کد خبر 799054
تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۶ - ۱۶:۰۱
هیئت دولت

اعضای کابینه دوازدهم در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت در حیاط دولت با حضور در جمع خبرنگاران به سوالاتشان پاسخ دادند.

به گزارش مشرق، جلسه هیئت دولت مطابق روزهای چهارشنبه، امروز نیز با حضور اکثریت اعضای کابینه تشکیل شد. عبدالرضا رحمانی‌فضلی وزیر کشور تنها وزیر غائب در بین وزرا بود؛  جواد ظریف وزیر خارجه نیز زودتر از بقیه جلسه دولت را ترک کرد.

مسعود پزشکیان نائب رئیس مجلس نیز امروز مهمان دولت بود. تعدادی از وزرا و معاونین رئیس‌جمهور نیز پس از پایان جلسه به جمع خبرنگاران آمدند و به سوالاتشان پاسخ دادند.

    کمک دولت به مناطق زلزله‌زده اعلام شد

محمد باقر نوبخت معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه در جمع خبرنگاران درباره اقدامات دولت برای کمک به زلزله‌زدگان غرب کشور اظهار داشت: ابلاغ مصوبات دولت در 4 سرفصل برای مناطق شهری و روستایی زلزله زده از همین امروز صورت گرفته است.

 وی افزود: 659 میلیارد تومان تسهیلات و 281 میلیارد تومان بصورت وام بلاعوض به این مناطق تخصیص یافت.

سخنگوی دولت تصریح کرد:‌ برای خانوارهای آسیب دیده که به احداث و بازسازی نیاز دارند برای مناطق روستایی 25 میلیون و مناطق شهری 35 میلیون تومان اختصاص داده شده است.کمک بلاعوض روستایی 5 میلیون و شهری 6 میلیون تومان خواهد بود. برای خانوارهایی که نیازمند به مرمت و تعمیر واحدها هستند به صورت تسهیلات 12 میلیون چه به شهر و چه روستا داده می‌شود و بلاعوض 2 میلیون تومان خواهد بود. کسانی که نیازمند خرید لوازم خانگی هستند 3 میلیون تومان به صورت تسهیلات و 2 میلیون تومان بلاعوض داده می‌شود.

سخنگوی دولت افزود: برای اسکان موقت روستاها به هر خانوار 3 میلیون و برای خانوارهای شهر 5 میلیون به صورت بلاعوض داده می‌شود. بانک مرکزی بخشنامه ای را برای کسانی که در خصوص همین خرید لوازم خانگی یا موارد ضروری نیازهایی دارند تا 10 میلیون تومان قرض الحسنه تعیین کرده است.

نوبخت با بیان اینکه پرداخت این مبالغ به بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه ابلاغ شده است اظهار داشت: 659 میلیارد تومان را بانک مرکزی از طریق نظام بانکی و در قالب تسهیلات باید پرداخت کند و 281 میلیارد تومان را هم سازمان برنامه و بودجه باید بپردازد.

وی ادامه داد: سازمان برنامه و بودجه تا قبل از پایان این ماه(آبان) همه این 281 میلیارد تومان را پرداخت خواهد کرد.

   واکنش رئیس دفتر رئیس‌جمهور به خبر تغییر ساختار دولت

محمود واعظی رئیس دفتر رئیس‌جمهور در جمع خبرنگاران در پاسخ به سؤالی درخصوص تغییر ساختاری دولت و توافق ضمنی رئیس مجلس با آن گفت: رئیس‌جمهور و رئیس مجلس معمولاً با یکدیگر بحث و گفت‌وگو انجام می‌دهند و اینکه چنین توافقی شده است درست نیست.

وی افزود:‌ بالاخره موضوعی که باید 290 نماینده بررسی کنند و رأی بدهند که توافق نمی‌شود. آنچه انجام می‌شود تفاهم نسبت به این است که کارها پیش برود وگرنه این موضوعی است که حق مجلس است و هرچه تصویب کرد همان اجرا می‌شود.

رئیس دفتر رئیس‌جمهور با بیان اینکه ما یک لایحه‌ای ارائه داده‌ایم. به هر حال در داخل مجلس کمیته ها بررسی می‌کنند و پیشنهادات را ارائه می‌دهند،  خاطرنشان کرد:‌  اگر مجلس و کمیسیون‌ها پیشنهادات خوبی داشته باشند به صرف اینکه در لایحه دولت نیامده، ما بر لایحه خود پافشاری نمی‌کنیم.

ر توزیع موارد ضروری به زلزله زدگان غرب کشور و صحت آن، گفت: ستاد بحران برای کاستن از نابسامانی ها هر روز جلسه می گذارد و آقای روحانی هم موافقت کردند که وزیر کشور به جای آمدن به جلسات هیئت دولت، جلسات ستاد بحران را تشکیل دهند.


واعظی تاکید کرد: مشکلات و کمبودهایی که در سفر دیروز هیئت دولت به کرمانشاه با آن مواجه شدیم مسئله مدیریت بحران و تامین امنیت و اطلاع رسانی به همه نقاط زلزله زده و ایجاد هماهنگی میان دستگاه های مختلف بود که در این رابطه امروز در هیئت دولت بحث و تصمیمات لازم را اتخاذ کردیم.

رئیس دفتر رئیس جمهوری ادامه داد: آنچه که ما در کرمانشاه دیدیم یک همبستگی کامل میان مردم و دستگاه های مختلف بود حتی میان دستگاه هایی که هیچ ارتباطی با ستاد بحران و مسائل مربوط به زلزله نداشتند، همه تمام امکانات خود را برای کمک به هموطنانشان بسیج کرده‌اند.

 اقدامات وزارت ارتباطات برای بازگرداندن ارتباطات در مناطق زلزله‌زده

محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات امروز( چهارشنبه 24 آبان) در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران در ارتباط با رفع مشکلات ارتباطی زلزله زدگان استان کرمانشاه گفت: از ساعت اولیه زلزله همکاران ما در ستاد بحران وزارت ارتباطات فعال شدند و در مجموعه اپراتورها در شب اول زلزله حدود 147 سایت موبایل از دستردس خارج شدند که دلیل عمده آن بحث زیرساخت‌های برقی بود.

وی افزود: در همان شب نخست زلزله  برخی از این سایت‌ها به مدار برگردانده شد تا دیروز ظهر همه شرایط ارتباطات منطقه به حالت قبل بازگشت. اگر در جایی آنتن وجود ندارد شاید از قبل هم آنتن وجود نداشته است. 

وزیر ارتباطات با بیان اینکه اپراتورهای موبایل به توصیه وزارت ارتباطات بسته هایی را در نظر گرفتند و برای سه روز تمدید کردند، گفت: علی رغم نکات منفی که در رابطه با پخش شایعات وجود داشت، فضای مجازی نقش خوبی هم در اطلاع رسانی و جلب کمک و پیدا کردن کسانی که از عزیزان خود جدا شده بودند ایفا کرد. باید برای نظام کنترل شایعات و ایجاد جایگاه های مرجع اطلاع رسانی تلاش کنیم.

جهرمی خاطرنشان کرد:  همکاران ما در حال فعالیت هستند تا بالن را در منطقه سرپل ذهاب برپا کنند.

حسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت با اشاره به آخرین اقدامات انجام شده در راستای بهبود حال آسیب دیدگان زلزله غرب کشور اظهار داشت: تمامی همکاران من نه تنها در استانهایی که زلزله در آنجا با تلفات رو به رو بوده بلکه همکارانم در استانهای دیگر کشور از ساعات اولیه وقوع زلزله تلاش کردند تا با توجه به اینکه در این گونه حوادث 90 درصد از آسیب دیدگی‌ها مربوط به شکستگی جمجمه و دست و پا است به سرعت روند بستری شدن این افراد را انجام دهند.

وی افزود: تیم‌های بهداشتی در منطقه فعال هستند ولی در عین حال خود مردم بومی مناطق زلزله زده نیز باید هوشیار باشند و با توجه به اینکه تعدادی زیادی از احشام هنوز زیر آوار هستند در راستای سمپاشی و پاکسازی منطقه اقداماتی را انجام دهند.

وزیر بهداشت گفت: به منظور اطمینان در رسیدن آب سالم به دست مردم روستاها باید تا یک هفته آب مورد نیاز روستاها از طریق تانکر در اختیار مردم این مناطق قرار گیرد که استانداری و هلال احمر در راستای تحقق این امر در تلاشند. در کل اقدامات قابل قبولی برای در اختیار گذاشتن آب سالم برای مردم صورت گرفته است.

قاضی زاده درباره مشکل کمبود دارو در مناطق زلزله زده نیز خاطرنشان کرد: خداروشکر از لحاظ کمبود دارو مشکل خاصی وجود ندارد و اقدام خیلی خوبی که انجام شد حضور سازمان‌های حامی بیماران خاص در منطقه بود که نیازهای دارویی بیماران سرطانی و امثال آنها را برطرف کردند.

وزیر بهداشت با بیان اینکه  شاید یکی از مهمترین وظایف ما در هفته‌های آینده رسیدگی به سلامت روانی بازماندگان این حادثه باشد، تصریح کرد: بازماندگان این حادثه به ویژه کودکانی که والدین خود را از دست داده‌اند در روزهای اول حتی در پذیرش از دست دادن عزیزان خود نیز دچار مشکلات جدی می‌شوند.

وی ادامه داد: حدود 40 تیم روان شناس به شکل داوطلبانه در مناطق زلزله زده حضور پیدا کرده‌اند تا بتوانند سلامت روانی بازماندگان این حادثه را بازیابی کنند.

  اولویت ما بازسازی مدارس تخریب شده است

سیدمحمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش نیز در حاشیه جلسه هیئت دولت و در جمع خبرنگاران درباره مدارس تخریب شده در استان های زلزله زده، اظهار داشت: بعضی از مدارس در 5 شهرستان استان کرمانشاه غیر قابل استفاده شده است همچنین در استان‌های کردستان و ایلام هم به بعضی از مدارس آسیبهای رسیده است.

وی افزود: براساس اعتبارات پیش بینی شده و تخصیص اعتبارات به سرعت و با اولویت مدارس غیر قابل استفاده شروع به بازسازی مدارس خواهد شد همچنین مدارسی که غیر ایمن  هستند را مقاوم سازی خواهند شد.

بطحایی عنوان کرد: در فاصله  بازسازی و ایمن سازی مدارس از سیاست دو شیف سازی در مناطقی که امکان آن وجود دارد در دستور کار قرار خواهد گرفت تا به تحصیل دانش آموزان ضربه‌ای وارد نشود.

وزیر آموزش و پرورش عنوان کرد: در مناطقی این امکان وجود نداشته باشد از کانکس برای محل تحصیلدانش آموزان در مدت کوتاه استفاده خواهیم کرد اما سعی ما بر این است با حفظ ایمنی دانش آموزان، سپس تحصیل  را در اولویت قرار دهیم.

 وی همچنین درباره پایان تعطیلی مدارس استان کرمانشاه نیز تصریح کرد: این منوط به این موضوع است که بتوانیم اقدامات لازم را برای بازگشایی انجام دهیم اما سعی ما بر این است از ابتدایی هفته آینده مدارس را بازگشایی کنیم.

بطحایی در مورد دانش آموزانی که تمام خانواده خود را از دست داده اند، بیان داشت: برای این دانش آموزان یک برنامهای خدمات مشاوره در نظر گرفتهایم تا بتوانیم آستانه تحمل این بچه را در برابر این پدیده که مدیریتش به دست ما نمی باشد را بالا ببریم.

روحانی: خانه خودساخته مردم در زلزله سالم مانده و ساختمان دولتی فرو ریخته است

حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور امروز( چهارشنبه24 آبان) در جلسه هیئت دولت با اشاره به وقوع زلزله در منطقه غرب کشور و کرمانشاه، گفت: زلزله شدیدی که با قدرت و بزرگی 7.3 ریشتر در کرمانشاه بوقوع پیوسته کمتر سابقه داشته است. وقوع چنین زلزله‌ای در هر کشوری خطرناک بوده و مشکلات زیادی به همراه دارد و در کشورمان نیز این زلزله خسارات زیادی بخصوص در روستاها به همراه داشته است.

رییس جمهور، پیشگیری و مقابله با خطرات ناشی از زلزله را وظیفه همگانی توصیف کرد و گفت: اینکه خانه ساخته خود مردم در منطقه سرپل ذهاب سالم مانده و در مقابل یک ساختمان دولتی فرو ریخته، نشان‌دهنده وقوع فساد در این زمینه است و مشخص است که در بخش پیمانکاری ساخت و ساز فساد وجود داشته است.

 روحانی تصریح کرد: حوادثی مانند زلزله درسی برای همه ماست که چگونه همدیگر را یاری کرده و با همدیگر باشیم.

رییس جمهور با قدردانی از همدردی و کمک‌های خودجوش ملت ایران به هموطنان زلزله زده خود، گفت: در چنین مواقعی بسیار مهم است که روحیه برادری و اخوت و عشق به وطن و اسلام را بیش از پیش نمایان سازیم و در این راستا مردم غیور، قهرمان، شجاع و پهلوان استان کرمانشاه پیشگام بودند.

 روحانی همچنین با تشکر از تلاش‌ها و فداکاری همه دستگاه‌های دولتی و نظامی که به صحنه امداد و کمک‌رسانی وارد شدند، گفت: دیروز در جریان بازدید از مناطق زلزله زده صحنه‌هایی از ایثار و فداکاری دیدم که بسیار دلگرم کننده بود و در یک نمونه در بیمارستان آیت‌الله طالقانی در دو روز گذشته حدود 300 عمل جراحی انجام شده و از چهره پزشکان و پرستاران کاملاً مشخص بود که شبانه‌روز و بدون استراحت مشغول امدادرسانی بودند و این بسیار ارزشمند است.

رییس جمهور با تأکید بر اینکه تلاش همه بر این است که کاری کنیم که آلام مردم کاهش پیدا کند، اظهار داشت: امروز در جلسه هیأت دولت تصمیمات لازم در زمینه نحوه کمک‌رسانی از جمله ارایه کمک‌های بلاعوض و وام و نیز چگونگی اسکان موقت و اضطراری آسیب‌دیدگان، اتخاذ خواهد شد.

 روحانی با اشاره به نیاز حدود 30 هزار خانه شهری و روستایی مناطق زلزله‌زده کرمانشاه برای بازسازی و ترمیم ، گفت: همه باید در این زمینه کمک کنند. اما مسئولیت اصلی در استقرار موقت و دائمی مردم زلزله‌زده، بنیاد مسکن است و خواهش می‌کنم که کارهای موازی در این زمینه صورت نگیرد و هر کسی که قصد کمک دارد، آن را در اختیار بنیاد مسکن قرار دهد.

رییس جمهور افزود: در زمینه کمک‌های دیگر نیز بهتر است هلال احمر مرجع باشد و در حوزه اطلاع‌رسانی با توجه به اینکه در چنین مواقعی اخبار و شایعات کذب و گسترده‌ای، گفته می‌شود، مرجع اصلی مردم برای اطلاع از امور، بایستی صدا و سیما باشد.

 روحانی با اشاره به خواسته‌های ساکنان مناطق زلزله زده از مسئولین گفت: دیروز مردم با صبر، متانت و ادب و بسیار منطقی خواسته‌های اولیه خود را مطرح کردند و وظیفه داریم که به مسئولیت خود در این زمینه عمل کنیم.

رییس جمهور با اشاره به حضور و بازدید مسئولین مختلف از مناطق زلزله‌زده، تصریح کرد: این اتفاق یک آزمایش الهی برای همه ماست و باید تلاش کنیم هم در پیشگاه تاریخ و وجدان خود و هم در پیشگاه خداوند، سربلند باشیم.

روحانی همچنین با تجلیل از هوانیروز و امداد هوایی در رسیدگی به آسیب‌دیدگان گفت: در مواقعی مانند زلزله که جاده‌ها مسدود می‌شوند امداد هوایی جایگاه بسیار ارزشمندی دارد و از همه کسانی که در این زمینه تلاش کردند، و تمام نیروهای مسلح اعم از ارتش و سپاه ، صمیمانه تشکر می‌کنم.

رییس جمهور همچنین با قدردانی از بیانات و تأکیدات رهبر معظم انقلاب در زمینه رسیدگی به آسیب‌دیدگان، گفت: دولت با تمام وجود تأکیدات ایشان را مورد توجه قرار خواهد داد.

روحانی در بخش دیگری از سخنان خود به شرایط حساس منطقه و لزوم هوشیاری در چنین شرایطی اشاره کرد و گفت: امروز شرایط منطقه از هر زمان دیگری حساس‌تر شده است و ضرورت دارد در مقابل آن هوشیار باشیم.

رییس جمهور با بیان اینکه پیش از این عده‌ای در منطقه چنین تصور می‌کردند که با حضور قدرت‌های بزرگ، امنیت در منطقه مستقر می‌شود و لذا بعضی به انگلیس و آمریکا و قدرت‌های خارجی تکیه کرده بودند، اظهار داشت: امروز همه به طور کامل مشاهده کردند که حضور قدرت‌های خارجی هیچ فایده‌ای برای منطقه نداشته است.

روحانی اظهارداشت: قدرت‌های خارجی از حضور در منطقه صرفاً برای بازارگرمی به منظور فروش‌ سلاح‌های خود و زمینه مناسب برای دخالت در بازار منطقه و بازی با قیمت نفت استفاده کرده و اهداف سوء خود را در این زمینه‌ها دنبال کردند و هیچ‌گاه حضور آنها به نفع مردم منطقه نبوده و به جز دردسر و گرفتاری هیچ نتیجه‌ای نداشته است.

رییس جمهور با اشاره به اینکه "هر زمان که مقامات  آمریکایی به منطقه آمده‌اند، بلافاصله پس از آن، آتش جنگ و تنش در بخشی از منطقه شعله‌ور شده است"، گفت: با دخالت قدرت‌های خارجی جنگ‌های بزرگی در عراق، افغانستان و ‌سوریه به وقوع پیوسته و یمن به هم ریخته است. آیا کسی هست که به فکر مردم یمن باشد و ادای انسانیت کند؟ مردم بی‌دفاع یمن چندین سال است که با مشکلات ناشی از بیماری، فقر و بمباران‌های مستمر دست و پنجه نرم می‌کند. به چه علت کشوری که مسلمان است و خود را خادم حرمین می‌داند، اینگونه مردم بی‌گناه و مسلمان یمن را تحت فشار قرار داده و اظهار تأسف و پشیمانی هم نکرده و همچنان به جنایت‌هایش ادامه می‌دهد.

 روحانی افزود: در مقابل این جنایات، سازمان ملل سکوت کرده و هیچ موضع قاطع و الزام‌آوری اتخاذ نمی‌کند و قدرت‌های غربی نیز از اینگونه جنایات حمایت می‌کنند.

رییس جمهور مداخله آشکار در کشور مستقلی مثل لبنان را و اینکه از کسی بخواهند استعفا داده و فرد دیگری را برای جایگزینی او معرفی ‌کنند ، اتفاق بسیار کم‌نظیری در تاریخ دانست و خطاب به مداخله‌کنندگان گفت: شما چه کاره هستید و با اتکا با چه قدرتی چنین اقداماتی انجام می‌دهید تصور می‌کنید که پول تا کجا می‌تواند کارساز باشد.

 روحانی تصریح کرد: اینکه کشور مسلمانی در منطقه از رژیم صهیونیستی بخواهد و به آن التماس کند که مردم لبنان را بمباران کند بسیار شرم‌آور و خجالت‌آور است. در تاریخ سراغ نداریم که یک کشور اسلامی به چنین اقداماتی دست زده باشد و این نشان‌دهنده ناپختگی افرادی است که در این کشورها سر کار آمدند.

رییس جمهور تأکید کرد: ما به عنوان جمهوری اسلامی ایران اولاً بخواهید یا نخواهید حامی مظلومان بوده و خواهیم ماند و اینکه دشمن ظالم و کمک‌رسان مظلوم باشیم دستور اسلام، پیامبر گرامی و امیرالمؤمنین علی(ع) است. ما همواره به یاری مظلومان خواهیم شتافت و نمی‌توانیم ببینیم که تروریست‌ها حرم‌های مقدس را تخریب کرده و مردم بی‌گناه و مسلمان را مورد حمله قرار دهند.

روحانی در ادامه با تأکید بر ضرورت تقویت قدرت ملی کشورمان، اظهار داشت: بخشی از قدرت ملی در حوزه نظامی است، بخشی مردمی، بخشی سیاسی و بخشی اقتصادی است و هر آنچه به قدرت ملی ما منتهی می‌شود، باید تقویت گردد.

رییس جمهور  گفت: اینکه ایران مسیر ترانزیت برای منطقه باشد و از لحاظ سیاسی در منطقه مؤثر باشیم و پای میز مذاکره حاضر بوده و از حقوق ملت خود دفاع کنیم و رونق اقتصادی ایجاد نماییم، نشان‌دهنده قدرت ملی ما در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی است.

روحانی خاطر نشان کرد: باید در کنار قدرت ملی، وحدت ملی را هم مستحکم نماییم. امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند وحدت و همدلی هستیم و باید از حوادثی مانند زلزله برای وحدت بیشتر استفاده کرد نه برای تفرقه و ایجاد اختلاف و دودستگی. وقوع حوادثی طبیعی میز محاکمه نیست که در آن همدیگر را پای آن کشانده و به محاکمه بکشانیم، بلکه چنین اتفاقاتی زمان یاری و کمک و همدلی بیشتر مردم و انسجام و وحدت است.

رییس جمهور اظهار داشت: ایجاد اختلاف بین شیعه و سنی و اقوام و قومیت‌های مختلف از توطئه‌های دشمنان است و باید در مقابل آن، برای وحدت هر چه بیشتر اقوام و مذاهب تلاش کنیم.

روحانی امید به آینده و تقویت آن را مورد تأکید قرار داد و گفت:‌ اگر امید و اعتماد عمومی تضعیف شود، حتماً شکست خواهیم خورد، اسلام دین امید است و یأس از رحمت خدا از گناهان کبیره محسوب شده است و باید به هموطنان خود حسن ظن داشته باشیم چرا که دین و مذهب ما الهام‌بخش روحیه امید است.

رییس جمهور تصریح کرد: کسی منکر وجود مشکلات در حوزه‌های مختلف نیست، اما در عین حال به آینده بهتر و کشور آبادتر امید داشته و تردید ندارم از مشکلات عبور خواهیم کرد و در این مسیر قدرت ملی و حفظ وحدت و یکپارچگی می‌تواند چاره‌ساز بوده و ما را از شرایط و مشکلات به سلامت عبور دهد.

روحانی افزود: در سایه امید، وحدت و آینده درخشان،به وظیفه ملی و دینی خود عمل خواهیم کرد.

رییس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به قرار گرفتن در آستانه رحلت پیامبر عظیم‌الشأن اسلام(ص)، شهادت امام مجتبی(ع) و شهادت علی بن موسی الرضا(ع)، اظهار داشت: مردم ما همواره، عاشق خاندان رسالت و اهل بیت(ع) بودند و راه آنان را به عنوان یکی از راه‌های هدایت،  یافته و همواره در این مسیر ثابت قدم بوده‌اند.

روحانی افزود: هر روزی که به عنوان دین، پیامبر(ص)، ائمه هدی(ع) و اسلام نام گذاری شده، مردم با شور و شکوه و عظمت خاصی، آن ایام که ایام‌الله است را گرامی داشتند که نمونه بارز آن اربعین حسینی و راهپیمایی عظیم و میلیونی مردم در مسیر کربلا است.

رییس جمهور خاطر نشان کرد: پیامبر اسلام(ص) گل سرسبد تاریخ است و زندگی ایشان باید الگویی برای همه مردم باشد.

روحانی پیروی از راه و روش پیامبر اسلام(ص) را مورد تأکید قرار داد و گفت: حکومت پیامبر اسلام(ص) آزادترین، بهترین و سالم‌ترین در آن روزگار بود که در آن عدالت و احترام به حقوق انسان‌ها، مورد توجه قرار داشت و صرفاً بر مبنای قانون و پیمان اداره می‌شد.

رییس جمهور افزود: در حکومت پیامبر(ص) همه اهل مدینه و اهل کتاب احساس آزادی و امنیت می‌کردند و هیچ جایی مثل مدینه و مکه نبود که در آن اهل کتاب احساس امنیت داشته باشند. در حکومت پیامبر(ص) حتی کسانی که در دل خود اسلام را قبول نداشتند و پیامبر اسلام(ص) به خوبی از آن آگاهی داشت، اما با این حال با همه آنها برخورد محترمانه‌ای داشت و آنها از بیت‌المال استفاده می‌کردند و سختگیری‌هایی که امروز در بعضی جاها انجام می‌شود، در زمان پیامبر(ص) وجود نداشت.

روحانی با بیان اینکه حکم اسلام بر مبنای ظاهر و اقرار شخص می‌باشد، خاطر نشان کرد: ایمان بر مبنای اقرار فرد مشخص می‌شود و هر کسی شهادتین را به زبان آورد، مسلمان است و هر کس که بگوید که پیامبر(ص) را دوست دارم و به عهد خود وفادارم این حرف قابل قبول است، مگر آنکه عکس آن ثابت شود، اما متأسفانه امروز بعضاً این موضوع برعکس اعمال می‌شود و دستگاهی ایجاد شده که التزام عملی را کشف نماید. در حالی که در اسلام «حمل فعل مسلم» در صحت است و این قاعده فقهی ما می‌باشد.

رییس جمهور خاطر نشان کرد: اگر می‌خواهیم انقلابی باشیم در رأس انقلابیون شخص پیامبر اسلام(ص) قرار دارد و ما از سال 42 تا 22 بهمن 57 به مردم وعده دادیم که حکومت پیامبر(ص) را در کشورمان جاری کرده و آموزه‌های پیامبر(ص) را عملی خواهیم کرد.

روحانی افزود: انقلابی بودن به شجاعت، ایستادگی و ایمان پیغمبر(ص) است، اما در عین حال پیامبر(ص) اهل عفو، نرم‌خویی، وفای به عهد و سعه صدر پیامبر(ص) نیز از نشانه‌های انقلابی بودن ایشان بود.

رییس جمهور گفت: پیامبر گرامی اسلام(ص) به پادشاه ایران و روم نامه فرستادند، اما آنها بی‌ادبی کردند ولی پیامبر(ص) در مقابل اقدام آنها اعلام جنگ نکرد، بلکه پیامبر اسلام(ص) با سعه صدر با دنیا و قدرت‌های آن روزگار برخورد نمود.

 روحانی تصریح کرد: امروز باید راه و مسیر پیامبر(ص) را ادامه دهیم. حکومت در زمان پیامبر(ص) آزادترین و عادلانه‌ترین بود و امن‌تر از مدینه و حکومت پیامبر(ص) در دنیا وجود نداشت و اگر امروز در جمهوری اسلامی این‌چنین هستیم. پس حکومت در مسیر حکومت پیامبر(ص) قرار دارد و اگر نیستیم باید راه‌مان را تصحیح کنیم.

رییس جمهور در ادامه با گرامیداشت شهادت امام حسن مجتبی(ع)، اظهار داشت: امام حسن(ع) امام صلح، دوستی و ترک مخاصمه است و رهبر معظم انقلاب از تعبیر نرمش قهرمانانه برای این امام(ع) استفاده کردند. امام حسن(ع) در آن شرایط ضروری دانستند که جامعه اسلامی برای مدتی در آرامش قرار بگیرد تا احکام اسلام، به طور کامل تثبیت و استقرار یابد.

روحانی همچنین بااشاره به شهادت امام علی بن موسی الرضا(ع) گفت: امام رضا(ع)، امام مناظره و مذاکره است و به مذهب شیعه در جهان رسمیت بخشید. اگر چه امام باقر(ع) و امام صادق (ع)، مکاتب بزرگی را برای تبیین اسلام و تشیع ایجاد کردند، اما در دوره امام رضا(ع) بود که شیعه به عنوان مذهب رسمی در دنیا شناخته شد.

رییس جمهور تصریح کرد: امروز همه وظیفه داریم که از راه و مسیری که پیامبر گرامی اسلام(ص) و ائمه اطهار(ع) در راه آن مجاهدت و فداکاری کردند، پیروی کنیم.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس