یک روزنامه آمریکایی فاش کرد که ظرف دو سال گذشته ایران توانسته است یک ماهواره جاسوسی سیا را از کار بیندازد.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، روزنامه آمریکایی کریستین ساینس مانیتور در گزارشی که به نحوه دست یافتن ایران به پهپاد RQ170 اختصاص داشت نکاتی را در خصوص توانمندی‌های ناشناخته جمهوری اسلامی ایران در حوزه جنگ الکترونیک فاش کرد.
 
بنابراین گزارش، منابع اطلاعاتی اروپایی که ساینس مانیتور نامی از آنها نبرده است گفته‌اند که ایران توانسته است با تاباندن اشعه لیزر یک ماهواره جاسوسی آمریکایی را از کار بیندازد. این توانمندی غربی‌ها را به شدت دچار تعجب کرد.
 
تاکنون تنها یک کشور دیگر از توانمندی چنین کاری برخوردار بوده است.
 
این نشریه در خصوص شیوه دست‌یابی ایران به پهباد نیز از زبان یک مهندس ایرانی که نامی از وی نبرده است، نظرات فنی خود را ابراز داشت.
 
بر اساس این گزارش، ایران توانست از یک ضعف ناوبری شناخته شده آمریکایی‌ها بهره گیرد و این در حالی بود که نیروهای نظامی آمریکا نیز مدت‌ها به این ضعف خود آگاهی داشتند. "متخصصین جنگ نرم ایران" این قدرت را داشتند که ارتباط RQ170 را با مرکز قطع کرده و در حال حاضر نیز در تلاش هستند تا اسرار این هواپیمای بدون سرنشین را به دست آورند.
 
نکته جالبی که کریستین ساینس مانیتور به آن اشاره کرده این است که متخصصین ایرانی با نفوذ به سیستم "جی‌پی‌اس" (مکان‌یاب جغرافیایی) توانستند پهپاد را فریب دهند به گونه‌ای که پهپاد خاک ایران را با پایگاه خود در افغانستان اشتباه گرفته و در آن فرود آمده است.

این روزنامه آمریکایی تصریح کرده است که جی‌پی‌اس به منزله یک نقطه ضعف است و با انداختن نویز (امواج مزاحم الکترونیکی) بر روی آن در واقع به نوعی می‌توان گفت که مغز پهپاد از کار می‌افتد. تکنیک به کار رفته در این عملیات "اسپوفینگ" نام دارد که به معنی "دست انداختن و سر به سر گذاشتن" است. اطلاعات اشتباه جغرافیایی ارائه شده به پهپاد در این روش باعث شده است که پهپاد خود بنشیند و هیچ نیازی هم به تسلط بر سیستم کنترل از راه دور آن وجود نداشته است.

بنابراین گزارش، افشای قدرت الکترونیک ایران در شرایطی انجام می‌شود که ایالات متحده، اسرائیل و برخی کشورهای اروپایی به نوعی در یک جنگ مخفی با ایران به سر می‌برند. این جنگ مخفی شامل ترور برخی دانشمندان ایرانی و برخی اقدامات دیگر نظیر استفاده از ویروس استاکس‌نت علیه برنامه هسته‌ای ایران بوده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 12
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۱۰:۴۱ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۶
    0 1
    این نظریه کاملا اشتباه است زیرا سیستم این هواپیما ها برای ناوبری از سه روش رادار و اسکن و جی پی اس استفاده میکنند و در هر لحظه اطلاعات را با هم کنترل و در صورت مشکل در هر کدام از میزان و جهت انحراف بوجود آمده آگاه میشوند تنها در صورت نفوذ صد در صد به تجهیزات الکترونیکی میتوان اینکار را کرد
  • ۱۰:۴۴ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۶
    1 0
    این کار خیلی حرفه اگه میشه یک گزارش جامع تر بگذارید در این زمینه .متشکر
  • وحید ۱۰:۵۵ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۶
    3 0
    ما قدرت خدا را باور داریم
  • ۱۰:۵۶ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۶
    0 0
    اطلاعات جی پی اس شامل اطلاعات کد و فاز میباشد و معمولا از سه طول موج شناخته شده (ممکن است تعدادی طول موج سری نیز وجود داشته باشد) استفاده میکند که در شرایط استفاده نظامی اطلاعات کد نیز متغییر و سری میشوند لذا برای اختلال میتوان با ارسال امواج مشابه و بهرگیری از همان روش کد گذاری سیستم را منحرف نمود البته فقط سیستم جی پی اس نه سایر ادوات ناوبری
  • ۱۱:۲۶ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۶
    2 0
    هر چی بوده و هر طور کنترل میشه و .... این مهمه که دانشمندان ایرانی توانستند این پهباد امریکایی را سالم به غنیمت بگیرند و الان در دستان دانشمندان ایرانی ماست از همه اینها مهم تر اینه که دولت و دستگاههای مسئول باید و وظیفه دارند از این دانشمندان بطور جد محافظت کنند و مانند آن سه دانشمند بزرگمان مفت از دست ندهیم باید قدر این دُرهای ارزشمندمان را بدانیم و بیش از پیش حواسمان را جمع کنیم تا شکست نخوریم انشاالله
  • ۱۲:۴۵ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۶
    0 0
    عزيزم؛خب همون نفوذ صد در صدي كردن ديگه كجاي كاري
  • ۱۳:۳۱ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۶
    0 0
    وقتی راجع به سیستم ناوبری چیزی نمیدونی!!!! آقای کجای کاری جی پی اس یک قسمت از چند قسمت ناوبری و گیرنده است نه فرستنده
  • ۱۵:۰۹ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۶
    1 0
    این کار برای ایران و ایرانی یک افتخار بزرگ هستش ما باید سرعت جهش اطلاعاتی و شکوفایی کشور رو بیشتر از این هم بکنیم
  • ۱۶:۱۰ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۶
    0 1
    نويسنده اين مقاله احمق بوده!
  • ۱۶:۵۶ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۶
    1 0
    آقا این چه حرفیه بنده خدا درست گفته ولی کامل نگفته تمام اجزا ناوبری را فریب داده اند که جی پی اس هم بخشی از آن میباشد به هر حال اگر این مقلات نباشد جنابعالی و بنده نیز بیسواد باقی میمانیم
  • ۰۲:۲۰ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۷
    0 0
    برای کی میخوای؟
  • مهدی رحمانی ۲۱:۳۸ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۷
    2 0
    من چند بار سایت روزنامه کریستین ساینس مانیتو رو چک کردم. ولی این خبر رو ندیدم. می تونید لینکش رو بدید؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس