به گزارش گروه دفاع و امنیت مشرق به نقل از فارس، ابوالقاسم مظفری فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا(ص) سپاه در نشست خبری که ظهر امروز(سهشنبه) به منظور تشریح عملکرد این قرارگاه برگزار شد،گفت: ورود سپاه به عرصه سازندگی بر اساس اصل 147 قانون اساسی است که مطابق با این اصل به نیروهای مسلح اجازه داده میشود در زمان صلح امکانات خود را برای آبادانی کشور به کار بگیرند و به کمک دولت بیایند که در سپاه این موضوع اهمیت ویژهای داشت.
وی ادامه داد: بعد از جنگ تحمیلی سپاه از ماشینآلات فراوانی برخوردار بود. همین طور بسیجیان و پاسدارانی که حفظ آنها در مراکز نظامی مقدور نبود لذا برای حفظ این افراد در سپاه قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا(ص) تاسیس شد.
مظفری با بیان اینکه کشور برای ساخت و انجام پروژههایی که عمدتا پروژههای بزرگ و زیرساختی است، عقبماندگی زیادی دارد، تصریح کرد: از طرفی ظرفیتهای فراوانی در کشور موجود است و حضور قرارگاه تا حدی این امکان را ایجاد میکند که ما از این ظرفیتها در جهت آبادانی کشور استفاده کنیم.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا (ص) سپاه ادامه داد: قرارگاه مانند یک پیمانکار عمومی از ابتدا بنا داشته از تمام ظرفیتهای موجود کشور برای سازندگی کشور بهره ببرد. البته قرارگاه به هیچ وجه به دنبال این نیست که خودش را توانمند کند بلکه به دنبال توانمندسازی نظام است.
* 60 تا 70 درصد پروژههای قرارگاه توسط بخش خصوصی انجام میشود
وی با بیان اینکه استفاده از پیمانکاران و بخش خصوصی از اولویتهای قرارگاه است، گفت: 60 تا 70 درصد پروژههای ما توسط بخش خصوصی انجام میشود. بخش خصوصی هم از عملکرد قرارگاه ناراضی نیست. تلقی بخش خصوصی این است که قرارگاه با پیمانکاران خارجی رقابت میکند نه با بخش خصوصی، البته اگر در موارد گذشته مشاهده کنیم که مشکلی برای بخش خصوصی ایجاد شده است با کمال میل آن را رفع میکنیم.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا (ص) سپاه همچنین اعلام کرد در پروژههایی مانند سدسازی، انتقال نفت و گاز و غیره بیش از 70 هزار نفر در بخش خصوصی با این قرارگاه همکاری میکنند.
* بخشی از درآمدهای قرارگاه را صرف پروژه محرومیت زدایی در کشور میکنیم
مظفری در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: ماموریت اصلی قرارگاه انجام پروژههای بزرگ و زیرساختی کشور است و چون عمق بخشی به انقلاب جزو اهداف ماست در مناطقی که ماشینآلات ما برای انجام این پروژهها وجود دارد برای جلب رضایت مردم اقداماتی مانند ساخت پل، جاده و ... را نیز برای رفاه مردم آن منطقه انجام میدهیم.
وی ادامه داد: علاوه بر آن به فرمان مقام معظم رهبری و دستور فرمانده کل سپاه در سایر مناطقی که نقاط محروم تلقی میشوند، پروژههایی برای محرومیت زدایی انجام میدهیم و بخشی از درآمدهای قرارگاه را صرف پروژه محرومیت زدایی در کشور میکنیم.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا (ص) سپاه با بیان اینکه ورود سپاه به عرصه سازندگی با انجام پروژههای بزرگ سدسازی و راهسازی کشور همراه بود، اظهار داشت: ساخت سد کرخه از سال 71 توسط سپاه آغاز شد و زودتر از سدهای بزرگ دیگر استان خوزستان به بهرهبرداری رسید.
مظفری تاکید کرد: قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا(ص) در تمام زمینههایی که وارد شده است، پروژهها را به بهترین نحو به بهرهبرداری رسانده است مانند تونلهای انتقال آب (طرح کوثر،آبرسانی به حاشیه خلیج فارس)، طرح غدیر (انتقال آب از سد دز به استان خوزستان) و خطوط انتقال گاز (خط انتقال صلح،انتقال گاز از عسلویه به ایرانشهر و پاکستان).
* تاکنون نگذاشتهایم تحریمها کارهای ما را متوقف کند
وی با اشاره به تحریم ایران از سوی برخی کشورها خاطرنشان کرد: تحریم بحث جدیدی برای ما نیست و سیاست آمریکا و کشورهایی که استکباری عمل میکنند، برای تحمیل خواستهها و نظرهایشان از دهه 1950 به این طرف بحث تحریم است.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا (ص) سپاه ادامه داد: بعد از انقلاب اسلامی تحریم ایران شروع شد و به تدریج دامنه آن گسترده شد و در حال حاضر به اوج خود نزدیک شده است و البته نمیتوان گفت این تحریمها کاملا بیاثر بوده است.
مظفری افزود: ما با وجود این تحریمها مجبور به تلاش بیشتر و پیدا کردن راهکارهای دیگر بودیم. ولی این تحریمها باعث شکنندگی کشور نشده بلکه باعث پیشرفت کشور شده است و علیرغم اینکه قرارگاه در نوک تحریمهای کشورهای استکباری بوده، تاکنون نگذاشتهایم این تحریمها کارهای ما را متوقف کند.
وی در خصوص حضور قرارگاه در کشورهای دیگر گفت: در کشورهای اسلامی مکانهایی که نیاز بوده و دولت آنها اعلام کرده مانند عراق، سوریه و لبنان و همچنین کشورهایی که انجام کار دولت جمهوری اسلامی مدنظرشان بوده، قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا(ص) نیز مانند دیگر سازمانها در چارچوب قوانین فعالیت میکند.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا (ص) سپاه در خصوص ورود قرارگاه در حوزه میدان نفتی جدیدی که در دریای خزر کشف شده است، گفت: به دلیل اینکه این موضوع به تازگی اعلام شده ما هنوز ورودی به آن نداشتهایم ولی به لحاظ امکانات و تجهیزاتی که در کنار دریای خزر داریم امکان استفاده از این تجهیزات در مراحل بعدی وجود دارد.
مظفری در خصوص تعامل قرارگاه با مراکز علمی اظهار داشت: با اکثر مراکز علمی و دانشگاهی کشور تفاهم نامه همکاری داریم و پروژههایی را تعریف کردیم که در راستای ماموریت قرارگاه از ظرفیت علمی دانشگاهها استفاده کنیم و حتی با برخی دانشگاهها قرارداد امضا کردهایم.
* تا پایان سال حداقل دو واحد نیروگاهی سد گتوند به بهرهبرداری میرسد
وی با اشاره به وضع سد گتوند اظهار داشت: بعد از آبگیری این سد به لحاظ مشکلات مالی این سد فعالیتهای کارگاه به رکود کشیده شد و با شرایط موجود امکان شور شدن آب دریاچه و پایین آمدن کیفیت آب کارون متصور شد که در این راستا تلاش زیادی در سپاه از سوی فرمانده کل سپاه صورت گرفت و به دولت اعلام شد که اگر منابع مالی این سد تامین نشود امکان بروز بحران برای کیفیت آب کارون وجود دارد.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا (ص) سپاه ادامه داد: پس از این تلاشها در هیئت دولت به دستور رئیس جمهور مصوب شد در دو مرحله منابع مالی مناسبی به سد گتوند اختصاص داده شود و از آن زمان فعالیتها را در حد رفع بحران شروع کردیم و سد گتوند میتواند بدون مشکل عمدهای به عنوان بزرگترین سد مخزنی بر روی کارون نقش خود را ایفا کند.
مظفری با بیان اینکه تا پایان سال تعدادی از فازهای نیروگاهی آن سد به بهرهبرداری میرسد، گفت: عملیات در بدنه و آب بندی این سد به پایان رسیده و تا پایان سال حداقل 2 واحد نیروگاهی آن به بهرهبرداری میرسد.
وی در خصوص حوزههای فعالیت قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا(ص) تاکید کرد: سدسازی، راه و باند، تونلسازی و مترو و سازههای زیرزمینی، خطوط انتقال گاز و آب، بندرسازی، نفت، گاز و پتروشیمی و مخابرات از حوزههای فعالیت قرارگاه است.
* ورود قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا به حوزه IT و مخابرات
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا (ص) سپاه در ادامه نشست خبری اظهار داشت: جدیدا به حوزه بسیار مهم IT و مخابرات وارد شدهایم. این حوزه برای آینده کشور بسیار مهم است و استفاده از تکنولوژیهای روز در این حوزه میتواند به فناوری اطلاعات در کشور کمک کند.
مظفری در خصوص چشمانداز 1404 تاکید کرد: در این راستا یک برنامه به اتمام رسیده و برنامه پنجم و ششم را پیش رو داریم تا به سند چشم انداز 1404 برسیم و ما یک استراتژی در حیطه کاری خود بر مبنای سند راهبردی سازندگی کشور که به تائید مقام معظم رهبری رسیده است،داریم تا به سند چشمانداز برسیم.
وی ادامه داد: در تلاش هستیم استراتژی جدید قرارگاه را با منابع مالی در دسترس تعیین کنیم تا بخش خصوصی هم بتواند مستقیما خودش پروژه بگیرد و آن را انجام دهد.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا (ص) سپاه با بیان اینکه شاخصههای زیرساختی کشور ما نسبت به برخی همسایگان مثل ترکیه و پاکستان پایینتر است، گفت: باید با کمک همه ظرفیتهایی که در کشور موجود است و حتی تکنولوژی خارج از کشور به اهداف سند چشمانداز دست یابیم.
مظفری در پایان با اشاره به عملکرد قرارگاه در دو سال اخیر گفت: عملکرد قرارگاه در سال 89 نسبت به 88 یک و نیم برابر و پیشبینی میکنیم در سال 90 نسبت به 89 دو برابر باشد.