
وي تاکنون در 22 فيلم سينمايي حضور داشته و يکي از کارهاي به ياد ماندني که در آن حضور داشته، سريال «سرنخ» ساخته کيومرث پوراحمد است. وي که براي بازي در فيلم «شرم» سيمرغ بلورين يازدهمين جشنواره فيلم فجر را نيز در کارنامه دارد، اخيراً به عنوان يکي از 9 بازيگر برجسته عرصه دفاع مقدس در يازدهمين جشنواره مقاومت انتخاب شد. گفتوگو با اين بازيگر را بخوانيد.
آقاي سلطاني مدتي است که کم کارتر شدهايد.
در اين مدت پيشنهادهاي خوبي که در حد بازي من باشد نداشتم. اما يک فيلم اکران نشده به نام «دکتر ارنست» دارم.
مشغول کار جديدي هستيد؟
خير، اگر فرجالله سلحشور کار حضرت موسي(ع) را شروع کند آنجا حضور خواهم داشت.
با توجه به برگزاري جشنواره دفاع مقدس و اينکه شما هم جزو بازيگران برگزيده اين عرصه شدهايد، به نظرتان سطح کيفي اينگونه آثار چگونه است و از دورهاي که شما کار ميکرديد تاکنون، چه تغييراتي در آنها ايجاد شده است؟
در اين فيلمها تغييرات اساسي ايجاد شده و همانطور که امام علي(ع) ميفرمايند فرزند زمان خودت باش و با شتاب امروز حرکت کن. براي اينکه زبان دفاع مقدس زنده باشد، بايد در روز زندگي کرد. کار ما کار باور و اعتقاد است. ادبيات و به تصوير کشيدن دفاع مقدس کار سادهاي نيست، مگر اينکه پشتوانه مطالعاتي بر پايه باورها و اعتقادات داشته باشيم.
شماعلاوه بر دفاع مقدس در ژانرهاي ديگري هم ايفاي نقش کردهايد مثل سرنخ در ژانر پليسي يا در ژانر تاريخي مثل «يوسف پيامبر» و... با رسيدن به اين سن، الآن دوست داريد درچه نوع کاري بازي کنيد؟
ما در نهايت بازيگريم، منتها بايد هنرمند بخصوص هنرمند دفاع مقدس براي خودش ثواب جمع کند و پروندهاش، پروندهاي منور از عاقبت بهخيري باشد. ما وقتي زبان حال بچههاي خاکريز ميشويم طبيعتاً بيشتر براي عاقبتبهخيري خودمان خوب است.
ژانرهاي اجتماعي و پليسي و... در همين روند بستر کار ميشود اما آدم بايد هر روز تجربهاش را به محک بگذارد تا نقاط ضعف خودش را به قوت تبديل کند، چون اگر من در سبک پليسي و... مطرح باشم صددرصد خوب است، هر چند که در اول و آخر من بازيگر سينماي دفاع مقدس هستم.
به نظرتان فيزيک يک بازيگر چقدر در سينماي دفاع مقدس مهم است؟
فيزيک حرف اول را ميزند.يکي از عناصر درام در سينماي دفاع مقدس که ايجاد کشش و تعليق ميکند قامت رشيد فرماندهاي است که دستور ميدهد.
به عنوان سؤال آخر ميخواهم بدانم اوقات فراغتتان را چگونه ميگذرانيد؟
مطالعه ميکنم. تئاتر ميبينم. خيلي علاقهمند به تئاتر هستم، چون دانشگاه هم کارشناسي تئاتر خواندم. تمام تئاترهايي که اجرا ميشود را ميبينم. نميگذارم از تصوير و تئاتر عقب بمانم.