز قبل دستگیر شد و با توجه به دلایل و شواهد کافی به قتل وی اعتراف کرد.جهانشاهلو در گفت‌وگو با میزان در خصوص مفقود شدن خانم مریم فرجی که خبر قتل وی در فضای مجازی در حال نشر است اظهار کرد: فردی که نامزد سابق این فرد بود چند روز قبل دستگیر شد و با توجه به دلایل و شواهد کافی به قتل مریم فرجی اعتراف کرد. وی افزود: جسد مقتول که در باغ خواهر قاتل دفن شده بود خارج و جهت اقدامات قانونی به پزشکی قانونی تحویل شد.این مقام قضایی عنوان کرد: رویکرد دادستانی بر این است که از اطلاع رسانی پرونده‌های جنایی که آرامش شهروندان را بر هم می‌ریزد اجنتاب می‌کند، اما در مواردی که جنبه پیشگیری دارد یا آبروی افراد یا ارگانی لازم است حفظ شود اطلاع‌رسانی خواهد شد.

استیضاح وزیر اقتصاد با 90 امضا

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه تیم اقتصادی دولت را در بروز مشکلات اقتصادی مقصر می‌دانیم، گفت: استیضاح وزیر اقتصاد را با ۹۰ امضا تحویل هیأت رئیسه داده ایم. حسینعلی حاجی دلیگانی با اعلام اینکه مشکلات فعلی اقتصادی درپی تحریم‌های عملیاتی و تهدیدات رخ نداده است، افزود: «با این وجود ظرف ماه‌های گذشته ثبات اقتصادی را از دست داده ایم.» وی بخش عمده مشکلات اقتصادی را ناظر بر ضعف مدیریت دانست و گفت: «تیم اقتصادی دولت را در بروز مشکلات مقصر می‌دانیم. چون یا با هم هماهنگ نیستند و یا به وظایف خود عمل نمی‌کنند.» حاجی دلیگانی با اعلام اینکه مجلس از اختیارات خود و بر اساس قانون اساسی در قبال وزرا کوتاه نخواهد آمد، اظهار کرد:«استیضاح وزیر اقتصاد را با 90 امضا تحویل هیات رئیسه داده‌ایم و در برابر وزرای دیگر نیز اگر لازم باشد از ابزار قانونی استفاده می‌کنیم.»

دستور روحانی سریع اجرا می‌شود

معاون حقوقی رئیس جمهور گفت: دستور رئیس جمهور مبنی بر «تجمیع و ارزیابی همه گزارش‌ها و تحقیقات انجام شده، اعلام جرم به مقامات قضائی، اقدام به طرح شکایت کیفری و هر اقدام حقوقی لازم دیگر برای احقاق حقوق عمومی»را در اولویت کارهای معاونت حقوقی قرار داده‌ایم. لعیا جنیدی در ارتباط با دستور رئیس جمهور مبنی بر ضرورت تجمیع و ارزیابی همه گزارش‌ها و تحقیقات انجام شده، اعلام جرم به مقامات قضایی، اقدام به طرح شکایت کیفری و هر اقدام حقوقی لازم دیگر برای احقاق حقوق عمومی اظهار کرد: همه کسانی که باید در درون معاونت در این حوزه همکاری کنند برای تجمیع گزارش‌ها و ارزیابی آن‌ها و همچنین تهیه متن شکواییه آماده هستند؛ همین امروز مجموعه گزارش‌هایی آماده شده، به ما رسید و همین امروز جلسه‌ای در این باب تشکیل شد. وی ادامه داد: در بین همه کارگروه‌ها گفته‌ایم، کارهای دیگر را فعلا کنار بگذارند تا این کار را انجام دهیم . رسیدگی به دستور اخیر رئیس جمهور بر هر کاری مقدم است. ان شاء‌ا...می‌خواهیم هر طور که شده خیلی سریع این کار را انجام دهیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۰۹:۴۶ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۵
    1 0
    شما اگه راست میگین روزی 500 نفر را اعدام کنید تا مردم خوشحال و راضی شوند از حکومت. مردم ایران حکومت مقتدر و اعدام کن را دوست دارند . باید مثل رضا شاه همه را بریزید توی تنور
  • IR ۱۰:۰۴ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۵
    2 0
    در پی بی عملکرد بودن دولت اصلاحات گفتند که خاتمی می خواست بسازد ولی رفسنجانی نمی گذارد و در خصوص دولت تقدیر امید هم این اصلاح طلبان صورت قرمز بدون هیچ نوع خجالت و عذاب وجدان می گویند که دولت هیچکاره است ؟؟فقط این را بگویم که درآمد هر سال این دولت برابر کل درآمد دولت های قبل است !!!؟؟؟کمی فکر و تحقیق خوب است
  • IR ۱۴:۲۱ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۵
    2 0
    از مسؤلین سایت مشرق می خواهم که با بررسی کوتاهی از تغییرات در مواضع فکری این علی آقای مطهری طی یک دهه گذشته، جدول زمانی "دگردیسی ها" اش را تهیه و منتشر نمایند..... در مورد برجام هم گفت حتی 20 دقیقه هم برای بررسی سند برجام زیاد است. یا هر از گاهی سنگ فتنه گران در حصر را به سینه می زند. و حالا هم پاچه شورای نگهبان را می گیرد. واقعا" که این بچه متوهم قابل ترحم است.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس