به گزارش مشرق، انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم با اقبال عمومی به آقای حسن روحانی پایان یافت و از لحظه اعلام نتایج شمارش معکوس برای تحقق وعدههای انتخاباتی ایشان آغازشده است.
برآیند سخنان حسن روحانی در اولین نشست خبری پس از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم و سخنرانی ایشان در همایش تجلیل از فعالان ستادهای انتخاباتی در دوران تبلیغات؛ هرچند نمایانگر کنایههای جدی به رقیب سیاسی خود بود ولی استمرار بیان گزارههای اقتصادی مانند « امروز نیز به دنبال این هستیم که با فعال کردن بخشهای تولیدی به هدف ۹۵۰ هزار شغل در سال دستیابیم. » و «ما به دنبال ریشهکن کردن فقر مطلق هستیم» نشان داد دولت دوازدهم برای حل مشکلات معیشتی خواهان عبور از گفتاردرمانی به اقدام عملی است. از سوی دیگر لحظهشماری برای خروج دولت از فضای انتخاباتی آغازشده است؛ هرچند برخی از جریانهای سیاسی خواهان استمرار فضای رقابت در فضای جامعه هستند تا از این طریق مانع از تمرکز دولت بر انجام وظایف اش شوند.
فاصله گزینی با مطالبات مردمی
در سپهر سیاست ایران، برخی از جریانهای حاشیهای خواهان اثرگذاری جدی برای تصمیم سازی قوه مجریهاند. در شرایط خطیر منطقه غرب آسیا، افرادی درصددند که پروژه «رقیب هراسی» متناسب با رقابت انتخاباتی همچنان استمرار یابد و از سوی دیگر مطالبات معیشتی مردمی جایگزین درخواستهای طیف سیاسی خاص شود تا از این طریق خط قطبیت سازی جامعه در پسا انتخابات و تشدید گسلهای اجتماعی مهیا بشود.
آقای عمادالدین باقی از فعالان فتنه ۸۸ خواستار استمرار حضور مردم در میدان رقابت شده است و مدعی است عدم حضور مردم بهمنزله مصادره مطالبات آنان است و در همین راستا اظهار داشت: «پس از این انتخابات، باید در میدان باشیم و مردم نباید مانند گذشته پس از انتخابات به خانه بروند و چهار سال بعد دوباره به میدان بیایند؛ وگرنه آرای آنها و مطالباتشان مصادره خواهد شد چون عدهای نمیخواهند بگذارند رئیسجمهور در وعدههایی که به مردم داده است موفق شود و ما باید پای رأی مردم بایستیم. » این در حالی است که مردم با حضور در انتخابات نقشآفرینی اصلی خود را نشان دادند و حالا نوبت مسوولان دولتی است که بهجای «خانهنشینی» با مدیریت جهادی و فرماندهی مناسب اقتصاد مقاومتی، شرایط را برای تحقق وعدهها خود مهیا سازند و مانع از شکلگیری مطالبات وارونه از دولت بشوند.
انتظار برای تحقق وعدهها
آقای مسعود پزشکیان، از حامیان حسن روحانی و حفظ وضع موجود، پس از پایان کارزار رقابت گلایههای خود را از بیداد «فساد مالی، بیکاری جوانان و اعتیاد» در جامعه ابزار داشته است و خواهان این است که «حضور پررنگ مردم، مسوولیت روحانی و دیگر مسوولان را سنگین کرده و آنها را ملزم میکند آنچه به مردم قول دادهاند در عمل پیاده کنند. » او در مراسم جشن تکرار امید که در ستاد انتخاباتی حجتالاسلام روحانی در شهرستان فومن برگزار شد، گفته : «رشوه، مسائل اخلاقی و اعتقادی، بیکاری جوانان و اعتیاد بسیار زیاد بوده و همواره با مشکل مواجه هستیم اما ما باید پاسخگوی ملتی باشیم که در همه صحنهها حضور و پشتیبان کشور بودند. »
پزشکیان با اشاره به اینکه شورای نگهبان از بین تعداد زیادی از ثبت نام کنندگان ریاست جمهوری ۶ نفر را تائید کرده است این را هم اضافه کرد: «این افراد از مدیران ارشد کشور بودند و تخریب یکدیگر در مقابل دیدگاه مردم برای این افراد زیبنده نیست. »
وی با اشاره به اینکه ایران دارای مردمی ولایتمدار است که در همه صحنهها حضور پر رنگ دارند افزود: «این حضور، مسوولیت روحانی و دیگر مسوولان را سنگین کرده و آنها را ملزم میکند آنچه به مردم قول دادهاند در عمل پیاده کنند. »
هرچند اظهار بیداد «فساد مالی، بیکاری جوانان و اعتیاد» در دوران انتخابات از سوی حامیان دولت یازدهم تعبیر به سیاه نمایی کارنامه عملکرد دولت میشد ولی سوت پایان رقابت دمیده شده است و باید منتقدان دولت، مطالبه خواهی و همیاری برای حل مشکلات کشور به دولت را در دستور کار خود قرار بدهند و از سوی دولت شاهد پایان الگوی انتخاباتی «رقیب هراسی» و رد پیشنهادهای خاص جناحی باشیم. انتظار افکار عمومی، تمرکز دولت بر وعدههای انتخابات ریاست جمهوری یازدهم و دوازدهم است.
منبع: صبح نو