سحر مهرابی

نگرانیم رهبر انقلاب! نگران نفس تنگه‌های طولانی مدت دانشگاه، حال دانشگاه خوب نیست. از برخوردهای امنیتی و انضباطی با دانشگاه خبر دارید؟!

به گزارش مشرق، «سحر مهرابی» نماینده  مدیران مسوول در شورای مرکزی ناظر بر نشریات دانشگاهی وزارت علوم در دیدار رمضانی جمعی از دانشجویان با رهبری گفت: ایران، این روزها شرایط حساسی را تجربه می کند. راهکار خروج از بحران، در یک کلام تعمیق دموکراسی است.

وی با طرح انتقاداتی که در جلسات مشابه سالهای گذشته با روحیه‌ی دانشجویی از سوی دانشجویانی با گرایشات سیاسی متفاوت مطرح می‌شود، اما تاکید کرد: «و ما به تصمیم بزرگ شما در این خصوص امید داریم. به خوبی می‌دانیم که به براندازان پوشالی و خارج نشینان منفعت طلب و تروریست‌ها و زادگان سلطنت و ایادی وطنی استکبار جهانی امیدی نیست. در یک کلام راهکار در جمهوری اسلامی است؛ نه یک کلام بیشتر، نه یک کلام کمتر.»

بیشتر بخوانید:

رهبر معظم انقلاب در دیدار با دانشجویان: بسیاری از اعتراض‌هایی که شما می‌کنید وارد است/ آن جوانی که می‌گوید وضع خیلی بد است، احساسش را تأیید می‌کنم اما حرفش را نه / این جلسه حاوی یک بشارت بزرگ است که جوانان، دارای انگیزه و ایمان و غیرت و عازم به اقدام هستند

متن کامل این سخنرانی  را در ادامه می خوانید:

بسم الله الرحمن الرحیم

إِنَّ اللَّهَ یَأمُرُ بِالعَدلِ وَالإِحسان

رهبر انقلاب

ما به عنوان نماینده‌ی دیده‌بانان جامعه‌ی علمی کشور نگرانیم. دانشجو چشم بیدار جامعه است. مواجهه انتقادی با مسایل، برآمده از ماهیت دانشگاه است و نقد قدرت وظیفه آن.

ایران امروز درگیر بحران‌های متعددی است؛ تشدید نابرابری سیستماتیک میان طبقات جامعه، کاهش میزان اعتماد عمومی، فروپاشی ارزش‌های اخلاقی، شیوع آسیب‌های اجتماعی، بحران‌های محیط زیستی، افزایش حاشیه نشینی و طرد اقلیت‌ها و وضعیت وخیم اشتغال، تأثیر مخربی بر همبستگی اجتماعی گذاشته است.

از آن طرف بیرون از مرزهای کشورمان، اصحاب تحجر و ایادی نظام سلطه در پیوندی نامشروع و زیر نقاب دروغین حقوق بشر، دست به کشتار دسته جمعی مردم مظلوم منطقه زدهاند. آنها با اختلاف‌افکنی در خاورمیانه به دنبال تأمین منافع جاه طلبانه‌ خودند و همچنین به سیاست تقویت آشکار و پنهان بنیادگرایی دینی در منطقه دامن می زنند. و ایران به عنوان کشوری که از چهار دهه پیش پرچم استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی را در جهان بلند کرده، در معرض تهدیدهای این محور شرارت قرار گرفته است.

در داخل کشور نیز، عواملی موجب ایجاد بحران شده است. تضعیف ساختارهای قانونی از طریق ایجاد نهادهای موازی سیاسی- امنیتی، مداخلات غیرقانونی نیروهای نظامی-امنیتی در وظایف نهادهای منتخب ملت، تضییع حق انتخاب مردم با ردصلاحیت‌های سلیقه‌ای و دخالت‌های فراقانونی قوه قضاییه در وظایف دیگر قوا، ناخواسته نتیجه ای جز تضعیف روزافزون حق حاکمیت ملت نداشته است.

تحدید حقوق و آزادی‌های شهروندی برای تشکیل انجمن های سیاسی و سندیکاهای صنفی و سمن‌ها، نقض حق برگزاری اجتماعات، تعرض مکرر به حق آزادی بیان، محدودسازی روزافزون حق دسترسی آزاد به اطلاعات با اعمال فیلترینگ غیرقانونی و برخورد با مطبوعات، همه و همه فضایی را به وجود آورده که اعتراض مدنی و قانونی به عنوان انتخابی ساده و ممکن، از دسترس شهروندان خارج شده است.

گزینش‌های سلیقه‌ای برای تحصیل و اشتغال، برخوردهای خلاف موازین شرعی با زنان به بهانه‌ی ارشاد آنها، نقض حق دادرسی عادلانه در خلال رسیدگی در دادگاه های ویژه و یا نقض مکرر حقوق متهمان مانند حق دفاع و یا دسترسی به وکیل خصوصا در پرونده های سیاسی و محدودیت خودسرانه آزادی اشخاص مانند هشت سال حصر غیرقانونی، تنها نمونه هایی از تعرض به حقوق اولیه انسانی است که صیانت از آن، وظیفه بدیهی هر حاکمیتی و به ویژه حاکمیت دینی است.

بیشتر بخوانید:

گلایه ها و درد دل‌های دانشجویان در دیدار با رهبر انقلاب

حاشیه های دیدار صمیمی دانشجویان با رهبر معظم انقلاب

اما نگرانی از نبود عدالت تنها در وجوه سیاسی-فرهنگی مذکور خلاصه نمی‌شود؛ وضعیت امروز کشور در زمینه عدالت اقتصادی و اجتماعی به مراتب نگران کننده‌تر است؛ افزایش فقر و فلاکت، فساد ساختاری، تبعیض ناروا و کاهش عامدانه سهم دولت از هزینه‌های بهداشت، درمان و تامین اجتماعی، نفس مردم را تنگ کرده است. اصرار بر شنیده نشدن صدای اقشار فراموش شده و فرودست و یا نگاهی که از هرگونه انتقاد و اعتراض کارگران، معلمان و… متوهمانه پرونده امنیتی می سازد، هرچند ممکن است موقتا موجب پاک کردن صورت مسأله شود، اما اصل مسأله کماکان باقی است.

از مهم ترین دلایل به وجود آمدن این وضعیت، سه دهه اجماع بر خصوصی سازی افسار گسیخته به بهانه اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی بوده که در کنار نبود ساز و کارهای حمایتی و رفاهی و بازتولید فساد سیستماتیک، نتیجه‌ای جز تعمیق شکاف طبقاتی نداشته است. ساختارهای معیوب و فسادزا در نبود قوای نظارتی سالم و مستقل و جامعه مدنی قدرتمند و پرسشگر، کارآمدی نظام را نشانه رفته است. تجمیع گسترده سرمایه در دست نیروهای برخوردار از رانت  و قدرت، طبقه جدیدی را به وجود آورده. گویی که جای سرداران دیروز در میدان های جنگ را، برج سازان و زمین خواران و مفسدان اقتصادی امروز تنگ کرده‌اند. حال سوال اینجاست که با وجود محوریت سیاست‌های خصوصی سازی در اقتصاد نئولیبرال، چرا جناب عالی سه دهه از اجرای این سیاست‌ها حمایت کرده‌اید؟

عدم امکان عملی تحقیق و تفحص از برخی نهادهای تحت امر جناب عالی مانند سپاه پاسدارن انقلاب اسلامی ایران، قوه قضاییه، صدا و سیما، بنیاد مستضعفان و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام، در کنار ضعف روحیه پاسخ گویی در مسوولان به خودی خود مشکل آفرین است.

گویی در دعوای میان مسوولان کشور، هنوز مخاطب بایدها مشخص نیست. مسوولان از هر جناح در برابر انتقادات در نقش اپوزسیون ظاهر شده و با فرافکنی از زیر بار پاسخگویی، شانه خالی  می‌کنند و این امر، نتیجه‌ای جز تشدید شکاف میان مسوولان و مردم ندارد. لذا این  سوال جدی مطرح است که رییس دولتی که مسوولیت نهادهای اجرایی را بر عهده دارد، و یا رییس قوه قضاییه‌ای که اختیارات نظارتی و قضایی دارد و یا جنابعالی که برخی، اختیارات مندرج در اصل ۱۱۰ قانون اساسی را کف اختیاراتتان می‌دانند، در برابر پرسش ها، انتقادات و اعتراضات مردم چه پاسخی دارید؟

اما دانشگاه

نگرانیم رهبر انقلاب! نگران نفس تنگه‌های طولانی مدت دانشگاه، حال دانشگاه خوب  نیست. از برخوردهای امنیتی و انضباطی با دانشگاه خبر دارید. از بازداشت دانشجویان و صدور احکام حبس بلندمدت برای برخی ازآنها خبر دارید. از نظارت پیش از انتشار و توقیف نشریات دانشجویی خبر دارید. از اینکه تنها چند مجموعه دانشجویی غالبا هم فکر و هم نظر امکان تشکل یابی داشته‌اند و مابقی نهادهای دانشجویی از شوراهای صنفی و کانون های فرهنگی گرفته تا بسیاری از تشکل‌های دانشجویی، هنوز اتحادیه ندارند خبر دارید. از سخت گیری‌ها و تنگ نظری‌ها خبر دارید. که اگر خبر نداشتید مکرر در مکرر از لزوم برخورد سهل گیرانه با دانشجویان نمی‌گفتید. اما متاسفانه مسوولان همچنان توصیه‌های شما را شنیده، اما عمل نمی‌کنند. در چنین فضایی آزاد اندیشی تنها بخشنامه‌ای است که سالهاست توسط مسوولان ابلاغ شده. اما اصل نظر جناب عالی، در حد یک ایده باقی مانده است.

حذف و طرد، نه تنها به فضای سیاسی اجتماعی دانشگاه محدود نمی‌شود، بلکه ازطریق سیاست گذاری اقتصادی دانشگاه نیز صورت می‌پذیرد. اعمال سیاست‌های تجاری سازی آموزش و خدمات رفاهی و یا ساده‌تر بگویم ایده‌ی «دانشگاه خودش باید پولش را در بیاورد»، منجر به محرومیت طبقات فرودست از حق آموزش عالی رایگان شده است.

اما چه باید کرد؟ در برابر این همه مشکلات کشور، چه باید کرد؟

نمی‌توان برای هر مشکل، نهادی فرمایشی ساخت و راهی جدا برای حلش پی گرفت. دیگر نه کلید که باید به دنبال شاه کلید بود. شاه کلیدی که از عصر پیشامشروطه تا به امروز، تنها، از آن سخن رفته است؛ قانون.

باید به قانون بازگردیم، به قانون اساسی. آن هم نه فقط چند اصل آن. راهکار، احیای قانون اساسی –قانون اساسی با تمامی اصول آن- است.

راهکار پذیرش حق مردم بر تعیین سرنوشت خود و امکان مشارکت سازمان یافته در حیات سیاسی-اجتماعی-اقتصادی شان است.

راهکار تقسیم قدرت و تفکیک قوا و امکان تغییر پذیری در قدرت با تمامی لوازم آن است.

رهبر انقلاب! راهکار سپردن مدیریت کشور به نمایندگان مردم است. قانونگذاری وظیفه ذاتی و انحصاری مجلس است.

راهکار وجود نهادهای نظارتی مستقل و قدرتمند و خصوصا قوه قضاییه سالم، بی طرف و سفارش ناپذیر است.

راهکار به رسمیت شناختن نظارت مردم، نهادهای مدنی و رسانه‌ها بر عملکرد مسوولان و قدرت است.

راهکار شفافیت است. اگر به حضور مردم در نظام باور داریم، باید حق دانستن را به رسمت بشناسیم، در این صورت است که مردم به مشارکت و اثرگذاری خود در حاکمیت باور پیدا می کنند.

راهکار برابری تمام شهروندان در برابر قانون است؛ باید بپذیریم که هیچ مقامی، هیچ شخصی بالاتر از قانون نیست.

راهکار بسط فرهنگ گفتگو و مدارا، نه فقط در روابط میان شهروندان که در رابطه میان حاکمیت و ملت است.

باید بپیذیریم مردم آزادند بیاندیشند، آزادی اندیشه بدون آزادی بیان آن بی معناست.

راهکار آن است که ضمن پذیرش حکومت اکثریت، وجود اقلیت‌ها را با تمامی حقوق آن اعم از فرصت حفظ هویت فرهنگی، رسوم اجتماعی و فعالیت‌های دینی به رسمیت بشناسیم.

رهبر انقلاب

زنان به عنوان نیمی از جامعه در موقعیتی برابر با مردان قرار ندارند؛ راهکار ایجاد فرصت‌های برابر از جمله تعیین شرایط و معیارهای یکسان برای تحصیل، استخدام و اشتغال زنان به ویژه در مناصب دولتی و فراهم کردن امکان مشارکت در قدرت و ایجاد فضایی امن و برابر، برای حضور و فعالیت اجتماعی زنان است.

آقای خامنه ای!

ایران، این روزها شرایط حساسی را تجربه می‌کند. تصمیمات بزرگ را افراد بزرگ می‌گیرند. در یک کلام از نظر ما، راهکار تعمیق دموکراسی است؛ دموکراسی مبتنی بر مردم؛ همه‌ی مردم، همه اقلیت‌ها، همه قومیت‌ها، کارگران، معلمان، دانشجویان، اقشار فراموش شده، کولبران، تهیدستان، حاشیه نشین‌ها.

و ما به تصمیم بزرگ شما در این خصوص امید داریم. به خوبی می‌دانیم که به براندازان پوشالی و خارج نشینان منفعت طلب و تروریست‌ها و زادگان سلطنت و ایادی وطنی استکبار جهانی امیدی نیست.

در یک کلام راهکار در جمهوری اسلامی است؛ نه یک کلام بیشتر، نه یک کلام کمتر.

والسلام علیکم و الرحمه الله

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 39
  • در انتظار بررسی: 38
  • غیر قابل انتشار: 12
  • IR ۱۴:۰۲ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۸
    عجب زبوني داره يه وجب دختر
    • محسن121 IR ۱۵:۰۳ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۸
      حالا یه عده بگن آزادی نیست
    • IR ۱۵:۳۰ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۸
      بحث مهم اینه که همین افراد حاضر به پذیرش مسئولیت خود در ضعف های خود گفته نیستن مگه شما از روحانی حمایت نکردی حالا غلط میکنی میگی چرا روحانی اپوزیسیون وار حرف میزنه از اول هم روحانی این طوری بوده شما مسئولیت خودت را بپذیر جمهوری اسلامی اینه
  • IR ۱۴:۱۹ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۸
    البته زیادهم جنجالی نبود !!!! یه متن ساده بود به نظر من !! از اوضاعی گفته که هممون در جریانش هستیم !!!
  • IR ۱۴:۲۱ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۸
    1ماه نشسته کمبود ونواقص حکومت را با تفکر غربی گره گشایی کند زبان دیگر غرب
  • امانی IR ۱۴:۲۴ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۸
    گرچه دانشجو بودن خود مزیتی است بر سایر اقشار جامعه اما چشم بیدار جامعه دانشو ودانشجویان نیستند ونبودند چرا که درست در سنینی که انسانها هوای نفسانی انها بر عقولشان تقریبا غالب هست درست همین سنین اواخر دوره دبیرستانی وتا پایان مدرک حداقل کارشناسی میباشد نه اینکه من دانشجویان عزیز را بخواهم تخطئه کنم خدای ناخواسته اما متاسفانه اکثریت این قشر خودشان را تافته ای جدا بافته از سایر جامعه قلمداد میکنند این درست همان فکر ی است که باعث ایجاد دوگانگی وچند گانگی در جامعه میشود در حالیکه تمام مسئولینی که دچار لغزش های شدید شده اند ومیشوند از همین قشر بوده وهستند
    • مسعود IR ۱۴:۳۹ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۸
      93 54
      این انقلاب معلول همین طبقه است. فراموش نکنید قدرت سربازان در گهواره امام رو که چطور رژیم پهلوی رو ساقط کرد . جنگ رو پیش برد و ...
    • US ۱۵:۱۲ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۸
      چطور همسن همینا رفتن تو جنگ کشته شدن از رو هوای نفس و احساس نبوده ولی جوونای امروز اعمال و افکارشون از رو احساس!!! جوونای امروز دیرو زفرقی ندارن جناب شما هوای نفس خودت کنترل کن
  • مهدی IR ۱۴:۲۵ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۸
    هم بیت رهبری کار خوبی کردند که اجازه بیان این مطالب رو دادند! هم مشرق نیوز کارش در نشر این خبر خوب بود!!!
    • مسعود IR ۱۴:۳۹ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۸
      173 8
      انشالله صدا و سیمای ملی! هم همینطور منعکسش کنه
    • IR ۱۵:۳۲ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۸
      75 83
      این کامنت رو سردبیر مشرق بطور افتخاری برای تشویق خودش گذاشته احتمالا
    • aras IR ۱۵:۵۷ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۸
      متاسفانه صدا و سیما شده تریبون یک طرفه افراد وابسته به دولت
  • AE ۱۴:۳۲ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۸
    آفرین به شجاعتت
    • مانی IR ۱۴:۴۹ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۸
      و آفرین به رهبری معظم انقلاب که با این صبر و تحمل هم حرفهای یک منتقد رو شنیدند و هم به روحانی و همه مدعیان درس آزادی بیان و تحمل در برابر نقد رو دادند !!!
    • IR ۱۵:۱۷ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۸
      82 67
      فحاشی در ایران هزینه ندارد.
  • IR ۱۴:۳۳ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۸
    باز هم یک سخنرانی خوب و دیگر ...؟
  • مانی IR ۱۴:۳۶ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۸
    اگه دموکراسی و آزادی بیان نیست پس این همه مطلب رو چجوری جلوی عالی ترین مقام کشور گفته ؟؟؟!!!
  • IR ۱۴:۴۰ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۸
    عجب آدم زرنگی بود، همه مشکلات رو انداخت تقصیر نظام بدون اینکه از دولت گله و شکایت کند!
  • سید IR ۱۴:۵۷ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۸
    این هم پاسخ به کسانی که میگن تو کشور آزادی بیان نیست. حالا بماند که معیشت و وضعیت اشتغال مردم مستقیما دست دولت و مجلسه و دولت و مجلس هم مستقیما توسط همین مردم انتخاب میشن.
    • IR ۱۰:۴۵ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۹
      8 16
      فقط اونا که دم از فضائل دوره طاغوت میزنند یه لحظه این حرکت رو به تاریخ ببرند ببینند چه بلایی سر کسی که 1/10 این حرفا رو میزد میآوردند
  • حامد IR ۱۴:۵۸ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۸
    به نظر بنده خیلی عالی بود و امیدوارم که رهبر انقلاب گوش دهند واقعا به درد وگرفتاری مردم برسندو مشکلات رو حل کنند انشاالله
    • طلبه IR ۱۵:۳۰ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۸
      شما هم به حرف رهبر انقلاب گوش بدید و رای به افرادی که ایشون نهی کردن ندید که این بلاها سرتون نیاد همین مونده امام مسلمین حرف شما رو گوش بدند
  • ۱۵:۰۶ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۸
    خاک بر سرش. باید نمیرفت و به سازمان مجاهدین خلق میپوست خاک بر سر نیامد عضو بشه
  • GB ۱۵:۱۲ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۸
    ایشان در پاراگراف سوم انجا که عوامل داخلی بوجود اورنده بحران ها در کشور را نام می برند یک طرفه قاضی رفته و نهاد های قانونی حکومتی را از شورای نگهبان گرفته تا قوه قضائیه و از شورای عالی امنیت ملی تا نیروهای نظامی و امنیتی را مقصر جلوه می دهند این سرکار خانم هیچ اشاره ای به جریان غربگرای داخلی که به قول ایشان سه دهه اقتصاد نئولیبرال را در این مملکت حاکم ساختند نمیکند و در عوض ضمن بازی در زمین همین ایادی داخلی می خواهد قصور و انحراف را به گردن رهبری بیندازد به نظر من پیام این سخنرانی دانسته یا ندانسته بن بست نشان دادن کشور و به جای پرداختن به عوامل اصلی در صدد مقصر جلوه دادن رهبری است
  • IR ۱۵:۱۳ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۸
    این ضعیفه چطور دم از شفافیت می زد و حامی دولت محرمانه ها است؟
    • IR ۱۵:۳۶ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۸
      دقیقا به همین دلیل در رژیم طاغوت هم دانشجویان عاشق اندیشه های مارکسیستی و یا اسلامی ضد رژیم بودند و همینطور در همه کشورهای دیگر. حالا هم طبعا باید ابراز وجود خود را در مبارزه با اندیشه جمهوری اسلامی جستجو کنند. و اتفاقا همان سیاسیونی که آنها را خط می دهند خودشان عامل شرایط حاضر هستند. لهذا می بینید که دانشجو حیوان خوبی برای سواری سیاستمداران است. امروز به هاشمی فحش می دهد و فردا درود بر همان هاشمی می گوید. دیروز میرحسین موسوی را عامل دیوارکشی می داند و امروز قهرمان آزادی! خلاصه عقل درستی درکار نیست. مهم تخلیه است. لهذا کشورهای غربی می دانند که کار رست گسترش سکس و پارتی در میان دانشجویان است تا به این وسیله خشم آنها را تخلیه کنند و دنبال بوی فرند و گرل فرند بیفتند تا مبادا فیلشان هوای هندوستان سیاست کند. اما در ایران عجالتا خیلی ها به این خشم دانشجویی احتیاج دارند. مخصوصا اینکه ایدئولوژی حاکم هم مخالف روابط نامشروع است و این حضرات سیاسیون با زبان بی زبانی می گویند اگر به ما سواری دهید ما برایتان معیارهای غربی می آوریم! پس حسابی بین دانشجویان طرفدار دارند. منتهی کمی بعد همینها که فارغ التحصیل شدند و دیدند دنیای واقعی چقدر با فانتزی های دانشجویی متفاوت است کلا سیاست را فراموش می کنند.
  • سید IR ۱۵:۲۱ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۸
    خدا عزتت بده شیر مادرت حلالت...
  • یک قاضی IR ۱۵:۲۷ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۸
    سخنان خانم سخنران وقت برای زمانی دلنشین و گیرا است که در خوابگاه ها هستیم و هنوز به مرز سی سالگی نرسیدیم، بنده هم این دوران را گذروندم، همه می شینیم داخل اتاق های 12 متری خودمون و 5 یا شش نفری بحث می کنیم از انتخابات و کی چی گفت و...لب تاب رو می گذاریم جلوی خودمون و داخل فضای مجازی عکس و کامنت می گذاریم، ولی فاجعه زمانی است که از رساله خودمون دفاع می کنیم یا فارغ التحصیل می شیم، اگر پسر باشی باید تشریف ببری سربازی و 2 سال منتظر گرفتن کات سربازی باشی و فاجعه آمیز تر از همه باید از خوابگاه که کلی به ساکن کوی بودن افتخاری می کردی بیرون بیایی و جا نداری شب بخوابی!! بعد از سربازی هم دنبال کار، آنزمان هست که نه نفس و نه تنفس در دانشگاه فکر میکنی و نه انتقاد چونکه اگه داخل جیبت 5000 نداشته باشی از دانشکده حقوق بهشتی تا پمپ بنزین ولنجک نمی تونی بری!! دست تکون میدی ولی تاکسی وجود نداره همه بچه پولدارهای که با ماشین های میلیادری رد میشن و تو یاد نقدهای سیاسی میفتی که با بچه های اتاق داشتی!! بنده تمام این دوران ها رو پشت سر گذاشتم با رتبه عالی وارد دانشگاه شدم به تنها چیزی که فکر نمی کردم پول بود، ولی الان می بینم که دانشجو فردی است که هنوز وارد اجتماع نشده و هنوز تجربه کافی نداره، حرف بنده برای خانم ها نیست چونکه در ایران معیشت با مرد هست نه زن، توصیه بنده به دانشجوها اینکه دنبال مهارت باشین نه بحث های بیفایده، علی الخصوص برای بچه های داهات که واقعاً بعضاً استعدا های خوبی هستن.
  • علي IR ۱۵:۳۱ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۸
    سخنراني طراحي شده قبلي براي نسبت دادن تمام مشكلات به نظام ورهبري وسلب مسوليت بدبختي هاي ذكر شده ازدولتهاي ناكارامدوليبرال چنددههه أخير كه غالب بوده درايران دولتهاي هاشمي وخاتمي وروحاني ونيمه دوم حكومت احمدي نژاد همه درايجاداين مشكلات بوده اند خانم راماموركرده انداينهاراازصبرعظيم رهبري سوء استفاده وبه ايشان منتسب كندبطورواضح !وبعدميگويدازادي بيان نيست !عجبا دركدام حكومت غربي موردعلاقه وادعائها ي شمااين أزادي هست؟
  • IR ۱۵:۳۲ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۸
    دانشگاه یعنی محل جمع شدن دانشجوها. دانشجو هم معمولا یعنی یک فرد ناراحت و افسرده که دنبال بهانه ای برای بیرون ریختن همه ناراحتی هایش از تحصیل و دوری از خانواده و فشار جنسی و.. است. راحت ترین راه بیرون ریختن این خشم هم علیه نظام و ایدئولوژی حاکم است. دانشجویان لهذا همیشه و در همه جای دنیا ضد حاکمیت و نفر اول کشور هستند و همه مشکلات خود را از چشم او می بینند. لهذا چون احمدی نژاد را نماینده وی و ایدئولوژی جمهوری اسلامی می دیدند - بر خلاف خاتمی و روحانی - از او متنفرند. پس به طور خلاصه سیاست راه فراری برای دانشجو است که عقده اش را خالی کند و به این بهانه چند دقیقه ای تحصیل و امتحان و درس را - که از آنها بیزار است - فراموش کند. حتی موفقترین و خرخوانترین دانشجوها هم عاشق این هستند که اگر بشود به بهانه سیاست خود را تخلیه کنند. به قول حجاریان جنبش دانشجویی حرف مفت است! تنها حرف راستی که در عمرش زد.
  • IR ۱۵:۳۷ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۸
    این متن مال جریان نفاق در داخل کشور است که دادند دست این خانم به اسم و تریبون دانشجو. البته سرتاسر متناقض و صرفا به قصد تخطئه نظام. هرچه بی بی سی و وی او ای یا صهیونیست ها علیه نظام گفتند رو فهرست کرده و دو پهلو اظهار نموده است. دم خروس اینا میزنه بیرون. این آزادی بیان یک جانبه و مغرضانه و نسنجیده و جهت دار است.
  • عادل IR ۱۵:۴۰ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۸
    این جمله: "آقای خامنه ای! ایران، این روزها شرایط حساسی را..." یعنی شما در جبهه ولایتمداران قرار ندارید. و این جمله: "به خوبی می‌دانیم که به براندازان پوشالی و خارج نشینان منفعت طلب و تروریست‌ها و زادگان سلطنت و ایادی وطنی استکبار جهانی..." یعنی شما در جبهه کدخداپرستان نیز تعریف نمیشوید. چنین نقشی در مبارزه میان حق و باطل در تاریخ ثبت و عبرت آموز است.
  • ۱۵:۴۱ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۸
    دقیقا به همین دلیل در رژیم طاغوت هم دانشجویان عاشق اندیشه های مارکسیستی و یا اسلامی ضد رژیم بودند و همینطور در همه کشورهای دیگر. حالا هم طبعا باید ابراز وجود خود را در مبارزه با اندیشه جمهوری اسلامی جستجو کنند. منتهی احمقها نمی دانند که اتفاقا همان سیاسیونی که آنها را خط می دهند خودشان عامل شرایط حاضر هستند. لهذا می بینید که دانشجو حیوان خوبی برای سواری سیاستمداران است. امروز به هاشمی فحش می دهد و فردا درود بر همان هاشمی می گوید. دیروز میرحسین موسوی را عامل دیوارکشی می داند و امروز قهرمان آزادی! خلاصه عقل درستی درکار نیست. مهم تخلیه است. لهذا کشورهای غربی می دانند که کار رست گسترش سکس و پارتی در میان دانشجویان است تا به این وسیله خشم آنها را تخلیه کنند و دنبال بوی فرند و گرل فرند بیفتند تا مبادا فیلشان هوای هندوستان سیاست کند. اما در ایران عجالتا خیلی ها به این خشم دانشجویی احتیاج دارند. مخصوصا اینکه ایدئولوژی حاکم هم مخالف روابط نامشروع است و این حضرات سیاسیون با زبان بی زبانی می گویند اگر به ما سواری دهید ما برایتان معیارهای غربی می آوریم! پس حسابی بین دانشجویان طرفدار دارند. منتهی کمی بعد همینها که فارغ التحصیل شدند و دیدند دنیای واقعی چقدر با فانتزی های دانشجویی متفاوت است کلا سیاست را فراموش می کنند.
  • ۱۵:۴۱ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۸
    32 10
    خخخخخخخخخخخخخخخخ
  • مهدی IR ۱۵:۴۵ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۸
    اینها همه اش عوام فریبی است گول نخورید
  • IR ۱۵:۴۹ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۸
    66 56
    حیف از این زمان مغتنم که به بازگو کردن نظرات مخالفین نظام گذشته شده و متاسفانه به به و چه چه هم می کنند
  • IR ۱۲:۱۲ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۹
    28 9
    چند ما بعدهر كي خبري از اين بنده خدا داشت جايزه داره خخخ آزادي پس ازبيان مهمه ؟!
  • رها IR ۱۴:۳۷ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۹
    16 10
    سلام. کاملا منطقی بیان شده بود. من نمیدونم کجای این سخنرانی انقد بحث و جدل و سر و صدا داره!! کجای این جنجالی بود!
  • دهقان IR ۰۰:۱۴ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۸
    0 0
    ای کاش. اینها. عملی. میشد

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس