پیمان ممنوعیت سلاح هسته ای جهان

رئیس هیأت ایرانی شرکت کننده در نشست اعضای کنوانسیون سلاح‌های شیمیایی از آمریکا به عنوان بزرگترین دارنده این سلاح‌ها خواست که اقدامات ضروری جهت تسریع روند انهدام زرادخانه‌های شیمیایی به عمل آورد.

به گزارش مشرق، غلامحسین دهقانی مدیرکل امور سیاسی و امنیت بین‌المللی وزارت امور خارجه و رئیس هیأت ایرانی شرکت کننده در بیست و دومین نشست کشورهای عضو کنوانسیون سلاح‌های شیمیایی در لاهه، طی سخنانی وجود زرادخانه‌های شیمیایی متعلق به کشورهای عضو و نیز گروه‌های تروریستی را خطری برای صلح و امنیت جهانی دانست.

مدیرکل امور سیاسی و امنیت بین‌المللی وزارت امور خارجه تاکید کرد: کاربرد سلاح‌های شیمیایی توسط گروه‌های تروریستی در سوریه و عراق پیامد واقعی حمایت مستقیم و یا غیر مستقیم برخی از کشورها از این گروه‌های تروریستی است.

غلامحسین دهقانی با تاکید بر اهمیت جهانشمولی کنوانسیون سلاح‌های شیمیایی، از کشورهای عضو و دبیرخانه سازمان منع سلاح‌های شیمیایی درخواست کرد تلاش‌های خود را در راستای الحاق غیر اعضا و به ویژه رژیم صهیونیستی که علیرغم داشتن سلاح‌های کشتار جمعی، عضو هیچ یک از معاهدات بین‌المللی سلاح‌های کشتار جمعی نیست، افزایش دهند.

مدیرکل امور سیاسی و امنیت بین‌المللی وزارت امور خارجه در بخشی از سخنان خود با توجه به اهمیت گسترش همکاری‌های بین‌المللی و ضرورت مبادله فناوری و دانش فنی در زمینه شیمیایی، عدم موفقیت سازمان منع سلاح‌های شیمیایی در تصویب برنامه اقدام برای ماده یازده کنوانسیون و نیز عدم اختصاص بودجه کافی به موضوع ارتقاء همکاری‌های بین‌المللی علیرغم گذشت دو دهه از تصویب کنوانسیون را موجب نگرانی دانست و خواستار تلاش مشترک کشورهای عضو در این زمینه شد.

به گزارش فارس، دهقانی تلاش‌های دولت سوریه در زمینه انهدام سلاح‌های شیمیایی، علیرغم شرایط دشوار و غیرامن داخلی را مهم تلقی و قابل قدردانی دانست و بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران در الحاق این کشور به کنوانسیون و اجرای تعهدات بین‌المللی تحت مقرارت کنوانسیون کمک کرده است.

وی افزود: ما براین باوریم که سوریه از قربانیان تروریسم است که چندین بار توسط داعش و سایر گروه‌های تروریستی مورد حمله شیمیایی قرار گرفته است.

مدیرکل امور سیاسی و امنیت بین‌المللی وزارت امور خارجه کشورمان ضمن استقبال از تکمیل عملیات انهدام سلاح‌های شیمیایی روسیه و لیبی بیان کرد: انهدام ذخایر سلاح‌های شیمیایی مهمترین تعهد کشورهای عضو کنوانسیون است و از آمریکا به عنوان بزرگترین دارنده سلاح شیمیایی خواست که اقدامات ضروری جهت تسریع روند انهدام زرادخانه‌های شیمیایی و انجام تعهدات خود به عمل آورند.

وی از حصول اجماع در خصوص معرفی سفیر و نماینده دائم کشور اسپانیا فرناندو آریاس به عنوان مدیرکل آتی سازمان منع سلاح‌های شیمیایی استقبال و از تلاش‌های مدیرکل فعلی این سازمان احمد اوزومجو تشکر و قدردانی کرد.

بیست و دومین کنفرانس کشورهای عضو با حضور نمایندگان دول عضو و نمایندگان سازمان‌های بین‌المللی و سازمان‌های غیردولتی فعال در زمینه سلاح‌های شیمیایی از روز دوشنبه 6 آذر در لاهه هلند آغاز به کار کرد و تا امروز جمعه به کار خود ادامه داد.

قابل ذکر است سازمان منع سلاح‌های شیمیایی از سال 1997 و پس از لازم الاجرا شدن کنوانسیون سلاح‌های شیمیایی تاسیس شده و دارای 192 عضو است. رژیم صهیونیستی و کشورهای مصر، کره شمالی و سودان جنوبی عضو کنوانسیون سلاح‌های شیمیایی و سازمان منع سلاح‌های شیمیایی نیستند. کنفرانس سالانه کشورهای عضو کنوانسیون سلاح‌های شیمیایی مهمترین نهاد تصمیم گیرنده سازمان منع سلاح‌های شیمیایی است که هر ساله با شرکت اعضا تشکیل جلسه می‌دهد و ضمن بررسی آخرین تحولات در زمینه سلاح‌های شیمیایی اقداماتی را جهت بهبود روند انهدام و مقابله با سلاح‌های شیمیایی اتخاذ می‌کند.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • AE ۰۰:۱۳ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۱
    0 0
    حرف ایران راحساب نمیزارند .انگار یه کارگر ساده به مجلس. خودتان نامه نوشته . تو را به خدا. نامه اگه 10 سال تومجلس. واضح ترین جا باشه .جواب میدید. میشه
  • جاوید IR ۰۹:۰۲ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۱
    2 0
    امریکا و گروه تروریستی (اسرائیل) بایدسلاح‌های کشتار جمعی(هسته ای و شیمیایی و میکربی) خودشان را نابود کند.
  • جابر IR ۱۱:۰۵ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۱
    0 0
    امریکا با سلاح کشتار جمعی بمب اتمی دو شهر هروشیما و ناکازاکی را بمباران اتمی کرد و مردم این دو شهر را مانند مغولها کشتار و قتل عام کرد

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس