جشن خانه سینما

سینمای ایران نباید جشن برگزار کند باید جشن خانه سینما را به عزاخانه بدل کرد، باید روز ملی سینما حلوا و خرما پخش کنیم .

سرویس فرهنگ و هنر مشرق -جشن خانه سینما مثل چند ده جشن دیگر سینمایی، با هیاهو فراوانی برگزار شد. تقریبا چند جشن دیگر، مثل نهمین جشن مستقل سینمای انیمیشن، جشن انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی، آیین نکوداشت خانه سینما، جشن مستقل انجمن سینمای مستند .... و دهها جشنواره دیگری که به بهانه مختلف در طول یکسال برگزار می‌شود. به عبارت دیگر تعریف سینمای ملی ساختن یکی دو فیلم به قصد اسکار و احشام طلایی جشنواره‌های فرنگی است و صد جشن وجشنواره و نکوداشتی که در طول ایام سال به شکلی بیهوده برگزار می‌شود.  تمام این جشن بازی‌های سینمایی و نمایش یکساله سینماگران در جشنواره‌های داخلی و فرنگی که به بازار مدلباس بیشتر شباهت دارد، هیچ آورده ای برای مخاطبان سینمای ایران ندارد.  مسئولان آگانه این مسئله مهم را درک می‌کنند اما سالن‌های سینما همچنان در تسخیر تولیدات درجه چندم ایرانی است که مخاطب مردمی ندارد.

سئوال بزرگی که دائما باید تکرار شود این است که پرفروشترین فیلم سال هم نهنگ عنبر است که دو میلیون ۱۰۰ هزار نفر مخاطب داشت  و در بهترین حالت توزیع این فیلم در شبکه نمایش خانگی ۱ میلیون تیراژ خواهد داشت و سقف مخاطب سینمای ایران قطعا از سه میلیون پانصد هزار نفر فراتر نخواهد رفت. با این مخاطب اندک سینما ، آیا برگزاری این تعداد جشن و جشنواره برای اصناف مختلف با پولی که مستقیما از بیت المال بدان تزریق می‌شود، صحیح  و جایز است؟!سینمایی که ۸۲ میلیون ایرانی و ۴۰ میلیون جمعیت جوان کشور بدان اعتنایی نمی‌کنند، چرا اینقدر مسئولان دولتی خرج می‌کنند تا در معرض توجه باشد؟

وقتی سینمای ایران نمی‌تواند پاسخگوی نیاز نسل جوانش باشد و تنها برآورده کننده یک نیاز سه میلیونی است چرا باید روز ملی در تقویم داشته باشد؟ عنوان ملی، صفتی فراگیر است، آیا سینمای کنونی جنبه عمومی و فراگیری دارد؟

این توده قلیل سینماگر آنقدر در معرض توجهات سیاسی هستند می‌توانند در مورد همه امور مملکتی اظهار کنند و این اظهار نظرهای قشری و تنگ نظرانه متاسفانه مورد توجه رسانه‌های قرار می‌گیرد و بازیگری  با اندک سواد و دانش سینمایی می‌تواند در مورد کلیه امور اجتماعی و سیاسی اظهار کند. اگر این  جماعت سینماگر ضد ملی  بلدند باد بزنند، کوره سینما را باد بزنند که از این کوره ۵ مولفه شناخته شده بیشتر بیرون نمی‌جهد.اغلب قصص سینمای ایران در مورد چیست؟ خیانت، طلاق، مهاجرت، همسر هراسی، فقر ، سیاهی ، پرداختن به کمدی های کثیف (dirty comedy) و اخیر پدرکشی، فرزندکشی و شوهر کشی.

چنین سینمایی که مضامینش از مولفه های مذکور فراتر نمی‌رود چرا باید روز ملی داشته باشد؟ کدام سینما ملی است؟ سینمای ملی که سینماگران ایرانی مدعی آن هستند برای جمعیت ۲۴ درصدی کودک و نوجوان کشور در سال حداقل به تعداد انگشتان یک دست انیمیشین تولید نمی‌کند؟!

سینمایی که جمعیت ۴۰ میلیونی جوانش هیچ اقبالی به سینمای ایران ندارند و خواست ژنریک وهیجان انگیز خود را از شبکه های ماهواره ای و سایت های اینترنتی مطالبه می‌کنند چه سهمی از سینمای ایران دارند؟

کافیست به لیست سوپر استارهای ایرانی دقتی کنید اغلب از چهل سال رد شده‌اند و به میانگین سنی فیلمسازان توجه کنید که از مرز پنجاه سال عبور کرده  و مسلما تفکر پوسیده سینماگران ایرانی هیچ توجه خاصی به خواست مخاطبانش ندارد. اگر فیلمی ساخته می شود با در نظر گرفتن معدل سنی بالای سی و پنج سال ساخته می‌شود.

وقتی به سن مدیر سینمایی فعلی و سابقه‌اش توجه می‌کنیم در خواهیم یافت که ایشان از سال ۱۳۶۱ پس از آموزش در دوره‌های تله فیلم در وزارت ارشاد مدیر هستند و سابقه مدیریت دارند. علی مرادخانی معاون فرهنگی وزیر نیز از همان سال‌ها  در وزارت ارشاد فعالیت می‌کند و تصور کنید دو معاون فرهنگی وزیر تا ظهور حضرت حجت (عج) قرار است در این سمت بمانند.

مسلم و مسجل است که این مدیران دیگر جوان نیستند و نیاز نسل جوان به سینما را درک نمی‌کند و البته تفکر مدیرانی از جنس حیدریان  با حمایت یکسویه از سینمای ایران، بازار قاچاق فیلم خارجی در فضای مجازی را فربه‌تر می‌کنند.

سینمای در تسخیر نهنگ عنبر و گشت ارشاد که در شان نسل جوان کشور نیست. سینمایی که تنوعی ندارد، تعداد فیلم‌های جوان پسند آن در طول سال از مرز ۵ انگشت تجاوز نمی‌کند و اغلب تولیدات بزرگسالانه سینمای ایران خودشان عامل اصلی ولنگاری و تهاجم فرهنگی هستند را چگونه می‌توان ملی توصیف کرد. عمر این سینما ضد ملی و ضد مردمی تا کی ادامه خواهد داشت و چرا مردم مجبورند فیلم ایرانی ضد ملی و ضد مردمی را در سینماهای کشور تماشا کنند؟

باید روز ضد ملی سینمای ایران را از تقویم حذف کرد. جلو سینماگر ایرانی حریص نهنگ ساز را که نمی‌توان گرفت، اما با ورود فیلم خارجی متناسب با سنین کودک و نوجوان برای همیشه بخش اعظمی از سینمای ایران که مختص سنین بالای چهل سال است را می‌توان تعطیل کرد. بیچاره کودکان و نوجوانانی که از سینما رفتن حق و سهمی ندارند و معلوم نیست چگونه می‌توان سهم این قشر ۲۵ درصدی جمعیت ایران را از سینمای ضد ملی مطالبه کرد.

سینمایی که نمی تواند به نیاز مطالبات مردمی پاسخ دهد را دو پخش کننده و ۱۰ تهیه کننده خاص در دست گرفته‌اند و با پردیس های سینمایی جیب خودشان را پر می‌کنند و پشت واژه فرهنگ و روز ملی سینما با این ابزار مسلط فرهنگی به ولنگاری و پرده دری بیشتر دامن می‌زنند.

سینمای ایران نباید جشن برگزار کند باید جشن خانه سینما را به عزاخانه بدل کرد، باید روز ملی سینما حلوا و خرما پخش کنیم و از مدیران فرهنگی تقاضا کنیم با توزیع فیلم انیمیشن و فیلم های خارجی مختص رده های سنی ۱۰ تا ۱۸ سال ناقوس مرگ سینمای ایران را به صدا درآورند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 31
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 6
  • سعید IR ۱۵:۲۳ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۲
    31 98
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ضد ملی ؟! مرگ؟! چرا دقیقا ؟! با این استدلالای شما باید کاملا ازندگی ناامید شد
  • IR ۱۵:۴۷ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۲
    60 5
    من خودم یه دوره ایی زیاد سینما میرفتم ولی هر بار می رم به خودم فحش میدم که چرا وقت و انرژی و پولمو هدر دادم تازه تا چند روزم اعصابم خرابه الان یه دوسالی میشه که دیگه سینما نمیرم فیلم های خارجی دانلود میکنم خیلی هم عالی نه پول میدم نه انرژی می زارم تازه چند روزم شارژم کلی هم چیز های جدید یاد می گیرم از تاریخ و تمدن و علم و خلاقیت و... زبانم هم بهتر شده
    • پسر IR ۱۹:۰۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۲
      36 4
      سینمای ایران تمام ختم میشه به عشق بازی! من که اصلا سینما نمیرم
    • محمدتبریزی ۱۱:۰۰ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۳
      3 22
      مگه بابت دانلود کردن پول نمیدهی؟ از وای فای دیگران استفاده می کنی؟ اینکه حرام اندر حرام دزدی کردن
    • محمدتبریزی ۱۱:۰۰ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۳
      1 19
      مگه بابت دانلود کردن پول نمیدهی؟ از وای فای دیگران استفاده می کنی؟ اینکه حرام اندر حرام است
    • IR ۱۴:۵۷ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۳
      5 0
      من نه تنها 6سال هست که سینما نمیرم حدود 5 سال هم هست تلوزین نگاه نمیکم همه ی فیلمو سریال ها کلیشه ای و مزخرف هستند منم با دانلود فیلم های خارجی موافقم هم هزینش کمتره هم اگه دیدی مزخرف هست فیلمو عقب جلو کنی ببینی کلا مزخرفه یا یکمیش مزخرفه اینجوری وقتت هم حدر نمیره
    • IR ۱۴:۵۷ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۳
      1 1
      احسنت
    • IR ۱۴:۵۷ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۳
      3 0
      چی بگم واله
    • IR ۱۴:۵۷ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۳
      3 1
      بهترین کار اینه که سینمای ایران رو از اول درست کنیم یعنی همه داشته هامون رو بفرستیم موزه و از نو با فرهنگ خودمون اون رو بنا کنیم مجدد
  • روانشناس IR ۱۵:۴۸ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۲
    55 8
    بايد سينماي ارزشي رو حمايت كنيم كه جامعه خانواده محور و ارزشي بشود.
  • ممدخان IR ۱۵:۴۸ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۲
    41 6
    سینمای ایران مخاطب مطلوبی در ایران ندارد و محل نمایش مد و لباس شده است بی بندباری در گزینه های کاراکتر در پشت صحنه های فیلم بعضا از زبان خود بازیگران اعلام می شود . البته رسانه های ما مثل تلویزیون نیز در برنامه هایی مقصر است که فراتر از ظرفیت هنری بازیگران آنها را الگوی جوانان معرفی می کند . بعد خروجی آن مد و لباس هایی می شود که در شان یک ایرانی نیست !!
  • جوان AE ۱۵:۵۹ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۲
    25 3
    احسنت! واقعا همه ش حرف دل ما بود. من هر چه فکر کردم سینما به جامعه چه خدمتی کرده یا میکند به جایی نرسیدم! اصلا سینما چیه؟ چه جور جاییه؟
  • IR ۱۶:۴۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۲
    12 28
    زیاد جوش نزن هنر بلدی برو خودت فیلم بساز
  • علی IR ۱۷:۵۱ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۲
    9 2
    سینما هنر رو به انقراض است که در ایران بخاطر فساد فکری و جنسی در بدنه اش در ایران سالهاست که مرده است زیاد جدی نباید گرفتش در عصر تلگرام و اینستاگرام شبیه یه شمع میمونه زیر نور افکن مساله مهم اون نور افکن است اون رو دریابید
  • علی IR ۱۹:۲۴ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۲
    5 28
    اینکه شما نوشتید خیانت، طلاق، مهاجرت، همسر هراسی، فقر ، سیاهی ، پرداختن به کمدی های کثیف (dirty comedy) و اخیر پدرکشی، فرزندکشی و شوهر کشی اصلا قابل قبول نیست . اینها گره های داستانه و بارِ ارزشی و ضد ارزشی نداره . باید درباره نحوه پرداختن به اونها حرف زد . در کل تحلیلِ خیلی سطحی ای بود
    • علیرضا IR ۰۸:۱۰ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۳
      6 0
      اگه یه کم دقیق به مسئله نگاه کنید متوجه میشین چند ساله که سینمای ایران همش شده تزریق نا امیدی و تباهی دیگه نیازی به تحلیل نیست همش خانواده های متزلزل و همش در کل نا امید کردن مردم نسبت به کشور عزیزمون ایران واقعا به حال این روزای سینما باید تاسف خورد
  • AE ۰۰:۰۹ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۳
    1 0
    با تحلیل تون موافقم من خودم تو این سی سال عمرم پنج بار بیشتر سینما نرفتم از سینما یی ایرانی خوشم نمیاد فقط ماجرای نیمروز خوب بود
  • روشنگر GB ۰۰:۱۸ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۳
    2 5
    از همه بدتر این است که زنان سینمای ایران طرز لباس پوشیدنشان نه تنها اسلامی نیست بلکه ضد دین است، روزی برای تجلیل این عزیزان تاسف دارد نام ملی بر آن باشد.
  • IR ۰۷:۱۰ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۳
    6 5
    می خوایید کل جشن های کشور رو یکجا به عزا تبدیل کنیم و مداح بیاریم شما خوشحال بشید ؟
  • احمد IR ۰۷:۵۱ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۳
    5 4
    واقعا تحجر تا این اندازه شما چه فرقی با داعش دارین؟ باعث تاسف هست حداقل میگفتین اصلاح بشود
  • سینماگر IR ۰۸:۰۸ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۳
    4 1
    این نکات واقعیتهای سینمای امروز ایران هستند . اما فراموش نکنید یکی از منابع تأمین فیلمهای سینمائی تلوزیون همین تولیدات سینمائی است که مخاطبان دهها ملیونی خواهند داشت . هر چند وضع تولیدات تلوزیونی هم چندان علیه السلام نیستند . چه بخواهیم چه نخواهیم سینما یکی از مؤلفه های جنگ نرم است و از ارتفاعاتی است که در اشغال دشمن است و فرماندهان جنگ نرم هنوز این را نفهمیده اند و برای آزادی اش هیچ برنامه ای ندارند . البته اگر جبهه ی جنگ نرم فرماندهی داشته باشد و آرایشی گرفته باشد!
  • IR ۰۹:۰۳ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۳
    5 7
    تمامی بازیگران باید از کار بیکار شوند. ما انقلاب کردیم که حجابمان بماند ، ما انقلاب کردیم که اسلاممان را به دنیا نشان دهیم ، ولی متأسفانه اوج بد حجابی و بی حجابی در میان بازیگران است . باید همه آن ها را رسوا و محصور کرد.
  • IR ۱۱:۳۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۳
    3 1
    سينماي ايران سالهاست كه مرده اونم براي هميشه ! يادمه اين جمله رو بيست سال قبل بهروز افخمي گفته بود ! سينماي ما مشكلش دقيقا مشكل جامعه و فرهنگ و همه چيزمونه ! دورويي و رياكاري ! ولي سواي اين حرفها سريال هاي فوق العاده شبكه هاي نت فليكس و اي ام سي و بقيه چيزي براي فيلم هاي يك ساعته نذاشته حرفي نذاشته بزنن در كنارش انيمه هاي ژاپني مثل ناروتو وان پيس و ... چيزي براي صنعت انيميشن باقي نذاشته دوستان! من خودم به شخصه حاضرم يك هوادار درجه يك باشم تا يك هنرمند درجه فلان! دوست دارم يك شنونده عالي درجه يك باشم تا يك خواننده پيزوري! دوست دارم يك بيننده ريزبين گرسنه باشم تا يك آدم سطحي نگر فيلم هاي ايراني ! بله دوستان ما خيلي وقته با دروغ و دورويي از درون توي قلبهامون مرديم ولي فكر ميكنيم زنده ايم ! همه دنيا رو يك مشت آدم كثيف ميدونيم و خودمون رو عالي بدون اينكه حتي يكبار سفر كرده باشيم در خود و در زمين خدا وسيرو في الارض رو خدا براي خارجي ها گفته ! جهان بيني و عمق فكرمون هم به اندازه شعاع ديدمونه
  • IR ۱۱:۴۳ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۳
    3 1
    احسنت
  • IR ۱۲:۱۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۳
    7 4
    دمت گرم مشرق . اینو خوب اومدی . جشنواره سینما که بهتره بگیم جشنواره مد و لباس
  • افشین IR ۱۳:۲۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۳
    4 1
    نباید بیت المال خرج این جشن ها بشود
  • sanam US ۱۵:۰۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۳
    5 6
    خداییش چرا انقد عقده دارین نسبت به سینما!
  • US ۱۵:۰۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۳
    2 2
    واقعا که
  • US ۰۷:۵۰ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۴
    3 1
    سینماگر و بازیگر و مدل های متحرک لباس وطنی حق اظهار نظر در هر زمینه ای دارن اما نیروی نظامی مملکت که مطمینا از همه بیشتر خظر رو درک میکنه حق نظر نداره! از عجایب ما این است جالبه که تو همین غرب خیلی از سیاسیون نیروی نظامی بودن قبلا
  • کاربلد IR ۱۵:۱۷ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۵
    1 0
    وقتی سینمای کشور دست غربزده ها بیفته بهتر از این نمیشه...............................................................
  • شادی IR ۱۶:۰۶ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۵
    0 0
    مشرق بزار لطفاً : عزا کنیم اینا کجا برقصند؟ زیر پرچم یا نشسته؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس