کد خبر 732679
تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۱۸
وزیر

در حالی وزیر ارشاد از امضای تفاهم‌نامه‌ای با وزارت اقتصاد برای معافیت چاپ و هنر خبر داده است که اساساً اسمی از چاپ در این تفاهم‌نامه نیامده است.

به گزارش مشرق، چندی پیش سید‌رضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی  در حاشیه بازدید از نمایشگاه کتاب تهران و در جمع خبرنگاران از امضای تفاهم نامه‌ای با وزیر اقتصاد برای معافیت مالیاتی نشر،‌ چاپ و هنر خبر داد،‌ تا هفته بعد از آن خبرنگاران شاهد امضای رسمی این تفاهم‌نامه در تالار وحدت باشند.

در حالیکه انتظار خبرهای خوشی برای معافیت مالیاتی چاپخانه‌داران وجود داشت،‌ غلامرضا شجاع نماینده تشکل‌های صنف چاپ در سراسر کشور از عدم درج واژه صنعت چاپ در این تفاهم‌نامه خبر داده و انتقاد می‌کند.

نمایندخه تشکل‌‌های صنف چاپ در سراسر کشور گفت:‌ در تفاهم‌نامه امضای شده بین دو وزارتخانه متاسفانه به صراحت کلمه«چاپ» نیامده بود با توجه به اینکه در این تفاهم‌نامه صحبت از اصلاح بند «ل» ماده 139 قانون مالیات‌های مستقیم است،‌ در تفاهم‌نامه مذکور جا داشت که به صنعت چاپ نیز اشاره می‌شد. ما گلایه خود را با وزیر ارشاد در میان گذاشتیم و سه‌شنبه هفته گذشته نیز جلسه‌ای به منظور رفع این مشکل با کاراندیش معاون  توسعه،‌ مدیریت و منابع وزارت ارشاد برگزار کردیم.

وی ادامه داد:‌ در این جلسه مقرر شد که نخستین کارگروهی که برای اصلاح بند ل ماده 139 قانون مالیات‌های مستقیم که به موجب آن کلیه فعالیت‌های فرهنگی که از وزارت ارشاد مجوز می‌گیرند،‌ معاف از مالیات هستند،‌ تشکیل می‌شود‌، به موضوع معافیت صنعت چاپ بپردازد تا پیش از پایان دولت دو وزارتخانه بر سر این موضوع به تفاهم برسند.

شجاع در پاسخ به اینکه اگر قرار بود تفاهمی در زمینه معافیت صنعت چاپ ایجاد شود،‌ اساسا چرا به چاپ در تفاهم‌نامه اشاره نشده است،‌ گفت:‌ گویا بحث معافیت در تفاهم‌نامه مذکور به صورات کلی مطرح شده است،‌ با توجه به اینکه چاپ یک رسته است به آن اشاره نشده است،‌ البته بال توجه به اینکه چاپ نیز یک فعالیت فرهنگی محسوب می‌شود و مجوز فعالیت از وزارت ارشاذد صادر می‌شود،‌ طبیعتا مشمول معافیت می‌شود.

وی در پاسخ به اینکه با توجه به اینکه وزارت اقتصاد و دارایی معافیت چاپ را نپذیرفته است،‌ چگونه مسئولان ارشاد وعده معاف شدن را داده‌اند‌، گفت:‌ در تفاهمات دو وزارتخانه قرار بر این شده است که بخش‌هایی از صنعت چاپ مشمول معافیت شوند‌، ضریب‌هایی که مشخص خواهد کرد کدام بخش از صنعت چاپ معاف می‌شود‌، در کارگروه ویژه‌ای با حضور نمایندگان وزارت ارشاد و وصنعت چاپ مشخص خواهد شد.

معافیت مالیاتی صنعت چاپ حکایتی است که دفتر آن چند سالی است باز شده اما به سرانجامی نرسیده است. پس از معافیت مالیاتی ناشران در سال‌های گذشته امید این وجود داشت که چاپخانه‌داران فعال در بخش کتاب نیز بتوانند از معافیت مالیاتی بهره‌مند شوند،‌ اما وزارت اقتصاد و امور دارایی زیر بار این معافیت نرفت‌، تا اینکه با پیگیری‌های صنف در بهمن ماه سال گذشته در جلسه‌ای میان وزیر ارشاد و وزیر اقتصاد قرار شد تا کارگروه ویژه‌ای تشکیل و موضوع معافیت مالیاتی چاپ را پیگیری شود،‌ کارگروهی که تاکنون تشکیل نشده است.

تفاهم‌نامه امضا شده در اردیبهشت ماه نیز بر خلاف آنچه که وزیر ارشاد گفته بود،‌ به بخش‌های دیگری از فرهنگ از جمله هنر اختصاص داشته و نه تنها معافیت مالیاتی چاپ را حل نکرده،‌ بلکه به نظر می‌رسد،‌ تا حدودی بر ناممکن بودن آن نیز صحه گذاشته است‌، چرا که اگر قرار بر توافقی در این زمینه بود،‌ باید در همان تفاهم‌نام مسئولان ارشاد اقدامی انجام می‌دادند و به قول معروف تا تنور داغ بود،‌ نان معافیت چاپ را هم می‌چسباندند.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۲:۱۰ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۳
    0 0
    چرا چاپ بايد از ماليات معاف شود؟! در حاليكه چاپخانه دار فعاليت صنعتي يا خدماتي انجام داده و هزينه چاپ از ناشر مي گيرد و بايد ماليات آن را بدهد. اما ناشر فعاليت فرهنگي مي كند و كتابي را چاپ مي كند معلوم نيست كي فروخته مي شود و به چه قيمتي فروخته مي شود! پس حق دارد به دنبال معافيت باشد. لطفا در انتشار خواسته هاي صنفي به ماهيت فعاليت ها و منافع جامعه توجه كنيد.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس