مجلس آمریکا

کمیته فرعی امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا در نشستی با عنوان «تصمیم رئیس‌جمهور در مورد ایران: گام بعدی» در حال بررسی سیاست واشنگتن در قبال تهران است.

به گزارش مشرق، کمیته فرعی امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا روز چهارشنبه برای بررسی سیاست این کشور در قبال ایران تشکیل جلسه داد.

در این نشست که با عنوان «تصمیم رئیس‌جمهور در مورد ایران: گام بعدی» برگزار شده، «اولی هاینون» رئیس اسبق بخش پادمان‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و کارشناس کنونی اندیشکده محافظه‌کار «بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها، «مارک والاس» عضو بنیاد ضدایرانی «متحد علیه ایران هسته‌ای» و «فیلیپ گوردون» عضو اندیشکده شورای روابط خارجی ایالات متحده به عنوان کارشناس حضور دارند.

هاینون به عنوان سخنران اول در این جمع با ادعای اینکه نگرانی‌های جدی درباره توافق هسته‌ای ایران وجود دارد، گفت باید سیستم راستی‌آزمایی سخت‌تری درباره بندهای توافق اجرا شود.

وی سپس 6 پیشنهاد برای این سیستم ارائه کرد:

1- گزارشات فصلی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره اجرای توافق باید تقویت شود.

2- آژانس باید تحقیقات درباره ابعاد نظامی احتمالی برنامه هسته‌ای ایران را ادامه دهد.

3- برجام و توافقات مرتبط باید درباره تمام مکان‌های مرتبط با برنامه هسته‌ای، بدون هیچگونه استثنا برای مراکز نظامی اجرا شود.

4- ایران باید قبل از اجرا شدن بندهای غروب، پروتکل الحاقی را بپذیرد.

5- قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل درباره موشک‌های بالستیک باید به موشک‌های کروز ایران نیز گسترش یابد و محدودیت برد موشک‌ها و توانایی حمل کلاهک آنها کاهش یابد.

6- محدودیت‌های مربوط به زمان گریز یکساله باید تا زمان نامعلومی در آینده ادامه یابد و ضمنا تعریف زمان گریز هم تغییر یابد، به نحوی که در محاسبات مربوط به آن نوع و توان سانتریفیوژهای نصب‌نشده نیز در نظر گرفته شود.

مارک والاس به عنوان سخنران بعدی اهرم فشار اقتصادی علیه ایران را کلید کشاندن ایران به پای میز مذاکره برای برجام کشاند و اکنون نیز باید از آن اهرم‌ها برای مذاکره مجدد استفاده کرد.

وی با بیان اینکه فشارهای اقتصادی باعث شد کشورهای خارجی در سال‌های ابتدایی دهه 2010 از تجارت با ایران امتناع کنند، افزود اکنون نیز با اینکه برخی شرکت‌های خارجی با تهران قراردادهایی را امضا کرده‌اند اما بیشتر آنها به خاطر نگرانی از بازگشت تحریم‌ها، با ایران معامله نمی‌کنند.

فیلیپ گوردون به عنوان سخنرانی بعدی با بیان اینکه برجام، کاری را که برای آن طراحی شده، انجام می‌دهد، گفت اما عدم تایید پایبندی ایران به توافق هسته‌ای خطر فرو ریختن تمام آن را داشته، اعتبار آمریکا را زیر سوال برده و محدودیت‌های برنامه هسته‌ای ایران را برمی‌دارد.

گوردون با تاکید بر اینکه می‌توان هم برجام را اجرا کرد و هم با ایران مقابله کرد، افزود باید از تمام تحریم‌هایی که با برجام تناقض ندارد استفاده کنیم تا با بهای فعالیت‌های موشکی بالستیک ایران، حمایت از تروریسم و نقض حقوق بشر توسط آن را افزایش دهیم.

والاس سپس در پاسخ به سوالات مختلف نمایندگان، اینگونه پاسخ داد که تایید یا عدم تایید توافق، مسئله اصلی دولت نیست بلکه باید با رفتار ایران مقابله شود. می‌توان به توافق هسته‌ای احترام گذاشت اما به فشارهای اقتصادی ادامه دهیم تا ایران از نفوذ در منطقه دور شود.

گوردون نیز در ادامه پرسش‌های نمایندگان گفت توافق هسته‌ای، ایران را به غرب نزدیک نکرد، زیرا برای این کار طراحی نشده بود، همچنین دولت «دونالد ترامپ» مکررا به خروج از توافق تهدید می‌کند تا کنگره و متحدان آمریکا را به اعمال تغییر در برجام مجبور کند.

وی همچنین افزود: «دوست داشتیم عوامل اطلاعاتی ما 7 روز هفته، 24 ساعته در سایت‌های نظامی ایران باشند. اما خوب می‌دانید که چنین چیزی شدنی نیست. فقط یک کشور اشغال‌شده چنین چیزی را میپذیرد.»

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 28
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 2
  • بهار IR ۲۳:۰۶ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۳
    7 1
    جانا درون فرغون
  • US ۲۳:۱۰ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۳
    18 2
    تا زمانی‌ که برنامه هسته‌ای ایران صلح آمیز است، ایران هیچ اهرم فشار ندارد. تحریم تحریم است، حالا به هر اسمی. ایران باید رسما از NPT خارج شود و اعلام کند به سمت نظامی پیش میرود. اینجاست که میتونیم با غربی‌ها از موضع قدرت مذاکره کنیم، و الا وقتی‌ خیالشان راحت است که نظامی نیست، دیگر دائم تحریم جدید وضع میکنند.
    • IR ۱۸:۰۷ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۴
      5 0
      درست است جواب غرب همین است . وقتی سودی درکارنیست وندام تحریم میشیم فقط میشه گفت فریب خورد تیم روحانی
    • IR ۰۹:۰۸ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۶
      1 0
      به نظر بنده باید روی بخش هایی از برنامه هسته ای ایران تمرکز نمود که قدرت تکنولوژیکی غرب را زیر سوال می برد.
  • یک اصلاح طلب IR ۰۰:۰۵ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۴
    1 16
    ایرانی نوکر آمریکایی ها است و عقب مانده و باید بودن هیچ بهانه ایی قبول می کرد
    • محمد IR ۱۰:۰۴ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۴
      13 1
      شاید تو و آبا و اجدادت اینطوری بودن
    • ناشناس IR ۱۰:۰۹ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۴
      12 1
      اصلاح طلبان نوکر بی جیره و مواجب امریکا هستن اما قاطبه مردم ایران عزت نفس دارند و نوکر کسی نیستن .
    • IR ۱۱:۳۹ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۴
      6 1
      تو ایرانی نیستی
  • حسین IR ۰۰:۴۳ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۴
    12 1
    به این میگن رو دادن و پر رو کردن دشمن هر روز سلاحهای کشتار جمعی میسازند و به سگهاشون در اسرائیل و عربستان و ... میدن بعد ما برای سلاحهای دفاعی هم باید از این گوساله ها اجازه بگیریم! دو روز خوش رویی دیدند این طرف فکر کرده‌اند در دیزی بازه
  • IR ۰۴:۵۶ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۴
    10 1
    این نتیجه اصرار عده غرب باخته برای ثابت کردن نداشتن بمب اتمی به دنیا(اسراییل و امریکا)ا هست! برجام چهار میشه برجام موشک کروز!...البته به قول رهبری خرمشهر ها در راهه!..اونها برای بازگشت به ایران به طمع افتادن برجام تغییر نظام رو هم چند وقت دیگه می زارن روی
  • اقایی IR ۰۷:۳۸ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۴
    7 1
    شکر نوش جان کن می کنی آقای هانیون. به همین خیال باش .
  • IR ۰۸:۲۹ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۴
    9 2
    برجام= خیانت بزرگ برجام= خیانت بزرگ برجام= خیانت بزرگ برجام= خیانت بزرگ برجام= خیانت بزرگ برجام= خیانت بزرگ برجام= خیانت بزرگ برجام= خیانت بزرگ برجام= خیانت بزرگ برجام= خیانت بزرگ برجام= خیانت بزرگ برجام= خیانت بزرگ برجام= خیانت بزرگ برجام= خیانت بزرگ برجام= خیانت بزرگ برجام= خیانت بزرگ برجام= خیانت بزرگ برجام= خیانت بزرگ برجام= خیانت بزرگ برجام= خیانت بزرگ برجام= خیانت بزرگ برجام= خیانت بزرگ برجام= خیانت بزرگ برجام= خیانت بزرگ برجام= خیانت بزرگ
  • IR ۰۸:۳۸ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۴
    9 1
    دوست داشتیم عوامل اطلاعاتی ما 7 روز هفته، 24 ساعته در سایت‌های نظامی ایران باشند. اما خوب می‌دانید که چنین چیزی شدنی نیست. فقط یک کشور اشغال‌شده چنین چیزی را میپذیرد....برجام دقیقا هدف نهایش برای امریکا همینه!..
  • سیدرسول IR ۰۸:۵۳ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۴
    7 1
    ماهم باید هرچه سریعتر آمریکا را تحریم کنیم.
  • IR ۰۹:۰۴ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۴
    0 6
    هممون سر کاریم.
    • IR ۱۱:۰۷ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۴
      8 1
      4 سال مردم ایران با برجام نافرجام سرکار رفتن .
  • ناشناس IR ۱۰:۰۴ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۴
    11 1
    برجام در واقع این درس بد را به امریکا و اروپا داد که میتوان به زور از ایران هر چیز را گرفت و همین باعث زیاده خواهی آنان در بحث موشکی و منطقه ای و غیره شده است .
  • ناشناس IR ۱۰:۰۶ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۴
    5 2
    فشارهای اقتصادی و تحریمهای ظالمانه ایران را پای میز مذاکره نکشاند بلکه انقلابیون پشیمان و خسته برای استحاله انقلاب برجام را به مردم تحمیل کردند.
  • ناشناس IR ۱۰:۱۲ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۴
    13 1
    خروج از معاهده NPT و غنی سازی 90 درصدی پاسخ مناسب برای تحریمها و تهدیدات شیطان بزرگ باید باشد.
    • IR ۰۸:۴۶ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۵
      0 0
      ما باید سیاست داشته باشیم این سیاست اینه که اجازه ندهیم هیچ جاسوسی در سایتهای هسته ای مان راه پیدا کند بعدش از NPT خارج بشیم ووانمود هم نکنیم چه میکنم در یک کلمه باید هر دولتی میاد کارهایش سری بشود نظامیان ما در ظاهر ادغام بشن ویک ارتش بزرگ وقدرتمند تشکیل بشود
  • IR ۱۰:۳۴ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۴
    0 2
    ممنون
  • IR ۱۰:۴۳ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۴
    1 1
    من نمی دونم چرا به آمریکا حمله نمی کنیم ؟؟ واقعاً جای سؤاله !!
    • ناصر IR ۱۱:۱۶ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۴
      3 2
      جنگ خوب نیست. به نظر من باید امریکا رو تحریمش کنیم. و اجازه ندیم که شرکتها و بانکهامون با امریکا کار کنن.
  • IR ۱۱:۱۵ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۴
    4 6
    اون موقع که زیر زمین های پر از موشک را نشون می دادید باید فکر اینجا را میکردیم. در کجای دنیا کسی میاد منابع سری را دوربین ببره و نشون بده. به نظرم اون نابغه را بیارین بش جایزه بدیم.
    • IR ۱۵:۲۷ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۴
      2 4
      بعضی وقتا باس کاری کرد که گربه دزده حساب کار دستش بیاد
  • IR ۱۴:۳۸ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۴
    4 1
    خانم وندی شرمن: آنچه ایرانیها را به پای میز مذاکره آورد روحانی بود نه تحریمها .
    • IR ۱۸:۱۴ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۴
      4 0
      واقعا اینطور بود یک ایرانی نیامدتوخیابون درخواست مذاکره بده واین شخص روحانی بوداین هزینه رابه کشوربلچشم بازتحمیل کرد . مردم که نمیدونستن چه خواهدشد .
  • نادر IR ۲۳:۱۸ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۴
    2 0
    عملکرد چه کسانی انفعالی وصعیف چه کسانی دشمن را اینگونه جسور ساخته است

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس