اخبارویژه

سرپرست دادگاه‌های کیفری یک استان تهران، از متواری شدن یکی از متهمان پرونده مؤسسه مالی و اعتباری ثامن‌الحجج خبر داد.

سرویس سیاست مشرق - روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.

*********

کیهان

نیویورکر: دولت بی‌آبروی آمریکا نمی‌تواند از حقوق زنان ایران دفاع کند


یک هفته‌نامه آمریکایی تصریح کرد ادعای دفاع مقامات آمریکایی از حقوق زنان در ایران، از سر دروغ و سودجویی است.


مجله نیویورکر در گزارشی نوشت: دفاع پمپئو وزیر خارجه آمریکا  ازحقوق زنان در ایران، پیرو راهبرد منفعت‌طلبانه واشنگتن‌ است و وی نماینده دولتی است که شخص رئیس جمهور آن متهم به تجاوز جنسی است.


در اوایل ماه دسامبر (آذرماه) سال گذشته میلادی، تصویری در شبکه اجتماعی اینستاگرام منتشر شد که در آن زنی را که بر روی جعبه تقسیم برق در خیابان انقلاب تهران در حالی که روسری سفید رنگ خود را به نشانه اعتراض بر سر چوبی به اهتزاز درآورده بود، نشان می‌داد. آن زن «ویدا موحد» نام داشت. ]این فرد عضو سازمان تروریستی منافقین از آب درآمد[  ماه بعد، یک زن 32 ساله به نام «نرگس حسینی» همین کار را تکرار کرد.


این زنان در اخبار و رسانه‌های اجتماعی، «دختران خیابان انقلاب» لقب گرفتند.


در پی این اقدامات شبکه‌های اجتماعی  خواستار آزادی حجاب شدند.


اما این اتفاقات در ایالات متحده برای رسیدن به اهداف دیگری مورد استفاده قرار گرفت. به گونه‌ای که تیتر نخست بسیاری از روزنامه‌ها به دختران خیابان انقلاب اختصاص پیدا کرد و «هشتگ می تو» در توئیتر ترند شد و دولت ترامپ تلاش کرد از این اتفاق علیه جمهوری اسلامی ایران و ترویج سیاست تغییر رژیم در تهران استفاده کند؛  به گونه‌ای که «مایک پمپئو» وزیر امور خارجه، از لحظه‌ای که آمریکا از برجام خارج شده، زنان ایرانی را در مرکز راهبردی سیاست جدید دولت خود در قبال ایران قرار داده است.


وی در یک سخنرانی مهم سیاسی در «‌بنیاد هرتیج» (اندیشکده‌ای محافظه‌کار در واشنگتن) گفت که تظاهرات زنان ایرانی نشانه آشکار شکاف در حال رشد میان ایرانیان و حکومت آنها است.


از آن زمان پمپئو تبدیل شد به یکی از وزرای امور خارجه آمریکا که در تاریخ این کشور بیشترین تمرکز را بر روی جنبش زنان در ایران داشته است.


او در یکی از توئیت‌هایش بر روی یک نمودار خطی افزایش تظاهرات زنان در ایران را نشان داد که در کنار آن تصویر زنی که مشت‌هایش را گره کرده بود به چشم می‌خورد هرچند پمپئو برای این نمودار هیچ منبعی ارائه نداد و محور Y  نمودار وی هم نامشخص بود. در ماه ژوئن (خردادماه)،حساب کاربری توییتر زبان فارسی وزارت امور خارجه آمریکا طرح مشابهی را برای زنان ایرانی آغاز کرد و با توجه به حساسیت شرکت تیم ملی فوتبال ایران در مسابقات جام جهانی فوتبال، این سؤال را مطرح کرد که آیا باید به زنان حق ورود به ورزشگاه داده شود یا خیر. روز دوشنبه نیز وزارت امور خارجه در توئیتی دیگر نوشت: «واقعا از چه چیزی می‌ترسید؟» و به کمپین حمایت از چند زن دستگیر شده که در شبکه اینستاگرام بدون حجاب رقصیده بودند، پیوست.


«نیکی اخوان» استاد دانشگاه کاتولیک و نویسنده در این خصوص گفت: راهبرد دولت آمریکا یادآور تاکتیک‌های دوران جنگ سرد است.


اما آشکار است که دفاع پمپئو از حقوق زنان در ایران، پیرو راهبرد منفعت‌طلبانه واشنگتن است. علاوه بر این فراموش نکنیم وی نماینده دولتی است که مقامات متعددی از آن از جمله شخص رئیس‌جمهوری متهم به تجاوز جنسی بوده و دو تن از اعضای کابینه وی نیز به دلیل ارتکاب به خشونت خانگی و آزار و اذیت جنسی از سمت خود استعفا داده‌اند.


از سوی دیگر پمپئو در خاورمیانه، از کشورهایی مانند عربستان سعودی که یکی از شدیدترین قوانین تبعیض جنسیتی در جهان را داراست، حمایت می‌کند.




بزک آمریکا... دلار 9 هزار تومانی و فرار به جلوی روزنامه شرق


روزنامه بزک‌کننده اعتماد به آمریکا، به جای توضیح درباره سوء مدیریت شدید و نتایج اقتصادی منفی آن، به دکتر جلیلی حمله کرد!


روزنامه شرق (همان روزنامه‌ای که مدعی بود «امضای کری تضمین است») در یادداشتی با عنوان «رویکرد جلیلی و این اقتصاد» نوشت: عنوان «جلیلی» شاید برای بسیاری از افراد یادآور سیاست‌مداری باشد که شش سال مسئول مذاکرات پرونده هسته‌ای ایران بود. اما برای نگارنده «جلیلی» عنوان کلی نوعی نگرش به اقتصاد و سیاست کشور است که ممکن است در برنامه انتخاباتی نامزدی دیگر یا برخی احزاب همسو نیز دیده شود.


مهمترین ویژگی‌های رویکرد جلیلی به اقتصاد و سیاست را به شرح زیر می‌توان خلاصه کرد:


1- تقدم سیاست و امنیت بر اقتصاد و معیشت: در چند دهه گذشته اقتصاد ایران معمولاً زیر سایه سنگین سیاست قرار داشته و به قول رئیس‌جمهور روحانی، به سیاست خارجی و داخلی یارانه پرداخت شده است. برخی از فعالان سیاسی که مدافع شیوه فعلی هستند، معتقدند رشد اقتصادی و بهبود وضع معیشت مردم اهمیت کمتری نسبت به اهداف سیاسی دارد. آنان در مقابل هزینه‌هایی که این رویکرد به اقتصاد خانوارها تحمیل می‌کند، مردم (البته فقط عامه مردم!) را به روزی یک وعده غذا خوردن و قانع بودن به اشکنه دعوت می‌کنند. سخنان رئیس‌جمهور روحانی در دی ماه 93 را می‌توان در تقابل با این نگاه حاکم دانست که می‌گفت بگذاریم یک دهه هم سیاستمان به اقتصادمان یارانه بدهد. رویکرد جلیلی سرسختانه از تقدم سیاست بر اقتصاد دفاع می‌کند و از تحمیل هزینه برعامه مردم و کوچک‌تر شدن سفره آنان هراسی ندارد.


2- بی‌اعتنایی به ضرورت تعامل با جهان.


3- کم‌توجهی به شایسته‌سالاری: اینان گرایش سیاسی و باورمندی مدیران را بسیار مهم‌تر از تخصص و دانش می‌دانند.


4- بزرگ دیدن خود و کوچک دیدن دشمنان: همان گونه که خود کوچک‌انگاری و باور نداشتن به توانایی‌های خود می‌تواند سد راه پیشرفت فرد یا جامعه شود، خودبزرگ‌پنداری هم ضرر و زیان خاص خود را دارد.


5- کم اهمیت دانستن نظرخواهی از مردم.»


نویسنده روزنامه شرق توضیح نمی‌دهد که آیا در زمان تصدی دکتر جلیلی دلار از 3300 تومان به 9 هزار تومان رسید یا در زمان مدیریت دولت فعلی (دولت برجام)؟! آیا در زمان جدید سکه از 900 هزار تومان به نزدیک 3 میلیون تومان افزایش پیدا کرد یا در دولت برجام؟!


ثانیاً دولت فعلی و تیم مذاکره‌کننده‌اش، از اقتصاد مردم و فناوری‌های ملی، بیشتر برای غرب یارانه ‌دارد تا دکتر جلیلی و دولت ماقبل دولت فعلی؟! آیا جلیلی بود که امتیازهای هنگفت و یکطرفه، اقتصادی به شرکت‌های بدعهد فرانسوی واگذار کرد و تراز تجاری ایران را منفی نمود و سرمایه‌گذار خارجی را با وجود همه شعارها کاهش داد یا دولت فعلی با همه ادعاهایش که یک میلیارد دلار کمتر از دولت ماقبل خود سرمایه‌گذاری خارجی جذب کرد؟!


ثالثاً آیا در دولت ماقبل دولت روحانی، به جهان غیر آمریکا و اروپا بی‌اعتنایی شد و از فرصت‌های مهم تعامل با همه جهان محروم شدیم یا در دولت فعلی؟! چرا قیمت نفت از 140 دلار در اثر برجام به 40-50 دلار سقوط کرد؟!


رابعاً آیا شایسته‌سالاری یعنی به کار گماشتن دوتابعیتی‌ها و مجرمان و مفسدان نظیر دری اصفهانی، مدیران نجومی‌بگیر، هیئت مدیره اختلاس‌گر صندوق ذخیره فرهنگیان و...؟! آیا گماشتن مدیرانی که خود را نماینده واردات شرکت‌های خارجی دیدند و کمر تولید ملی را شکستند، شایسته‌سالاری بود؟ و آیا شنیدن صدای مردم، یعنی سیاست‌بازی طیفی که تمام مطالبات اقتصادی و معیشتی و مشروع مردم را سیاسی جا زدند و تا همین اواخر، سختی‌های زندگی مردم را منکر شدند؟!
 


مشکل FATF برنامه اجرایی آن است و نه اصل مبارزه با پولشویی و تروریسم


مهم‌ترین موضوع درباره FATF و ملحقات آن، عدم اطلاع جدی و ضعف دانش فنی مدافعان آن است.


روزنامه جام‌جم در یادداشتی نوشت: FATF یک نهاد بین‌الدولی مشاوره‌ای صرفاً در حوزه ریسک پولشویی است که بعدها حوزه ریسک تأمین مالی تروریسم و اشاعه سلاح‌های کشتار جمعی را هم به حوزه خود افزوده است. برخلاف تصور سیاسیون مدافع برنامه اجرایی FATF مسئله روابط بین ایران و FATF به اجرای یک استاندارد بین‌المللی جهان‌روا برنمی‌گردد. توضیح آنکه اسناد FATF پنج لایه دارد؛ نخست لایه استاندارد 2012 که همان توصیه‌های 40 گانه است و همانی است که بانک مرکزی ایران ترجمه آن را منتشر کرد و این تلقی را فراهم آورد که مخالفان برنامه اجرایی FATF در حال مخالفت با این توصیه‌ها هستند حال آنکه این استانداردها به خودی خود فاقد اثر اجرایی هستند و در سلسله مراتب اسناد کلی‌ترین و غیراجرایی‌ترین مرتبه را دارند.


لایه دوم تفاسیر است که به عنوان یک ادامه بر استانداردها در سال 2012 الصاق شده است و البته طی این سال‌ها بارها دستخوش تغییر شده است.


لایه سوم روش‌شناسی FATF برای تعیین ریسک پولشویی است که در سندی جداگانه مورد تأیید قرار گرفته است و نحوه رتبه‌بندی و گزارش‌گیری و ایجاد ارزیابی‌های دوجانبه را مشخص می‌کند. لایه چهارم گزارش‌های دوجانبه است که بین هر کشور (به صورت جداگانه و بدون ارتباط با چارچوب سایر کشورها) برای ارزیابی ریسک‌های پولشویی، تامین مالی تروریسم و ‌اشاعه ایجاد می‌شود.


لایه پنجم برنامه اجرایی است که بین هر کشور دارای ریسک که اسم آن در بیانیه عمومی مجمع FATF آمده باشد و اداره کشورهای دارای ریسک بالا ذیل دفتر مدیریت FATF تدوین می‌شود تا در طی یک فرآیند گام به گام ساختار کنترل ریسک پولشویی را در آن کشور اصلاح کند و سپس این اصلاحات را با همکاری عضو یا گروه ارزیاب، ارزیابی نماید. این لایه پنجم مهم‌ترین لایه اسناد FATF است که ماهیت کاملاً اجرایی دارد و بسیاری از وجوه مالیه حکمرانی یک کشور را به جبر یا اختیار تغییر شکل می‌دهد.


ایران ابتدا به عنوان یک کشور قرار گرفته در لیست سیاه در بیانیه‌های مجمع FATF هدف اقدامات متقابل FATF قرار گرفت و بعدتر به ازای تعلیق این اقدامات متقابل وارد تدوین یک برنامه اجرایی با FATF شد.


برنامه اجرایی حاصل یکی از سخت‌گیرانه‌ترین و تلخ‌ترین برنامه‌های اجرایی FATF تا آن زمان بود. آنچه مخالفان برنامه FATF به آن ایراد دارند همین برنامه اجرایی است و نه مبارزه با پولشویی، نه مبارزه با تروریسم و نه حتی تعامل با FATF مورد مخالفت این گروه نیست.


مهم‌ترین و جدی‌ترین مشکل برنامه اجرایی FATF سخت‌گیری آن درباره شناخت ذینفع نهایی است. برنامه اجرایی FATF از واحد اطلاعات مالی (FIU) مستقر در وزارت اقتصاد می‌خواهد که مستقلاً به گزارش‌دهی در موارد مورد تقاضای FIU‌های خارجی درباره تراکنش‌های مورد پرسش طرف خارجی بپردازد به نحوی که دسترسی به ذینفع نهایی هر تراکنش برای طرف خارجی مقدور باشد.


در شرایطی که تحریم‌های آمریکا توسعه‌یافته و امکان تبدیل شدن از تحریم‌های موضوعی به تحریم‌های مصداقی را بیش از هر زمان دیگری دارا است ایجاد چنین زیرساخت قوی‌ای برای گزارش‌گیری از تراکنش‌های ریالی در کنار ساختار گزارش‌دهی سوئیفت روی تراکنش‌های ارزی عملاً به معنای بسیار گزنده کردن تحریم‌های آمریکاست. از طرف دیگر در تحریم‌های مصداقی طرف‌های تجاری مالی داخلی از آنجا که می‌دانند طرف آمریکایی از طریق ذره‌بین گزارش‌دهی FIU امکان اطلاع از تراکنش‌های آنها با اعضای ایرانی فهرست تحریم‌های آمریکا را دارد خود داوطلبانه از خدمات‌دهی به این نهادها (که بخش‌های مهمی از قوه مجریه و سایر نهادها را شامل می‌شوند) استنکاف خواهند کرد که به نوعی داخلی شدن تحریم‌ها را به همراه دارد.


مشکل دوم به گام‌های مرتبط با تأمین مالی تروریسم و تعیین مصداق تروریسم است. برنامه اجرایی به صراحت خواستار تغییر قانون داخلی مبارزه با تأمین مالی تروریسم شده است به نحوی که استثناهای مربوط به گروه‌های آزادی‌بخش یا مانند آن باقی نماند. از طرف دیگر در بند 6 از کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریسم (که حضور در آن خواست برنامه اجرایی است و بررسی آن دو ماه به تأخیر افتاد) به صراحت حق تحفظ به دلایل نژادی، مذهبی و مانند آن از اعضا گرفته شده است.


از طرف دیگر برنامه اجرایی به صراحت خواستار پیروی ایران از مصادیق تروریسم در قطعنامه‌های سازمان ملل و مبارزه با تأمین مالی آن شده که اگرچه اکنون صرفاً شامل القاعده، طالبان و داعش است ولی درباره آینده آن و شمول بر موارد جدید نمی‌توان مطمئن بود. وقتی بدانیم که سازمان صنایع دفاع ایران (البته به دلایل غیرتروریستی) اکنون تحت تحریم سازمان ملل است متوجه می‌شویم که این فهرست در آینده به راحتی ممکن است شامل نهادهای رسمی و قانونی داخل ایران هم بشود.


شایان ذکر است به صراحت کنوانسیون از زمان تقاضا برای خروج، صرفاً بعد از گذشت یک سال خروج نافذ خواهد بود.


نگرانی اول درباره اجرا یا عدم اجرای ایران نیست بلکه حضور در کنوانسیون و ملاک قرار گرفتن تعهدات ایران در این زمینه یک مستمسک حقوقی عالی برای شکایت از ایران و آغاز دور جدیدی از تحریم‌هاست.
 


برجام، دلار 3300 تومانی را 3 برابر کرد


یک سایت دولتی می‌گوید بدون برجام، اتفاقات سال 97 در سال 92 گریبانگیر کشور شد! خبر آن‌لاین نوشت: تحریمها در دولت دوم احمدی‌نژاد به تدریج آغاز شد، اما رفتارهای ناشیانه او در برابر فشارهای بین‌المللی، ناتوانی‌های تیم اقتصادی دولتش را تشدید کرد. او سرخوش از صدها میلیارد دلاری که از فروش نفت- که قیمتش به 140 دلار رسیده بود- به دست آمده بود دلارها را خرج واردات بی‌حساب و کتاب کرد و به جای آنکه این ثروت کلان را صرف زیرساخت‌ها کند، عملا هدر داد و خزانه‌ای ضعیف را به دولت بعد از خود سپرد.


خبر آن‌لاین می‌افزاید: برجام، با فشارهای سیاسی مخالفان در داخل رو به رو شد. همین مخالفت‌ها عملا امکان جذب سرمایه‌گذاری خارجی در کشور را کاهش داد. در واقع اگر برجام با سرعت بیشتری به سرانجام می‌رسید، دهها میلیارد دلار سرمایه خارجی وارد کشور می‌شد و حتی اگر آمریکا بعد از روی کارآمدن ترامپ هم برجام را نقض می‌کرد، سرمایه‌های جذب شده مشکلات اقتصادی کشور را تا مدتها حل می‌کرد و امکان تحریم‌های جدید را عملا منتفی می‌ساخت.


به هر تقدیر آمریکا از برجام خارج شد و دورنمای کنونی اقتصاد ایران آن است که با اروپایی‌ها و روسها و چینی‌ها، نمی‌توان آینده‌ای مطمئن را رقم زد.


مغالطه این سایت دولتی در حالی است که قبل از برجام - با وجود همه سوءمدیریت‌ها و رهاشدگی برخی از امور در 2 سال آخر دولت احمدی‌نژاد- قیمت دلار 3300 تومان بود اما دی و بهمن سال ۹۶ در حالی که هنوز آمریکا در برجام بود، قیمت دلار به نزدیکی 7 هزار تومان و بعدها به 9 هزارتومان رسید. همچنین قبل از دولت فعلی و بدون برجام 4/5 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی در کشور انجام شده بود که پس از برجام با وجود همه هیاهوها 3 میلیارد دلار سرمایه خارجی جذب شد و شرکت‌هایی مانند توتال و پژو نیز در میانه راه زیر قول خود زدند.


نکته دیگر اینکه سرنوشت برخی قراردادها نظیر توتال، ایرباس و بوئینگ، پژو و... هم‌اکنون روشن است. چنان که توتال و پژو با وجود امضای قرارداد زیر تعهدشان زدند. اما سایت حامی دولت با وجود توضیح درباره بی‌چفت و بست بودن این قراردادهای یکطرفه ترجیح می‌دهد مخالفت‌ها را مانع جذب سرمایه‌گذاری خارجی نشان دهد. واقعیت این است که ادعا شد برجام 200 میلیارد دلار سرمایه خارجی جذب می‌کند اما در عمل 3 میلیارد دلار - یک میلیارد دلار قبل از پسابرجام- سرمایه خارجی جذب شد و شرکت‌های خارجی بیشتر ترجیح می‌دهند کالاهای مصرفی و تجملی- یا دارای مشابه داخلی - به ایران صادر کنند و ارزهای کمیاب را از کشور خارج نمایند.


در واقع می‌توان ادعا کرد این برجام بود که شرایطی دشوارتر از شرایط سال 92 را به کشور تحمیل کرد و موجب تشدید رکود اقتصادی و کاهش ارزش پول ملی شد. ضمنا باید یادآور شد افزایش‌های 35 تا 130 درصدی نرخ مسکن، خودرو، سکه و ارز مربوط به یک سال اخیر است و نه یک ماه اخیر که ترامپ از برجام خارج شد.

خراسان

دردسرهای سربازان امریه برای برخی دستگاه های دولتی


بر اساس ابلاغیه جدید یک مقام مسئول به تعدادی از سازمان ها و ادارات دولتی، با اشاره به این که بررسی اسناد مالی و فیش های واریزی تعدادی از دستگاه های اجرایی نشان می دهد بابت بیمه درمانی، آموزش، حقوق و دیگر خدمات مربوط به سربازان امریه در ادارات مذکور، نشان می دهد بیش از 100 میلیون تومان کسری و بدهی دولتی وجود دارد، از مدیران مربوطه خواسته شده با بررسی مدارک مربوط به سربازان مذکور طی 10 سال اخیر، مستندات مربوط به پرداخت این موارد را استخراج و ارسال کنند.


رفتار عجیب یک وزیر درباره برگزاری یک نشست بین المللی


گزارش روزهای اخیر یکی از اعضای اقتصادی کابینه به مسئولان ارشد اجرایی نشان می دهد در حالی که بر اساس مصوبه یکی از شوراهای زیر مجموعه سازمان ملل در اوایل سال گذشته، موافقت شده است که کشورمان در پاییز امسال میزبان اجلاس وزیران کشورهای آسیا و اقیانوسیه درباره موضوعات مورد توافق باشد، وزیر مربوطه هنوز مجوز هیئت دولت را بر اساس آیین نامه چگونگی برگزاری گردهمایی‌های بین ‌المللی مبنی بر اخذ مصوبه کابینه، شش ماه قبل از برگزاری کسب نکرده است.

ایران

خریداران نفت ایران زیر بار تحریم‌های امریکا نمی‌روند

یک شبکه خبری شرق آسیا گزارش کرد «خریداران نفت ایران به دلیل نیاز مبرمی که به انرژی و نفت این کشور دارند، تسلیم تحریم‌های امریکا نخواهند شد.» به گزارش ایرنا، آسیا تایمز گزارش کرد شرکت‌ها و پالایشگاه‌های نفتی در کره جنوبی، ژاپن، چین و هند به نفت ایران نیاز دارند و در برخی از پالایشگاه‌ها این نیاز بسیار بالاست.

این گزارش می‌افزاید برای نمونه شرکت نفتی «ساینوپک» چین برای تأمین نفت پالایشگاه‌های خود در استان‌های مختلف بشدت به نفت ایران نیاز دارد. آسیا تایمز می نویسد هند و چین به عنوان مصرف کننده بزرگ نفت نمی‌توانند و نمی‌خواهند واردات نفت از ایران را متوقف کنند. این شبکه می‌افزاید کشورهای ژاپن و کره جنوبی هم که از سوی امریکا تحت فشار قرار گرفته‌اند در حال رایزنی با واشنگتن برای گرفتن معافیت هستند، زیرا بازار آنها آسیب‌پذیری بالایی دارد و کاهش واردات نفت از ایران و بالا رفتن بهای نفت در بازار بین‌المللی به آنها خسارت زیادی می‌زند.

 پیشنهاد آشنا درباره محصورین

حسام‌الدین آشنا، مشاور رئیس جمهوری خواستار رفع حصر از ثلاثه محصورین شد، همان گونه که امیرانتظام از زندان اخراج شد! به گزارش «ایران»، آشنا در توئیتی نوشت: «روزی فکر کردند در زندان بماند بهتر است یا نه؟ نتیجه این شد که او را از حبس اخراج کردند. کاش امروز فکر کنند که در منزل بمانند بهتر است یا نه؟ کافی است در باز بماند و مأموران از منزل خارج شوند. هیچ اتفاق بدی نخواهد افتاد.

آرزوی ترامپ برای گفت‌وگو با ایران

رئیس جمهوری امریکا در پاسخ به سؤالی درباره افزایش تنش میان ایالات متحده و ایران گفت: موافقم که ممکن است بین ما و آنها تنش باشد. با این حال، آنها اکنون در مقایسه با گذشته، با احترام بسیار بیشتری با ما برخورد می‌کنند .به گزارش برنا، وی افزود: می دانم که مشکلات زیادی دارند و اقتصادشان در حال فروپاشی است و مطمئنم آنها بالاخره با من تماس می‌گیرند و می‌گویند بیا معامله کنیم آنها اکنون دارند مشکلات زیادی را تجربه می‌کنند.  رئیس‌ جمهوری امریکا همچنین پس از دیدار با ترزا می، نخست‌وزیر انگلیس در نشستی خبری با بیان اینکه درباره ایران با ترزا می گفت‌وگو کرده است، گفت: ایران نباید به هیچ وجه به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند و این کشور نباید هیچ وقت سلاح هسته‌ای داشته باشد.

متهم پرونده ثامن‌الحجج متواری شد

سرپرست دادگاه‌های کیفری یک استان تهران، از متواری شدن یکی از متهمان پرونده مؤسسه مالی و اعتباری ثامن‌الحجج خبر داد. محسن افتخاری روز گذشته با اعلام این خبر به ایرنا گفت: این پرونده سه متهم دارد که یکی از آنها فعلاً متواری شده است.

آرمان

هشدار رهبرانقلاب به وزیراطلاعات

حجت الاسلام محمود علوی در پی اظهارات اخیر خود درباره عدم برخورد با مفسدان اقتصادی هشدار گرفت.

به گزارش تسنیم، برخی شنیده‌ها حاکی است در پی اظهارات اخیر منتشر شده از سوی حجت الاسلام سید محمود علوی مبنی بر اینکه نباید با مفسدان اقتصادی با تندی برخورد کرد، رهبر معظم انقلاب به حجت‌الاسلام علوی هشدار داده‌اند که این بیانات به ضرر وزارت اطلاعات و نیز به سید محمود علوی است. حجت الاسلام محمود علوی وزیر اطلاعات ۱۶ تیرماه در جلسه شورای اداری استان لرستان در سخنان خود گفته بود که نباید با متخلفان برخورد قهرآمیز (تند) شود بلکه باید با توجیه و راهنمایی از انحراف آن‌ها جلوگیری کرد.

توصیه آشنا به ناتو

مشاور فرهنگی رئیس جمهور نوشت: ناتو به جای افزایش بودجه، دشمنان خود را کاهش دهد. حسام آشنا در در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: ناتو به جای افزایش بودجه، دشمنان خود را کاهش دهد. ایران تهدید اروپا نیست بلکه سد استواری است در برابر تهدیدات تروریسم و باندهای تبه‌کار در اینسو و آنسوی مدیترانه. اروپا به جای تسلیم در برابر باج‌خواهی ترامپ راه ارزان‌تری برای تامین امنیت خود دارد: کمک به صلح‌سازی و بازسازی منطقه.

بازداشت زنی که مقابل مسجد رقصید

فردی که در شب شهادت امام جعفر صادق(ع) در مقابل مسجدی اقدام به رقاصی و انتشار آن در فضای مجازی کرده بود، توسط مامورین یکی از نهادهای امنیتی دستگیر شد. آرمان نوشت؛ پیش از این رضاصادقی، خواننده پاپ کشورمان در واکنش به حرکت برخی افراد که در اعتراض به دستگیری دختران اینستاگرامی اقدام به رقصیدن در مقابل مسجد کرده اند، با انتشار ویدئویی در صفحه شخصی خود خشم خود را از این کار بیان کرد.

اعلام برائت خانواده مسیح علی نژاد از او

نوه پدر مسیح علینژاد گفت: زنان و دختران خانواده علینژاد با بصیرت، محجبه و متعهد به آرمان‌های انقلاب اسلامی هستند و نظام جمهوری اسلامی ایران را به عنوان تنها پرچمدار حفظ ایمان و حجاب فاطمی در تمام دنیا می‌شناسند. فرارو نوشت؛ وی ادامه داد: ما وارثان حیا و حجاب حضرت فاطمه زهرا (س)‌ هستیم. نوه ارشد خانواده علینژاد در ادامه یادآور شد: به نمایندگی از خانواده کوچک اما انقلابی و متعهد به آرمان‌های انقلاب اسلامی اعلام می‌کنیم که خط قرمز ما حفظ آرمان‌های نظام جمهوری اسلامی ایران، حمایت و پاسداری از حریم ولایت فقیه و احیا و تداوم حیا و حجاب زنان و دختران عزیزمان است. وی تصریح کرد: چنانچه هر کسی حتی جگر گوشه ما حتی عصاره وجود و پاره تن ما قدمی یا قلمی برخلاف خطوط قرمز مردم غیور این سرزمین بزند ما نیز در کنار مردم مسلمان و غیرتمند ایران در برابر او ایستادگی خواهیم کرد.

فرود پرواز تهران – بمبئی در زاهدان

هواپیمای ایرباس ۳۰۰ مسیر تهران - بمبئی به دلیل شرایط نامساعد جوی در مقصد در زاهدان به زمین نشست. میزان نوشت؛ مدیر روابط عمومی فرودگاه بین المللی زاهدان گفت: هواپیمای ایرباس ۳۰۰ به شماره پرواز ۸۱۰ هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران که از فرودگاه امام خمینی(ره) به مقصد بمبئی هندوستان در حرکت بود ساعت ۱۳:۵۰ دقیقه به علت شرایط نامساعد جوی در مقصد ناچار به تغییر مسیر به سمت فرودگاه بین المللی زاهدان شد. پارسا افزود: سوختگیری این پرواز انجام شده و پس از بهبود شرایط جوی، این هواپیما به سمت مقصدش پرواز خواهد کرد.

بازنگری پرونده پناهجویان ایرانی در آمریکا

یک قاضی از ایالت کالفرنیای آمریکا پنجشنبه (به وقت محلی) با صدور حکمی، دستور به بازبینی پرونده نزدیک به 90 پناهجوی ایرانی ساکن اتریش داد. به گزارش رادیو عمومی ملی آمریکا، درخواست پناهندگی این افراد در تاریخ 18 فوریه (29 بهمن) به طور جمعی و بدون ذک دلیل مشخصی رد شده بود. اکنون اما برمبنای حکم دادگاه، وزارت امنیت داخلی آمریکا باید ظرف دو هفته با بررسی مجدد پرونده شاکیان، دلیل مشخصی برای رد درخواست پناهندگی هر یک ارائه دهد. به موجب این اقدام، امکان فرجام خواهی برای این افراد در آینده فراهم خواهد شد. رادیو عمومی ملی آمریکا در این رابطه می افزاید: گرچه قاضی در این پرونده به نفع پناهجویان ایرانی رای داد، سرنوشت برنامه پذیرش پناهجوی آمریکا همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

مهره‌چینی یک جریان سیاسی در کابینه

عضو اصلاح طلب مجلس گفت: جریانی به دنبال مهره‌چینی در کابینه و شروع زودهنگام تحرکات انتخاباتی است. بهرام پارسایی با اشاره به انتشار شایعات مبنی بر استعفای معاون اول رئیس‌جمهور و القای وجود اختلافات عمیق در کابینه توسط برخی جریان‌های سیاسی گفت: متاسفانه در موقعیت‌هایی که کشور درگیر مشکلات و التهاب است به جای اینکه تمام افراد با انسجام دنبال ارئه راهکار باشند تا بتوانیم در راستای منافع ملی و کاهش دغدغه مردم قدم برداریم، توان خود را برای ناامید کردن مردم به کار می‌گیرند. وی افزود: در این راستا با افرادی مواجه هستیم که ادعایشان در انقلابی بودن بیشتر است پس باید بیشتر همراهی کنند تا تنش به جامعه منتقل نشود. البته دولت هم وظیفه دارد برنامه‌های مشخص خود را در این زمینه ارائه دهد تا دغدغه‌های مردم کاهش پیدا کند.

تکذیب ردصلاحیت نمایندگان برای اظهارنظر

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوالی درباره اینکه گفته می‌شود نمایندگان در دوره نمایندگی به لحاظ نظارت شورای نگهبان و موضوع تایید صلاحیت، تحت فشار هستند و برخی از آنها از عواقب اظهارنظر خود در آینده می‌ترسند گفت: آنچه که شورای نگهبان رصد می‌کند جریان کلی است و طبق قانون نمایندگان در اظهار نظر آزاد هستند. جای هیچ نگرانی در خصوص اظهارنظر نمایندگان نیست و شورای نگهبان به خاطر اظهارنظر تاکنون نماینده‌ای را رد صلاحیت نکرده است. عباسعلی کدخدای در پاسخ به این سوال که گفته می‌شود در موضوع برجام، برخی از نمایندگان موافق برجام رد صلاحیت شده اند گفت: این اظهارات خلاف است. برجام به تصویب شورای نگهبان رسیده و چگونه امکان دارد که چیزی را که خودمان تایید کرده ایم فردی را به خاطر دفاع از آن رد صلاحیت کنیم؟درخصوص fatf هم به همین گونه است و اظهارنظر درباره آن تاثیری در بررسی صلاحیت‌ها ندارد. وی در ادامه افزود: حاضریم هرکسی که در این خصوص ادعایی دارد بنشینیم و بررسی و بحث کنیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 9
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 2
  • سهراب IR ۰۸:۱۲ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۳
    43 1
    خدا شمر را نیامرزه اما بعضی از مسئولین ما را لعنت کنه که از او بدترند ! یکی نیست به این بی غیرت ها بگه،الان درد مملکت آزادی اون سه فسیل سیاسی است؟؟؟؟!!!!
    • ۱۲:۳۳ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۳
      11 0
      آي گل گفتي كو گوش شنوا ؟
  • IR ۰۸:۵۱ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۳
    3 0
    اینها نمیدانند
  • فدایی اصلاحات US ۰۹:۳۵ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۳
    5 31
    البته بعید می دونم از مشرق جهود مسلک کاری با کامنت های اخلاقی داشته باشه ، اما به نظرم زشت بود خانواده خانم علی نژاد رو این طرف اون طرف بکشند برای برائت جستن !!! مروت نیست ، مردی نیست . یکی حالا کاری کرده ، به خانواده اش چه ؟ یعنی بخاطر یک نفر یکی دیگه باید به زحمت بیفته ؟ آقای جنتی ، آقای حسنی (ارومیه ) آقای محسن رضایی آقای ح خمینی .... همه در خانواده خودشون کسی داشتند که روی برگردوند از انقلاب
    • IR ۱۴:۴۲ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۳
      14 0
      دوست عزیزی که خودت رو فدایی اصلاحات میدونی ما فداییان اسلام ناب محمدی مانند شما نیستیم ما حتی اگر کسی جگرگوشه ی خودمان هم باشد اگر قدمی کج بگذارد جلوی آن خواهیم ایستاد نه مانند شما که هنوز که هنوز است از گنجی و مخملباف دفاع میکنید!
  • حامد IR ۱۱:۱۳ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۳
    26 0
    اکنون که دولت درمانده و دست خالی است و برجامش نابود شده و قیمت دلار سه برابر شده آقای آشنا هنوز از مشکل حصر موسوی و کروبی سخن می گوید و می گوید اگر از حصر خارج شوند اتفاقی نمی افتد! آقای آشنای اگر شما نیز بازنشسته شوید و حرف نزنید اتفاق خاصی نمی افتد. باور کنید حتی اگر رئیس جمهور و معاون اول و همه وزرا نیز به خانه خود روند و یک و ماه استراحت کنند تفاوتی ایجاد نمی شود.
  • کاویان م IR ۱۱:۳۳ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۳
    7 2
    این آقایان اصلاح طلب و طرفدارانشان مثل مردم موصل خواهان تغییر هستند و رهایی از دست حکومت مرکزی به هر قیمتی دیدید که در ورود داعش جلو آنها گوسفند قربانی کردند اما پس از چند روز از آنها تقاضای زنان و دخترانشان را برای جهاد النکا نمودند و به اجبار میپذیرفتند و خلاصه آخرش را دیدید مثل اینکه این آقایان غرب زده دل تنک داعش هستند و پذیرش فتواهای آنها .همه ما عضوی از این مملکت هستیم و اگر بلایی نازل بشود چپ و راست نمیشناسد.
  • IR ۱۲:۳۲ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۳
    1 0
    باسلام
  • IR ۱۲:۴۰ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۳
    9 1
    سربازان امام زمان ریگی را در آسمان شکار کردند چطور شده که متهم ثامن الحجج متواری شده است

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس