یدالله جوانی

چندین سال قبل رهبر حکیم و دوراندیش انقلاب اسلامی، بیانی با این مضمون داشتند که بهترین راه مبارزه با امریکا، گره‌گشایی از مشکلات مردم است.

به گزارش مشرق، دکتر یدالله جوانی در یادداشت روزنامه جوان نوشت:

چندین سال قبل رهبر حکیم و دوراندیش انقلاب اسلامی، بیانی با این مضمون داشتند که بهترین راه مبارزه با امریکا، گره‌گشایی از مشکلات مردم است. منطق این بیان کاملاً روشن است. امریکایی‌ها با کمک متحدین خود و با مجموعه‌ای از اقدامات، در تلاشند بین مردم و نظام اسلامی فاصله ایجاد کنند. تمرکز امریکایی‌ها در مسیر فاصله‌اندازی میان مردم و جمهوری اسلامی، روی مسائل اقتصادی است. حکمت اعلام دهه چهارم انقلاب به عنوان «دهه پیشرفت و عدالت» و نامگذاری‌ها در سال‌های اخیر با موضوع اقتصادی، همگی در راستای تأمین الزامات پیشرفت کشور، رفاه عمومی و خنثی‌سازی نقشه‌های دشمنان است. متأسفانه در طول سال‌های گذشته، شعارهای سال اعلامی از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی، در عمل خیلی جدی گرفته نشد.

بی‌توجهی به این شعارها خصوصاً در حوزه اقتصاد مقاومتی سبب شده در شرایطی قرار بگیریم که بخشی از مردم، به شدت تحت فشارهای اقتصادی و معیشتی قرار گیرند. پدیدآیی لشکر بیکاران، رکود اقتصادی، افزایش قیمت‌ها و گرانی از معضلات انکارناپذیر در کشور است. بدیهی است که دشمنان به دنبال بهره‌برداری از این وضعیت در راستای منافع خودشان باشند. خاصیت دشمن، دشمنی کردن است و از او انتظاری جز این نباید داشت. اساساً امریکایی‌ها با هدف ایجاد مشکل برای مردم ایران و ناراضی‌ کردن آنان، جنگ اقتصادی و تحریم‌ها را علیه ملت ایران به راه انداختند. ناآرامی‌ها و اغتشاشات اخیر در کشور با موج‌سواری دشمن و جریان ضد انقلاب با توجه به نارضایتی‌ها پدید آمد. دشمن تصور می‌کرد آستانه تحمل مردم تمام شده و با اندک تحرکات،‌ می‌تواند توده‌های میلیونی را با خود همراه سازد. تصور ضدنقلاب نیز اینگونه بود، اما هوشمندی و بصیرت مردم، مانع از بحران‌آفرینی دشمن برای کشور شد. دشمن در این قضایا، ثبات، امنیت، آرامش، وحدت و انسجام داخلی را نشانه رفته بود. حال که این توطئه خنثی شد، چه باید کرد؟ اعتقاد بر این است که همان جمله چند سال قبل رهبر فرزانه انقلاب اسلامی، باید مورد توجه مسئولان و دلسوزان کشور و انقلاب قرار گیرد. باید از مشکلات مردم در حوزه‌های گوناگون گره‌گشایی کرد. باید جوانان بیکار، امید به دستیابی به شغل مناسب با شأن خود پیدا کنند.

باید صاحبان صنایع، کارخانجات، کارگاه‌های کوچک و بزرگ، صاحبان مشاغل گوناگون به ایجاد رونق اقتصادی در کشور در آینده نزدیک امیدوار شوند. بسیار روشن است که کار اصلی در این حوزه‌ها، بر عهده دولت است. دولت باید با اتخاذ سیاست‌ها و رویکردهای صحیح در حوزه‌های مالی و اقتصادی، چنین امیدهایی را برای تمامی کسانی که تحت فشارهای اقتصادی- معیشتی هستند، ایجاد کند. اما نکته مهم در این میان تلاش‌ها، رویکردها و جهت‌گیری‌های افراد و مجموعه‌های خارج از دولت است. اعتقاد بر این است که با انقلابی‌گری به معنای دقیق کلمه، می‌توان همه مشکلات کشور و مردم را حل کرد. این یک اصل و قاعده اثبات شده است. در 38 سال گذشته، در هر حوزه‌ای که با رویکرد انقلابی‌گری مبتنی بر عقلانیت و درایت و روحیه جهادی کارها دنبال شده، موفقیت‌های بزرگ حاصل شده است. عمده مشکلات امروزی کشور و مردم، به حوزه‌هایی اختصاص دارد که در آن حوزه‌ها به صورت انقلابی عمل نشده است. البته از این نکته نباید غفلت کرد، برخی از معضلات کنونی کشور، حاصل کار انقلابی‌نماها در 38 سال گذشته است. به تعبیر مقام معظم رهبری، انقلابی‌گری با انقلابی‌نمایی تفاوت دارد.

بنابراین با توجه به مطالب پیش گفته، انقلابی‌گری در شرایط کنونی، در کمک به دولت برای حل مشکلات کشور است. جریان‌های سیاسی با هر فکر و سلیقه‌ای در شرایط کنونی، باید به فکر مردم و حل مشکلات کشور باشند. به طور قطع با هم‌افزایی همه ظرفیت‌ها، به راحتی می‌توان بر بسیاری از مشکلات غلبه کرد. نقشه راه باید اقتصاد مقاومتی باشد. همه نیروها، جریان‌ها و افراد باید به کمک دولت در راستای پیاده‌سازی اقتصاد مقاومتی بشتابند.

البته دولت هم باید امکان بهره‌گیری از توان و ظرفیت‌های خارج از دولت در هر سطحی را فراهم سازد. کشور از ظرفیت‌ها، امکانات و قابلیت‌های بسیار بالایی، برای حل مشکلات برخوردار است. مهم هم‌افزا شدن مسئولان در قوای سه‌گانه و تمامی دستگاه‌ها و نهادها است. وحدت و همدلی مسئولان زمینه‌ساز کمک‌های مردمی و بخش خصوصی به دولت برای حل مشکلات خواهد بود. این وحدت، همدلی و زمینه‌سازی برای هم‌افزا کردن تمامی امکانات برای حل مشکلات مردم؛ نشانه انقلابی‌گری و هر نوع حرکت مغایر با انقلابی‌گری فاصله دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس