عطوان

تهدیدهای اسرائیلی مبنی بر بمباران سامانه موشکی «اس ۳۰۰» در خاک سوریه، تحویل این نوع سلاح را چه بسا در چارچوب «معامله‌ای» بین تل‌آویو و مسکو به تاخیر انداخته است.

به گزارش مشرق، «عبدالباری عطوان» تحلیلگر مطرح جهان عرب در سرمقاله روزنامه فرامنطقه‌ای «رای‌الیوم» به بررسی محتوای مصاحبه «بشار اسد» رئیس‌جمهوری سوریه با روزنامه انگلیسی «میل آن ساندی» پرداخته و نوشته است: برخی موارد مهمی در اظهارات بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه طی گفت‌وگویش با روزنامه «میل آن ساندی» انگلیس، که روز یکشنبه منتشر شد، آمده است؛ از اظهارات مربوط به حمایت انگلیس از سازمان «کلاه سفیدها»، که شاخه‌ای از گروه «القاعده» است و ساخت و پاخت حملات شیمیایی گرفته تا اظهارات درباره نیاتش برای نامزدی در انتخابات بعدی ریاست‌جمهوری. ولی به نظر ما، موضوع مهم در این اظهارات مربوط با تحویل سامانه موشکی اس 300 روسیه به سوریه است.

بیشتر بخوانید:

درخواست تل‌آویو از مسکو درباره اس- ۳۰۰

در پاسخ به سوالی درباره عدم تحویل این نوع سامانه موشکی پیشرفته به سوریه از سوی همپیمان روسی‌اش، بشار اسد گفت که این مساله نظامی و مربوط به طرف روسی است. این‌ها، یعنی روس‌ها، مواضع سیاسی و تاکتیک‌های نظامی خودشان را دارند که نمی‌توانیم درباره آن وارد بحث شویم.

از این پاسخ، دو نتیجه‌گیری مهم می‌توان کرد:

نخست: به رغم برخی اظهارات مسئولان روسی، که می‌گویند تحویل این سامانه موشکی در سایه تجاوزهای مستمر اسرائیل به اهدافی در عمق سوریه نزدیک شده است، ولی روسیه تاکنون این نوع از سامانه موشکی را به سوریه تحویل نداده است.

دوم: تهدیدهای اسرائیلی مبنی بر بمباران این سامانه موشکی، که توسط «آویگدور لیبرمن» و «بنیامین نتانیاهو» وزیر جنگ و نخست‌وزیر این رژیم مطرح شده است، تحویل آن را چه بسا در چارچوب «معامله‌ای» بین تل‌آیو و مسکو حداقل تاکنون به تاخیر انداخته است.

رئیس‌جمهوری سوریه به این مساله، بسیار محتاطانه اشاره کرد که تمایلی ندارد همپیمان روسی‌اش که مداخله نظامی‌اش نقش بزرگی در خنثی کردن پروژه آمریکا برای تغییر نظام سوریه ایفا کرده است را خشمگین کند. ولی اسد در عین حال حالتی از ناامیدی را نشان داد؛ چرا که رهبری سوریه به این وضعیت با ناراحتی می‌نگرد که روسیه این موشک‌ها و نسخه پیشرفته‌تر از آن یعنی «اس 400» را به کشورهای دیگری مانند ترکیه و الجزایر  به زودی به عربستان سعودی و قطر می‌فروشد ولی آن را به ارتش سوریه، که مطمئن‌ترین همپیمان روسیه در منطقه و شریک اصلی آن در جنگ علیه تروریسم است، تحویل نمی‌دهد.

روس‌ها در پاسخ به سوال‌هایی در این‌باره می‌گویند که ارتش سوریه سامانه‌های دفاع موشکی دارد که نیازهای لازم آن را پوشش می‌دهند، و به عنوان مثال می‌گویند که ارتش سوریه بیشتر حملات موشکی اسرائیل و آمریکا به پایگاه‌های نظامی «تیفور» و «الشعیرات» در نزدیکی حمص، بیش از یک سوم موشک‌های تروئیکای غربی و نیز هواپیمای جنگی اسرائیل را با موشک «اس 200» روسیه ساقط کردند. در حالی‌که این سامانه‌های موشکی زیاد پیشرفته نیستند کما این‌که آنها برای مقابله با هواپیماهای «اف 35» اسرائیل، که اخیرا به عمق سوریه حمله کرد، مناسب نیستند.

یک نظریه قوی و شایع وجود دارد که می‌گوید روسیه این روزها خواهان تنش با اسرائیل نیست آن هم در زمانی‌که این کشور میزبان مهم‌ترین رویداد ورزشی در خاک خود است و حدود 40 میلیارد دلار برای برگزاری مسابقات جام جهانی هزینه کرده است. اگر چنین نظریه‌ای صحیح باشد، که ما درباره آن شک می‌کنیم، پس چاره‌ای جز منتظر ماندن تا پایان این مسابقات نداریم. ما بسیار امیدواریم که روسیه این سامانه موشکی را در سریع‌ترین زمان ممکن و برای پایان دادن به عربده‌کشی‌های تحریک‌آمیز اسرائیل، به ارتش سوریه تحویل دهد.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 3
  • غیر قابل انتشار: 2
  • IR ۱۲:۵۶ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۱
    15 21
    روسیه=آدم فروش+رفیق فروش+خائن+دروغگو
    • IR ۱۳:۱۱ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۱
      14 3
      آمریکا هم همچین کم نمیاره
    • IR ۱۳:۲۳ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۱
      4 5
      تحلیل خود مشرق هم سردرگم هست

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس