آنچه در این مجمع عمومی اتفاق افتاد، از جهاتی قابل تحلیل و ارزیابی است که در ادامه به آنها اشاره میشود.
1- شاید بتوانیم این ادعا را داشته باشیم که نیروهای انقلابی توانستند در 37 سال انقلاب، برای نخستین بار بهصورت شبکهای از سراسر کشور، 3000 نفر از فعالین و نخبگان سیاسی را برای مشورت گیری در یک مکان جمع کند و همه افراد فارغ از سلایق مختلف، با یک هدف و بر اساس اصل وحدت، در کنار هم نشستند و نظرات خود را در برگه رأی نشان دادند.
3- یکی از موضوعاتی که از ابتدای شکلگیری جبهه موردانتقاد قرار میگرفت، هیئت مؤسس 10 نفره بود که چگونه این افراد انتخاب شدهاند، فارغ از اینکه نحوه انتخاب این افراد به چه شکلی بوده است، در روز پنجشنبه، این افراد خود را در معرض رأی مردمی قراردادند و بلااستثنا، همه هیئت مؤسس دوباره توسط مردم رأی اعتماد گرفتند.
4- ترکیب هیئت 30 نفره، ابهامات و اشکالات هیئت مؤسس مبنی بر تکصدایی بودن یا همهگیر نبودن نیروهای انقلاب را از بین برد و ترکیب جدید از جهت طیفهای مختلف در نیروهای سیاسی، قابل دفاع است تا حد بسیار بالایی.
5- شکلگیری ترکیب 30 نفره بهواسطه رأیگیری از بدنه و نمایندههای نیروهای انقلابی در سراسر کشور، روند معیوب گذشته را برطرف کرد، بهعبارتدیگر، بهجای تشکیل اشکال مختلف ریاضی (1+2، 7+8 و ...) این بار بدنه جبهه انقلابی 30 نفر با سلایق متفاوت سیاسی را برای اهداف آتی انتخاب کردند که در نوع خود بینظیر است.
6- فرآیند تشکیل جبهه 30 بر اساس رأی مردمی، نشان داد میشود از پایین به بالا تصمیم گرفت و نشان داد اگر وحدت و هماهنگی وجود داشته باشد، اتفاقات بزرگی به وقوع خواهد پیوست.
7- فارغ از اینکه سازوکار این جبهه بتواند در انتخابات آتی موفق شود یا نشود، نفس جمع شدن این تعداد از نیروهای انقلاب آن هم از سراسر کشور، باید به میمنت گرفته شود و این شبکهسازی باید برای تلاشهای جهادی بعدی، حفظ و صیانت شود.
8- الگوی جدید سیاست ورزی با مشارکت دادن بدنه مردمی در این سطح، میتواند در نسخههای متفاوت برای موضوعات گوناگون در عرصه انقلاب تجویز شود، بهعبارتدیگر، قبل از این، گروههای و احزاب سیاسی برای مردم نامزد و برنامه مشخص میکردند و بعد از تشکیل مجمع ملی جبهه مردمی، این بار مردم نظرات خود را برای مشخص کردن نامزدها ارائه کردند.
9- حضور زنان و اشخاصی همچون الهه راستگو بهعنوان یکی از رویشهای نیروهای انقلابی، قطعاً از نکات مثبت در این جبهه قلمداد میشود و البته رأی بالای خانم دستجردی نیز، قابلتأمل است و نشان از حضور فعال بانوان در عرصههای اجتماعی دارد.
10- پوستاندازی نیروهای انقلابی در عرصه سیاسی یکی دیگر از موضوعاتی است که باید به آن اشاره شود بهنوعی که این بار بهجای بهرهگیری از حضور مردمی در پای صندوق رأی، نمایندگان مردمی در سراسر کشور، برای انتخاب هیئترئیسه و حتی نامزدهای احتمالی، قبل از صندوق رأی وارد عرصه تصمیمگیری و انتخاب شدند.
11- حضور نسل جوان و انقلابی همچون مهدی محمدی و دکتر حجتالله عبدالملکی، یکی از نقاط قوت هیئت مرکزی قلمداد میشود.
12- شفافیت در برگزاری انتخابات و اعلام نتایج بعد از شمردن دستی آراء مردمی با همه شایعات و اختلافافکنیهای جریان مقابل و ضدانقلاب درباره تقلب و مهندسی و ...
13- بزرگ کردن دایره نیروهای انقلابی و حضور چهرههایی که از ابتدا با جبهه مردمی همراه نبودند بهعنوان نامزد احتمالی در میان 10 نامزد پیشنهادی از سوی مردم در مجمع ملی و نگاه حداکثری به تمام ظرفیتهای انقلاب.
14- اعتماد مردم به چهرههای باتجربه و سابقهدار در عرصه سیاسی یکی دیگر از نقاط قوت شورای مرکزی قلمداد میشود، مسئلهای که در هیئت 10 نفره هیئت مؤسس، جای خالیاش به شدت احساس میشد.
15- حضور چهرههای دانشگاهی و متخصص از جریانهای مختلف سیاسی، نگاه نخبگانی به جبهه مردمی را تغییر خواهد داد و این یکی از مهمترین نقاط قوت و مثبت جبهه خواهد بود.