کد خبر 87113
تاریخ انتشار: ۴ دی ۱۳۹۰ - ۱۰:۲۶

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: تمامی سیستم‌های ناتو توسط لینکی به نام "لینک 16" با یکدیگر در ارتباط هستند که با دست یافتن ایران به پهپاد جاسوسی آمریکا می‌توانیم لینک 16 را بشکنیم و دیگر این لینک امن نخواهد بود.

به گزارش مشرق به نقل از  فارس، یاسر نوروزی عضو هیئت علمی دانشکده برق دانشگاه صنعتی امیرکبیر در نشستی با موضوع "بررسی عملکرد هواپیماهای جاسوسی از خانواده RQ170 مورد استفاده سازمان سیا" که امروز شنبه به همت بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در تالار مرکزی این دانشگاه برگزار شد، گفت: هواپیمای آمریکایی که به دست ایران افتاد رادارگریز و بدون سرنشین است و رادرگریز بودن آن با چند ترفند صورت می‌گیرد.

وی با طرح این سؤال که آیا هواپیماهای رادارگریز را می‌توان رصد کرد؟ افزود: این‌گونه هواپیماها را می‌توان رصد کرد چون تحت یک فرکانس خاص رادارگریز هستند و اغلب هدف‌های رادارگریز بالاتر از فرکانس‌های یک تا 3 گیگاهرتز هستند.

نوروزی خاطرنشان کرد: در اوایلی که آمریکا وارد منطقه شده بود هواپیماهای رادارگریز این کشور روی سایت نطنز فعال بودند که ایران راداری با ارتفاع پایین در این منطقه مستقر کرد و آمریکا از ترس این رادار دیگر هواپیماهای بدون سرنشین و رادارگریز به این منطقه اعزام نکرد.

عضو هیئت علمی دانشکده برق دانشگاه صنعتی امیرکبیر تصریح کرد: این‌گونه هواپیماها باید دارای راداری داشته باشند تا امواجی را به بیرون از محوطه خود ارسال کنند و رادار آنها خاص و از نوع LPI است.

وی با اشاره به اینکه هیچ راداری به صورت مطلق LPI  نیست، اظهار داشت: اگر استدلال شود که این هواپیما رادار LPI داشته است تجهیزاتی در کشورمان داریم که از مسافت 60 تا 70 کیلومتری می‌توانیم این هواپیماها را مشاهده کنیم.

نوروزی با بیان اینکه هواپیمایی که بدون سرنشین است باید با پایگاهی ارتباط داشته باشد، تأکید کرد: این‌گونه هواپیماها نیاز به ارتباطی امن دارند و مجبور هستند سیگنال‌های مخابراتی ارسال کنند و باید از پرش سینگالی استفاده کنند.

عضو هیئت علمی دانشکده برق دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه در بحث جنگ الکترونیک رقابت وجود دارد گفت: باید سینگال‌های این هواپیما رمزگشایی شود تا این هواپیما کنترل شود.

وی افزود: این هواپیما اگر بخواهد به پایگاه خود بازگردد باید از GPS نظامی استفاده کند که از فاصله 30 کیلومتری می‌توانیم سینگال‌های GPS آن را شناسایی کنیم.

این استاد دانشگاه با تأکید بر اینکه از نظر علمی واقعاً می‌توان این هواپیماها را به راحتی فرود آورد، خاطرنشان کرد: اگر از سامانه این هواپیما خوب استفاده شود می‌توانیم لینک‌های خارجی دشمنان را کور کنیم.

نوروزی تصریح کرد: تمامی سیستم‌های ناتو توسط لینکی به نام "لینک 16" با یکدیگر در ارتباط هستند که اطلاع کمی از این لینک‌ها داشتیم اما با دست یافتن به این پهپاد جاسوسی می‌توانیم لینک 16 را بشکنیم و دیگر این لینک امن نخواهد بود.

وی در ادامه گفت: این هواپیما GPS نظامی داشته و ادعا دارند که 10 به توان 17 سال طول می‌کشد که سیگنال این هواپیما شکسته شود که با به دست آوردن این سیگنال‌ها فضای کاری دشمن دیگر ناامن خواهد بود.

عضو هیئت علمی دانشکده برق دانشگاه صنعتی امیرکبیر تأکید کرد: اینکه ادعا می‌شود به دست آوردن این هواپیمای جاسوسی توسط ایران ناممکن بود کاملاً از نظر علمی غلط است و به دست آوردن آن برای ایران فرصت مناسبی را پیش آورده است.

نوروزی در جلسه پرسش و پاسخ دانشجویی و در پاسخ به این سؤال که کد‌های این هواپیمای جاسوسی هر 2 تا 3 ثانیه یک بار تغییر پیدا می‌کند بنابراین این هواپیما چگونه توسط ایران فرود آمده است؟ گفت: اینکه هر 2 ثانیه کلید رمز این هواپیما تغییر پیدا می‌کند از نظر علمی درست نیست.

وی افزود: این‌گونه سخنان مربوط به عوام است و در دانشگاه‌ها نباید این طور سؤال‌ها را پرسید چون اگر قرار باشد هر 2 ثانیه کلید رمز این گونه هواپیماها تغییر پیدا کند پس باید هر 2 ثانیه یک بار اطلاعات جدیدی به این هواپیماها ارسال کرد که این امر غیرعلمی است.

عضو هیئت علمی دانشکده برق دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطرنشان کرد: سیستم‌های ناتو هر 24 ساعت یک بار کلید رمز خود را تغییر می‌دهند و در زمان جنگ نیز هر 30 دقیقه یک بار کلید رمز این سیستم‌ها تغییر پیدا می‌کند.

وی افزود: مناسب است که سیستم‌های این هواپیمای جاسوسی را مهندسی معکوس کنیم اما باید توجه داشت ما از این سیستم‌ها عقب نیستیم و حتی رادارهایی در کشور ساخته شده که بسیار پیشرفته ‌هستند.

نوروزی در پاسخ به این سؤال که چرا با وجود ماهواره‌های جاسوسی که آمریکا در اختیار دارد باز هم از این هواپیماها برای جاسوسی استفاده می‌‌شود؟ گفت: ماهواره‌های جاسوسی تنها یک بار می‌توانند از روی هدف عبور کنند و باید در مدت خاص دور زمین بچرخند پس نمی‌توانند به صورت تخصصی و پیوسته نقاط هدف را کاملاً رصد کنند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: نه می‌توان ادعا کرد که در این حوزه از آمریکا پیشرفته‌تر هستیم و نه می‌توان گفت که 50 سال از آمریکا عقب‌ هستیم، ضمن اینکه محققان کشورمان سعی دارند سیستم‌های دفاعی کشور همواره به روز باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس