مجله آمریکایی فوربس

تجارت میان ایران و روسیه در سال ٢٠١٦ به دو برابر افزایش یافت که در آن، فروش تجهیزات نظامی – مانند بالگردهای MI-١٧ و سامانه‌های متعدد موشکی – از جمله برخی از پرفروش‌ترین اقلام به ایران بوده‌اند.

سرویس جنگ نرم مشرق- مجله آمریکایی فوربس در شماره جدید خود به موضوع روابط اقتصادی ایران و روسیه پرداخته است؛ بهانه این گزارش نیز امضای یادداشت تفاهم ٢,٥ میلیارد دلاری میان ایران و روسیه برای احداث کارخانه تولید واگن قطار است: «این توافق میان سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (IDRO) و شرکت ترانس ماش هولدینگ Transmashholding، بزرگ‌ترین ارائه‌کننده تجهیزات ریلی در روسیه، امضا شد. طرفین سرمایه‌گذاری مشترکی را آغاز خواهند کرد که ٨٠ درصد آن متعلق به طرف روسی خواهد بود – اگرچه همه تأمین مالی آن بر عهده روسیه است».

عنوان گزارش مجله آمریکایی فوربس: «تحریم‌ها نتیجه عکس داد: قرارداد دو و نیم میلیارد دلاری میان ایران و روسیه»

این مجله اقتصادی در رابطه با صنعت حمل و نقل ایران می‌نویسد:

«ایران در حال حاضر در میانه روندی قرار دارد که می‌توان آن را رونق فعالیت‌های زیرساخت‌سازی نامید. ایران که از فشار ده‌ها سال تحریم که بیشتر صنعت حمل و نقل این کشور را تا حدودی ویران کرد، خارج شده و اقدام به بازسازی تقریباً کلی شبکه بزرگ راه‌ها و خطوط آهن خود کرده است و انتظار می‌رود که ١٥ هزار کیلومتر خط آهن تازه را ظرف مدت تنها پنج سال آینده احداث کند – توسعه‌ای سریع که سالانه نیازمند ٨ تا ١٠ هزار واگن تازه خواهد بود».

نویسنده احیای صنعت حمل و نقل را بخش اصلی رویکرد ایران به تقویت موقعیت جغرافیایی خود و تبدیل شدن به قطب اصلی در تجارت در مسیر اورآسیا می‌داند که به طرح یک کمربند یک جاده چین و فعالیت‌های مداوم اقتصادی روسیه پس از دوران اتحاد شوروی متصل خواهد شد:

«ایران همچنین همراه با روسیه و هند، شریک اصلی در دالان حمل و نقل شمال جنوب است که به دنبال ایجاد مسیر تجاری بزرگ و به نصف رساندن فاصله میان شهرهای واقع در ساحل غربی هند و سنت پترزبورگ است. ایران همچنین به دنبال حل اختلافات سرزمینی خود با روسیه بر سر دریای خزر است. انعقاد توافق برای ایجاد تحول در خطوط ریلی ایران که با تحریم‌های تازه از سوی آمریکا همراه شده است، تازه‌ترین مورد از رشته قراردادهایی است که نشان دهنده افزایش همکاری‌ها میان تهران و مسکو است. ایران و روسیه به ظاهر در تلاش برای رفع بی‌اعتمادی‌ها و رقابت‌های ناشی از تنش‌های نظامی متعدد دوران اتحاد شوروی، به تازگی به همکاری‌های اقتصادی و راهبردی در بسیاری از زمینه‌ها از جمله در بخش انرژی، توسعه زیرساخت‌ها و مساعدت‌های نظامی – همراه با حضور در یک جناح در مناقشه سوریه - اقدام کرده‌اند. به نقل از رئیس مجلس ایران، این کشور همچنین در صنایعی که خواستار سرمایه‌گذاری هستند، اولویت را به روسیه داده است».

این نشریه آمریکا در ادامه به سطح روابط ایران و روسیه می‌پردازد:

«تجارت میان ایران و روسیه در سال ٢٠١٦ به دو برابر افزایش یافت که در آن، فروش تجهیزات نظامی – مانند بالگردهای MI-١٧ و سامانه‌های متعدد موشکی – از جمله برخی از پرفروش‌ترین اقلام به ایران بوده‌اند. شرکت‌های نفت و گاز روسیه نیز به ایران سرازیر شده‌اند و گاز پروم به تازگی قرارداد توسعه میدان گازی "فرزاد بی" را به دست آورده است. چنین برآورد می‌شود که سطح تجارت دوجانبه سالانه میان این دو کشور به زودی به بیش از ١٠ میلیارد دلار برسد - که فراتر از سطح تجارت ١,٦٨ میلیارد دلاری متأثر از تحریم در سال ٢٠١٤ است».

مجله آمریکایی فوربس در رابطه با محروم شدن شرکت‌های آمریکایی از تجارت با ایران و حضور شرکت‌های روسی در تهران می‌نویسد: پوتین به احتمال به کنگره آمریکا یک تشکر بدهکار است!

مجله آمریکایی فوربس در انتها به تحریم‌های آمریکا علیه ایران اشاره می‌کند که موجب عدم سرمایه‌گذاری شرکت‌های آمریکایی در ایران شده و به جای آن عرصه برای شرکت‌های روسی و حتی چینی جهت تجارت با ایران مهیا شده است که پوتین به احتمال از این بابت به کنگره آمریکا یک تشکر بدهکار است: «شرکت‌های آمریکایی جدای از خرید و فروش فرش‌های ایرانی و هواپیماهای مسافربری، نمی‌توانند به بازار به سرعت در حال توسعه ایران وارد شوند، زیرا آمریکا هنوز هم تحریم‌های خود علیه ایران را به به بهانه حمایت آن کشور از تروریسم و نقض حقوق بشر حفظ کرده است – تحریم‌هایی که به تازگی تشدید شده‌اند. آمریکا همچنین از نفوذ بسیار زیادی بر فعالیت شرکت‌های اروپایی در ایران برخوردار است و شرکت‌هایی مانند توتال فرانسه از قرار، پیش از ورود به این بازار نیازمند تأیید آمریکا بوده‌اند. این اقدامات باعث شده است که عرصه برای روسیه کاملاً هموار باشد.
در این عرصه، سرمایه‌گذاری و تجارت انبوه بین مرزی، راه کسب امتیاز و نفوذ کشورها بر یکدیگر از طریق افزایش فعالیت‌های اقتصادی و طرح‌های سرمایه‌گذاری مشترک است. در این رقابت، اعمال کنندگان تحریم با خارج کردن خود از بازی، همه چیز را به نفع رقبای خود برای انباشت ثروت و قدرت بر روی میز رها می‌کنند. چین و روسیه این نکته را می‌دانند. پوتین به احتمال به کنگره آمریکا یک تشکر بدهکار است».

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 18
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 2
  • US ۱۳:۲۳ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۷
    36 64
    خخخ مشرق از به نوا رسیدن روس ها در پوستش نمیگنجه
    • امیر IR ۱۴:۰۷ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۷
      52 7
      حداقل روسها مثل غربی ها نامرد نیستند، یا بهتره بگیم خیلی کمتر نامردی کردند، در اوج تحریم، رفتار روسها بسیار بهتر از کشورهای غربی بود، کشورهای غربی خصومت را به اوج رسانده بودند( هنوز هم دست بردار نیستند)
    • IR ۱۴:۲۵ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۷
      27 2
      بخاطر مسائل سیاسی بینش سیاسی ندارید
    • حسن IR ۱۴:۳۹ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۷
      20 36
      روسها از همه نامردترند فراموش کردید در حالیکه خودشون داشتند برامون تاسیسات هسته ای می ساختند پای قطعنامه را هم امضا می کردند،اگر روسها تحریمها را وتو می کردند ایران هیچگاه مجبور به برجام نمی شد.
    • حسین PL ۱۴:۴۴ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۷
      45 5
      روسها به نوا رسیدن ؟! اونا هم به دلیل حمایت از مقاومت تحریم شدند. سیاست انگلیس و آمریما هست که نگذاره کشورهایی که تحریم شدند با هم متحد بشن و همکاری اقتصادی و صنعتی و .... داشته باشند.
    • امیر IR ۱۵:۲۰ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۷
      31 2
      نامردیشون کمتر از آمریکا و انگلیس و فرانسه است ، خودتم می دونی و نیازی هم به اثبات نداره، البته ما نامردی روسها را در برخی مقاطع انکار نکردیم، ولی قبول کن که درصد نامردیشون از غربی ها خیلی کمتره.
  • IR ۱۳:۳۰ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۷
    16 1
    همین !!!!! فقط 2/5 میلیارد دلار ، اونم که برای ریل گذاریه ...برای ایجاد شرکت های دانش بنیان دوطرفه چه برنامه ای داریم ما؟؟؟ اینو بگین
  • IR ۱۳:۳۹ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۷
    10 10
    اینها که بیشتر خرید از روسیه ست.
  • دلبر IR ۱۳:۴۷ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۷
    11 19
    ایول به این میگن تعامل با جهان نه اینکه با کسی تعامل کنی که آخرش بزنه زیر همه چی و زحماتی که یک تیم متعهد و با تجریه کشیدن رو خراب کنه گویا دولت داره تجربه کسب میکنه .... :)
  • ايراني ام IR ۱۴:۱۶ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۷
    5 35
    باخريد بالگرد و....چه چيزي به سفره مردم اضافه ميشه ؟ مشكلات مالي واقتصادي مردم هم حل ميشه با تجهيزات نظامي ؟ مخالف اقتدار ايران نيستيم ولي الان مشكل ايران معيشت و اقتصادمونه و حل بيكاري
    • IR ۱۴:۲۶ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۷
      7 1
      ارتباطات دیگه هم میشه گرفت باید صبور بود
    • احمد IR ۰۱:۰۶ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۸
      3 0
      برای خیلی از امور جاری کشور با بالگرد نیازه. یه دفعه تو خیابون راه برو ببین چند نفر بدون اضافه وزن می بینی.
  • رضا IR ۱۴:۳۴ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۷
    3 25
    من فدای دلواپسا
  • حسن IR ۱۴:۳۷ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۷
    15 9
    روسیه هیچ گاه اسلحه ی پیشرفته به ایران نخواهد فروخت چون ایران رقیب بالقوه خودشه در واقع روسها چون می دونند
  • IR ۱۵:۲۸ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۷
    14 12
    روسها هرگزدوست ما نبودند ودر آینده هم نیستند
    • احمد IR ۰۱:۰۷ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۸
      4 0
      لابد انگلیس و آمریکا و فرانسه همیشه دوست بودن.
  • IR ۱۷:۳۸ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۷
    6 5
    خخخخخ. بابا نتیجه عکس! آخه این چه جور قراردادیه که ما همش باید پول بدیم؟
  • IR ۱۸:۵۴ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۷
    18 0
    کشور دوست و برادر چین حساب‌ ایرانی‌ها را مسدود کرد..!!!!!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس