پلاسکو

صبح ۳۰ دی‌ماه سال ۹۵ بود که آتش‌سوزی در طبقه ۱۰ ساختمان پلاسکو اتفاق افتاد و پس از حدود ۴ ساعت ساختمان ۱۵ طبقه با قدمت ۵۴ سال فرو ریخت.

به گزارش مشرق، وام ۳۰۰ میلیونی با سود تک‌رقمی، ساخت ساختمان جدید، برقراری مستمری بیمه بیکاری، حذف مالیات و... وعده‌هایی بود که مسؤولان در روزهای پراسترس ریزش ساختمان پلاسکو می‌دادند که هنوز پس از گذشت حدود ۱۸۰روز عملی نشده است.


به گزارش فارس، صبح ۳۰ دی‌ماه سال ۹۵ بود که آتش‌سوزی در طبقه ۱۰ ساختمان پلاسکو اتفاق افتاد و پس از حدود ۴ ساعت ساختمان ۱۵ طبقه با قدمت ۵۴ سال فرو ریخت و با خاک یکسان شد. کمیته‌های مختلفی در دولت، مجلس و شورای اسلامی شهر تهران برای علت این حادثه تشکیل و نتایج آن نیز اعلام شد.

البته ناگفته نماند در شهر تهران ساختمان‌های ناایمن همچون پلاسکو بسیار هستند که ایمنی این ساختمان‌ها باید در اولویت مدیریت شهری و دیگر دستگاه‌ها قرار بگیرد ولی به فراموشی سپرده شده است. ساختمان پلاسکو، قطب پوشاک کشور، حدود
۶۰۰ تولیدی فعال داشت و هزاران نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم در این ساختمان اشتغال داشتند که پس از ریزش، تبدیل به سوژه‌ سلفی‌بگیران شده بود ولی از سوی دیگر کسبه پلاسکو شاهد دود شدن سرمایه‌شان بودند.


نزدیک به ۶ ماه از وعده‌ها گذشت!


۹ روز تمام جمع‌آوری آوار ساختمان پلاسکو به طول انجامید و در این مدت مسؤولان حضور چشمگیری در محل حادثه داشتند و مقابل دوربین‌ها و رسانه‌ها وعده‌های دلگرم‌کننده‌ای می‌دادند که نزدیک به ۶ ماه پس از آن از عملی‌شدن این وعده‌ها خبری نیست.


وام ۱۰۰ میلیونی با سود ۴ درصد


علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفته بود: کارگران بیکارشده پلاسکو به اداره کار مراجعه کنند و برای کسانی که این کارگران را جذب کار کنند، وام با سود پایین در نظر می‌گیریم. وزیر کار حتی برای مجموعه‌های تولیدی پلاسکو هم بسته حمایتی وام با مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان با بهره ۴ درصد در نظر گرفت.


برقراری مقرری بیمه بیکاری


محمد حسن‌زدا، معاون فنی و درآمد سازمان تأمین اجتماعی هم این وعده را داد که مقرری بیکاری کارگران شاغل و بازماندگان افراد متوفی حادثه پلاسکو در اسرع وقت برقرار خواهد شد.


وام ۳۰۰ میلیونی بانک مرکزی


سیف، رئیس‌کل بانک مرکزی نیز با اعلام این خبر که به صاحبان هر صنف در پلاسکو ۳۰۰ میلیون تومان وام با سود ۱۸ درصد داده می‌شود، اظهار داشت: این وام‌ها با یک سال تنفس و بازپرداخت ۳ ساله ارائه می‌شود.


واگذاری سرقفلی‌ها ظرف ۲ سال


البته محمد سعیدی‌کیا، رئیس بنیاد مستضعفان که به عنوان مالک شناخته شد نیز بیان داشت:  ظرف ۲ سال پلاسکو را با استانداردهای لازم و منطبق بر مشخصات فنی می‌سازیم و طبق شرایطی خاص به افراد دارای سرقفلی واگذار خواهیم کرد. حال تقریبا ۶ ماه از حادثه تلخ پلاسکو می‌گذرد و داغ وعده‌های رنگارنگ مسؤولان سوزان‌تر از آتش پلاسکو بر جان کسبه باقی مانده است و می‌توان گفت بخش اعظمی از این وعده‌ها عملی نشده است.


وعده‌ها عملی نشده است


آقای تهرانی از نمایندگان کسبه پلاسکو در گفت‌وگویی به وعده‌هایی که هنوز عملیاتی نشده است اشاره می‌کند و می‌گوید: ساختمان پلاسکو یکی از مراکز تولید پوشاک در کشور بود که بخش اعظمی از پوشاک کشور را تأمین می‌کرد. وی ادامه می‌دهد: ۶۰۰ واحد تولیدی در ساختمان پلاسکو فعال بودند؛ هر کدام از تولیدی‌ها با بیش از ۱۰ تولیدی دیگر فعالیت می‌کردند که می‌توان گفت بیش از ۵۰۰ هزار نفر به طور مستقیم و غیرمستقیم در این ساختمان فعالیت داشتند.

تهرانی می‌گوید: حادثه پلاسکو مشکلات فراوانی را برای کسبه ایجاد کرده است؛ وضعیت دیون، مطالبات و همینطور مقدار معاملاتی که انجام شده است مشخص نیست. نماینده کسبه پلاسکو می‌گوید: هزار میلیارد تومان طلب‌هایی است که کسبه دارند ولی با توجه به حادثه پلاسکو اسناد آن در دست نیست.

وی ادامه می‌دهد: چند روز بعد از حادثه پلاسکو دولت کارگروهی را برای رسیدگی به وضعیت کسبه پلاسکو مشخص کرد و در آن کارگروه وعده‌هایی داده شد.

جایگزینی محلی به صورت موقت برای کسبه یکی از اقدامات بود که بنیاد مستضعفان مکان‌هایی را به ما پیشنهاد داد که برای اینکه کسبه به چند دسته تقسیم نشوند قبول کردیم ۶۰۰ تولیدی در پاساژ نور مستقر شوند ولی دید حرفه‌ای به این مرکز تجاری نبوده است. بنابراین از نهادهای دولتی درخواست کمک در بخش‌های تبلیغاتی می‌کنیم. تهرانی اشاره می‌کند: درباره وعده‌هایی که در بخش بیمه، بانک و مالیات داده شده بود کمکی صورت نگرفته است و این وعده‌ها در پیچ و خم مراحل اداری است و هنوز به بار ننشسته است.


چوب حراج به اموال زدند


وی ادامه می‌دهد: بعضی از بانک‌ها حساب‌های ما را مسدود کرده‌اند و چوب حراج به وسایل و اجناس ما زده‌اند لذا از بانک مرکزی درخواست استمهال داریم. نماینده کسبه پلاسکو درباره وعده وام ۳۰۰ میلیونی نیز اظهار می‌دارد: پیشنهادی که کارگروه برای سود وام کرده تک‌رقمی بود ولی بانک‌ها با سود ۱۸ درصد قرار است این وام‌ها را بدهند؛ امروز شرایط اقتصادی به گونه‌ای است که واحدهای تولیدی آسیب ندیده هم نمی‌توانند وام با ۱۸ درصد سود را بازپرداخت کنند چه رسد به کسبه پلاسکو که بعضا زندگی خود را در آتش‌سوزی از دست داده‌اند.

وی می‌گوید: اگر دولت قصد و بنای حمایت از تولید ملی و کارآفرین را دارد باید در این‌باره تجدیدنظر کند. تاکنون هیچ‌یک از کسبه پلاسکو وام ۳۰۰ میلیونی را دریافت نکرده‌اند. ما هر روز با موانعی مواجه هستیم و دولت نیز مشکلات ما را کارشناسی کرده است. ما به مسؤولان بدبین نیستیم ولی بدقولی‌ها و فاصله بین حرف تا عمل بدبینی ایجاد می‌کند.


ماه‌ها از وعده‌ها گذشت


وی می‌گوید: هر روز شاهد آن هستیم که یک نفر از کسبه پلاسکو به دلیل مشکلات عمده و عدم حمایت‌ها دچار مشکلات جسمی و روحی می‌شود. ماه‌ها از این اتفاق می‌گذرد اما وعده‌ها هنوز عملی نشده‌ است. هنگامی که مسؤولان وعده‌‌هایی را در مقابل رسانه‌ها دادند، توقع‌هایی از سوی طلبکاران و مشتری‌ها ایجاد شده، در صورتی که هیچ کدام از این وعده‌ها عملی نشده است.

کسبه پلاسکو روزهای خوبی را سپری نمی‌کنند و مسؤولان هم وعده‌های خود را فراموش کرده‌اند. امیدواریم هرچه سریع‌تر وام ۳۰۰ میلیون تومانی پرداخت و کلنگ احداث ساختمان جدید پلاسکو به زمین زده شود.

منبع: روزنامه وطن امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس