روزنامه

اصلاح‌طلبان مدعی شدند دولت تنها مجری سیاست‌های کلان نظام بوده است؛ بنابراین این توافقنامه دستاورد کل نظام بود نه یک جناح یا یک دولت.

سرویس سیاست مشرق - روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

*******

** برجام تصمیم کل نظام بود، دولت فقط مجری بود!

همان جماعتی که تا دیروز برجام را «فتح‌الفتوح»! «آفتاب تابان»! «معجزه قرن»! «بزرگ‌ترین دستاورد تاریخ ایران»! «نشانه تسلیم همه قدرت‌های بزرگ در برابر اراده ملت»! «ورق‌خوردن تاریخ به نفع ایران»! «پیروزی بزرگتر از فتح خرمشهر»! و...می‌دانستند و با غرور و نخوت، آن را ثمره کاردانی و تدبیر خود می‌دانستند، حالا که کار به اینجا رسیده و دستاورد برجام، از تقریباً هیچ به تحقیقاً هیچ تبدیل شده و همه پیش‌بینی‌های نخبگان و دلسوزان، مو به مو و واژه به واژه درست از آب درآمده، حالا به جای عذرخواهی از مردم، به دروغ ادعا می‌کنند که برجام تصمیم کل نظام بوده و به این ترتیب در پی تبرئه خود و شانه خالی کردن از مسئولیت هستند

در همین رابطه روزنامه اعتماد در سرمقاله امروز نوشت:

«چه برجام به نتیجه برسد و چه نرسد، تأثیر خود را گذاشته، کار کرد خود را نشان داده و کشور را از شرایط بحرانی نجات داده است. نباید فراموش کرد به ثمر نشستن برجام تصمیم کل نظام بود. البته در انجام هر مذاکره‌ای می‌توان مدعی شد نتیجه بهتری نیز امکان حصول داشته است اما نتیجه مذاکرات ایران و ۱+۵ بهترین نتیجه حاصل شده، بود. به هر حال در مذاکره اصل این است که نمی‌توانید وارد شرایط برد-باخت شوید. مذاکره باید برد- برد باشد. ایران توانست در برابر پنج کشور قوی دنیا استدلال‌های خود را بیان و تحمیل کند و حقانیت خود را به اثبات برساند».

این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت:

«دولت تنها مجری سیاست‌های کلان نظام بوده است. همه مسوولان ارشد و افکار عمومی کمک کردند تا دستاورد برجام به بار بنشیند؛ بنابراین این توافقنامه دستاورد کل نظام بود نه یک جناح یا یک دولت».

گفتنی است رهبر معظم انقلاب شروط ۹ گانه‌ای را درباره برجام معین کرده و خواستار رعایت دقیق و موبه‌موی آن شدند. آیا بزک کنندگان برجام، این نامه را فراموش کردند و آیا ادعا می‌کنند این شروط رعایت شده؟! با خواندن فهرست‌وار این شروط نه گانه خواهید دانست که تقریباً هیچ‌یک از آنها جامه عمل نپوشید و اتفاقاً فاجعه برجام دقیقاً در اثر نافرمانی از این فرامین روشنگر بود!
در همین رابطه، «علی‌اکبر ولایتی» عضو هیئت نظارت بر برجام-تیرماه ۹۵-گفت: «به برخی شروط ۹ گانه ابلاغ شده از جانب رهبر معظم انقلاب در خصوص اجرای تعهدات کشورمان در چارچوب برجام عمل نشد».

در مجموع ۲۹ شرط ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب، مجلس و شورای عالی امنیت ملی به دولت ابلاغ شد اما دولت هیچگاه به این شروط عمل نکرد.

رهبر حکیم انقلاب این روزها را پیش‌بینی می‌کردند و به این ادعای کذب قبلاً پاسخ داده بودند: «آیا جزئیّات مذاکرات هسته‌ای تحت نظر رهبری است؟ بنده در جزئیّات مذاکره دخالتی نکردم، بازهم نمی‌کنم؛ من مسائل کلان، خطوط اصلی، چهارچوب‌های مهم و خطّ قرمزها را به مسئولین کشور همواره گفته‌ام؛ عمدتاً به رئیس‌جمهور محترم که ما با ایشان جلسات مرتّب داریم و موارد معدودی هم به وزیر محترم خارجه؛ خطوط اصلی و کلّی. جزئیّات کار، خصوصیّات کوچک که تأثیری در تأمین آن خطوط کلان ندارد، مورد توجّه نیست؛ این‌ها در اختیار آنها است، می‌توانند بروند کار کنند. اینکه حالا گفته بشود که جزئیّات این مذاکرات تحت نظر رهبری است، این حرف دقیقی نیست.»(۲۰/۰۱/۱۳۹۴)

مقامات ارشد دولت در سال ۹۴ تاکید کردند که در دی ماه همان سال تمامی تحریم‌ها بالمره لغو خواهد شد و نه تعلیق، اما تاکنون و علیرغم سپری شدن ۲۱ ماه از اجرای برجام، این مسئله عملی نشد. رهبر معظم انقلاب، صراحتاً فایده و خاصیت برجام را تنها و تنها لغو تحریم‌ها دانسته بودند و بر این موضوع تاکید فرموده بودند: «اتّفاقی که باید بیفتد این است که تحریمها به طور کامل و یکجا بایستی لغو بشود. اینکه یکی از آنها می‌گوید تحریمها شش ماه دیگر لغو می‌شود، یکی می‌گوید نه ممکن است یک سال هم طول بکشد، یکی دیگر می‌گوید ممکن است از یک سال هم بیشتر بشود، این‌ها بازیهای متعارف معمول اینها است؛ این‌ها هیچ قابل اعتناء و قابل قبول نیست؛ تحریم‌ها بایستی ــ اگر چنانچه حالا خدای متعال مقدّر فرموده بود و توانستند به یک توافقی برسند ــ در همان روز توافق به طور کامل لغو بشود؛ این باید اتّفاق بیفتد. اگر قرار باشد که لغو تحریم‌ها باز متوقّف بشود بر یک فرایند دیگری، پس چرا ما اصلاً مذاکره کردیم؟ اصلاً مذاکره و نشستن پشت میز مذاکره و بحث کردن و بگومگو کردن برای چه بود؟ برای همین بود که تحریم‌ها برداشته بشود؛ این را باز بخواهند متوقّف کنند به یک چیز دیگری، اصلاً قابل قبول نیست.»(۲۰/۰۱/۱۳۹۴)

گفتنی است روحانی در سال ۹۳ در چهارمین نشست خبری خود گفت: «همه مسئولیت مذاکرات با من است».

** لیست امید از کره ماه نیامده، وقتی تَکرار می‌کنید، مسئولیت پذیر هم باشید!

اصلاح طلبان در شانه خالی کردن از مسئولیت و فرار از پاسخگویی ید طولایی دارند.

لیست امید در مجلس دهم و شورای شهر پنجم تاکنون حواشی بسیاری داشته است. «لیست رانتی»، «سلفی حقارت»، «زد و بند با وزرای معرفی شده کابینه دوازدهم» و «نمایشی بودن حضور کاندیدای زن در میان گزینه‌های اصلاح طلب برای شهرداری» تنها بخشی از حواشی لیست امید است.

با وجود اینکه در هنگام انتخابات-مجلس دهم و شورای شهر پنجم- اصلاح طلبان با جنجال رسانه‌ای و تَکرار، همگان را به رأی دادن به لیست امید تشویق می‌کردند، حال که زمان پاسخگویی فرارسیده است با آسمان و ریسمان بافتن، از قبول مسئولیت شانه خانه کرده و طوری رفتار می‌کنند که گویی اعضای لیست امید از کره ماه آمده‌اند!

در همین رابطه، «مرتضی مبلغ» معاون سیاسی وزارت کشور دولت اصلاحات در مصاحبه با روزنامه شرق در رابطه با لیست امید گفت:

«در شرایطی که ردصلاحیت‌های گسترده رخ داده بود، تعداد انگشت‌شماری از نامزدهای اصلاح‌طلب باقی مانده بودند، جریان اصلاح‌طلب تصمیم گرفت برای دوری از یک مجلس افراطی و در راستای منافع ملی افرادی که شاید اصلاح‌طلب شناخته‌شده نیستند، اما مجرب‌اند را انتخاب کنیم تا افراط بازنگردد. با این شرایط فهرست‌ها بسته شدند. مغالطه این است که بعد از انتخابات توقعی ایجاد شود که گویا فهرست با اصلاح‌طلبان اصیل بسته شده است... وقتی نیروی اصیل حذف می‌شود و مجبور می‌شوی نیرویی دیگر را جایگزین کنی که می‌دانی چه وضعیتی دارد، اما در مقایسه با آن نیروی افراطی کاملاً ارجح است، چاره‌ای ندارید. در مقایسه با اینکه اگر همین نیرو را هم جایگزین نکنی، یک نیروی افراطی به مجلس خواهد رفت که اثراتش برای کشور جبران‌ناپذیر است. بارها هم اعلام شده است. اشکال بزرگ این است که برخی با سطح توقع غیرواقعی مجلس را مقایسه و این مدل انتقادها را منتشر می‌کنند...یک نکته اساسی نظارت استصوابی است که باعث می‌شود نیروهای توانمند و اصیل حذف شوند و فرصت حضور در صحنه را پیدا نمی‌کنند».

با توجه به ادعای این روزنامه اصلاح طلب، اشاره به چند نکته ضروری است. اول اینکه نظارت استصوابی در یک کلام بررسی شرایط نامزدها با شرایط قانونی لازم برای نمایندگی مجلس است. موضوع «احرازصلاحیت»، بررسی انطباق شرایط و خصوصیات افراد با شرایطی است که دارا بودن آن برای تصدی یک شغل و یا مسئولیت، لازم و ضروری است و این بررسی و تحقیق نه فقط در همه دنیا و برای تصدی همه مسئولیت‌ها وجود دارد بلکه یک اصل بدیهی است. با توجه به ضرورت احراز صلاحیت داوطلبان نمایندگی مجلس نمی‌توان از کنار اصرار کسانی که بر طبل پر سر و صدا - و البته توخالی-  حذف نظارت استصوابی می‌کوبند به سادگی عبور کرد، چرا که این جماعت چه آگاهانه و چه ناخودآگاه برای نفوذ دشمن در اصلی‌ترین کانون‌های تصمیم‌ساز و سیاست‌پرداز نظام زمینه‌سازی می‌کنند. نباید ساده‌اندیشی کرد و از این نکته غافل بود که نظارت استصوابی یعنی دروازه‌بانی مراکز تصمیم‌ساز نظام. دشمن با بهانه‌های مختلف همواره به دنبال حذف نظارت شورای نگهبان بوده است و این موضوع، یکی از اهداف تعریف شده در استراتژی آمریکا علیه موجودیت جمهوری اسلامی ایران است که بارها به صراحت از آن یاد کرده‌اند و در تمامی فتنه‌های ریز و درشت از سوی فتنه‌گران آماج حمله و تاخت و تاز بوده است.

حمله کنندگان به شورای نگهبان از ثبت‌نام فله‌ای برای انتخابات با عنوان «سونامی ثبت‌نام» یاد می‌کنند و درباره انگیزه خود از ثبت‌نام فله‌ای به دو هدف مشخص اشاره دارند. اول؛ آن که امیدوارند با هجوم فله‌ای، فرصت لازم برای احراز صلاحیت‌ها را از شورای نگهبان سلب کنند و احتمال بی‌دقتی یا کم‌دقتی در بررسی‌های ضروری را افزایش دهند! دوم؛ از رد صلاحیت‌های گسترده به عنوان زمینه‌ای برای هجوم تبلیغاتی علیه نظام بهره‌گیری کنند.

** توتالِ بدسابقه، دبّه کرد!

روزنامه دولتی ایران در مطلبی نوشت:

«پاتریک پویانه، مدیرعامل توتال در مصاحبه با نشریه «اینترنشنال اویل دیلی» گفت: این شرکت پیامدهای تصمیم ترامپ را بررسی خواهد کرد و اگر قوانینی باشد که توتال را وادار کند از ایران خارج شود، در این صورت از آنها پیروی خواهد کرد. توتال در حال بررسی گزینه‌های موجود بوده و همه چیز به کنگره امریکا و تصمیمش برای برقراری مجدد تحریم‌ها و نوع تحریم‌های تصویب شده بستگی دارد».

در تیرماه سال جاری، حواشی قرارداد وزارت نفت ایران با شرکت بدسابقه توتال در صدر اخبار رسانه‌ها قرارگرفت. توتال پیش از این چند بار متهم به پرداخت رشوه در ایران و عراق و ایتالیا و مالت شده است. توتال همچنین قرارداد قبلی با ایران  برای توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی را به بهانه تحریم‌ها و به شکل یکطرفه نقض کرد و این در حالی بود که  از سال ۷۹ تا ۸۸  نیز ما را معطل گذاشته بود.

منتقدان با اشاره به موارد فوق به زنگنه و مقامات ارشد دولت در مورد قرارداد مجدد با توتالِ بدسابقه هشدار دادند؛ اما متاسفانه دولت با تندی با منتقدان برخورد کرد.

روزنامه‌های اصلاح طلب نیز با تیترهایی همچون «پیروزی ژنرال»، «روسیاهی سه فوریت»، «دست خالی بهانه جویان»، «عبور سلامت توتال از بهارستان» و...با حمله و توهین به منتقدان دولت، از خارج شدن طرح سه فوریتی توقف قرارداد توتال از دستور کار مجلس استقبال کردند.

در حال حاضر وزیر نفت دولت دوازدهم باید درخصوص این مسئله پاسخگو باشد.

** دولت، اسحاق جهانگیری را از متن خارج و به حاشیه برده!

روزنامه آفتاب یزد در گزارشی نوشت:

«در بحبوحه ثبت نام کاندیداهای ریاست جمهوری سال ۹۶. از راست و چپ، از روزنامه و خبرگزاری، از شبکه‌های خارجی و رسانه ملی، بحث، بحث انتخابات بود و اینکه بالاخره چه کسی قرار است رقیب جدی حسن روحانی شود... اصلاح‌طلبان از مدت‌ها قبل‌تر طرح نامزد پوششی را برای حسن روحانی مطرح کرده بودند. نامزدی که نقش ضربه‌گیر را در مناظره‌های انتخاباتی بازی کند و یاری‌رسان روحانی باشد و البته اگر به هر دلیلی حسن روحانی از انتخابات باز ماند، او ادامه دهنده راهش باشد... دست آخر آنکه روحانی به آمدن جهانگیری به عنوان نامزد پوششی راضی شد. آمدن جهانگیری همانا و آغاز اختلافات دولتی‌ها و او همان... معادلات بازی پس از نخستین مناظره جهانگیری به هم ریخته بود. مردم گویی روحانی را از یاد برده بودند و اسحاق را صدا می‌زدند... به واسطه همین محبوبیت غیر قابل پیش بینی بود که اعتدالیون حامی دولت با جهانگیری جلسه گذاشتند و او را مجاب کردند تا حواسش باشد که قرار نیست او اصیل‌تر و تندتر از روحانی باشد. نتیجه‌اش آن شد تا اسحاق جهانگیری در مناظره‌های دوم و سوم از روی متن بخواند، تپق بزند و کمتر به پروپای اصولگرایان پرمدعی رقیب بپیچد... اختلافات جهانگیری با دولتی‌ها در انتخابات ۹۶ اما تداوم یافت. آنقدر که حتی عده‌ای می‌گفتند آقای معاون اول دیگر در دولت دوازدهم نیست و از همین رو بود که اعضای اصلاح طلب شورای شهر تهران نام او را جزو گزینه‌های شهرداری قرار دادند اما روحانی و تیمش که می‌دانستند کنار گذاشتن اسحاق جهانگیری هزینه‌های بسیار بالایی دارد و به وجهه اعتدال لطمه جبران ناپذیری خواهد زد از ادامه این کار صرف نظر کردند تا معاون اول در دولت دوازدهم نیز ابقا شود...جهانگیری اما در این ماه‌ها بیشتر از هر زمان دیگری به حاشیه رفته، محرم اسرار دولتی‌ها و اعتدالیون دانسته نشده و برخلاف دولت یازدهم که در متن بود اکنون تا حدودی کنار گذاشته شده است».

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 40
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 24
  • IR ۰۱:۲۳ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۸
    42 2
    حالا که تشت رسوایی برجام از بام افتاده،میندازید گردن بقیه؟!!!!!!
    • مهدی IR ۱۳:۳۰ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۸
      25 0
      سلام با همه این رسوایی ها بعید نیست دومرتبه 4 سال دیگه مردم باز فریب بازی های انتخاباتی رو بخورن .متاسفانه بعضی از عافیت طلبی های ما مردم باعث میشه زود فریب بخوریم.
    • IR ۱۰:۵۳ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۹
      2 0
      روحانی در سال ۹۳ در چهارمین نشست خبری خود گفت: «همه مسئولیت مذاکرات با من است
  • IR ۰۱:۲۳ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۸
    21 0
    مرگ بر منافق
    • IR ۰۰:۳۱ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۹
      7 0
      مرگ بر آمریکا
  • IR ۰۱:۲۸ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۸
    28 1
    من هم برای مجلس و هم شورای شهر به لیست امید رای دادم.الان با صدای بلند میگم:اشتباه کردم
    • IR ۰۰:۳۲ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۹
      11 0
      باریکلا
    • IR ۱۱:۲۲ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۹
      1 3
      من رای دادم اگه این نفرات دسته سوم اصلاح طلب رو هم رد می کردن دسته دهم هم بیان بازم شرف می دونم بهشون رای بدم تا اصولگرایان و هم پیمانان هشت سال بدبختی ایران
  • IR ۰۱:۳۰ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۸
    35 1
    روحانی خودش گفت که تمام مسئولیت مذاکرات با خودمه.آقایون دولت لطفا دبه نکنید.مردم عقل و شعور دارند
    • ۰۸:۴۶ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۹
      19 0
      اینو هم اضافه کن که فردای برجام روزنامه های اصلاح طلب لباس مرحوم امیر کبیر را بر قامت ظریف چسباندند و او را امیر کبیر زمان؟!!!!!!!!!!!!!!! نامیدند ولی الان که پیش بینی رهبری درباره برجام اشکار شده ، لبخند زنندگان دیروز به امریکا ، اشتباهات خودشان را به گردن نظام می اندازند.
    • ۰۸:۴۸ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۹
      11 0
      فتح الفتوحشان هزم الهزوم بود درخت گلابی شان درخت قلابی بود افتاب تابانشان افتابه تابان بود برجامشان سم جام بود
  • IR ۰۳:۰۷ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۸
    23 0
    این دوران برای من خیلی آشناست زمان خاتمی که به تعلیق کامل هسته ای رسیدیم و کشور در عراق و افغانستان محاصره کامل شد!!..واقعا عجیبه هر زمان که بیشترین امتیازات رو می دیم تهدیدها وفشارها به مراتب بیشتر میشه!..فعلا که عربستان و پاکستان و اسراییل مجهز به بمب اتم هم علیه ما شیر شدن!..
  • IR ۰۸:۲۵ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۸
    26 1
    برجامچیزی که روحانی با دارو دسته اش ...د و به هیچ کس دیگر هم ربط ندارد. البته کلیت نظام در برابرش ایستاد ولی زورش به ... و ..نرسید.
    • IR ۱۲:۴۷ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۸
      1 28
      بلد نیستی حرف نزن، عصبانیتت که فروکش کرد بنویس، به قول اوس محمود آب مگه دور و برت نیست
  • IR ۰۸:۴۳ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۸
    15 0
    اصلاح طلبان شکر خوردن که این چنین نظر دادن یک بچه هم امروز می دانند اسم جدید اینها خوارج این زمان هستند
  • ناشناس IR ۱۱:۵۵ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۸
    21 1
    برجام نافرجام نتیجه خوش بینی اعتدالیون به کداخدا بود وگرنه نظام و مردم به شیطان بزرگ اعتماد نداشتند.
  • پسر IR ۱۲:۱۷ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۸
    15 1
    اثرات برجام نافرجام در همه زمینه از اول مشهود بود که مردم میدیدند
    • RO ۱۲:۵۲ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۹
      2 0
      به قول پروفسور اروپایی که همان موقع گفت برجام مولودی است که مرده بدنیا آمده است و برایش دنبال قبر می گردند ؟.؟.؟.؟./
  • DE ۱۲:۴۲ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۸
    10 1
    بله درست است كه تصميم كل نظام بود همه هم اين را ميدانند ولي چگونگي انجام و سر انجام ان مسوليت تيّم مذاكره كننده بود كه نقدا بيان شده چهار جاسوس در ان بودند كل نظام در جلسات پشت در بسته حاضر نبود مذاكره كنندگان بودند ، هر چه كه از برجام نصيب ايران شده يا نشده مسوليت ان با تيمي است كه يكي از افراد ان فعلا محكوم به حبس به جرم جاسوسي شده است ، اميدوارم كسي نفرمايد خود نظام جاسوس وطن فروش را در تيم گنجاند ، كسانيكه مسؤول هستند نميتواند از زير مسؤوليت خود فرار كنند ،
  • DE ۱۲:۴۲ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۸
    18 1
    البته باید بگوییم که بيان شده چهار جاسوس در ان بودند . كل نظام در جلسات پشت در بسته حاضر نبود مذاكره كنندگان بودند
  • DE ۱۲:۴۲ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۸
    9 0
    ، هر چه كه از برجام نصيب ايران شده يا نشده مسوليت ان با تيمي است كه بود
  • پویا IR ۱۳:۱۸ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۸
    17 0
    من از این جماعت اصلاح طلب پررو تر و پوست کلفت تر تا به حال ندیدم ، به کرگدن تنه زدند
  • محمد IR ۱۳:۲۵ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۸
    27 0
    موشک بلافاصله بعد از برجام را چه گوییم؟ مگر آقای روحانی خودش در مناظرات نگفت روی موشک شعار نوشتند تا برجام متوقف شود؟؟؟؟؟؟؟ حکایت حمله های دیروز روحانی به سپاه و حمایت های امروزش است! این جماعت متخصص فرافکنی هستند........
  • IR ۱۳:۵۳ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۸
    8 0
    مگه غیر از اینه که بعضی اصلاح طلبان، کشور را در خطر حمله و جنگ قرار دادند انرژی هسته ای را که سالها برایش زحمت کشیده شد هزینه ها کردیم شهید دادیم دولتمردان اصلاح طلب مذاکره کننده یک روزه همه آنها را به باد دادند حالا هم می خواهند کل نظام را شریک اشتباهات جبران ناپذیر خودشان کنند مذاکره کنندگان لطف کنند انرژی هسته ای کشور را برگردانند برجام شان را نخواستیم آمریکائیها و اسرائیل و عربستان و دشمنان دیگر ایران، امسال تهدیدشان بیشتر شده چون می دانند غیر از موشک چیزی برای دفاع از کشور نداریم و راحت می توانند به ایران حمله کنند ولی چون کره شمالی وسایل دفاعی (انرژی اتمی و هسته ای و موشکهای پیشرفته)زیادی دارد دشمنان ترسیدن به کره شمالی حمله کنند در این روزگار اگر کشوری از لحاظ وسایل دفاعی و نظامی قوی نباشد مطمئنا توسط کشورهای قوی اشغال شده و خورده می شود.
  • IR ۱۴:۰۱ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۸
    27 0
    اقای روحانی هنوزم نظرشون اینه که فتح الفتوح برجام در کتابهای تاریخ نوشته بشود یا نظرشون تغییر کرده؟
  • IR ۱۸:۴۹ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۸
    6 0
    غلط کرده کسی بگوید برچام تصمیم کل نظام بوده طناب برجام را این اصلاح طلبها به گردن ملت انداختند وسواری گرفتندولی کور خوندن ملت دیگه ازیک سوراخ دوبار گزیده نمیشند.مرگ براصلاح طلب منافق دو رو
  • حمید IR ۰۰:۱۹ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۹
    13 0
    آقای روحانی و ظریف وعراقچی ورییس سازمان انرژی اتمی باید از رهبری وملت ایران عذر خواهی کنند همچنین آقای لاریجانی که برجام را بیست دقیقه ای تصویب کرد
  • IR ۰۰:۳۳ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۹
    8 0
    تمام مسئولیت برجام با دولت آقای روحانی است
  • IR ۰۷:۲۵ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۹
    1 8
    صدالبته که تصمیم کل نظام بود... حالا کم و کیفش مهم نیست چون مذاکره کنندگان که سرخود نرفتن مذاکره کنند. دوما طبق قانون مجلس باید قراردادهای بین المللی رو تصویب کنه و بدون تصویب مجلس هیچ قراردادی قابل اجرا نیست. سوما بعد مجلس شورای نگهبان باید تایید کنه تا ابلاغ بشه.... اگر اینا رو بزاریم کنار هم میبینیم حرف درستیه. این بهانه گیریها جنبه سیاسی داره
    • IR ۱۶:۳۰ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۹
      0 0
      .روحانی وزیر دستاش انقدر به منتقدین اهانت کردند و توذهن ملت جا انداختن که اینها نمیگذارند که مذاکره کنیم وگرنه آقای جلیلی خوب داشت پیش میرفت غربیها التماس ما میکروند بعد ازجلیلی برعکس شد ظریف داشت التماس غربیها میکرد.
    • IR ۰۱:۳۱ - ۱۳۹۶/۰۷/۳۰
      0 0
      اونیکه سر میز مذاکره نشست دولت روحانی بود نظام پشت درهای بسته بودوبعد از اینکه کارشون وقرار دادهاشون میبیستن بعد نظام رو در جریان جزئی ازکارها قرار می گذاشتند ومی گفتن محرمانه است غربیها محرم بودند ونظام وملت نامحرم
    • IR ۰۱:۳۱ - ۱۳۹۶/۰۷/۳۰
      0 0
      چرت وپرت نگو اونیکه سر میز مذاکره نشست دولت روحانی بود نظام پشت درهای بسته بودوبعد از اینکه کارشون وقرار دادهاشون میبیستن بعد نظام رو در جریان جزئی ازکارها قرار می گذاشتند ومی گفتن محرمانه است غربیها محرم بودند ونظام وملت نامحرم
  • IR ۱۰:۵۶ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۹
    1 0
    نمایندگان مجلس باید زنگنه را استیضاح کنند.
  • IR ۱۰:۵۷ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۹
    0 0
    زنگنه درمورد قررداد توتال خیلی به منتقدین توهین کرد
  • IR ۱۰:۵۸ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۹
    0 0
    لطفا در مورد 29 شرط ابلاغی به دولت در زمینه اجرای برجام بیشتر اطلاع رسانی کنید
  • IR ۱۱:۵۲ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۹
    1 1
    من نمیدونم چرا مشرق نظرمو پخش نمیکنه،من فقط یه سوال دارم چرا ترامپ میخواد برجامو پاره کنه همانطور که سیاست مشرق و کیهان همینه
    • IR ۱۳:۳۱ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۹
      1 0
      «رکس تیلرسون» وزیر امور خارجه آمریکا در مصاحبه با شبکه «سی ان ان»:باقی ماندن در برجام در جهت تأمین منافع امنیت ملی آمریکا است و رئیس‌جمهوری آمریکا نیز همین عقیده را دارد.
  • IR ۰۸:۴۵ - ۱۳۹۶/۰۷/۳۰
    0 0
    برجام و كميت و كيفيت آن تنها و تنها به عهده آقاي رئيس جمهور وقت است و گيردگان نشان افتخار آن از دست رئيس جمهور است.
  • مهدي IR ۰۹:۵۴ - ۱۳۹۶/۰۷/۳۰
    3 0
    جنگ صفين و حادثه حكميت رو كه مي خونديم پيش خودمون ميگفتيم مگه ميشه اينقدر يك عده پست باشند كه اينجور به حضرت علي فشار بيارند براي حكميت بعدش همه چي رو گردن حضرت بندازن و بگن توبه كن. الان اين اصلاح طلبان با نظام و رهبري سر قضيه برجام چاي همينجور حرف مي زنند و ميگن كار نظام بوده غلط كرديد كه كار نظام بوده. چند بار رهبري مخالفت كرد؟ چند بار شرط و شروط گذاشت و همش رو زير پا گذاشتيد؟ چقدر دلواپسان رو تخطئه كرديد؟ تاريخ کار شما رو از ياد نخواهد برد.
    • IR ۰۵:۲۰ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۱
      1 0
      بنده غیر خدا همین هست! مهم نیست بنده امریکا باشه بنده مردم باشه کلآ بنده غیر خدا هر چیزی رو می فروشه...قران رو هم خوب بلده تحریف کنه...عبد الله نیستن عبدالدنیا هستن...

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس