همایون اسعدیان

رییس هیات مدیره خانه سینما گفت: طرحی به نام باشگاه کارورزان داریم که در آن هر کس در حوزه سینما تحصیل می‌کند و یا در رشته‌ای مرتبط با سینما فارغ التحصیل می‌شود با خانه سینما ارتباط داشته باشد.

سرویس فرهنگ و هنر مشرق - نشست خبری اعضای هیات مدیره خانه سینما صبح امروز با حضور همایون اسعدیان رییس هیات مدیره خانه سینما و علی قائم مقامی سخنگوی خانه سینما برگزار شد. اسعدیان رییس هیات مدیره خانه سینما با اشاره به فعالیت‌های هیات مدیره قبلی گفت: همه هیات مدیره‌ها در هر دوره‌ای تلاش کردند که در حال حاضر در وضعیت خوبی قرار داریم. وی ادامه داد: منوچهر شاهسواری به عنوان مدیرعامل خانه سینما برنامه های درستی دارد و نگاه و برنامه‌های هیات مدیره با نگاه او همسو است.

رییس هیات مدیره خانه سینما رویکرد بعضی از رسانه‌ها که موضوع چند شغله بودن بعضی از اعضای هیات مدیره را مطرح کردند، شیطنت خوانده و گفت: مدیرعامل خانه سینما در صندوق هنر و موزه سینما کرسی ثابت دارد و در آنجا به عنوان مدیر عامل خانه سینما حضور دارد نه منوچهر شاهسواری. ما سعی می‌کنیم این کرسی‌های ثابت را برای خانه سینما نگه داریم تا اصناف ما در چنین جایگاه‌هایی حضور داشته باشند. البته در دوره‌ای هم به خود من مرد دوشغله می‌گفتند که این هم شیطنت بود و هر فعالیتی انجام می‌شد مرتبط با خانه سینما بود.

وی افزود: مبنای هیات مدیره بررسی فعالیت‌های هیات مدیره قبلی است برای مثال یکی از این کارها طرح امنیت شغلی است که قول می‌دهیم در ۶ ماه آینده این مساله حل شود. جهش شغلی در سینمای ایران از مسایل ماست ولی امیدواریم دچار ساده اندیشی نشویم که فکر کنیم با یک طرح ساده می‌توان همه چیز را پیش برد.

رییس هیات مدیره خانه سینما درباره حل دیگر مشکلات اعضای خانه سینما مثل قراردادها عنوان کرد: تنظیم قراردادهای تیپ از جمله مسایلی است که در گذشته مطرح شده بود چرا که هر تهیه کننده‌ای به شیوه خود قرارداد می‌بندد و ما در تلاشیم این قراردادها به گونه‌ای واحد بسته شود. اسعدیان با اشاره به اهمیت مساله بیمه اعضای صنوف خانه سینما گفت: مثل همیشه مساله اصناف بیمه اعضا است و طبق آمار ۴ میلیاد و ۴۰۰ میلیون تومان سال گذشته برای بیمه اعضا مصرف شد که ۳ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان آن از سوی خود اعضا پرداخت شد.

رییس هیات مدیره خانه سینما ادامه داد: اجرای طرح شفاف سازی دیگر کار ما است چون ما آیین نامه شفافی نداریم. اگر طرح شفاف سازی صنوف انجام شود با خیال راحت به کار می‌پردازیم و در این مسیر تمام تلاش سینما این است که کسی از این حداقل امکان سینمایی محروم نشود. وی به جلسات هیات مدیره فعلی با شورای مرکزی صنوف اشاره کرد و گفت: ما خواستیم در جریان امور شورای مرکزی صنوف قرار بگیریم که از جمله جلسات ما با تدوینگران، تهیه کنندگان و کارگردانان بوده است. تصمیم داریم کمیته‌هایی از جمله کمیته رفاهی و کمیته روابط عمومی توسط کامران ملکی، کمیته فرهنگ و آموزش و پژوهش که با تغییر کاربری مدرسه ملی این کمیته هم رویکردهایش به طور مشخص‌تر ساماندهی شود، انجام دهیم.

اسعدیان اضافه کرد: تاکنون ۱۶ صنف خانه سینما ثبت قانونی در وزارت کار شدند صنوف دیگری هم هستند که در حال ثبت هستند اما شرایطی دارند که باید فراهم شود. این روند به این معنی نیست که زیر نظر وزارت کار می‌رویم. ما در خانه سینما یک صنف کارگردانان داریم اما ممکن است ده‌ها انجمن در این راستا کار کنند. صنوف دیگری هم هستند که باید در وزارت کار ثبت شوند اما شرایطی دارند که باید اعمال شود و بعد ثبت شوند. رییس هیات مدیره خانه سینما درباره طرح های در دست پیگیری نیز عنوان کرد: طرحی به نام باشگاه کارورزان داریم که ما علاقمندیم هرکس در حوزه سینما تحصیل می کند و یا در رشته‌ای مرتبط با سینما فارغ التحصیل می‌شود با خانه سینما ارتباط داشته باشد.

اسعدیان در بخش دیگر صحبت هایش عنوان کرد: نکته بعدی جشن خانه سینما است که امسال شیوه آن عوض شد و دوستان پذیرفتند این جراحی شکل بگیرد. بر همین اساس آکادمی جشن تشکیل شد و آنها فعالیت های خود را انجام می دهند و البته دیگر مثل گذشته مراسم فیلم دیدن در خانه سینما انجام نمی‌شود. رییس هیات مدیره خانه سینما درباره قاچاق فیلم ها و نقش خانه سینما در پیگیری این مساله نیز گفت: ما به این باور داریم که نباید هر کاری که می‌کنیم در بوق و کرنا کنیم ولی به طور مثال برای اتفاقی که برای فیلم «گشت 2» سهیلی افتاد ما به سرعت پیگیری کردیم و دوستان نیروی انتظامی به ما قول همکاری دادند. آنها به ما گفتند هر شکایتی که به پلیس فتا شود زیر ۷۲ ساعت نه تنها اقدام می کند بلکه نتیجه می‌دهد. برای فیلم «عصبانی نیستم» رضا درمیشیان هم شکایتی به دست ما نرسید وگرنه مساله را پیگیری می‌کردیم.

رییس هیات مدیره خانه سینما درباره بودجه و استقلال خانه سینما اظهار کرد: خانه سینما از ابتدا که تاسیس شد به وزارت ارشاد وصل بود و دولت‌ها هم براساس حسن ظن یا سوءظن بودجه ما را بالا یا پایین می‌برند. متاسفانه همیشه تلاش این بوده که بیشترین بودجه از دولت دریافت شود ولی ما اکنون در نظر داریم خود را از دولت بی نیاز کنیم و به تدریج مستقل شویم.

رییس هیات مدیره خانه سینما بیان کرد:‌ در حال حاضر سهمی که بابت از کارافتادگان و یا خانواده‌های بازماندگان اعضای خانه سینما می‌دهیم در حد بضاعت ماست اما سعی می‌کنیم رگ حیاتی خود را به بودجه‌های دولت محدود نکنیم و تامین اقتصادی باشیم تا بتوانیم کمک خوبی به خانواده همکاران از دست رفته و یا از کار افتاده داشته باشیم. وی اضافه کرد : ماجرای طرح بیمه بیکاری پروسه های سنگینی دارد و واقعیت این است که صنوف هنوز به شکل مستقل و براساس تعریف درست آنها فعالیت ندارند که باید این اتفاق بیفتد.

اسعدیان در ادامه با اشاره به رابطه خوب خانه سینما با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ما در یکی از مقاطع خوبی قرارداریم که خانه سینما ارتباط بسیار خوبی با وزارت ارشاد دارد به این صورت که نگاه مسئولان وزارت ارشاد به آن مثبت است و وظایف زیادی را به دوش خانه سینما می‌گذارند. وی درباره جشن خانه سینما بیان کرد: ما دیگر چیزی تحت عنوان دبیرجشن نداریم، بلکه رییس جشن داریم که از سوی آن آکادمی که درباره آن صحبت کردم، انتخاب می‌شود.

رییس هیات مدیره خانه سینما سپس درباره شکل گیری صندوقی برای حمایت از هنرمندان گفت: ما به حمایت از دولت احتیاج داریم. البته تا وقتی پایه گذار آن صندوق، اعضای خانه سینما نباشند و منتظر بودجه از سوی دولت باشیم این صندوق عمر کوتاهی خواهد داشت.

اسعدیان سپس درباره مسایلی که چندی پیش درباره مستندسازان و چند صنف تشکیل شده پیش آمد، تصریح کرد: خانه سینما در یک مقطعی راه های مختلفی را بررسی کرد و با توجه به نواقصی که داشتیم متوجه شدیم ما انجمن فرهنگی نیستیم زیرا انجمن فرهنگی معضلات زیادی دارد. دوستان ما در مجمع عمومی خانه سینما به این نتیجه رسیدند که ما صنوفی هستیم که ذات صنفی ما فعالیت فرهنگی است. کار ما فعالیتی است که به وزارت کار مربوط می شود و به این نتیجه رسیدیم که در وزارت کار ثبت شویم. وقتی صنوف در وزارت کار ثبت می شوند، قانونی می شوند به هر حال اگر یک صنفی ادعا می کند که یک عده از اعضایش در وزارت کار ثبت شده و یک عده می خواهند انجمن فرهنگی شوند اشکالی ندارد اما نمی تواند در خانه سینما فعالیت کند زیرا خانه سینما جامعه اصناف سینمایی است. ما نمی خواهیم با خانه سینمایی مواجه شدیم که به جای ۳۱ صنف، ۶۲ تشکل داشته باشد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره حوزه هنری و مساله تحریم فیلم ها توسط حوزه و فعالیت هایی که در این راستا شکل می گیرد، گفت: فعالیت های ما در این حوزه لزوماً به معنای نتیجه دادن نیست. زمانی که خانه سینما تعطیل بود و ۶ فیلم دچار مشکل شدند ما با حوزه هنری جلسه داشتیم و حتی متهم به همکاری با حوزه شدیم و گفته شد فیلم «بوسیدن روی ماه» را حوزه ساخته است. با این حال یکی از اقدامات این بود که هر فیلمی را که حوزه هنری بگوید در سینماهایش نشان نمی دهند ما دو هفته اکران بیشتر به آن اختصاص می دهیم که ا لبته این در صورتی است که فیلم فروش بالایی داشته باشد.

اسعدیان تصریح کرد: این محدودیت از نظر ما هم عقلانی نیست و فقط وزارت ارشاد است که می تواند محدودیت ایجاد کند و هیچ ارگان و نهاد دیگری نمی تواند مجوزهای اکران را زیر سوال ببرد وگرنه به این ترتیب سنگ روی سنگ بند نمی شود و هر کسی می تواند مجوزها را زیر سوال ببرد بنابراین مقرر شد در شورای صنفی، اکران فیلمی که فروش بالایی داشته باشد و حوزه هنری برایش محدودیت ایجاد کرده است دو هفته بیشتر باشد.

اسعدیان درباره نظر خانه سینما درباره کابینه گفت: ما ۴ سال پیش در محفلی نظرمان درباره بهترین گزینه برای سمت وزیری وزارت ارشاد را اعلام کردیم که ریشه آن فرد زده شد بر همین اساس در حال حاضر حتی اگر گزینه اصلحی در ذهنمان وجود داشته باشد بیان نمی کنیم اما نظرمان را درباره این مقطع اعلام کردیم.

وی اضافه کرد: همانطور که گفتم در حال حاضر در یکی از بهترین مقاطع زمانی به لحاظ ارتباط خانه سینما با وزارت ارشاد قرار داریم با این وجود رابطه مستقیم ما با محمد مهدی حیدریان و سازمان سینمایی است اما به هرحال جلساتی هم با وزیر ارشاد داشته ایم و شرایط خوبی بر این رابطه حاکم است.

این سینماگر در پایان بخش پرسش و پاسخ نشست گفت: ما علاقه مندیم که خانه سینما در هر فعالیت سینمایی حضور داشته باشد و یک طرف قضیه ما باشیم و ما این موضوع را یک ضرورت می دانیم. خوشحال می شویم درباره جشنواره های سینمایی هم همین موضوع وجود دارد و نظرمان را به دوستان اطلاع می دهیم و این تعامل وجود دارد.

علی قایم مقامی سخنگوی هیات مدیره خانه سینما گفت: با رضا درمیشیان تماس گرفتم و گفتم ما مساله شما را به سردار ساجدی نیا ارسال کرده ایم، او نیز گفت ظرف چند روز آینده اقدام می‌کند ولی پیگیری ها باید از سوی مالکان فیلم ها انجام شود و خانه سینما نمی‌تواند راسا و به تنهایی اقدام کند. وی در پاسخ به خبرنگاری درباره توقیف فیلم‌ها و واکنش خانه سینما اظهار کرد: دوستان در هیات مدیره قبلی و هم در هیات مدیره فعلی تلاش می‌کنند تا مشکلات فیلمسازان از قاچاق فیلم تا توقیف آنها حل شود و ما با شکایت و نامه‌نگاری این مسایل را پیگیری می‌کنیم. وی ادامه داد: اینگونه نیست که بگوییم به ما ارتباطی ندارد. ما حتی به مشکلاتی که برای مستندسازان هم پیش آمد پرداختیم، اما اینکه در نهایت چقدر این تلاش‌های ما به ثمر می‌رسد مساله ثانویه است.

قائم مقامی افزود: افرادی تحت پوشش بیمه تکمیلی خانه سینما هستند که بیمه پایه آنها بیمه خانه سینما باشد. زیرا صنوف باید واقعی شوند. نباید هزینه‌های خانه سینما را صرف مسائلی کنیم که ربطی به آن ندارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس