به گزارش مشرق، ایام نوروز سال ۹۱ بود که آقا کاویار طبق روال همیشه قصر بادی مخصوص بازی کودکان را در مکانی مستقر در جنب بازارچهای در یکی از شهرستانهای حومه شهر ایلام مهیای بازی بچهها میکند.
ظهر بود و بابت همین مشتریهای او هم زیاد نبود. در صف متقاضیان حضور در قصر بادی یاد شده تنها دو متقاضی وجود داشت. هیما و هیوا، خواهر و برادری بودند که در آن روز تنها مشتریهای «کاویار –الف» حساب میشدند.
هوا به دلیل وزش بادهای غبارآلود چندان برای قبول مشتری مناسب نبود اما نیاز معیشتی برای آقا کاویار و فرصت کمیابی که والدین چند شغله این کودکان در روزهای تعطیل سال برای گردش عزیزان خود پیدا کرده بودند، دلایلی شد تا در شرایطی که اوضاع جوی چندان هم مساعد نبود هیمای ۱۰ ساله و هیوای ۶ ساله وارد این شهر شادی یا همان قصر بادی شوند.شهری کوچک و بادی که شامل تعدادی سازه بادی ترکیبی منجمله سرسره ۵ متری داشت.
هنوز از صدای شور و نشاط کودکان یاد شده دقیقهای نمیگذشت که با وزش باد شدید قصر بازی به یک باره از جایگاه خود بلند شده و بعد از حرکتی به مسافت ۱۵۰ متر به داخل قبرستان مجاور پرتاب میشود.
در این واقعه پیشبینی نشده کودکان بعد از سقوط از ارتفاع به شدت مصدوم شده و و علیرغم تلاش خانواده و پیگیریهای آقاکاویار در اعزام سریع آمبولانس به محل حادثه هیوا که از ناحیه صورت و کمر مصدومیت مهمی پیدا کرده و تا به امروز هم تحت درمان قرار دارد، همبازی و خواهر خودش هیما را به دلیل ضربه مغزی از دست میدهد.
در ادامه به دنبال طرح شکایت از سوی اولیاءدم با بررسی وضعیت موجود و طبق اظهارات مطلعین و مجاورین مشخص میشود طنابهای به کار رفته در قصر بادی از بندهای استاندار غیرمعمول بوده است. طنابهایی که میبایست با ضخامت معین و از جنس نایلون فشرده بودند.
طبق نظر کارشناسان در صورت وزش باد شدید احتمال پارگی تسمههای پلاستیکی فقط در دو نقطه وجود دارد؛ یکی در محل اتصال به میخهای کوبیده شده بر روی زمین و دیگری قلابهای اتصال بر روی بدنه قصر بادی که انجام عملیاتهای تخصصی بر روی آثار به جا مانده این حقیقت تلخ را بیان کرد که پارگی طنابها از سرعت بالای باد نبوده و آن چه در این واقعه مسبب اصلی به شمار میآید و نوع پارگی طنابها که برشی مستقیم و نه رشتهای و گسیخته دارند هم تایید میکند کیفیت طناب در حد و اندازه مستقر کردن این وسیله بازی نبوده است.
طبق حکم قاضی رسیدگی کننده به این پرونده این هموطن ایلامی که با نیت امرار معاش خانواده و شاید با تصور صرفهجویی در هزینهها نسبت به راهاندازی این قصر بازی و به کارگرفتن طنابهای نامتعارف نموده است، با عنوان قضایی «عدم نظارت بر رعایت مقررات ایمنی کار و عدم توجه به موازین فنی» به پرداخت نصف دیه مرد مسلمان در حق شاکی محکوم میشود.
به دلیل ایراد صدمه غیرعمدی ستاددیه اگر چه مبلغ محکومٌبه را تا به امروز از یک میلیارد و ۵۰ میلیون ریال به رقمی معادل ۴۰ میلیون تومان کاهش داده است اما این مرد ۳۶ ساله بابت ناتوانی در پرداخت الباقی از اسفند سال گذشته که روانه زندان شده تا به امروز در حبس حضور دارد.
گفتنی است این میزان محکومیت سوای دیه ناشی از جراحتی است که پسربچه ۱۰ ساله این ماجرا به دنبال تقصیر ۷۵ درصدی صاحب قصر بازی متحمل شده است. اتفاقی که به استناد مواد ۴۴۸، ۵۹۳، ۶۳۳ و ۷۰۹ قانون مجازات اسلامی از جنبه خصوصی حکم مقصر اصلی این ماجرای تلخ را با لحاظ نوع شکستگی، خراشهای جلدی، میزان کبودی و دیگر آسیبدیدگیهای وارد شده به دیهای ۱۰۰ میلیون تومانی محکوم نموده است.
نیکوکارانی که تمایل دارند یاریگر این مددجوی نیازمند در پرداخت تعهد ۱۴۰ میلیون تومانی ریالی او باشند، میتوانند کمکهای نقدی خود را به شماره حسابهای ستاد دیه کشور به قرار۷۴/۷۴بانک ملت،۷۷۷۷بانک تجارت،۸۸۸۸بانک صادرات یا۵۵۵۵۵بانک ملی واریز کرده و برای اختصاص مبلغ پرداختی جهت آزادی این زندانی فیش پرداختی را با تحریر موضوع کمک انجامشده به شماره ۸۸۹۱۶۰۱۱ دورنگار کنند. روابط عمومی ستاد دیه با تلفن تماس۱۵ ــ ۸۸۹۱۶۰۱۲پاسخگوی سؤالات شما در این زمینه خواهد بود.