کد خبر 819369
تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۳۹۶ - ۰۱:۱۳
کیهان

رئیس بانک مرکزی می‌گوید از شوک شدیدتر به بازار ارز پیشگیری کردیم! او اظهار داشت: «انشاءالله ما در یک مقطعی این کار را انجام خواهیم داد که نرخ سود بانکی تناسب منطقی با تورم باشد.»

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در اخبار ویژه خود آورده است:

کوتاهی درباره اینترنت ملی و سوگواری برای کسب و کار مجازی

نشریات زنجیره‌ای همچنان در حال دادن آدرس گمراه کننده درباره فضای مجازی و کسب و کار مبتنی بر آن هستند.

روزنامه آرمان با بررسی آسیب‌های اقتصادی فیلترینگ نوشت: موضوع استارتاپ‌ها و استفاده از فضای مجازی در کسب و کارهای نوین یکی از موضوعات مهم و قابل توجهی است که مسئله فیلترینگ بر این گونه فعالیت‌ها تأثیر منفی خواهد داشت. اینکه به هر دلیلی برای یک دوره زمانی استفاده از امکانات اینترنتی از دسترس خارج شود و مجدداً برقرار شود یا تصمیم گرفته شود به صورت کلی احیا نشود، تأثیرات مهمی بر اقتصاد کشور دارد، چرا که در دنیای امروز ما شاهد رواج کسب و کارهای اینترنتی هستیم. به ویژه در شرایطی که کشور ما نیازمند ایجاد شغل و به کارگیری نیروهای بیکار است مسئله فیلترینگ می‌تواند تأثیرات منفی بسیاری در این زمینه داشته باشد. ضمن اینکه این گونه وسایل ارتباطی در دنیا به صورت بسیار چشمگیری در حال رشد هستند.

این روزنامه همچنین از قول غلامعلی ریاحی (وکیل مدافع برخی نشریات زنجیره‌ای) نوشت: گفته می‌شود 40 میلیون ایرانی به تلگرام وابسته‌اند. در این میان البته نظرات مسئولان اقتصادی، بخش خصوصی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. چون آنها روزانه براساس واقعیت‌های مالی، پولی و اقتصادی با این رسانه‌ها سروکار دارند و تحلیل آنها واقعی است نه ذهنی و انتزاعی. اگر خسارت اعلامی از طرف نایب رئیس اتاق بازرگانی تهران را مبنا قرار دهیم، از مبلغ کل یارانه‌ها بیشتر می‌شود.

آقای روحانی همزمان رئیس دستگاه اجرایی، رئیس شورای امنیت ملی، رئیس شورای انقلاب فرهنگی و رئیس شورای عالی مجازی است و مسئول اجرای قانون اساسی نیز می‌باشد. بعد از بروز ناآرامی‌های اخیر او و سخنگوی دولت با لبخند آمار و ارقامی را ارائه می‌دهند که در جامعه قابل لمس نیست. مرتبا به مهار تورم و رشد اقتصادی 6 درصدی تاکید می‌کنند. اما به این پرسش بزرگ پاسخ نمی‌دهند که چرا این بهشت برین فقط بر روی کاغذ است و مردم از آن بهره‌مند نیستند؟

 اگر راست باشد که با فیلترینگ تلگرام 500 هزار نفر مشاغل خود را از دست داده‌اند این امر فاجعه‌بار خواهد بود. زیرا دولت قادر نیست حتی سالانه این مقدار شغل ایجاد کند. علاوه بر این نارضایتی ناشی از انسداد تلگرام 40 میلیون نفر را به صف مخالف سوق می‌دهد.

این قبیل فضاسازی‌های رسانه‌ای که از سوی رئیس‌جمهور هم دامن زده شد، در حالی است که اولاً فقط تلگرام فیلتر است و نه کلیت اینترنت و فضای مجازی.
ثانیاً دولت مقصر ماجراست نه مدعی آن. چرا که طی 4 سال گذشته، بارها صاحب‌نظران و کارشناسان از دولت خواستند مانند بسیاری از کشورهای دیگر، شبکه ملی اطلاعات را راه‌اندازی کنند تا اتاق مدیریت افکار عمومی و حتی بازار مجازی در خارج از کشور نباشد. اما دولت این مسئولیت را به سرانجام نرساند و نتیجه رهاشدگی فضای مجازی، آتش‌افروزی دشمن از طریق همین فضای مجازی عبارتی بود که به جنایت علیه چند ده نفر، تخریب اموال عمومی و اشخاص، بی‌ثباتی در بازار، سقوط 2400 واحدی بورس و گران شدن 240 تومانی دلار ختم شد.

وقتی عامل 2 کودتا در ایران اصلاح‌طلب می‌شود

وزیر خارجه رژیمی که دو بار در ایران کودتا ترتیب داد، می‌گوید از اصلاحات و پیشرفت در ایران حمایت می‌کنیم.

بوریس جانسون در پاسخ به سؤالات نمایندگان مجلس عوام درباره تأثیر اغتشاشات اخیر در ایران بر روابط دوجانبه اظهار داشت که انگلیس ضمن حمایت از تظاهرات مسالمت‌آمیز از اصلاحات و پیشرفت در ایران حمایت می‌کند.

جانسون اظهار داشت: من به مقامات ایران اعلام کرده‌ام که ما از حق مردم ایران برای تظاهرات مسالمت‌آمیز در چارچوب قانون حمایت می‌کنیم و این مسئله را اواخر هفته جاری به همتای ایرانی‌ام یادآوری خواهم کرد.

اما اجازه دهید محاسن رابطه‌مان را با ایران یادآوری کنم؛ ما از یک طرف برخورد سختی را با ایرانی‌ها به دلیل اشتباهاتشان پی می‌گیریم و از سوی دیگر تلاش می‌کنیم تا با نیروهای معتدل که نیازمند مشوق هستند، تعامل کنیم و این راه به سمت جلو است.

وی افزود: این یکی از دلایلی است که به نظر ما برجام ارزشمند است و یک دستاورد سیاسی قابل توجه به شمار می‌رود که بایستی حفظ شود.

وزیر امور خارجه انگلیس در عین حال اظهار داشت: انگلیس با کمک شرکایش در سازمان ملل متحد تلاش خواهد کرد تا از طریق افزایش فشار، ایران را وادار کند تا از اقدامات بی‌ثبات‌کننده تهران در منطقه دست بردارد.

جانسون افزود: ما بایستی برای مهار اقدامات مختل کننده ایران فشارهایمان را وارد کنیم، اما بایستی صادقانه بگویم که سیاست غرب در منطقه شرایطی را به وجود آورد که براثر آن نفوذ ایران در منطقه افزایش یابد.

یادآور می‌شود رژیم استعماری انگلیس در سوم اسفند 1299 و 28 مرداد 1332 به واسطه تدارک 2 کودتا، 54 سال دیکتاتوری پهلوی را به ملت ایران تحمیل کرد و حتی دکتر محمد مصدق غربگرا و سکولار را هم در مقایسه با استبداد سرسپرده پهلوی تحمل نکرد. انگلیس به همراه آمریکا، در کودتای 28 مرداد، اوباش را با پول سازماندهی و علیه نهضت نفت به خیابان آورده بود.

پیش از این متیو ریکرافت نماینده انگلیس در جلسه شورای امنیت سازمان ملل گفته بود: من شنیدم پرزیدنت روحانی گفته نگرانی‌های معترضان معتبر است و آنها حق اعتراض و تظاهرات دارند. ما مسئولان ایرانی را تشویق می‌کنیم که اجازه این کار را بدهند.

اعتراض کارشناسان اقتصادی به حرف‌های ته دره‌ای جهانگیری

کارشناسان اقتصادی، سخنان سیاست‌زده معاون اول رئیس‌جمهور را تقبیح می‌کنند.

اسحاق جهانگیری ضمن سخنانی در مراسم سالگرد درگذشت مرحوم هاشمی‌رفسنجانی با تکرار بازی نخ‌نمای 4 سال گذشته گفته بود: «ما مشکلات را می‌دانیم و قبول داریم که معیشت مردم سخت و توسعه کشور کند شده. می‌گویند شما می‌گویید شاخص‌ها خوب است؛ ولی مردم این را احساس نمی‌کنند. اقتصاد را به ته درّه برده‌اید و ما داریم هنر می‌کنیم که آن را بیرون بیاوریم ولی هنوز ته دره قرار دارد و معلوم است که بهبود را حس نمی‌کنیم.»

ساسان شاه‌ویسی اقتصاددان درباره حرف‌های معاون اول رئیس‌جمهور به روزنامه «فرهیختگان» گفت: «آقای معاون اول صرف نظر از اینکه جزء مقامات عالی است، اگرچه اقتصاددان نیست ولی شهروند است و در مقام شهروندی به مردم حق خواهد داد که این اظهارنظر وی مغلوط است. حداقل می‌توان شاخص‌های رفاه، قدرت خرید، دسترسی به کالاها و خدمات ایرانی، وضعیت اشتغال پایدار، قابلیت‌مند کردن نرخ تولید ملی، قابلیت‌مند کردن نرخ صادرات غیرنفتی، افزایش سهم اقتصاد در سفره ایرانی را بررسی کرد و نشان داد که آیا اقتصاد در مرداد سال 92 انتهای دره بوده و در مرداد سال 96 خیلی فاصله محسوسی در انتهای دره دارد؟»

شاه‌ویسی تصریح کرد: «اگر این گونه است تغییراتی که در تیم اقتصادی دولت و جابه‌جایی وزرا و مدیران اقتصادی به وجود آمده، دلیلش چه بوده است؟ به چه مقدار از شعارهای سال 92 و سال 96 عمل شده است؟ به‌عنوان یک کارشناس تقاضا دارم مسئولان شرایط اقتصادی مردم را در نظر بگیرند. این اظهارنظرها گره‌ها را کورتر می‌کند و پاسخگوی مطالبات مردم نیست. باید از حرف‌هایی که مردم فکر می‌کنند مقامات به زندگی آنها توجه ندارند، خودداری کرد.»
ایشان از جایگاه معاون اول جوری حرف نزنند که دنیا فکر کند اقتصاد ایران زمین خورده است. البته بعضی جاها نیاز به تعریف از اقتصاد است و نباید به بهانه بخشی از لیوان که خالی است ظرفیت‌های اقتصاد را نادیده گرفت. همه دولت‌های پس از انقلاب خدمتگزار نظام بوده‌اند، ولی همه دولتمردان باید مسئولیت خود را بپذیرند.

وحید شقاقی شهری، اقتصاددان و عضو هیئت‌ علمی دانشگاه علوم خوارزمی نیز در این باره گفت: «مفهوم دره باید تعریف شود، چون این حرف‌ها سیاسی است و اقتصادی نیستند. من در علم اقتصاد مفهوم دره را نمی‌دانم. بحث ایشان این است که توانسته‌ایم در شرایط تغییر اساسی بدهیم و اگر وضعیت گذشته ادامه پیدا می‌کرد بحران ایجاد می‌شد، ولی هنوز وارد رونق نشده‌ایم و توانسته‌ایم جلوی بحران را بگیریم.»

عضو هیئت ‌علمی دانشگاه خوارزمی با بیان اینکه باید مصادیق این حرف‌ها مشخص شود که کدام چالش‌ها حل شده‌اند، افزود: «مثلا در بحث یارانه‌ها در دولت دهم تخلف شده بود، آیا در دولت یازدهم تغییری در یارانه‌ها اتفاق افتاد؟ در مسکن گفتند که مسکن مهر را قبول نداریم، آیا چاره‌ای برای مسکن اندیشیده شد؟ مشخص نشد بالاخره مسکن اجتماعی چه شد. واژگان باید معلوم شوند. تورم کنترل شد این دستاورد دولت است، ولی اوراق مالی منتشر شد و حجم بدهی‌ها افزایش یافت که این مساله می‌تواند بحران‌زا باشد. در مسیر وابستگی به نفت همچنان همان مسیر گذشته طی می‌شود. در حوزه نابرابری‌ها شکاف طبقاتی وضعیت بدتری پیدا کرده است. شاخص جینی دولت دهم برابر 365 هزارم بود که در دولت یازدهم به 39 صدم رسید.

محمد کهندل، عضو هیئت ‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی نیز به دولتمردان توصیه می‌کند که از بیان این حرف‌ها خودداری کنند. وی گفت: «اینکه به‌جای پذیرش و درک واقعیات و شنیدن پیام مردم، حرف‌هایی بزنیم که شرایط را بدتر کند صورت خوشی ندارد.» وی افزود: «آقای جهانگیری این را که می‌گویید ته دره هستیم  قبلا نیز گفته‌اید. باید برنامه ارائه دهید. باید بگویید کدام برنامه را اجرا کرده‌اید؟ همه اقتصاددانان معتقدند در اقتصاد اتفاقی نیفتاده است. مردم هم در معیشت‌شان درک می‌کنند.»

کهندل تاکید کرد: «اینکه سرمایه‌گذاری اتفاق نیفتاده و اشتغالی نیز ایجاد نشده پس باید بگویند کدام دره را پر کرده‌اند؟ دره بیکاری یا دره نرخ منفی رشد سرمایه‌گذاری را؟»

دکتر بیژن عبدی، اقتصاددان نیز در واکنش به اظهارات جهانگیری گفت: «صحبت‌های آقای معاون اول علمی نیست بلکه سیاسی و فرافکنی است. اولین بار نیست که  آقای جهانگیری از این حرف‌ها می‌زند. بعد از پنج سال باز هم مسئولیت نمی‌پذیرد. بگوید دره کجاست و سقف و کف آن کجاست؟ با این حرف‌ها مشکل مردم کاهش نمی‌یابد.»

وی افزود: «نقدینگی سه برابر شده است، این حجم پول کجاها سرمایه‌گذاری شده است؟ دلارهایی که می‌گویند به آنها دسترسی داریم کجاها هستند و کجا سرمایه‌گذاری شده است؟»

ژست عجیب آقای رئیس پس از دلار 4400 تومانی

رئیس بانک مرکزی می‌گوید از شوک شدیدتر به بازار ارز پیشگیری کردیم!

ولی‌الله سیف در گفت‌وگو با خبرآنلاین درباره تصمیم بانک مرکزی برای نرخ سود بانکی اظهار  داشت: «انشاءالله ما در یک مقطعی این کار را انجام خواهیم داد که نرخ سود بانکی تناسب منطقی با تورم باشد.»

او در پاسخ به این سوال که انتقادهایی مطرح می‌شود مبنی بر اینکه با توقف نرخ سود بانکی منابع بانکی به سمت بازار ارز روانه شد، تصریح کرد: «تناسب و تعادل همه نرخ‌ها را بانک مرکزی کنترل می‌کند؛ زمانی بانک مرکزی تحت فشار بود که نرخ سود سپرده را پایین‌تر بیاورد.»

او اضافه کرد: «به همین جهت بخشنامه 11 شهریور 96 در جهت هماهنگ کردن بازارهای مختلف با هم انجام شد که الحمدلله توانست اثر مثبت بگذارد؛ اگر ما این کار را انجام نداده بودیم، ممکن بود وضعیت ملتهب‌تر و شوک شدیدتری
داشتیم.»

سیف گفت: «شرایط ارز متناسب با سال‌های گذشته مقایسه کنید معمولا پایان سال میلادی این افزایش را داشته‌ایم بعد به تدریج شرایط متعادل شده؛ الان هم در همان مسیر هستیم و به هیچ وجه جای نگرانی وجود ندارد.»
یادآور می‌شود نرخ دلار هم‌اکنون به 4400 تومان رسیده که افزایش حدوداً 1000 تومانی را در پس برجام نشان می‌دهد. این درحالی است که بر اثر حجم تبلیغات شدید و پیروزی قرن خواندن توافق هسته‌ای و القای اینکه چه گشایش‌های بزرگ اقتصادی در اثر بستن با غرب رخ خواهد داد، عده‌ای از مردم در جشن‌های خیابانی هر دلار را با 500 تومان یا هزار تومان مقایسه می‌کردند.

زیباکلام: 1400 که خوب است انتخابات 98 مجلس را هم باخته‌ایم

صادق زیباکلام با ابراز نگرانی می‌گوید سال 1400 که هیچ، مردم در انتخابات سال 98 مجلس هم به اصلاح‌طلبان رأی نمی‌دهند.

وی در گفت‌وگو با روزنامه آفتاب یزد ضمن ناموفق دانستن عملکرد روحانی در 6 ماه گذشته و در پاسخ این سؤال که تکلیف اصلاح‌طلبان در انتخابات سال 1400 چه خواهد بود، گفت: شما سال 1400 را رها کن! مطمئن باشید سال 1398

یعنی دو سال دیگر که انتخابات مجلس خواهد شد با کمال تأسف «تکرار می‌کنم» به هیچ وجه نتیجه سال 94 را به بار نخواهد آورد.

وی در بخش دیگری از این مصاحبه با اذعان به اینکه اغتشاشگران و عناصر آشوب‌طلب، قانون‌پذیر نیستند، درباره تجمع همراه با مجوز گفت: دادن مجوز چیزی را عوض نمی‌کند مطمئن باشید شعارهای ساختارشکنانه را نمی‌توان در چارچوب قانون و مجوز ابراز کرد.

وی همچنین گفته است: احزاب اصلاح‌طلب اعتبار خودشان را از دست داده‌اند.

بالاخره کرکس‌های آشوبگرند یا معترضان محترم؟!

صادرکنندگان بیانیه موسوم به 16 اصلاح‌طلب درباره اتفاقات اخیر، بالاخره معتقدند معترضان «کرکس و فرصت‌طلب و آشوبگرند» یا معترضانی که باید آزاد باشند و رسمیت داشته باشند؟!

تابناک با طرح این سؤال نوشت: 16 فعال سیاسی اصلاح‌طلب روز گذشته با انتشار بیانیه‌ای دو موضع کاملا متفاوت با هم را اتخاذ کردند، مواضعی که از یک طرف به دنبال حفظ جریان اصلاح‌طلبی در چارچوب خواسته‌های نظام و تلاش برای اعتماد به این جریان است و از طرف دیگر ژست آزادیخواهی داشته و خود را علاقه‌مند به مردم و حرکت‌های مردمی نشان می‌دهد. اگرچه برخی از امضاءکنندگان همین بیانیه، پیش‌تر مواضعی متفاوت با آنچه عنوان کرده‌اند، گرفته‌اند.

آنچه درباره این بیانیه به چشم می‌آید و در شبکه‌های اجتماعی نیز بعضا مطرح می‌شود این است که در شرایط بحران، ‏دست‌کم سه تن از افرادی که بیانیه «16 اصلاح‌طلب» را امضاء و خواستار آزادی دانشجویان و مردم عادی شده‌اند، 72 ساعت قبل از صدور این بیانیه خواستار «جمع کردن آنها به هر ترتیب» بودند و آنها را «کرکس»،«فرصت‌طلب»،«آشوبگر» و... نامیدند. کاربران شبکه‌های اجتماعی درباره جمع کردن این اظهار نظر با بیانیه صادر شده گفته‌اند که «بله، حافظه تاریخی ما کوتاه است، اما نه دیگر 72 ساعت!»

از طرفی همه ما به دلایل و عوامل مختلف شکل‌گیری این اعتراضات کم و بیش آگاهیم، اینکه صرفا این دلایل را برای بهره‌برداری‌های سیاسی بیان کنیم که دردی از مردم دوا نمی‌کند و چیزی از تهدید پیش رو نیز کم نخواهد کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 5
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 18
  • IR ۰۱:۳۸ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۱
    59 4
    متاسفانه جناب رئیس جمهور و معاون اولشان سیاست ورزی را باحقه بازی اشتباه گرفته اند.به جای این که به سیاست های غلط اقتصادیشان و ناکارآمدیشان اذعان کنند سعی میکنند تا با دوقطبی سازی مغشوش کردن اذهان و موج سواری بر مشکلات مردم با حقه بازی صندلیشان را حفظ کنند
    • IR ۱۰:۴۶ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۱
      7 1
      احسنت حرف دل ما رو زدی!
  • IR ۰۹:۳۲ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۱
    8 0
    دولت با فروش دلار کسری بودجه را مثل همیشه جبران میکنه
  • پدري كه سه فرزند بيكار دارد IR ۱۴:۰۸ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۱
    1 9
    سلام . اولاً قيمت واقعي دلار بعد از تحريم بين هفت تا يازده هزارتوما واقعي است كمتر از اين نيست ثانياً روحاني زحمت خودشو كشيده و خوب هم اداره كرده .
    • IR ۰۱:۵۱ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۲
      4 0
      خفه شو اسرائیلی کثیف

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس