کد خبر 774736
تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۳۹۶ - ۰۴:۵۵
حمیدرضا آصفی

سیاستمداران آمریکایی در روزهای اخیر اعتراف کرده‌اند که دیگر توان جابه‌جایی بشار اسد را ندارند و سخن از رفتن وی بی‌مورد است و به قول یکی از آنان، جنگ را به آیت‌الله خامنه‌ای باخته‌اند.

به گزارش مشرق، روزنامه «جام جم» در یادداشتی از «حمیدرضا آصفی» نوشت:

نامه قدردانی و تشکر آقای بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه به رهبری، نمونه‌ای از مدیریت بحران منطقه‌ای با هدایت شخص رهبر معظم انقلاب است و نامه‌ای بسیار پراهمیت و حاوی نکات مهمی است که در تاریخ روابط ایران و سوریه ماندگار خواهد شد.

برای پی بردن به اهمیت آنچه آقای بشار اسد اعلام داشته است، باید به هفت سال پیش در آذر ۲۰۱۰ برگشت که با خودسوزی یک جوان دستفروش تونسی که توانست ظرف یک ماه بساط ۲۴ ساله حکومت بن علی را برچیند و وی با خانواده خود به عربستان فرار کند و در فاصله کوتاهی سرنگونی دولت‌های مصر و لیبی را به دنبال داشت. آمریکا و مرتجعان عرب هم‌پیمانش از این تحولات که بعدها از آن به عنوان بیداری اسلامی نام برده شد، غافلگیر شده بودند و درصدد مدیریت بحران و انتقال آن به سوریه که در صف اول جبهه مقاومت با رژیم صهیونیستی بود، برآمدند تا هم مترقی و انقلابی‌ترین دولت عربی را از پا درآورند و هم سپر حفاظتی برای کشورهای مرجع منطقه و در صدر آن دولت سعودی به وجود آورند.

بر همین اساس ده‌ها گروه تروریستی خلق‌الساعه با حمایت و مدیریت آمریکا و تامین مالی سعودی از خاک سوریه سربرآوردند و گروه‌های تروریستی مانند داعش، جبهه‌النصره و...عملا کشورهای غربی به رهبری آمریکا و در منطقه کشورهای مرتجع به رهبری دولت سعودی به یک جنگ نیابتی فرسایشی مبادرت کردند و به این ترتیب بحران و چالشی که نزدیک به هفت سال به درازا کشید، آغاز شد. ترجیع‌بند سردمداران این توطئه خروج بشار اسد از قدرت و انتقال آن بود بدون این‌که هیچ استدلال منطقی یا گزینه بهتری را ارائه کند.

شرایط منطقه و حمایت‌های همه‌جانبه مخالفان بشار اسد به قدری گسترده و بی‌سابقه بود که هیچ تحلیلگر خوشبینی نمی‌توانست پیروزی بشار اسد را در این نبرد نابرابر پیش‌بینی کند، گرچه ایران از ابتدا معتقد به حمایت معنوی از بشار اسد به دلیل قانونی بودن آن دولت بود، اما دلیلی برای مداخله در این کارزار نمی‌دید، زیرا بحق اعتقاد داشت که بشار اسد با پایگاه مردمی خود می‌تواند بر مخالفان خود غلبه کند،

اما مداخله و جنگ نیابتی قدرت‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای، رهبر معظم انقلاب را برآن داشت تا از یک هم‌پیمان و دوست دیرینه ایران که به ناحق مورد هجمه قرار گرفته بود،تمام قد دفاع و حمایت کند. حمایت‌های ایران علاوه بر حضور مستشاری به ایجاد یک بلوک قدرتمند سیاسی که روسیه را نیز شامل می‌شود، مبدل شد و عملا نقشه‌های آمریکا در شورای امنیت خنثی شد، با توجه به حمایت‌های میدانی ایران و حضور نیروهای داوطلب مردمی با محاسبات دقیق و برآورد نقاط قوت و ضعف طرف مقابل عملا دست برتر در اختیار بشار اسد قرار گرفت و گروه‌های تروریستی به‌رغم دست زدن به هر جنایت ضد بشری و سکوت همراه با تائید آمریکا روز به روز عرصه نبرد را به نیروهای دولتی واگذار کردند.

در حالی‌که در اجلاس‌های اولیه و ثانویه ژنو استکبار از موضع تحقیر و دست‌کم انگاشتن دولت بشار اسد برخورد می‌کرد، اما تدبیر رهبر معظم انقلاب و اعتماد به نفسی که نه تنها به هیات حاکمه سوریه بلکه به ارتش و رزمندگان سوری از طریق سپاه و نیروهای داوطلب مردمی تزریق شد، هر روز یک پیروزی جدید را برای دولت سوریه به ارمغان‌ آورد.

اکنون که دور ششم مذاکرات آستانه برگزار شده است، سخن و حرفی از دولت آینده سوریه به میان نمی‌آید بلکه همگان بر وحدت سیاسی سوریه و اولویت مبارزه با تروریسم تاکید می‌کنند. سیاستمداران آمریکایی در روزهای اخیر اعتراف کرده‌اند که دیگر توان جابه‌جایی بشار اسد را ندارند و سخن از رفتن وی بی‌مورد است و به قول یکی از آنان، جنگ را به آیت‌الله خامنه‌ای باخته‌اند.

تدبیر رهبری و مدیریت ایشان نه‌تنها باعث حفظ حکومت بشار اسد و مقابله جدی با تروریسم و جلوگیری از سیطره آنها شد بلکه پشتوانه قدرتمندی برای دیپلماسی کشور شد و توفیقات بسیاری از این رهگذر به دست آمد که مرهون دلاوری‌های رزمندگان است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • IR ۰۸:۰۷ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۵
    37 21
    خوب! و شماها دیپلممات وار ! خنده کنان و رقص کنان به دیدار کدخدا رفتید و عزت ایران را برجام های 1 و 2 و3 و ... نامیدید و درصدد حراج آنها برامدید!!
    • IR ۰۹:۵۸ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۵
      6 2
      خب مطللع بود جلوی اینکار را میگرفت...
  • IR ۱۷:۴۲ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۵
    0 0
    باید در نظر داشت که بشار اسد وقتی به قدرت رسید برخی اصلاحات را در ساختار صلب سیستم سیاسی سوریه شروع کرد که به آن بهار دمشق می گویند. اما حمله امریکا به عراق و پس از آن خروج ارتش سوریه از لبنان باعث شد که سیستم امنیتی سوریه این بهار را تبدیل به زمستان کند که نتیجه اش را از سال 2011 در سوریه شاهد بودیم. بر اثر این بحران بود که هیأت حاکمه سوریه دست از نظام امنیتی و پلیسی اش کشید و حاکمیت مردم را به رسمیت شناخت. بشار اسد از قبل می خواست این کار بکند ولی بحران هایی که توسط امریکایی ها و صهیونیست ها برای سوریه ایجاد شد مانع اصلاحات سیاسی در سیستم سوریه گردید.
  • IR ۱۸:۵۷ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۵
    6 0
    خوب نامه چی شد؟!!!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس