گروه سیاست مشرق - روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.
 
*********
 
کیهان
 

آقای وزیر ارشاد از رئیس‌جمهور شروع کنید!
وزیر ارشاد می‌گوید مردم از بداخلاقی‌ها متنفرند و دوره تخریب و انگ‌زنی گذشته است.
صالحی ‌امیری در همایش «نیما، زبان و شعر طبری» در نور گفت: در جامعه ایران مردم از بداخلاق‌ها متنفرند و دوران انگ‌زنی و تخریب و انتقام‌جویی به سر آمده است. وی گفت: اکنون دوران اخلاق‌گرایی و توجه به فضیلت آغاز شده است.
وی افزود: همه باید باور کنیم که انسان‌ها در جامعه نیازمند تولید و بازتولید اخلاق و معرفت برای تداوم حیات هستند.
صالحی ‌امیری گفت: مردم چه گناهی کرده‌اند که باید در بمباران تهمت و افترا و شایعه‌ زندگی کنند و ما باید در این تریبون و در این نقطه منادی وحدت اخلاق و معرفت و انسانیت باشیم.
این سخنان در حالی است که آقای روحانی رئیس‌جمهور در طول سه سال و نیم گذشته بارها منتقدان و صاحب‌نظران دلسوز را با ادبیاتی نظیر بی‌سواد، حسود، بی‌دین، افراطی، کاسب ‌تحریم، بی‌شناسنامه، مزدور، جیب‌بر، بیکار، متوهم، دین‌نشناس، بزدل، مستضعف فکری، به جهنم که می‌لرزید، منتقدان مفسد، عقب‌مانده، مخلوقات ترسو، لرزان، تازه به دوران رسیده، عصرحجری، کودک و... مورد ابراز محبت و ملاطفت قرار داده است. بنابراین به نظر می‌رسد بهتر است وزیر ارشاد نصیحت را از رئیس‌جمهور شروع کنند.

با این پالس‌ها که دولت می‌فرستد قطعا تحریم‌های جدید در راه است
مشاور رئیس‌جمهور به دولت جدید آمریکا این پالس را داد که اگر همانند دولت قبلی آمریکا برجام را نقض کند، با واکنش و اعتراض دولت روحانی مواجه نخواهد شد!
حسام‌الدین آشنا در فضای مجازی نوشت: در شرایط کنونی محرز است که رئیس‌جمهور جدید آمریکا تلاش خواهد کرد با اقدامات ایذایی و فشارهای تبلیغاتی ایران را وادار به نقض عملی برجام کرده و از این طریق بهانه‌های لازم برای تاسیس، تمدید یا تشدید تحریم‌ها علیه ایران را فراهم نماید.
دولت با همین استدلال غلط، موجب شد دولت اوباما و کنگره بارها در همین یک سال اخیر برجام را نقض کنند و به تعهدات خود عمل نکنند. در اثر تهدیدها و تحریم‌های جدید بود که شرکت‌ها و بانک‌های خارجی حاضر نشدند با ایران همکاری کنند حال آن که لغو تحریم‌های بزرگ‌ مالی و بانکی، تعهد آمریکا بود. آخرین‌بار برخلاف تعهد دولت اوباما در برجام، تحریم‌های موسوم به ISA  که موعد آن در دسامبر 2016 پایان می‌یافت، برای 10 سال دیگر تمدید شد. این تحریم‌ها با موضوع هسته‌ای تصویب شده است.
دولت و وزارت خارجه با وجود تصریح بر اینکه تمدید ISA  نقض برجام است، هیچ واکنش در خوری نشان ندادند و روحانی فقط دستور مطالعه و برنامه‌ریزی برای پیشران هسته‌ای را صادر کرد که طبق برجام حق ایران است(!!)
براساس همین رویه و رهنمود جدید آقای آشنا، قطعا باید در انتظار تحریم‌ها و تهدیدها و فشارهای جدید علیه ایران بود.

وام مسکن مهر 40 میلیون شد... اما کی داده و کی گرفته؟!
«داغ وام 40 میلیون تومانی بر دل متقاضیان مسکن مهر مانده و آنها همچنان سرگردانند.»
این مطلب را روزنامه وقایع‌اتفاقیه درحالی در صفحه اول خود منتشر کرد، که روزنامه ایران در همان روز پنج‌شنبه و در تیتر اول خود با حروف درشت نوشته بود «وام مسکن مهر 40 میلیون تومانی شد»!
روزنامه وقایع‌اتفاقیه (از روزنامه‌های حامی دولت) در گزارشی نوشت: سال‌های پر از دلهره برای متقاضیان مسکن مهر تمام شدنی نیست. بسیاری از متقاضیان به ویژه در شهر جدید پردیس، همچنان به حساب شرکت عمران شهرهای جدید، پول واریز می‌کنند؛ درحالی که هنوز رنگ واحدهای مسکونی‌شان را هم ندیده‌اند. از ماه‌های گذشته هم بیشتر شکایت‌ها از واحدهای مسکن مهر پردیس به گوش می‌رسد. همین یک ماه پیش بود که تعداد زیادی از متقاضیان مسکن این شهر جدید، مقابل بانک مرکزی تجمع کرده بودند. به گفته خود متقاضیان، هنوز بالای 15 هزار نفر از متقاضیان مسکن مهر که اتفاقاً خوش‌حسابی از خودشان نشان داده‌اند، یعنی هم تا به امروز 36 میلیون و 600 هزار تومان خود را به حساب بانک مسکن ریخته‌اند و هم سود مشارکت را به بانک پرداخت می‌کنند، انتخاب واحد نکرده‌اند و نمی‌دانند قرار است خانه‌شان، کجا و به چه شکل باشد اما پول را تمام و کمال پرداخت کرده‌اند زیرا شرکت عمران شهرهای جدید با پیامکی به آنها اعلام کرده است اگر خوش‌حساب نباشید، اصلاً برای انتخاب واحد مسکونی از شما دعوت نخواهد شد.
اتفاق‌های عجیب از این دست در این شهر جدید، بسیار رخ داده است؛ فروش یک واحد مسکونی همزمان به چند متقاضی اما در حال حاضر، مسئله اصلی متقاضیان، دریافت وام برای تأمین نقدینگی مورد نیازشان است. همان زمان خواسته متقاضیان معترض، موافقت بانک مرکزی با وام 40 میلیون تومانی آنها بود. بعد از گذشت یک ماه و نیم، شورای پول و اعتبار با وام 40 میلیون تومانی موافقت کرده است، مشروط بر اینکه بانک عامل هم با این پرداخت موافقت کند. داستان بی‌پولی بانک‌ها حالا گریبان متقاضیان مسکن مهر را گرفته است. گویا به بهانه‌های مختلف، قرار است وام موردنظر به متقاضیان پرداخت نشود؛ در این شرایط برخی از آنها بیش از همیشه نگران هستند زیرا یکی از این متقاضیان معترض مسکن مهر پردیس که اتفاقاً در تجمع مقابل بانک مرکزی هم حضور داشت، در گفت‌وگو با «وقایع‌اتفاقیه» می‌گوید:«دو، سه سال است که واحدهای مهر شهر جدید پردیس سال به سال، گران‌تر می‌شوند؛ قبل از این، تصورمان این بود، همین یک بار است که قیمت‌ها چند درصدی گران شده اما از ثبت‌نام برای واحدهای مسکونی پردیس، فقط پول پرداخت کردنش عاید ما شده است.
این خانم 63 ساله می‌گوید: دیگر نمی‌دانم باید چه کار کنم؟ یا پولم را به من برگردانند یا خانه‌ام را تحویل دهند.
داستان تحویل واحدهای مسکن مهر، وارد فاز پاسکاری بین شورای پول و اعتبار و بانک‌های عامل شده است. دوباره این شهر جدید در صدر اخبار قرار گرفت زیرا با وجود آنکه شورای پول و اعتبار به بانک مسکن اجازه داده وام مسکن مهر را از 30 به 40 میلیون تومان افزایش دهد؛ منوط کردن این اقدام به تشخیص و تأیید بانک عامل، پیمانکاران و متقاضیان را نگران کرده است. موافقت شورای پول و اعتبار، یک پای آن می‌لنگد زیرا اعضای این شورا شرط افزایش مبلغ وام مسکن مهر را استفاده نکردن از منابع جدید بانک مرکزی و با تشخیص و تأیید بانک عامل، قرار داده‌اند.

دولت از شفافیت مالی می‌گوید اما محرمانه عمل می‌کند
رئیس‌جمهور در حالی از آماده شدن لایحه‌ای برای شفاف‌سازی حقوق‌های مدیران خبر داد و از مجلس به خاطر تصویب ماده 35 برنامه ششم توسعه مبنی بر اعلام عمومی حقوق و مزایای مدیران تشکر کرد که نماینده دولت در جریان بررسی این ماده در مجلس با تمام قوا با تصویب آن مخالفت کرده بود!
سایت «فردا» با انتشار این مطلب، نسبت به عدم شفافیت مالی دولت انتقاد کرد و از قول مهدی پازوکی کارشناس اقتصادی نوشت: چرا باید ساده‌ترین آمارهای اقتصادی نیز محرمانه تلقی شود و دولت خود را ملزم به اعلام آن نداند. دولت هر زمان که می‌خواهد آماری را ارائه می‌دهد و هر زمان که منافع خود را در خطر می‌بیند از ارائه اطلاعات لازم سر باز می‌زند. این هرج و مرج در نحوه  ارائه آمار در حالی رخ داده که هیچ مرجعی بر این روند نظارت ندارد.
پازوکی با اشاره به شعار دولت برای مقابله با چندشغله بودن مدیران دولتی و اعضای کابینه، گفت: با وجود تمامی شعارها این مشکل در اقتصاد همچنان وجود دارد. بسیاری از افراد نیز بر اساس رابطه به عنوان عضوی در هیئت مدیره چند شرکت منصوب می‌شوند و در قالب حق حضور، ارقام بالایی به آنها پرداخت می‌شود که بیش از پیش به نابرابری‌های ناعادلانه دامن زده می‌شود.
به گزارش فردا، از این میان حدود دو‌سوم پول‌های نفت که باید صرف آبادانی و رشد و توسعه کشور شود، به خزانه ادارات و نهادهای دولتی واریز می‌شود. هادی حق‌شناس کارشناس اقتصادی می‌گوید: بودجه در دو بخش بررسی می‌شود، بودجه ادارات، بانک‌ها و موسسات انتفاعی وابسته به دولت و بودجه عمومی که شامل بودجه جاری و عمرانی است.
او ادامه می‌دهد: از حدود 950 هزار میلیارد تومان بودجه کل کشور، نزدیک به دو‌سوم آن، صرف بودجه ادارات، بانک‌ها و موسسات انتفاعی وابسته به دولت می‌شود. بخشی از این رقم کلان، صرف دستمزدهای نجومی مدیران و غیره می‌شود که از این میان چون مجلس به صورت دقیق به جزئیات بودجه شرکت‌ها و بانک‌ها وارد نشده است، نمایندگان اطلاع دقیقی از رقم دستمزد مدیران ندارند و طبیعی است که فسادهایی رخ می‌دهد.
او با بیان اینکه هیچ‌گاه به صورت ریز و دقیق مشخص نمی‌شود که درآمدهای دولت صرف چه اموری می‌شود، تاکید می‌کند: جالب است که بدانید بیشترین حجم بودجه نهادهای دولتی، بانک‌ها و... صرف شرکت‌های وابسته به آنها می‌شود که در واقع شبه‌دولتی‌ها هستند و به اسم خصوصی‌سازی به اقتصاد تحمیل شده‌اند.

مشارکت بانک‌ها و دلال‌ها در گران‌ کردن ارز
یک روزنامه دولتی نوشت دلار بالاتر از 4 هزار تومان می‌رود و قیمت آن را بانک‌ها و دلال‌ها تعیین می‌کنند.
روزنامه شهروند از قول یک دلال ارز در سبزه‌میدان نوشت: دلار 4 هزار تومان شده و باز هم بالا می‌رود. شاید چون دم انتخابات است قیمت دلار را باز هم پایین نگه دارند اما آب‌ها که از آسیاب افتاد، دلار دیگر رنگ 3 هزار تومان را نمی‌بیند.
وی می‌گوید: ما خرده‌پاها را نمی‌گیرند. کسانی در بازار هستند که روزی 30 هزار تا 50 هزار دلار معامله می‌کنند. با 3-4 هزار دلار که چیزی دستگیرت نمی‌شود.
این دلال ارز می‌گوید: قیمت‌های بازار ارز را دلال‌ها و بانک‌ها تعیین می‌کنند گاهی بانک‌ها دلار را دیر به بازار تزریق می‌کنند یا کمتر تزریق می‌کنند، برای همین قیمت‌ها بالا می‌رود. خیلی وقت‌ها هم دلال‌ها قیمت‌گذاری می‌کنند و صرافی‌ها از دلال‌ها قیمت می‌گیرند.
در همین حال روزنامه اعتماد با بیان اینکه دلار در کانال 4 هزار تومان قرار می‌گیرد نوشت: اگرچه کاهش 100 تومانی به دلیل ورود دولت به بازار ارز اتفاق افتاده و خیلی‌ها هم گفتند دولت دلارهای بلوکه و آزاد شده را به بازار عرضه کرده اما سیدکمال سیدعلی، معاون ارزی اسبق بانک مرکزی می‌گوید: اسکناس با ارز فیزیکی ناشی از منابع آزاد شده ایران بعد از توافقات اخیر، قرار نیست به داخل کشور بیاید و در حساب‌های ما در کشورهای مختلف باقی می‌ماند، این در حالی است که وقتی ارز حاصل از فروش نفت از سوی وزارت نفت به حساب بانک مرکزی واریز می‌شود؛ این بانک همزمان ریال آن را به خزانه تحویل می‌دهد و قرار نیست که اسکناس را به صورت فیزیکی وارد کشور کند. معاون ارزی اسبق بانک مرکزی اضافه کرد: دلارهایی که در حساب‌های بلوکه شده بود یا پول‌هایی که در چین، هند یا ژاپن در حساب بانک مرکزی قرار داشت، به مرور مصرف می‌شود. وی تصریح کرد: هیچ‌وقت بانک مرکزی به دنبال این نبوده که اسکناس فیزیکی به داخل کشور بیاورد؛ مگر برای تامین نیاز بازار شب عید که همه مسافران اسکناس می‌خواهند؛ بنابراین، این منابع تبدیل به اسکناس شده و وارد کشور می‌شود.

مخارج دولت 2/5 برابر شد چون صرفه‌جویی نمی‌کند
دولت نمی‌تواند صرفه‌جویی کند و همین باعث شد مخارج دولت 2/5 برابر شود.
روزنامه صبح نو با انتشار این خبر نوشت: آمارهای بانک مرکزی در سال چهارم فعالیت دولت یازدهم از افزایش بدهی دولت به بانک‌ها و بانک مرکزی حکایت می‌کند. بانک مرکزی در گزارشی که پیرامون عملکرد مهرماه امسال در بخش بانک‌ها ارائه کرده است. بدهی دولت به بانک‌ها را 1423/5 هزار میلیارد ریال اعلام کرده که این میزان بدهی نسبت به مدت مشابه سال قبل 16/8 درصد رشد نشان می‌دهد.
بانک مرکزی اعلام کرده در مهرماه امسال بدهی دولت به بانک مرکزی با رشد 26/4 درصدی نسبت به مهرماه سال قبل به 616 هزار میلیارد ریال رسیده است.
حیدرمستخدمین حسینی، در گفت‌وگو با خبرنگار صبح نو در بیان دلایل افزایش بدهی دولت به بانک‌ها و بانک مرکزی در فاصله مهرماه 94 تا مهرماه 95 گفت: باید دید عناصری که بدهی دولت را شکل داده چیست.
معاون اسبق بانک مرکزی اظهار داشت: انتشار اوراق مشارکت مختلف برای جبران کسری بودجه دولت در قالب بودجه‌های سنواتی بخشی از دلایل افزایش بدهی دولت به بانک‌هاست به طریقی که دولت با انتشار اوراق مشارکت، وجوه مردم را از بانک‌ها دریافت می‌کند ولی در سررسید امکان بازپرداخت آن را ندارد؛ بنابراین بدهکارتر می‌شود.
معاون اسبق بانک مرکزی گفت: همچنین دولت اخیرا برای تامین منابع لازم برای پرداخت بدهی‌های خود مصوبه تسعیر نرخ ارز و تبدیل قیمت ارز به نرخ روز را دریافت کرد. با این حال، واقعیت آن است که دولت نمی‌تواند صرفه‌جویی کند و هزینه‌های جاری دولت که می‌توانست کاهش پیدا کند و بخشی از منابع تسعیر ارز برای پرداخت بدهی‌های دولت اختصاص یابد، عملا 2/5 برابر شده است.
 
 
 خراسان
 
دستور جدید برای  نحوه پرداخت پاداش به مدیران دولتی
بر اساس ابلاغیه روزهای اخیر دولت به همه وزرا و مسئولان ارشد اجرایی، تاکید شده است نظر به ضرورت ارزیابی عملکرد سال 1395 دستگاه های دولتی، نتایج این ارزیابی ها و امتیاز کسب شده دستگاه ها مبنای محاسبه و پرداخت فوق‌ العاده کارایی و عملکرد به کارکنان آن اداره بوده و بهره‌ مندی مدیران و کارمندان از هرگونه پاداش (به استثنای ماده 20 قانون مدیریت خدمات کشوری) منوط به کسب رتبه متوسط یا بالاتر آن دستگاه از این ارزیابی عملکرد خواهد بود.
 
ذره بین نظارتی روی برخی سپرده های دستگاه ها
بر اساس ابلاغیه یک نهاد نظارتی به تعدادی از وزارتخانه ها و سازمان های دولتی، تاکید شده است با توجه به برنامه ریزی صورت گرفته برای اطلاع دقیق تر از وجوه سپرده و ودایع کسر شده موجود در حساب برخی دستگاه ها، مدیران مربوطه باید در اسرع وقت نسبت به اعلام میزان مبالغی که با عناوینی مانند ودیعه خانه های سازمانی در حساب های دولتی موجود است را با ذکر میزان، نوع سپرده و مبلغ واریزی به همراه نام ذی نفع سپرده، اعلام کنند.
 
 
ایران
 
دفاع وزیران خارجه و دفاع امریکا از برجام
وزیران خارجه و دفاع امریکا در آستانه پایان دوره 8 ساله دولت اوباما، در یادداشت‌هایی بر ضرورت حفظ برجام تأکید کردند. به گزارش ایرنا، جان کری وزیر خارجه، برجام را از دستاوردهای مهم سیاست خارجی دولت باراک اوباما توصیف کرده و لغو آن را منجر به رویارویی دوباره امریکا با گزینه‌های دشوار در سیاست خارجی نسبت به ایران دانسته است. وزیر دفاع امریکا هم  با انتشار یادداشتی، بر لزوم حفظ توافق هسته‌ای با ایران تأکید کرد.  اشتون کارتر در بخشی از یادداشت خود با بیان اینکه منافع ما اقتضا می‌کند تا توافق هسته‌ای با ایران را حفظ کنیم، افزود: «ایران بنا بر تأیید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، به تعهدات خود پایبند بوده است.» کارتر با طرح این ادعا که ایران همچنان یک چالش امنیتی در منطقه خاورمیانه است، افزود: «توافق با ایران مانع از تحقق خواسته‌های هسته‌ای این کشور خواهد شد.»
با این حال مجلس نمایندگان امریکا در حالی فعالیت خود را در اولین روزهای سال نو میلادی آغاز کرده است که رسیدگی به دو طرح ضد ایرانی در دستور کار آن است. به گزارش ایسنا به نوشته روزنامه اورشلیم پست، السی هستینگز قانونگذار دموکرات امریکایی که به دنبال طرحی است که به رئیس جمهوری اختیار قانونی برای استفاده از اقدام نظامی علیه ایران را می‌دهد.   طرح دیگری که در هفته اول فعالیت کنگره در سال ۲۰۱۷ علیه ایران ارائه شد، با ابتکار عمل دین هلر نماینده جمهوریخواه از ایالت نوادا صورت گرفته که خواهان اعمال تحریم جدید علیه ایران به دلیل برنامه‌های موشکی آن است.


 پرونده احمد منتظری در مرحله تجدیدنظر
دادستان کل کشور و رئیس دادگاه ویژه روحانیت درخصوص آخرین وضعیت پرونده معروف به فایل صوتی منتشر شده از سوی بیت آیت‌الله منتظری و پرونده فرزند این فرد، گفت: با جریان مربوط به انتشار آن فایل صوتی برخورد جدی می‌شود. به گزارش مهر، حجت‌الاسلام محمدجعفر منتظری، از اعلام اخبار جدید در این پرونده و مرتبط  با این فایل صوتی در آینده‌ای نزدیک خبر داد و افزود: این پرونده همچنان مفتوح و مختومه نشده است. دادستان کل کشور درخصوص پرونده احمد منتظری گفت: پرونده این فرد در حال حاضر در مرحله تجدیدنظر است اما در آینده نزدیک حکم صادره برای وی قطعی می‌شود.


دیدار دو نماینده مجلس با قاضی صادقی و شریعتی
سخنگوی فراکسیون امید از دیدار دو عضو حقوقدان این فراکسیون با قاضی پرونده آرش صادقی و علی شریعتی خبر داد. بهرام پارسایی به ایلنا گفت: در روزهای گذشته ملاقات بسیار خوبی با قاضی صورت گرفت و در فضایی صمیمانه و خوب مشکلات و حاشیه‌های ایجاد شده به بحث گذاشته شد و تبادل‌نظر صورت گرفت.


ریحانه طباطبایی آزاد شد
یک روزنامه‌نگار بعد از پایان دوران محکومیتش از زندان آزاد شد. به گزارش ایلنا، با پایان محکومیت ریحانه طباطبایی، این فعال سیاسی اصلاح‌طلب از زندان آزاد شد. ریحانه طباطبایی سابقه کار در مجلات چلچراغ و ایران فردا، شبکه خبری سینا و روزنامه‌هایی چون فرهیختگان، کلمه سبز، بهار و شرق را دارد.
 
 
آرمان

ديدار خانواده شهداي‌مدافع‌حرم با رهبرانقلاب

جمعي از خانواده‌هاي شهداي مدافع حرم ارتش با مقام معظم رهبري ديدار كردند. خانواده‌هاي هفت شهيد مدافع حرم از تكاوران شجاع ارتش طي هفته جاري با حضرت آيت‌ا...خامنه‌اي ديدار و گفت‌وگو كردند. اين شهيدان در دفاع از حرم حضرت زينب (س) در سوريه به شهادت رسيده‌‌اند. حضرت‌آيت‌ا... خامنه‌اي در اين ديدار با تجليل از مقام والاي شهدا فرمودند: اين شهدا نه تنها براي ارتش بلكه براي همه ملت مايه افتخارند. مقام معظم رهبري تاكيد كردند: همسران محترم برخي از اين شهدا در تشييع جنازه همسرانشان مطالبي گفتند كه فوق سطح فهم معمول ما انسان‌هاي مادي است. ايشان تصريح كردند: اگر جلوي بدخواهان و فتنه‌گران كه دست‌مايه دشمني آمريكا و صهيونيسم هستند در آنجا گرفته نمي‌شد بايد در تهران، فارس، خراسان و اصفهان جلوي آنها را مي‌گرفتيم. اينها دشمن را زمينگير كردند.

 

آخرين وضعيت پرونده احمد منتظري

دادستان كل كشور و رئيس دادگاه ويژه روحانيت آخرين وضعيت پرونده «احمد منتظري» را تشريح كرد. حجت‌الاسلام محمدجعفر منتظري در خصوص آخرين وضعيت پرونده معروف به فايل صوتي منتشر شده آيت‌ا...منتظري و پرونده فرزند اين فرد، گفت: با جريان مربوط به انتشار آن فايل صوتي برخورد جدي مي‌شود. رئيس دادگاه ويژه روحانيت از اعلام اخبار جديد در اين پرونده و مرتبط بااين فايل صوتي در آينده‌اي نزديك خبر داد و افزود: اين پرونده همچنان مفتوح است و مختومه نشده است. دادستان كل كشور در خصوص پرونده احمد منتظري گفت: پرونده اين فرد در حال حاضر در مرحله تجديدنظر است اما در آينده نزديك حكم صادره براي وي قطعي مي‌شود.

سفر هيات ايراني به بيروت

هيات پارلماني جمهوري اسلامي ايران دمشق را به مقصد بيروت ترك كرد. هياتي از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي ايران به رياست علاءالدين بروجردي رئيس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي پس از سفري دو روزه، از دمشق رهسپار بيروت شد. قرار است اين هيات با مقامات عالي لبنان از جمله رئيس‌جمهوري، نخست وزير و رئيس مجلس اين كشور ملاقات كند. هيات پارلماني ايران در سفر به سوريه با رئيس‌جمهوري، وزير خارجه، نخست وزير و رئيس مجلس اين كشور ديدار كرد.

بررسي يك سالگي برجام از‌سوي روس‌ها

نمايندگي دائم روسيه در سازمان ملل همزمان با يك‌سالگي برجام در نشستي به بررسي اين توافق مي‌پردازد. مهدي سنايي سفير ايران در مسكو در كانال تلگرامش با اعلام اين خبر نوشت: نمايندگي دائم روسيه در سازمان ملل متحد با همكاري مركز مطالعات انرژي و امنيت اين كشور در يك سالگي برجام نشست«يك سال روند اجرايي برجام؛ دستاورها و چشم‌اندازهاي توسعه پايدار» را اواسط ماه جاري در يكي از ساختمان‌هاي سازمان ملل برگزار مي‌كند. سرگئي ريابكوف، معاون وزير خارجه روسيه و آنتون خلاپكوف مدير مركز مطالعات انرژي و امنيت روسيه از سخنرانان اين نشست هستند.

انتخاب اعضاي هيات‌هاي نظارت بر انتخابات شوراها

سخنگوي هيات مركزي نظارت بر پنجمين دوره انتخابات شهر و روستا گفت: براساس برنامه‌ريزي‌هاي انجام شده، قرار است جلسات مشترك بين هيات مركزي نظارت بر انتخابات و رؤساي هيات‌هاي استاني به صورت ماهانه برگزار شود. فرهاد تجري از انتخاب اعضاي هيات‌هاي نظارت بر انتخابات شوراهاي شهر و روستا در همه استان‌ها خبر داد و گفت: اعضاي هيات‌هاي نظارت بر انتخابات شهر و روستا در همه استان‌هاي كشور انتخاب شده‌اند. وي افزود: براساس برنامه‌ريزي‌هاي انجام شده، قرار است جلسات مشترك بين هيات مركزي نظارت بر انتخابات و رؤساي هيات‌هاي استاني به صورت ماهانه برگزار شود. شوراي نگهبان در جلسه ششم مرداد امسال اين نهاد با پيشنهاد وزارت كشور براي برگزاري انتخابات رياست‌جمهوري و شوراهاي شهر و روستا در روز ۲۹ارديبهشت‌‌ماه سال آينده موافقت كرد.

 

سرخورده شده‌ايم

نماينده اسلام آباد غرب و دالاهو در مجلس با بيان اينكه من در فراكسيون ولايت كه در نخستين روزهاي مجلس دهم تشكيل شد حضور پيدا كردم اما وقتي آرايش فراكسيون‌ها تغيير كرد ديگر در هيچ فراكسيوني عضو نيستم، ادامه داد: فراكسيون ولايت نخست قرار بود موضوعي عمل كند اما بعد تبديل به فراكسيوني شد كه خيلي از مناصب سياسي پارلمان را توزيع كرد و رفت، به همين دليل يك سرخوردگي اتفاق افتاد. حشمت‌ا... فلاحت پيشه ادامه داد: بزرگ‌ترين آسيب جناح‌هاي سياسي آن است كه از نمايندگان براي تقسيم مناصب داخل مجلس استفاده مي‌كنند اين باعث مي‌شود كه ضربه اساسي به اعتماد نمايندگان نسبت به جناح‌هاي سياسي شكل بگيرد. معتقدم حتي برخي فراكسيون‌هايي كه بعدا اعلام موجوديت كردند مجموعه‌هايي هستند كه با هدف تطهير خودشان از جمع اوليه شكل گرفتند ولي در اصل كساني بودند كه آن فراكسيون‌ها را در ابتداي مجلس شكل دادند اما بعد كه زيرسوال رفتند فراكسيون جديدي را راه‌اندازي كردند.

تريبون نمازجمعه به جناح خاصي تعلق ندارد

نماينده خراسان رضوي در مجلس خبرگان رهبري گفت: تريبون نماز جمعه متعلق به جناح خاصي نيست و امامان جمعه وظيفه دارند مسائل را بدون توجه به منافع جناحي و در راستاي ايجاد وحدت و انسجام جامعه مطرح كنند. آيت‌ا... حسن عالمي افزود: امام جمعه بايد خيرخواه و هدايتگر مردم بوده و در خطبه‌ها بر اساس نياز روز، درباره تمام مسائل جاري در جامعه صحبت كند. وي مطرح شدن اختلافات مسئولان در رسانه‌ها را مايه تفرقه و عامل كاهش اميد مردم نسبت به آينده انقلاب دانست و ادامه داد: اين اختلاف‌ها نبايد در رسانه‌ها مطرح شود و مسئولان بايد موارد اختلافي را در جلسات داخلي حل و فصل كنند. نماينده ولي فقيه در وزارت جهاد كشاورزي گفت: قواي سه گانه كشور داراي وظايف مشخصي هستند و نبايد بخش‌هاي مختلف كشور يكديگر را تخريب كنند.

 
جمهوری اسلامی
 
آمار وزارت دفاع روسیه از نتایج عملیات نظامی در سوریه 
* ‌وزارت دفاع روسیه در بیانیه‌ای اعلام کرد نیروهای مشترک روسیه و سوریه توانسته‌اند 499 شهر و روستا را از اشغال گروه‌های تروریستی آزاد و 725 پایگاه تروریست‌ها را منهدم و نیز 405 کارگاه ساخت مهمات وابسته به گروه‌های تروریستی را ویران کنند. این بیانیه افزود: در حملات هوایی روسیه و ارتش سوریه 35 هزار عنصر تروریستی از جمله 204 فرمانده میدانی، کشته شده‌اند و 1500 دستگاه خودروی نظامی وابسته به تروریست‌ها، منهدم شده است. براساس این بیانیه نیروهای فنی و مهندسی روسیه و سوریه، 1420 هکتار از اراضی سوریه را از انواع مواد منفجره پاکسازی و 26853 بمب و مین را خنثی کرده‌اند.
 
 افشاگری مقام صهیونیست از پشت‌پردۀ روابط با کشورهای عربی  
* درپی افشای سفر دختر پادشاه بحرین به اسرائیل برای معالجه، یک مسئول دولتی رژیم صهیونیستی از نقش خود در سفر هیاتی از خاخام‌های صهیونیست به بحرین پرده برداشت. به گزارش «العالم» ایوب قرا، معاون وزیر همکاری منطقه‌ای رژیم صهیونیستی در گفتگو با روزنامه هاآرتص افزود: هیچیک از دولت‌های عربی علاقه‌ای به مساله فلسطین ندارند و اسرائیل تقریباً با تمام کشورهای حاشیه خلیج فارس ارتباط دارد. وی گفت دختر حاکم بحرین را من برای معالجه به اسرائیل آوردم و در اثر تماس‌هائی که با مسئولین بحرین برقرار کردم آنها یک یهودی را سفیر بحرین در آمریکا کردند درحالی که بحرین فقط 37 یهودی دارد. این شخص امروز یکی از وزرای کابینه بحرین است.
دستور جدید برای  نحوه پرداخت پاداش به مدیران دولتی
بر اساس ابلاغیه روزهای اخیر دولت به همه وزرا و مسئولان ارشد اجرایی، تاکید شده است نظر به ضرورت ارزیابی عملکرد سال 1395 دستگاه های دولتی، نتایج این ارزیابی ها و امتیاز کسب شده دستگاه ها مبنای محاسبه و پرداخت فوق‌ العاده کارایی و عملکرد به کارکنان آن اداره بوده و بهره‌ مندی مدیران و کارمندان از هرگونه پاداش (به استثنای ماده 20 قانون مدیریت خدمات کشوری) منوط به کسب رتبه متوسط یا بالاتر آن دستگاه از این ارزیابی عملکرد خواهد بود.
 
ذره بین نظارتی روی برخی سپرده های دستگاه ها
بر اساس ابلاغیه یک نهاد نظارتی به تعدادی از وزارتخانه ها و سازمان های دولتی، تاکید شده است با توجه به برنامه ریزی صورت گرفته برای اطلاع دقیق تر از وجوه سپرده و ودایع کسر شده موجود در حساب برخی دستگاه ها، مدیران مربوطه باید در اسرع وقت نسبت به اعلام میزان مبالغی که با عناوینی مانند ودیعه خانه های سازمانی در حساب های دولتی موجود است را با ذکر میزان، نوع سپرده و مبلغ واریزی به همراه نام ذی نفع سپرده، اعلام کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس