به گزارش مشرق، سید مصطفی هاشمیطبا کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری عصر امروز در مصاحبه با رادیو ورزش به شرح نظرات و برنامههای خودپرداخت که محورهای آن به شرح ذیل است:
*تربیتبدنی برخلاف اینکه برخی فکر میکنند تربیت بدن است، بلکه معنیاش تربیت انسان از طریق فعالیت بدنی است.
*نظم، اطاعت از مربی، اطاعت از داور و قاضی، احترام به حریف و دوست داشتن حریف مواردی است که در جریان ورزش یاد گرفته میشود و چون عملیاتی است در انسان ملکه میشود.
*ورزش نبرد زمان صلح است و اعتمادبهنفس و قدرت خلاقیت را افزایش میدهد.
*تربیتبدنی عبارت از تربیت انسانها است و ورزش قهرمانی رسیدن به اوج تربیت است.
*متأسفانه آموزشوپرورش ما علیرغم توجه به ورزش ولی از ابزار تربیتبدنی برای امور تربیتی غافل است.
*امور پرورشی مدارس ما عامل اجرای مناسک مذهبی است و خوب است؛ ولی پرورش یعنی ملکه شدن امور تربیتی در وجود انسان و این با تربیتبدنی امکانپذیر است.
*آموزش پرورش ما باید مدرسه تربیت شود و تربیتش بر آموزشش بچربد.
*باید تسهیلات برای ایجاد باشگاهها ایجاد شود.
*آموزش سراسری معلمان و استعدادیابی از سال 80 برچیده شد و من دلیلش را نمیدانم و باید راهاندازی شود.
*پایه ورزش بعد از آموزشوپرورش باشگاهها هستند و دولت باید در ایجاد تداوم آنها کمک کند. باشگاهها تداومدهنده تربیتبدنی آموزش پرورش است.
*پایه اقتصاد ورزشی باشگاهها هستند که با کمک مردم و دولت میتواند شکل بگیرد.
*شعار من اولاً حفظ ایران و سرزمین اسلام و همچنین تغییر کشاورزی بهسوی مدرنیته شدن است و دوم نیز پیگیری اقتصاد مقاومتی در تولید و اشتغال و افزایش میزان گردشگر خارجی است.
*باید تماشاگران ورزشی پول لذتی که از تماشای ورزش میبرند را پرداخت کنند همانطور که تماشاگران سینما و تئاتر هزینه میپردازند و این میتواند کمکی برای باشگاهها باشد.
* نشر کتابهای پرطرفدار کاملاً زیرزمینی انجام میشود و ما مشکل قانون کپیرایت در بسیاری از زمینهها داریم. پیراهنی که در اروپا 80 یورو فروش میرود باکیفیتی پایین در ایران 10 هزار تومان فروش میرود.
*باید تولیدکنندگان ما به این فرهنگ برسند که به حقوق دیگران احترام بگذارند.
*مسلمانان علاوه بر اینکه قانونمند هستند یک حقوق اضافهای هم قائل هستند و آن ایثار است و این فرق اسلامی بودن و قانونی بودنی است که در اروپا مرسوم است.
*شعارم حفظ ایران است و این یعنی پرداختن به کشاورزی و گردشگری است.
*ازنظر کیفیت لباس ورزشی مشکلی نداریم و از این لحاظ میتوانیم در رفع نیاز ورزش عموم مردم بینیاز خارج شویم.
*ما تولیدکننده وسایل ژیمناستیک ورزشی کمکآموزشی داریم که حتی به کشورهای مختلف نیز صادر کرده است.
*درزمینهٔ ابزار عمومی ورزش میتوانیم خودکفا باشیم و به اقتصاد مقاومتیمان کمک کنیم.
*نسبت به دانشگاهها دیدی قوی ندارم و میگویم دکتری که با نمره 10-12 قبول میشود دکتر نیست و باید با نمره 20 قبول شود؛ قاطبه متخصصین ما از متوسط پایینتر هستند.
*مربیان ما باید مؤلف باشند نه مقلد؛ و اگر بتوانیم دانشآموختگان تربیتبدنی را از فیلتری عبور دهیم که یقین داشته باشم که توانایی و تخصص مدیریتی و فنی لازم رادارند میتوانیم برای شرکتهای دانشبنیان از آنها استفاده کنیم.
* ورزش و جوانان تعارف برای جوانان و شبیه زینتالمجالس است.
*وزارت ورزش یعنی ورزش برای همه و برای همه اقشار را پوشش دهد.
*جوانان مسائل مختلف دارند و هرکدامم از مسائلشان به وزارتخانههای مختلف ربط دارد و شورای عالی جوانان برای این امر چیز خوبی بود.
*باوجود شورای عالی جوانان وزارت ورزش و جوان، سازمان تربیتبدنی باشد بهتر است.
*نباید آدم ناوارد را به کار بگماریم ولی نباید بگوییم که چون قهرمان است وزیر شود. رئیس سازمان تربیتبدنی داشتیم که خودش میگفت من تابهحال دستم به توپ نخورده است.
*اگر بچهها لذت ورزش را چشیده باشند در بزرگی هم ورزش میکنند.
*ورزش برای بانوان ما لازمتر از آقایان است چون بخش بزرگی از آنها پس از تحصیل خانهدار میشوند و به دلیل زایمان و بچهداری باید ازلحاظ جسمانی قوی باشند.
*آکادمیها و اماکن ورزشی لازم و ملزوم هم هستند و چون تعداد ورزشکارهای کمی داریم احساس میکنیم ورزشگاههای زیادی داریم درصورتیکه باید اماکن ورزشی برای ورزش کردن درست کنیم نه برای تماشای ورزش.
*شاهد بودیم یک ایرانی علیه ایرانی دیگری در مجامع بینالمللی شکایت میکرد درصورتیکه من بههیچوجه چنین رفتاری را حتی علیه فردی که شخصاً قبولش نداشتم نمیکردم و به نظرم باید حسادت را کنار گذاشت.