در شب عملیات به حول و قوه الهی بیش از 2000 رزمنده از روی پل عبور کرده و به سمت دشمن راهی شدند.

گروه جهاد و مقاومت مشرق - نيروهاي لشکر 10 سیدالشهداء(ع) در عمليات بیت المقدس 2
مي بايست از رودخانه قلعه چولان عبور مي کردند و مسير تا زير ارتفاعات قميش که پوشيده از برف بود را ادامه مي دادند.
 
با کمک تيم راپل پادگان امام علي (عليه السلام) تهران در شرايط بسيار سخت و خطرناک و به صورت ابتکاري، با سيم بکسل و ابزارهاي لازم پلي را بر روي رودخانه خروشان نصب کردند. نظر به اينکه احداث پل به صورت ضربتي و با حداقل امکانات صورت گرفته بود (در زير پاي دشمن) و طول آن به بيش از 200 متر مي‌رسيد و ارتفاع تا لبه آب رودخانه بيش از 40 متر بود جهت رعايت احتياط ظرفيت عبوري را حداکثر 10 نفر مشخص نمودند و 10 نفر 10 نفر از پل عبور مي کردند و همين مسئله باعث طولاني شدن عبور گردان ها از پل مي شد.
 
عبور از پل افسانه ای در بیت المقدس 2 + عکس
احداث اين پل باعث شد تا يکي از يگانهاي همجوار یعنی لشکر 31 عاشورا جهت عبور گردانهايش از اين پل استفاده کند.
 
سردار علی فضلی در این باره می گوید: قرار شد خدمت آقای شمخانی برسیم برای گزارش. به مرحوم حاج حسین پروین گفتم: شما گزارش بدهید که چطور از رودخانه می خواهیم عبور کنیم. چون این کار جزء محالات و غیر ممکن های دفاع مقدس بود. از قبل به حاج حسین گفتم امکان دارد آقای شمخانی یک متلکی هم بگوید؛ با این آمادگی رفتیم خدمت آقای شمخانی در قرارگاه امام رضا(ع).
 
عبور از پل افسانه ای در بیت المقدس 2 + عکس
حاج حسین پروین شروع کرد به گزارش چگونگی عبور نیرو از رودخانه قلعه چولان که آقای شمخانی بین حرف های ایشون آمد و ناباورانه گفت: این هم از خالی بندی تهرانی هاست و همه زدند زیر خنده! یعنی این برای فرمانده نیروی زمینی سپاه هم دور از انتظار بود که از این رودخانه قلعه چولان با این عوارض و با این وضعیت خاص با احدات پل رد شد و به ارتفاع قمیش  که نقطه اصلی اتکا در عملیات بیت المقدس 2 بود حمله کرد.

به آقای شمخانی گفتیم : شما راه دیگری به ذهنتان می رسد؛ ما را راهنمائی کنید که ما آن را انتخاب کنیم. ایشان گفتند : نه.

به ایشان گفتیم: پس اجازه بدهید ما این راهی را که انتخاب کردیم و مصمم به آن هستیم به  فضل خدا اجرایش کنیم که ایشان مصمم شدند که این کار اجرا بشود. آن روز ما یک برآوردی حدود 2 میلیون تومان برای خرید سیم بکسل و ملزومات دیگر جهت احداث پل داشتیم. الحمدلله با تلاش زیادی که دوستان کردند این پل بر روی رودخانه متلاطم قلعه چولان به ارتفاع 80 متر از سطح زمین و طول 140 متر و عرض 70 سانتیمتر اجرا شد و این پل به نام شهید کلهر نامگذاری شد .

عبور از پل افسانه ای در بیت المقدس 2 + عکس 
هیچ رزمنده ای مطلع نبود که ما از کجا عبورش می دهیم. برای عبور رزمنده ها از پل مسئولی گذاشته بودیم و تأکیدشده بود که نگذارید رزمنده ها متوجه شوند پل عبورشان به سمت ساحل دشمن در چه شرایطی است.
 
بچه های رزمنده با همان ستونی که می آمدند بدون معطلی با فاصله یک یا دو متری از روی پل به سمت ساحل دشمن عبور می کردند. به شکلی که هیچ رزمنده ای در لحظه اولیه متوجه نمی شد که روی پلی با ارتفاع حدود 80 متر، طول 140 متر و عرض 70 سانت عبور می کند و جالب بود که خود بچه ها به هم روحیه می دادند و گاها شده بود حدود 40 تا 50 نفر روی پل بین زمین و آسمان با تجهیزات کامل در حال عبور بودند.
 
در شب عملیات به حول و قوه الهی بیش از 2000 رزمنده از روی پل عبور کرده و به سمت دشمن راهی شدند.
 
جالب تر این که گروهی از اسرای عراقی را که عقب می آوردند فرمانده تیپ عراقی که در بین اسرا بود اعتراض می کند که چرا ما را به بی راهه می برید و مسیری که به سمت نیروهای ایرانی می رود غیر از این مسیر است.
 
وقتی این فرمانده تیپ عراقی با اصرار زیاد ما به سمت ساحل می آمد دائم اصرار می کرد به رزمندگان ما که این مسیر راه به جائی ندارد.
 
عبور از پل افسانه ای در بیت المقدس 2 + عکس 
اما وقتی به ساحل رودخانه رسید و نگاهش به پل افتاد، حیرت زده شد و گفت: همه چیز را فکر می کردیم الا این که رزمندگان ایرانی ریسکی به این بزرگی را انجام بدهند و پلی ابتکاری روی این رودخانه خروشان بزنند و عبور کنند.
 
پل شهید کلهر
بر روی رودخانه قلعه چولان
عملیات بیت المقدس 2
لشگر10سیدالشهداء(ع)
مشخصات پل
ارتفاع:80متر
عرض:70سانتیمتر
طول:140 متر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس