رهبر انقلاب

صفحه اینستاگرام منتسب به رهبر معظم انقلاب با انتشاری پیامی از ایشان به مناسبت روز بزرگداشت فردوسی به روز رسانی شد.

به گزارش مشرق، حکیم ابوالقاسم فردوسی، حماسه‌سرای بزرگ ایران و یکی از شاعران مشهور  ادب فارسی و از مفاخر نامدار ملت ایران است که به علت همین عظمت مقام و مرتبت، سرگذشتش مانند دیگر بزرگان دنیای قدیم با افسانه و روایات مختلف در آمیخته است.

در تقویم ملی کشور  روز ۲۵ اردیبهشت به نام روز بزرگداشت فردوسی نامگذاری شده‌است. امروز ۲۵ اردیبهشت به همین مناسبت صفحه اینستاگرام منتسب به رهبر معظم انقلاب با انتشار بخشی از بیانات  ایشان درباره شاهنامه و فردوسی که  بازدید از نمایشگاه مینیاتور و نگارگری، در حسینیه‌ی امام خمینی که در تاریخ ۱۰شهریور سال ۱۳۷۲ انجام شد ، این روز را گرامی داشت.

این صفحه نوشت: بزرگداشت فردوسی. رهبرانقلاب: من با شاهنامه مأنوسم. حکمت شاهنامه‌ی حکیم ابوالقاسم فردوسی، حکمت اوستایی نیست؛ حکمت قرآنی است.   اگر کسی به شاهنامه دقت کند، خواهد دید فرودسی  ایران را سروده، اما با دید یک مسلمان؛ آن هم یک مسلمان شیعه.

  بیان زندگی قهرمان‌ها و پهلوان‌ها و شخصیت‌های مثبت مثل  رستم و  اسفندیار در  شاهنامه، در اندیشه‌های اسلامی ریشه و ظهور و بروز دارد. عکس آن، شخصیت‌های منفی مثل تورانی‌ها یا بعضی از سلاطین، مثل  کیکاووس شخصیت‌هایی هستند که در تفکر اسلامی به وضوح کوبیده شده‌اند.

اما تفکر اوستایی چیست و چیزی که می‌تواند حکمت اوستایی را به ما نشان دهد، کجاست؟ زمان فردوسی هم بیش از الان نبوده. این‌طور نیست که ما خیال کنیم زمان فردوسی تفکر اوستایی آشکارتر بوده؛ خیر، آن‌وقت هم بیش از آنچه الان ما در اختیار داریم، نبوده است؛ لذا حکمت قرآنی، همان حکمت ملی بومی و ایرانی ماست. این مفاهیم می‌تواند در این نقش‌ها و تابلوها بیاید و وسیله‌یی بشود برای گسترش عالی‌ترین و زیباترین و سازنده‌ترین و مفیدترین و پُربهره‌ترین مفاهیم.

البته نمی‌خواهم بگویم یک هنرمند خود را محبوس کند. هنرمند گاهی دوست می‌دارد مثلاً چیزی را بکشد که هیچ ارتباطی به ایده‌های اسلامی یا ایرانی ندارد، یا اصلاً فلسفه‌یی ندارد؛ فقط لبّ احساس خود اوست. هنرمند باید از این کارها بکند؛ هیچ هنرمندی نیست که این را نداشته باشد.

بنده به عنوان عقیده‌ی شخصی، او را منع نمی‌کنم. این احساس از هنرمند غیرقابل تفکیک است که لبّ احساسات خود را با زبان ویژه‌ی هنرِ خودش بیان کند. این احساس گاهی نه ارتباطی به فکر دارد، نه ارتباطی به فرهنگ دارد، نه ارتباطی به سنت‌ها دارد، نه ارتباطی به عقیده دارد؛ هنرمند احساسی دارد که می‌خواهد آن را بیان کند؛ این هیچ مانعی ندارد و هیچ مخالفتی با این نیست؛ لیکن آن‌جایی که می‌خواهیم ایده‌یی را بیان کنیم، به نظر من هنر یکی از بهترین چیزهایی است که می‌شود تفکرات اسلامی را با آن بیان کرد. ۱۳۷۲/۰۶/۱۰

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • سید IR ۰۸:۰۱ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۶
    5 7
    فرزانگی رهبر
  • ناشناس IR ۰۸:۱۸ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۶
    4 4
    درود بر رهبر
  • IR ۰۸:۱۹ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۶
    4 9
    درود بر حکیم خردمند

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس